icon

Kedy práca zasahuje do osobného života?

5. dec 2025

Ahojte,
Nejak celý život to mám tak, že práca je pre mňa základ môjho života. Keď som mala 20, bola som zasnúbená, ale nevyšlo to. Dlho som bola sama a aj som si zvykla na to, že sa prispôsobujem iba sebe. S terajším partnerom sme spolu 2 roky. Vždy chodieval na služobné cesty, doma - u seba doma bol málo, tým pádom sme sa malo stretávali, ale stačilo nám to. Projekt ktorý zastrešoval skončil, a on sa rozhodol, že už nechce chodiť na služobky, keďže nemusí. Momentálne býva u mňa druhý mesiac. Byt mám relatívne veľký, netlačíme sa. Je to tak preto, lebo som ja nechcela ísť bývať k nemu do domu. Život v dome nie je pre mňa, som zvyknutá na svoj štandard a mesto. A teraz prichádza to ale v rozprávke ... Chyba mi ten pocit, keď prídem domov a môžem čokoľvek len chcem, lebo záleží na mne a nikoho neovplyvnujem. Môžem ostať doma, ísť von, stáť na balkóne hodinu a pol, uvariť alebo aj nie, bez toho aby som to musela s niekým riešiť, niečo vysvetľovať a dohadovať . Chyba mi ten pocit, že sa nemusím po práci ponáhľať, keď nechcem. Asi pred týždňom len tak medzi rečou spomenul dieťa. Doteraz mám z toho zimomriavky, nikdy som deti nechcela, mám 38, aj keby to ešte možno bolo možné, necítim sa na to. On je fakt úžasný, mám ho rada, ale neviem či toto ustojíme. Teraz sa urazil a šiel spať, pretože som potrebovala doriešiť jednu pracovnú záležitosť (čo je skutočné výnimočne, priemerné raz za mesiac dva) a po ťažkom dni som si išla na balkón zapáliť. Nie je to o tom, že by nechcel aby som fajčila, ale odkedy som doma som polovicu času venovala práci a že ani teraz s ním nechcem tráviť čas ....atď . Prišla som domov o piatej a s prácou som začala o deviatej. Skôr to nešlo kvôli časovým posunom. Trvalo to celé Max hodinu. Čo si o tom myslíte, v čom robím chybu?

Strana
z2
marca12
6. dec 2025

@anonym_autor Podla mna je vsetko v tvojej hlave. Ja aj napriektomu,ze mam manzela,mozem si robit,co chcem a kedy chcem. Nijako sa neobmedzujeme. Ked nemam teraz cas,vie,ze si ten cas spravim inokedy. Nespravame sa voci sebe sebecky. Byt tebou normalne sa s nim porozpravam,ze mu to vynahradis neskor. Potrebujes si nanho zvyknut a hlavne si ujasnit,co vlastne chces. Panacika ti ziadny chlap nebude robit. Bud si vaz,co mas,ze mas blizkost niekoho a skus na sebe popracovat,ak chces mat dlhodoby vztah. Ale v prvom rade,ak deti nechceszpovedz mu to narovinu. Ak on chce rodinu,nebolo by fer ho vodit za nos. Tym,ze ste boli pocas vztahu malo spolu kvoli sluzobkam,si teraz neviete na seba zvyknut. Potrebujete spolocne zazitky,nejaky konicek,co by vas stmelilo.

dadis
6. dec 2025
@marca12

@anonym_autor Podla mna je vsetko v tvojej hlave. Ja aj napriektomu,ze mam manzela,mozem si robit,co chcem a kedy chcem. Nijako sa neobmedzujeme. Ked nemam teraz cas,vie,ze si ten cas spravim inokedy. Nespravame sa voci sebe sebecky. Byt tebou normalne sa s nim porozpravam,ze mu to vynahradis neskor. Potrebujes si nanho zvyknut a hlavne si ujasnit,co vlastne chces. Panacika ti ziadny chlap nebude robit. Bud si vaz,co mas,ze mas blizkost niekoho a skus na sebe popracovat,ak chces mat dlhodoby vztah. Ale v prvom rade,ak deti nechceszpovedz mu to narovinu. Ak on chce rodinu,nebolo by fer ho vodit za nos. Tym,ze ste boli pocas vztahu malo spolu kvoli sluzobkam,si teraz neviete na seba zvyknut. Potrebujete spolocne zazitky,nejaky konicek,co by vas stmelilo.

@marca12 Skor si myslim, ze chyba bude v tom chlapovi a nie v jej hlave: "Keď prídem o 5 minút domov neskôr ako sme sa dohodli, hneď vo dverách počúvam výčitky a celý zvyšok dňa, že som prišla o hodinu neskôr, preto on nič nestíha. Keď mi minulý týždeň volala moja účtovníčka, kvôli jednej faktúre, rozhovor asi na 2 minúty, ešte aj dnes po týždni som dostala výčitku, že furt s niekým vyvolavam, či reálne a objektívne nie je pravda"

zazka666
6. dec 2025

@anonym_autor v ničom nerobíš chybu. Rob len to načo máš chuť a cítiš sa. Hlavne sa neprisposobuj iným

zazka666
6. dec 2025
@buberova

Tiež hlasujem za to že vzťah nepotrebuješ... Ak ti vyhovuje samota tak ti hold vyhovuje.

@anonym_272b52
@buberova ja by som tipovala, že vácsi problém je obmedzovanie jej partnera. Je ako stíhačka. Keby ma niekto už vo dverách zbuzeroval pre 5 min, či hodinu, otočím sa na päte a prídem o polnoci. Nech ho trafí šľak

zazka666
6. dec 2025
@anonym_b54673

@anonym_autor toho chlapa nepotrebujes.
Vztah = kompromisy. Ale naco kompromisy, ked ty od neho vlastne nic nechces? Ani deti, ani peniaze, este ta aj obmedzuje. Zi si svoj zivot. Na radovanky mozes mat ineho.

@anonym_b54673 nejde i to, žeby nechcela vzťah, ale majetní jeho možno ziarliveho chlapa nepotrebuje nikto

princezna_bosorka
6. dec 2025
@anonym_autor

@janinah
Čo sa týka detí a rodiny som bola od začiatku maximálne úprimná. Nikdy s tým problém nemal, má 10 ročnú dcérku, vždy vravel že "dediča" už má a ak ja nebudem chcieť dieťa, akceptuje to.
Áno, ty si robíš čo chceš a v tom asi bude problém, myslím u mňa. Keď prídem o 5 minút domov neskôr ako sme sa dohodli, hneď vo dverách počúvam výčitky a celý zvyšok dňa, že som prišla o hodinu neskôr, preto on nič nestíha. Keď mi minulý týždeň volala moja účtovníčka, kvôli jednej faktúre, rozhovor asi na 2 minúty, ešte aj dnes po týždni som dostala výčitku, že furt s niekým vyvolavam, či reálne a objektívne nie je pravda.
Čo chcem od života? Stabilitu a môcť mať vlastný názor.

@anonym_autor panko sa chova divne. porozpravaj sa s nim a nastavte si pravidla. A ak ich nebude respektovat, tak rozchod...

anonym_c77e0f
6. dec 2025
@dadis

@marca12 Skor si myslim, ze chyba bude v tom chlapovi a nie v jej hlave: "Keď prídem o 5 minút domov neskôr ako sme sa dohodli, hneď vo dverách počúvam výčitky a celý zvyšok dňa, že som prišla o hodinu neskôr, preto on nič nestíha. Keď mi minulý týždeň volala moja účtovníčka, kvôli jednej faktúre, rozhovor asi na 2 minúty, ešte aj dnes po týždni som dostala výčitku, že furt s niekým vyvolavam, či reálne a objektívne nie je pravda"

@dadis ja tam vidím, že ona uniká do práce a aj, keď je doma tak pracuje, alebo s niekým volá.Ona nie je stavaná pre rodinu, partnera sú aj takí ľudia čo hľadajú uznanie a svoju hodnotu v práci.Len to je tenký ľad nie raz sú tu príspevky mám 45+ a cítim sa sama, nestihla som posledný vlak.

""Nie je to o tom, že by nechcel aby som fajčila, ale odkedy som doma som polovicu času venovala práci a že ani teraz s ním nechcem tráviť čas ..""
@anonym_autor podľa mňa vie, že ty dieťa nechceš a už cíti, že ani jeho a preto je nervózny.Aj ja som taká, keď príde muž z práce a ešte s niekým musí telefonovať, alebo odpísať.Ja mám inú prácu kde skončím a viac to nemusím mať v hlave.Rozid sa s ním on potrebuje iný typ ženy a ty muža.

lauricka
6. dec 2025

@anonym_autor buď úprimná, povedz mu, ako to je, nech on, ak má iné predstavy o živote, nemarni s tebou čas, nech ma možnosť si nájsť ženu, s ktorou si sadne aj v tom, že bude rada s ním bývať spolu a mať s ním rodinu, deti. Mám pocit, že každý chcete niečo iné a to nejde dokopy.

martinadomianova
7. dec 2025

@anonym_autor tak si mala ostať sama a nie ísť do vzťahu. A on radšej mohol byť s inou, s ktorou by mal aj dieťa, keď ty nechceš. Nasilu nejde nič.

dadis
7. dec 2025
@anonym_c77e0f

@dadis ja tam vidím, že ona uniká do práce a aj, keď je doma tak pracuje, alebo s niekým volá.Ona nie je stavaná pre rodinu, partnera sú aj takí ľudia čo hľadajú uznanie a svoju hodnotu v práci.Len to je tenký ľad nie raz sú tu príspevky mám 45+ a cítim sa sama, nestihla som posledný vlak.

""Nie je to o tom, že by nechcel aby som fajčila, ale odkedy som doma som polovicu času venovala práci a že ani teraz s ním nechcem tráviť čas ..""
@anonym_autor podľa mňa vie, že ty dieťa nechceš a už cíti, že ani jeho a preto je nervózny.Aj ja som taká, keď príde muž z práce a ešte s niekým musí telefonovať, alebo odpísať.Ja mám inú prácu kde skončím a viac to nemusím mať v hlave.Rozid sa s ním on potrebuje iný typ ženy a ty muža.

@anonym_c77e0f Prepac za trufalost, ale co tam vidis??? Mna jedne z niektorych zien. Tebe sa to zda normalne spravanie toho chlapa, lebo sama si sekyrujuca partnerka. Ano, ale zhodneme sa v tom, ze si ma autorka hladat ineho. Tohoto, co stale sekyruje nech prenecha zene ako si ty. OMG

staryjarec
7. dec 2025

Doteraz ste mali nikým nerušený, spokojný a zabehaný život. Stretnutia s kamarátom ste mali, predpokladám, vždy vopred dohodnuté a celý čas ste venovali len jeden druhému. Život v spoločnej domácnosti prináša to, že ani jeden z vás už nie je stredobodom pozornosti. Vám vadí pocit osobnej neslobody a jemu asi to, že potrebujete aj niečo iné ako ho obdivovať a skákať okolo neho. Poznám veľa vzťahov v okolí, kde každý z partnerov žije v svojej domácnosti a funguje im to veľmi dobre. Predpokladám, že aj u vás to bolo dobré, kým ste fungovali každý vo svojom. Jeho príchod bol podľa mňa zásah do vášho súkromia a uvedomili ste si, že takto asi žiť nechcete. Navrhnite mu, aby váš vzťah pokračoval tak ako predtým, každý vo svojom. Ak sa mu to nebude páčiť, ukončite to. Vám to len prospeje.

staryjarec
7. dec 2025
@princezna_bosorka

@anonym_autor panko sa chova divne. porozpravaj sa s nim a nastavte si pravidla. A ak ich nebude respektovat, tak rozchod...

@princezna_bosorka Práve nastavovanie pravidiel vedie vo väčšine prípadov k rozchodu. Kto nastavuje pravidlá, snaží sa ovládnuť toho druhého. Vzťah predsa nemôže byť založený na vopred stanovených podmienkach.

greywolf
Autor odpoveď zmazal
anonym_11c344
7. dec 2025

Zila si egoisticky zivot a chyba ti ten pocit teraz. PS: zila som na byte a teraz v novostavbe v dome a jednoznacne dom je vyssi standard byvania.

zazka666
7. dec 2025
@anonym_11c344

Zila si egoisticky zivot a chyba ti ten pocit teraz. PS: zila som na byte a teraz v novostavbe v dome a jednoznacne dom je vyssi standard byvania.

@anonym_11c344 dosť arogantný spôsob odpovede. Autorka nie je egoistka. Ten chlap je majetnícky a snaží sa ju ovládať. Oi mám zato, že nastavujú sa pravidlá tak, aby vyhovovali obom. Nie len jednému.

orisker
7. dec 2025

Vzala si si do bytu chlapa!
Nie nejakú vec, ktorú môžeš poskladať a odložiť do zásuvky, keď sa Ti to nehodí a keď potrebuješ riešiť len samu seba, svoje povinnosti a stereotyp, na ktorý si zvyknutá.
Keď sa on chce s Tebou rozprávať, tak mu nemôžeš nariadiť, aby teraz mlčal, lebo máš povinnosti.

Vzťah je o tom, že partneri dokážu fungovať SPOLOČNE.
Podľa toho, čo píšeš, vy to nezvládate.

vlado19822
7. dec 2025

@anonym_autor pozri , neviem koľko rokov má partner ale myslím že by bolo dobré mu povedať že ty rodinu založiť nechceš ,po ďalšie ak je naučený žiť v rodinnom dome je pre neho utrpenie bývať na byte ,viem s vlastnej skúsenosti ,ja byť na tvojom mieste a cítiť to ako píšeš ,nechám ho odísť a ak ti len s času na čas chýba muž nájdi si kamaráta s ktorým sa občas nezáväzne stretneš ale nekaz človeku jeho zivot ,on má úplne iné priority ako ty

dadis
7. dec 2025
@orisker

Vzala si si do bytu chlapa!
Nie nejakú vec, ktorú môžeš poskladať a odložiť do zásuvky, keď sa Ti to nehodí a keď potrebuješ riešiť len samu seba, svoje povinnosti a stereotyp, na ktorý si zvyknutá.
Keď sa on chce s Tebou rozprávať, tak mu nemôžeš nariadiť, aby teraz mlčal, lebo máš povinnosti.

Vzťah je o tom, že partneri dokážu fungovať SPOLOČNE.
Podľa toho, čo píšeš, vy to nezvládate.

@orisker Ale nooo... s normalnym chlapom nie je az taky problem drzat jednu domacnost.. ale s usmrkanym rojkom, ktory striehne na to, kedy pridem, s kym volam - ANO.

dadis
7. dec 2025
@vlado19822

@anonym_autor pozri , neviem koľko rokov má partner ale myslím že by bolo dobré mu povedať že ty rodinu založiť nechceš ,po ďalšie ak je naučený žiť v rodinnom dome je pre neho utrpenie bývať na byte ,viem s vlastnej skúsenosti ,ja byť na tvojom mieste a cítiť to ako píšeš ,nechám ho odísť a ak ti len s času na čas chýba muž nájdi si kamaráta s ktorým sa občas nezáväzne stretneš ale nekaz človeku jeho zivot ,on má úplne iné priority ako ty

@vlado19822 Ved pise, ze od zaciatku bola uprimna, ze deti nechce 🙄. Ale ved to nie je jej problem, ze chlap sa doma nudi.. nikde nespomina jeho konicky, kamaratov.. fakt je strasne otravne robit chlapovi program 24/7

orisker
7. dec 2025
@dadis

@vlado19822 Ved pise, ze od zaciatku bola uprimna, ze deti nechce 🙄. Ale ved to nie je jej problem, ze chlap sa doma nudi.. nikde nespomina jeho konicky, kamaratov.. fakt je strasne otravne robit chlapovi program 24/7

@dadis ,
o jeho koníčkoch sa ozaj nezmienila, ale to neznamená, že on ich nemá.
A kde píše, že mu musí robiť program 24/7?

dadis
7. dec 2025
@orisker

@dadis ,

@orisker ved pisala, ze jej vycita nedkorsi prichod zvprace a 2 min telefonat s uctovnickou

dadis
7. dec 2025
@orisker

@dadis ,

@orisker asi kazdy to citame zo subjektivnej strany, ja som velmi opatrna na muzov uz a tiez si ma moj ex poistil detmi, mnoho muzov ani tak netuzi po detoch, ale kompenzuju si tym svoju neistotu vo vztahu. Ale nehovorim, ze to musi byt na 100% tento pripad, ale kontrolky mi blikaju pri tom kontrolujucom spravani..

maya_hi
8. dec 2025

@anonym_autor v tom, že nežiješ sama. Máš už svoj vek, nejaké návyky a predstavy o živote. Toto ste si mali povedať na začiatku vzťahu. "Nechcem deti, chcem žiť samostatne, ale mať partnera, s ktorým sa môžem stretávať, zdieľať život, ak to budeme tak obaja cítiť". Neexistujú zlé, či dobré vzťahy. Sú tie, v ktorých sa komunikuje a sú jasne vypovedané a nastavené veci a tie kde sa veci zametajú pod koberec.

martin96321
9. dec 2025

@anonym_autor Tak mu vysvetli,ze partnerky vztah nieje spre Teba. Teda so spolocnym byvanim. V podstate vsetko v Tvojom zivote je na vyssej priecke nez ten nestastnik. Nechaj ho inej, ktora oceni jeho spolocnost. Ak si uprimna k sebe,bud aj k nemu.

Strana
z2