Klamstvo vo vzťahu - názory
Ahojte, potrebovala by som názor ľudí, ktorí nepoznajú mňa ani môjho priateľa. Nás vzťah sa rozpadol na základe klamstva. Môj priateľ ma obviňuje z neustáleho klamstva a ja už neviem ako ďalej a on tiež nie.. Takže to skúsim nejak rozumne opísať. Môj priateľ nenávidí klamstvo, ja ho tiež nepodporujem, nikdy ma to doma neučili.. ale už prejdem k veci. Takže môj priateľ považuje za klamstvo ked mu hovorím môj pohľad na vec alebo názor skúsim pár príkladov vymenovať. Poviem mu že ma nemiluje, že neurobí premňa toľko čo ja pre neho.. že mu nestojím za všetko, že jeho kamarátky sú pre neho viac ako ja.. keď som mu jeden deň ked prišiel z práce a nebolo mi dobre tak chodil za mnou celý deň čo mi je.. čo sa mi stalo a 5x som mu povedala, že nič mi nie je a na 6x som mu proste povedala, že mi jednoducho nie je dobre. Obvinil ma z toho, že som klamárka že som mu 5x povedala niečo iné ako na 6x, že nie som úprimná a ja som mu jednoducho len nechcela pridávať a myslela, že mi bude lepšie. Raz som mu klamala keď som na whatsappe napísala správu a zmazala ju. V správe boli veci že no.. že asi nemá čas ked nepíše a také blbosti, správu som zmazala, pretože som si uvedomila, že nie je na mieste. A ked sa ma opýtal čo v nej bolo som povedala, že nič také.. dobre to bolo klamstvo, to som priznala.. ale nechcela som sa jednoducho pohádať a uvedomila som si, že to bola blbosť mu to písať. To že ma nemiluje a podobne mu hovorím pretože, mám taký pocit.. a čakám, že príde povie mi, že ma miluje, že som pre neho dôležitá. Každý to občas potrebuje počuť. Rozišli sme pred 2 dňami.. pretože sa stala taká vec, že ráno som rozliala mlieko a jogurt bol trošku roztrhnutý ten obal na vrchu, proste som si to nevšimla.. a on mi povedal, že som slepá a ja som mu oponovala že nie nie som slepá a teda mi povedal nech to zopakujem, ja som povedala, že nie slepá nie som. Dal mi facku.. už 3tiu.. túto som mu vrátila prvýkrát , pretože si myslím, že som si ju nezaslúžila. On povedal, že to za to že som klamala viackrát aj v tom že som mu vtedy povedala, že mi nič nie je a nakoniec som povedala, že mi je zle.. No tá facka nebola na mieste a tiež mi povedal, že on si tú facku nezaslúžil.. podľa mňa áno už len za to, že ju dal on mne pre také veci.. Jeho priatelia ho podporujú v jeho názore že som klamárka a samozrejme moji mi tvrdia, že klamárka nie som.. že mu hovorím iba svoj názor.. A ja potrebujem názor ľudí, ktorí nás nepoznajú.. je to podľa vás klamstvo, som teda klamárka a mám sa dať liečiť? Ja naozaj už sama neviem čo ďalej, ja som za ním išla bývať preč do iného štátu.. po tej facke som sa zbalila a odišla som preč od neho.. bolo tam viac vecí prečo som odišla, lenže mi povedal, že nedokáže žiť s klamárkou a bezo mňa bude štastnejší..tak som odišla. Potom všetkom mi včera písal ako ma miluje, ako mu je bezomňa zle a už nebude milovať nikoho ako mňa ale nedokáže žiť s klamárkou ako som ja.. a ja som mu len napísala, že keby ma miloval a potom že som kvôli nemu nechala prácu a všetko a odišla za ním by som si zaslúžila aby teraz prišiel on za mnou a bol somnou, pretože ja mám názor, že keby ma tak veľmi miluje ako to tvrdí, už by tu bol somnou a nenechal by ma teda ani odísť...A tiež pretože mu toto tvrdím, že ked nepríde mi dokazuje, že ma teda tak nemiluje ako to tvrdí som znovu klamárka a znovu mu len ubližujem mojím klamaním.. a ja už neviem ako ďalej, pretože on mi tvrdí, že namiesto toho aby som sa ospravedlnila za svoje klamstvá, sa vyhováram, že to klamstvá nie sú. Ďakujem za vaše názory 🙂
Mám 22 rokov a on 31..
Nechaj toho Pepika ceskeho Pepikom... Nech facka ine Pepice slepice nie Teba! Dobre si urobila, ze si odisla.
P.s....vrazit si mu mala silnejsiu. Past, a rovno pod oko....
@neviempristnanic uz len to ze potrebujes od cudzích ludi pocut ze nie si klamarka ti moze napovedat ako velmi ta domotal a zmanipuloval.
Akozee tolko veci ma pri citani napadlo... uff urob tomu chudaaacikovi laskavost a vykasli sa na neho. Nemiluje ta len miluje ako sa k tebe moze spravat.
Do buducna ti vsak radim popracovat na komunikacii - ak chces aby ti prejavil lasku tak povedz co potrebujes a nie nemilujes ma.. nehovor o citoch druhych ale o svojich ( chybas mi, je mi smutno, potrebujem objatie..) a taktiez na sebaucte - naco cakat do 3.facky?
Prosim ta na kolenach maj hrdost pluvni mu do ksichtu sak on je na totalku posahany.fackat koli jogurtu lebo klames...on je chory clovek a jediny kto sa ma liecit je on...si mlada zbal sa a padaj domov k rodine od paychopata do kludu...sak sa snad nenechas teraz cely zivot fackat od vola...ja nechapem.ze taky curaci nemaju problem najst si babu a tu moj bratranec co zenu na rukach by nosil nevie bo sa lepia na debilov....🤦♀️
No a samozrejme pri odchode som mu vykričala, že ma má na sex.. že pre iných urobí viac ako pre mňa.. a to ho naštvalo najviac že to bolo klamstvo že má iba na sex a samozrejme si to nepriznám, že je to klamtsvo..
@neviempristnanic ak si doteraz nemala rozum tak si urob tentoraz sluzbu a nikdy sa k nemu nevrat ! Tolko dobrych chlapov existuje a ty s takym psychopatom sa zahadzujes. A nepis, ze laska miluje ma city neviem co. Clovek co ti da facku ta 1. Nema rad nemiluje nevazi si ta nestojis u neho za viac ako za spinavu handru 2. Ta udrie aj 2,3,4,5,6,7mi krat a bude ta bit cely zivot kym ti do hlavy nevtlcie bitkou ze si sama za to mozes. No a klamarka podla toho co pises nie si toto je bezny zivot a ked sa mam s nim natahovat o slovicka nech sa da liecit lebo to je akoby poviem dobre rano lebo som vstala a on mi da po papuly ze co klames je 11 hodin uz je doobedie a nie rano ty klamarka. Uz chapes ? Povedat svoj pohlad svoj nazor svoju myslienku nie je klamstvo automaticky len preto, ze on s tou myslienkou nesuhlasi. Ciste psycho. Do vajec by som mu kopla kretenovi vytretemu och som sa nasrdila teraz
@neviempristnanic väčšinou sa nevyjadrujem takto k vzťahom iných ale ak to má pomôcť ťa psychicky snáď aj fyzicky ochrániť radšej sa ozvem...k tomuto mužovi sa prosím ťa vôbec nevracaj... Mám v živote skúsenosť s takýmto človekom nebudem písať kto čo ako.... Nie nie si vobec klamárka to už ti bohužiaľ vložil do hlavy on nakoľko je to manipulátor a ak by si si vrátila k nemu bolo by to ešte horšie, stratila by si samu seba neskôr by si začal namýšlať veci ktoré sa odohrávajú iba v jeho hlave ako napr že si sa pozrela na iného muža pri tom ty nič začal by ťa stále viac zo všetkého obviňovať a keď už ťa tri krát udrel určite by to neostalo len pri tom..raz by mu preplo a pre nejakú blbosť v záchvate amoku zaútočil na teba a nemuselo by to dopadnúť dobre...áno miluje ťa ale je to chorá láska skôr by som povedala závislosť a takémuto mužovi môžeš hovoriť čo chceš on vidí len to čo chce takže pokiaľ nemáte deti choď od neho čo najďalej lebo už potom sa od neho bude ťažko utekať a ver že s takým človekom by trpeli aj jeho vlastné deti. Si ešte mladá máš času si nájsť omnoho lepšie partnera do života.
@neviempristnanic citala som len po to, ako ti dal facku. Mozes byt len rada, ze ste sa rozisli a nech ta ani nenapadne sa vracat, kedze predpokladam, ze bude slusny manipulator. Si mlada, uzivaj si zivot a casom najdes niekoho, kto ta bude mat ozaj rad a nikdy si nedovoli ta udriet
Preboha utekaj ...kup si zbraň .. na výstrahu okolo seba strielaj...to by ho malo spomaliť ak nie zastaviť.....preboha
@neviempristnanic ty si uz naozaj totalne zmagorena. co stale opakujes, ze ti vravi ze si klamarka? to ti fakt nedocvaklo? ze len hlada zamienku, aby ta ponizil a zneistil? tak snad sama vies, ze to pravda nie je. a aby mi dal niekto facku, kvoli rozliatemu mlieku ci jogurtu?
hned teraz by som blokla jeho cislo, neodpovedala na sms ani hovory, a dakovala bohu zs som prec.
Vau, dobry kkt. Ale ani ty nie si za nim daleko.
@nevenka Ja tiež čakam taku reakciu od partnera.. jeho reakcia bola taká, že som si mala priznať, že som slepá, ospravedlniť sa a povedať, že si budem dávať väčší pozor.. a ja som to neurobila ale odpovedala som, že nie som slepá a potom toto.. tak som to už nevydržala a odišla som, lebo také správanie si nezaslúžim ja a ani nikto iný.
@neviempristnanic prepáč ale mi príde ako nevyzretý jedinec....aj tebou manipuluje...
Dobre si urobila a uz sa k nemu nevracaj.....
@neviempristnanic tvoj (ex)partner potrebuje velmi submisivnu zenu,ktora ho bude pocuvat (nebude mat vlastny nazor a sposob vyjadrovania, teda “klamania”), musis vediet, ci to chces.. o tej facke..ani neviem co napisat, ja som velmi tolerantna..a ak ma clovek nervy,treba si buchnut,ale do stola,nie do zeny! mna konkretne tiez vytacaju niektore slovne vyjadrenia mojho muza (“pridem za minutku” je rozsah minutky a dvoch hodin).. ale tieto veci sa riesia diskusiou a pokusmi o zmenu..ja by som uz bola v inom state ako tvoj ex...
Klamarka nie si, si iba strasne hlupa, naivna a neskusena. Neboj, z toho pravdepodobne vyrasties, len uz zabudni na toto individuum. Vyzera to, ze si prilis submisivna, pracuj na svojej asertivite, nauc sa povedat si svoj nazor a stat si za nim. Toto stvorenie, co ty opisujes, bol nejaky sociopat s manipulatorakymi sklonmi. Aby som sa niekomu ospravedlnovala za to, ze som omylom vyliala mlieko 🤪 to ozaj? A priznali si, ze som slepa??? To akoze toto ti naozaj nestacilo, este si aj facku potrebovala dostat? Prosim ta na kolenach, cislo toho debila si zablokuj a ostan uz pekne na Slovensku. V ziadnom pripade ho sem netahaj, nech ostane tam, kde je, idealne by vsak bolo, keby sa odstahoval na pusty ostrov, aby uz nepil krv ani inym zenam... boze, taketo debila stretnut, to si mala ozaj smolu. Hod to za hlavu, vymaz si ho odvsadial, daj sa dokopy a potom si najdi normalneho chalana
22 ročná je už mladá žena, toto znie ako 13-14 ročná baba. :(
Riešiť jogurt a či je preto klamárka či nie. Riešiť, či sa snažiť v takomto vzťahu. To nie!
Mne by stacila jedna facka k rozvodu a to mam 2deti . V zivote si toto ku mne ziadny chlap nedovolil, Raz ti mohlo stačit. Riešt take somariny co on riešil choval sa k tebe horsie ako k psovy, A ty si mu robila handru v iluzii ze toto je laska. Musis si vypestovat sebauctu lebo ju nemas. Ty nevies co je laska. Pracuj na sebe aby si nerobila takymto idiotom rohožku Lebo zivot je kratky a krasny na to aby si si ho zbytocne ničila.
Nuž, odpoveď na otázku či si klamárka = nie nie si. Aktuálne by ťa ale malo viac zaujímať, že si obeťou manipulátora. Dôkaz je to, že ti sám dokázal natĺcť do hlavy (žiaľ doslovne) že si klamárka, sama o sebe začínaš pochybovať, začínaš sa obviňovať. Si momentálne v "najlepšej z najhorších fáz tohto vzťahu " = UTEČ, ZABLOKUJ HO A VYMAŽ SI HO ZO ŽIVOTA. Ak nie, prídu aj tie horšie fázy a za 10 rokov budeš chodiť ako žltofialová dobitá psychická troska, lebo si nekúpila plnotučné ale polotučné mlieko pánovi Čecháčkovi, a čo je horšie = sama to budeš považovať za neuveriteľnú chybu, čistý zločin čo si spáchala.
Mimochodom dosť sa čudujem že už po prvej facke si sa nezdekovala preč od takého idiota..to je ďalšia vec, čo vôbec nie je normálna a ďalší impulz aby si si s ním dala navždy pokoj.
Držím ti palce, nech sa správne rozhodneš.
A nie, nezmení sa. Nikdy, kvôli nikomu a ničomu.
Ludia naco to tu pisete a vynakladate svoje usilie a vysvetlujete? Ja viem, ze jej chcete pomoct, ale zjavne to nema nejake ucinky.. Bohuzial
@neviempristnanic no. Tak by si sa mala ospravedlnit a nevyhovarat sa. Taktiez si uvedomit, ako mu ublizujes. Ked ti dal facku, mala si to s laskou prijat, pretoze to bol prejav lasky od neho, ale vracat si uz nemala. A mas sa dat liecit. To je tiez pravda. Si vazne psychicky narusena, lebo toto by nikto normalny neskonsteloval. No, dobre ta ovladol. Musim ti povedat, ze toto s tvojimi otazkami, ci klames, by nikto normalny nenapisal. Ozaj sa daj liecit. Si totalna zavislacka od neho, ktora si nevidi ani na spicku nosa a nevie nic posudit. Ze sa nehanbis s takym chodit? A 2 dni si rozidena , naco sa potom vobec nad tym zamyslas? Zamyslas sa nad tym ci ku nemu nepobezis a neospravedlnis sa a nepripustis si tvoje klamstva?? Vazne by si sa mala dat liecit, lebo aj keby toto bolo ukoncene , tak s dalsim to u teba nebude o nic lepsie.
Áno, klamala si. Každý z nás v živote už klamal. ALE!!! Nie je klamstvo ako klamstvo. Treba to rozlišovať. Sú malé klamstvá (súvisiace so srandou, prekvapením, milosrdnosťou,...), ktoré sa berú ako súčasť bežného života a nikto normálny sa nad nimi nepozastavuje. A potom tie veľké klamstvá (nevera, podvod,...), ktoré sú naozaj škodlivé. Stavať vzťah na 100% pravdovravnosti je smiešne a choré. Tvoj ex to s tými klamstvami príliš prežíva. Má problém. Ak nevyhľadá príslušného odborníka, pravdepodobne mu takto ako s tebou dopadne každý ďalší vzťah. Nehovoriac o jeho manipulovaní, vydieraní, trestaní.... Celé zle. Utekaj a viac sa za ním ani neobzeraj. Začínaš pochybovať o svojom zdravom úsudku čiže čiastočne ťa už ovláda. Každým ďalším rozhovorom si ťa namotáva viac a viac až mu nakoniec predsa len uveríš, že všetko je len tvoja chyba a on je tu len tá obeť.
Fuha,ja teda som puntickar na slovne vyjadrovanie,ale zeby som niekoho fackala...ani sa za nim neobzeraj.Moze si najst nejaku pravdomluvnicu podla svojho gusta-mozno mu da aj prva facku,ked sa jej bude zdat,ze jej nehovori pravdu.
...dobre ze si odisla. Divim sa ze si si tak dlho nevsimla ze mas po boku psychicky naruseneho chlapa. Ver ze bez neho ti bude lepsie, usetrila si seba do buducnosti mnohych problemov, lebo s takym clovekom sa zit neda, a tvoje sebavedomie a akykolvek realny pohlad na vec by bolo nulove po niekolkych rokoch. Cely zivot by si bola nestastna, prepac ale je to tak. Aj ked ho mozno este s nevysvetlitelnych pricin stale lubis pre svoje dobro kasli na neho.
Ty niesi klamarka, uz sa s nim do kopy nedavaj. A jemu prajem fakt ze klamarku naozajstnu😂 blbečkovi. Ako pisu zeny, manipuluje tebou, chce aby si sa citila vinna. Moja sestra si takeho vzala, ma s nim deti a teraz ma problém sa ho zbavit. Je nešťastná. Tym cim si prešla nejdem písať je toho veľa. Vy nieste manzelia a nemate deti...zbal sa a utekajj naspat na sk a uz sa neobzeraj. Ja som vydata 23r.tak uz niečo viem ako sa ma správať muz k žene ktoru miluje. A on ta teda nemiluje.

Jeziiiis,ako mas ty toto ozaj za potreby taketo veci riesit s narusenym chlapom??Rozchod a najst si obycajneho pohodoveho chlapa.Adioa.