Kolegyňa ma v práci napadla
Kolegyna v praci ma napadla. Nechcem to tu rozoberat do detailov ale poviem iba to ze ja som ju nijakym sposobom nevyprovokovala. Boli tam 2 svedkovia. Samozrejme vedenie bolo informovane. Moja rodina, muzova rodina a moj muz boli z toho hotovy a podala som TO za napadnutie a budem si narokovat odskodne za znicene okuliare. No odkedy sa to stalo dokaze ma cokolvek rozhodit. Bojim sa pretoze dotycna bola urcite psychicky chora a keby mala po ruke noz urcite by ho pouzila. Ako sa mam s tym vyrovnat? Kedy asi dostane predvolanie od PZ?
@autorka bol s ňou skonceny pracovný pomer a aj tak ďalej pracuje? To sa ako da? Cize napriek tomu, ze ta napadla, co dosvedcili dalsi 2 ludia, tak pani ma pozehnanie od sefa a nadalej sa denne stretavate v jednom kancli?
@subartic tak ta zena pred nou v afekte rozvije dvere vrazi jej zlomi okulire a ako klidek pohoda to sa stava ?
tak s tebou by som robit nechcela ak ti to pride normalne u nas v praci to tak nastastie nie je a ano mali sme kolegu a chytil afekt a vrieskal vulgarne na zenu a mal hodinovu vypoved
som rada ze nasilie ma u nas nulovu toleranciu
Išla by som za pravnikom sa poradit, ci sa neda vybavit zakaz priblizenia. Respektive by som sa informovala na inšpektorate prace, mozno nieco poradia. Ak ma uz diagnostikovanu pouchu, policia s tym vela nespravi, ak konala v amoku.
Nie ja do prace idem zajtra ona ma odrobit este 2 dni a koniec
a nemozes si vziat dovolenku na tie dva dni ? alebo paragraf ?
@mamina7070 čítaš len to čo chceš, napíšem ti len toto k tomu .
Bola som v podobnej situácii, skončilo to na občianskom súde a platila som ešte aj ja pokutu štátu 😁 pokiaľ nie si PN, nemá to zmysel
U nas v robote je tiez atmosfera taka napata, jedni mozu viac, ini menej...jedni chodia na kavicky, cajiky, ini sa nemaju kedy ani vycurat...az sa nam dvaja kvoli tomu pochytili..najskor si vyhodili na oci, co kto robi a nerobi a potom jeden do druheho strcil. Nikomu sa nic nestalo, ziadne facky, rozbite okuliare, nik nespadol, neudrel sa , ziadna trauma,proste nic a aj tak ten, ktory strcil okamzite skoncil. Take nieco sa u nas proste netoleruje aj ked ...dovodom , preco sa pochytili na 1000% rozumiem..len sa treba ovladat hlavne...
@beronsche som si istá , pretože na to aby sa niečo kvlaifikovalo ako hrubé porušenie pracovnej disciplíny musí byt preukázané a posúdené viacero ukazovateľov a nie obyčajné strčenie.Posudzuje sa okrem iného aj intenzita fyzického napadnutia, okolnosti ktoré tomu predchádzali atď.
@subartic takze sa mozem nechat tlct....nemala som jej radsej strcit noz do ruky rovno? Bol tam svedok ktory to videl
predovšetkým si mala byť ticho a neprovokovať do nepríčetna rozčúleného človeka. To že ti jednu práskla je len následok toho že nevieš kedy byť ticho a prilievaš olej do ohňa. Obidve máte svoj podiel viny na danom konflikte.
@subartic ved ja som bola cely cas ticho az ked odchadzala som jej povedala nech ide do riti.
no a muselo to byť ? Musela si to takto exkluzivne zakončiť ? Keby toto urobia moji zamestnanci , tak sú obidve u mňa v kancelárii a dostanú obidve napomenutie, neprišlo by k žiadnému prepúštaniu . Ty to ešte ženieš aj na TO a nevyriešiš nič. Absolúte nič . Prídeš , policajt si vás vypočuje , spíše nejakú zápisnicu , uzavrie to ako priestupok a pošle to na obvodný úrad, kde zas budeš možno predvolaná , jedna aj druhá a dostanete možno pokutu ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a tým bude vec vyriešená. Strata času a aj nervov.
aj ja mam kolegynu, ktora provokuje a keby jej niekto vlepil, tak by sa ešte chudáčkovala, že ved ona nič nespravila 😀 nechcem tym tvrdit, že to je tvoj pripad, ale bez vetra sa ani listok nepohne. ja ti to celé tak trošku neverím, z toho písania si to trošku prifarbuješ. alebo by ste obe vyleteli, alebo ostali s napomenutím. ktovie, ako to bolo naozaj
@subartic Toto, co robis, je sekundarna viktimizacia obete - toto ja nikdy nepochopim, takyto postoj....
Za fyzicky utok je na vine jedine osoba, ktora zautocila. Pretoze v civilizovanom svete sa ludia ovladaju. A ak nie, nesu za to plnu zodpovednost!
Cize ani v pripade provokacie nemas pravo provokaterovi jednu svihnut, jednoducho nie.
@beronsche nič to čo spomínaš, ale to je to že zohľadňujem všetky okolnosti . V práci nie je prípustná ani vulgarita, ide o určitý druh pasívnej agresie. Ako som písala pasívna agresia predchádzala fyzickej , jedna ako druhá .
Často tu píšu matky ako zlyhali lebo vymlátili svoje dieťa, lebo furt reve, odvráva a drvivá väčšina im tu napíše nie si zlá matka, je toho na teba veľa. Keď rodič strelí svojmu pubertálnemu dieťaťu lebo prekračuje všetky hranice , papuľuje , nazve rodiča všelijako , tak mnohé tu píšu že dobre urobil . Zlyhávame všetci, matky, kolegyne , rodičia .
Mám skúsenosti s konfliktami zamestnancov , a toto je len taký slabý odvar čo všetko som už čítala v zápisniciach zo škodových komisii , v dohodách o zrážkach atď.
@subartic takze podla teba som si vsetko vymislela? Pokial viem ked podam TO musim hovorit pravdu. Ja som zastancom, ze pravda vzdy vide najavo preto nemam dovod klamat. Ja som ju ako kolegynu mala rada ale ked si jednoducho vyfabulovala z toho len co sa jej hodilo moja chyba to neni. Nespravila som jej nic zle. Nenadavala som jej neutocila iba som stala a cakala som kedy sa ukludni.
autor, ty si zrejme platieš jedno s druhým . Ja som nikde nenapísala že si si niečo vymyslela.
Čakala si že sa ukludní a potom si ju poslala do riti . Tak si mala čakať a nehovoriť nič. Keď si ju mala rada , tak zrejme aj mala svoje kvality a nebola to len agresívna krava ktorá práska naľavo napravo facky bez rozmyslu . Ako čo teraz čakáš z toho TO , že ona dostane dva roky natvrdo alebo dostane podmienku ? Rovno zabudni . nestane sa nič. A prosím ťa aká pravda ? No je len jedna , vyprovokovala si ju k tomu že ti jednu fľasla to je celá pravda. Samozrejme nemala to urobiť , neovládla sa . Ale ty si si tiež mohla zalepiť ústa. Ešte raz napíšem obidve máte svoj podiel viny na danom konflikte a keby to urobia moje dievčatá v kancelárii , obidve majú napomenutie odo mňa.
@subartic stale tocis to iste dokola. Nijak som ju nevypeovokovala a to ze mne vynadala do pankhartov je ok? Ale ty vies asi vsetko najlepsie ked ti pride ok aby niekto niekoho mlatil. Bodaj by si to ty nezazila. Mimochodom to co sa udialo poculo dalsich 34 ludi.
Necakam ze ju zabasnu ale musi si uvedomit ze spravila chybu. A mimochodom zasluzila si to aj ta predomnou ked ju zmlatila dokrvi az mala nasledky? To je podla teba ok? Teba by som za veducu ozaj nechcela empatia 0 bodov jak vidim

@oliolijanka “Chlapi by sli spolu na pivo.”
Ibaze predtym by si vzajomne vynadali do (censored) a dali po hube. Pozname.
Takze davat muzov za vzor nie je uzitocne.