icon

Kolegyňa zneužíva cestovanie autom? Ako to riešiť?

17. júl 2024

Ahojte. Chcem len vás názor. Chodili sme s kolegyňou na striedačku autom do prace. No pokazilo sa jej a tak som brala auto len ja. Teraz ma k dispozícii auto, no stále sa vykrúti a beriem ho nakoniec aj tak ja… ved naco preháňať svoje, a tankovať že… mám správne pocity, ze už to zneužíva?
Co jej mam povedať, predsa len sme v práci spolu každý deň

Strana
z2
autor
18. júl 2024

Baby dakujem. Budúci týždeň mám dovolenku. A som veeeelmi zvedavá ako poriesi svoju cestu do prace 😂 snáď ju nenapadne nech jej poziciam auto 😂😂😂😂😂 a už len poznámka- všimli si to aj kolegovia, že stále JA chodim (len ona si to nevie všimnúť) 😂

maminkadeticiek
18. júl 2024

Ty si trosku zbabela,ze?Pofrflat to hej, ale neporiesit.A co ked to povie kolegom?Ze si si dovolila od nej chciet aby prispela na benzin?No hadam si nemyslis, ze su kolegovia uplni hlupaci!Ze povedia ze je ok ze sa vyvaza zadarmo a vyuziva ta?Ich niekto do prace vozi?Som presvedcena,ze budu na tvojej strane.A keby si aj niekto dovolil nieco povedat tak sa len spytas?A tebe by sa pacilo,keby ta niekto dlhodobo vyuzival?

0silvia0
18. júl 2024

chápem, nechceš jej to povedať, nechceš to riešiť narovinu. No tak už len hoď si auto do servisu aj ty, požičaj rodinnému príslušníkovi alebo si niečo vymysli. Uvidíš.

nominativ
18. júl 2024

Ono je to vlastne veľmi smutné, že ani takéto prkotiny si nevieme povedať normálne. A to isté sa deje nie len s kolegyňami, ale aj vo vzťahoch. Asi by sme nemali v deťoch toľko zabíjať ich vzdorovitosť a schopnosť povedať nie, lebo budú z nich ďalší dospelí, čo posúvajú svoje hranice až na okraj galaxie.

A to, samozrejme, vždy niekde nakoniec buchne. A to nehovorím, ako kritiku autorky, tiež sa snažím pracovať na asertivite.

katika85
18. júl 2024

@autor ka vsak ked to vola ci ju vezmes tak povedz ze nie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ nechapem co je na tom. ak sa opyta preco, odpoviem lebo ona teba neodviezla ani nepamätas a takto to nefunguje ze jedna cvaka benzin a druha zavola “vezmes ma hej?” ked jej niekto z rodiny vezme auto a nema nema ako ist do prace tak snad to je jej vec a tebe to ani nemusi oznamovat.

sashabb
18. júl 2024

Ešte jej môžeš nedvihnúť telefón a odignorovať ju. 😎

lukbe
18. júl 2024

@autorka Chcela si názor, máš názor. Nabudúce uveď, aké čie názory si nepraješ.

adka176
18. júl 2024

Daj do auta pokladničku.... pred každou jazdou jej ju postrč pred oči... povedz, že benzín je dráhy, povedz sumu a snáď si uvedomí.... buď bude prispievať alebo jazdiť vlastným

babulkomale
18. júl 2024

Tvoje je už opravené, že? Zajtra po mňa prosím príď.

neviditelnypes
18. júl 2024

Viac ako peniaze na benzin by ma iritoval ten cas navyse a HLAVNE extra dohovaranie sa kedy kde, to by som aj priplatil aby som sa tomu vyhol. 🙂

momusik
18. júl 2024

A nech ta roznesie, co si taxik? Nie si povinna ju nosit aj ked spolu robite a byva ti po ceste, ja neberiem nikoho, nechcem mat zodpovednost za cudzich, keby sa nieco stalo

top_manazerka
18. júl 2024

Aj ja som mala v minulosti takú kolegyňu. Vozila som ju pól roka, vždy som ju vyzdvihla až pred domom a doviezla až pred dom. Všetci mi nadavali aká som sprostá, že si mám pýtať peniaze na benzín. Keď som jej to slušne navrhla tak mi povedala, že: veď ty by si tu trasu aj tak musela prejsť aj keby si ma neviezla, nie? Na to som jej odvetila, že aj lístok na vlak sa platí bez ohľadu na počet cestujúcich. Urazila sa a od nasledujúceho dňa sa prilepila na druhého kolegu… ten ju potom poslal do haja už po týždni.

cacianka
18. júl 2024

Veď nedvíhaj, maj ju v paži a keď už dvihnes, len stroho nie, nevyhovuje mi to a polož.

adonish
19. júl 2024

Ked ma vozil kolega do prace, normalne som mu davala peniaze. Rovnako ked sme ho viezli my, daval rovnakú čiastku on nam. Urcite by mi bolo blbe vozit sa zadarmo...

mantilka
19. júl 2024

Janinah tu napísala super. Počúvaj Milka,jeden týždeň budeme chodiť mojim autom a druhy týždeň tvojim.Ak ti to nevyhovuje navrhni ty,aby to bolo spravodlivé. Ahoj dodatok - Môžme si kľudne aj platiť jazdu ty mne a ja tebe keď ma ty zvezies. Keď zapocuje peniaze, už ti nezavolá a bude pokoj. Ty sa bojíš, že ťa bude ohovárať a ona sa nebojí, že ty ju budeš po firme ohovárať, že bez mihnutia oka sa nechá zadarmo vyvážať. Keď bude ohovárať, kľudne povedz že si ju vozila zadarmo a navrhla si vzájomne platenie...všetci sa zasmejú. Inak veď ju poznajú...

netoppierka
19. júl 2024

Ja by som jej ten telefón nezdvihla. Nech ide pešo. A išla sama do práce. Boh jej nadelil zdravé ruky aj nohy. A aj z práce keď pôjdete. Povedz jej vieš čo idem si ja ešte nakúpiť. A keď nie, normálne jej povedať, že ty nerobíš v práci zadarmo. A benzín niečo stojí 🙃

deti95060810
19. júl 2024

takéto veci už vedia aj kočky na sš - že zadarmo to nie je
min. zalístok na autobus, v ojed, prípadoch za vypracovanie samostatnej práce....

surama
19. júl 2024

Autorka, daj si medzi predne sedadla malu sklenenu flasticku a do nej nejake drobne mince. A ked sa ta bude pytat, co to tam mas za peniaze, tak povies, ze to ti davaju ludia za cestu, ked ich beries autom. Snad jej dopne.

isis234
19. júl 2024

@surama presne,,, múdremu napovedz a hlúpeho drgni

leskovael
20. júl 2024

Dospelí ľudia nevedia narovinu diskutovať. Nechápem a nepochopím... Je to úplne normálna situácia, kolegyni povedať, že v poslednej dobe chodíš autom iba ty a bolo by fajn a fér, ak by ste sa striedali ako predtým. To je celé... A netreba ani vybuchnúť, ani to riešiť v emóciách. Ale normálne s vychladnutou hlavou. Či to už zoberie ona na vedomie a budete sa zas striedať, alebo si to vezme osobne a urazí sa, už nieje tvoj problém. V najhoršom prípade bude hrať dotknutu a budete chodiť každá sama🤷‍♀️

babulkomale
20. júl 2024

@surama sklenenú, v aute 🤦 tvoje povedomie o bezpečnosti a sile predmetov v prípade nárazu sa rovná nule.

mojemenonikto
20. júl 2024

To ste ešte nevyriešili? Ak nemáš kožené a vyhrievané sedačky, tak nalej na sedadlo vodu a potom, keď si sadne, tak jej povedz, že sa ospravedlňuješ, ale že si jej zabudla povedať o tepovaní interiéru včera večer 😀

candii
20. júl 2024

A čo keď povie firme? Vsak ju vozíš zadarmo, veď je to jej hanba. Tak ju predbehni. Postazuj sa prvá ty kolegom. A návrhni jej buď na striedačku brat auto ako to bolo doteraz alebo nech ti prispieva na benzín, že ju vozíš uz dosť dlho len ty, že chápeš že mala pokazené auto to je OK ale benzín tiež nie je zadarmo a tebe sa to nezdá fér. Dovidenia a nech sa sťažuje aj na lampárni

luccija
20. júl 2024

Tak ju predbehni a ohovor ju ty, že sa vozí zadarmo😂toto je veľmi obmedzujúce nemôžeš ísť po robote kde chces a pod ..normálne na rovinu kedy bude auto k dispozícii chcem, aby sme sa striedali ako to bolo predtým

surama
20. júl 2024

@babulkomale Moje auto tam ma normalne drziak na pohar, ktory sa ani nepohne 😘

babulkomale
20. júl 2024

@surama aj moje. V pripade narazu sa sklo rozdrvi a moze skoncit aj v tvojom oku alebo zapichnute v dietati. O tom je rec. Nie o tom, ci sa pohne ked normalne jazdis 🤦

surama
20. júl 2024

@babulkomale To by musel byt taky naraz, ze mi pol auta spuci a v takom pripade by som riesila ovela horsie veci a nie pohar. Zas netreba robit s komara somara a vytvarat strasidelne scenare. Tema je o niecom inom, ale sak rypnut si treba ze.

netoppierka
26. júl 2024

@babulkomale a mobil máš kde? Ked fľaša ti vadí v držiaku 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Strana
z2