icon

Koľko dní je vhodné prespať u novorodenca?

25. júl 2024

Na koľko dní je vhodné prísť k 3-4 týždňovému bábätku ak príslušníci rodiny bývajú 350km , na 1 noc alebo aj cely víkend či nebodaj aj dlhšie? Na otočku to nejde, musí to byt prespanie. Blbé mi je pýtať sa koľko tu budú a preto sa pýtam na názor že zdravý rozum koľko povoľuje.

Strana
z2
eee30
25. júl 2024

Zdravý rozum vie, že prvých 6 týždňov mama aj dieťa potrebujú kľud, ja by som povedala, že aj 8 týždňov. Dieťa si buduje imunitu, určite nepotrebuje žiadny rozruch. V živote by som nemala tú drzosť sa k niekomu nanominovať, iba ak ja sama, a s tým, že by som aktívne v domácnosti a s dieťaťom pomáhala, nech si mama oddýchne.

diewcatqoo
25. júl 2024

To je strasne individualne. Po prvom porode k nam hned po prichode z porodnice prisli moji rodicia. Byvame 500+ km od nich, takze prisli na prespanie, na 4 dni. Mame 3izbak, spali v obyvacke na gauci.
Mne bolo hrozne.. neslo mi kojenie, bola som z toho totalne psychicky v prdeli, mala som tazky porod, nevedela som si ani sadnut, nedokazala som chodit po schodoch, strasne som krvacala, dieta stale plakalo, ja som nevedela preco a plakala som s nim.. mamina hoci pomohla s nejakymi vecami, ale stale bolo to gro starostlivosti aj o dieta, aj o nich, na mne. Hned ako odisli nasi, dovalili sa svokrovci na 3 dni a to iste. Vtedy som si povedala, ze ak raz bude este nejake dieta, cele sestonedelie neprijmem ziadnu navstevu.
Teraz mame druhe, ma takmer 3 tyzdne a ja sa od zaciatku citim uplne v pohode. Porod v pohode, bola som hned fit, ani nekrvacam moc, dieta moc neplace, spi aj v noci, aj pocas dna, viem uz manipulovat s babatkom, kojenie nam ide, nemam ziadne psychicke zrutenia, takze navsteva moze kludne prist. Akurat teda nikto nechodi, lebo som kazdemu povedala, ze nikoho v sestonedeli nechcem vidiet 🙂

maciatkolulu
25. júl 2024

@really8 akoze tak úplne mimo otazka, záleží o koho ide,v akom vzťahu,čo vám vyhovuje,jednému vyhovuje mama za ritou naveky amen,druhú neznesie pomaly aj vlastného manžela,pri prvom dieťati to môže by t iné ako pri druhom.... Však normálne jednak tak,ako to vyhovuje tebe a manželovi,dohodnite sa a slušne informujte návštevu 🤷

really8
25. júl 2024

@maciatkolulu ok dakujem, my ale nikoho necakame

acsa
25. júl 2024

Za mna ani jedna noc. Mne stacila navsteva na hodinku, dve a mala som dosť. Asi to závisí aj od teba, ci ti nebudú vadiť.

maciatkolulu
25. júl 2024

@really8 jeeej,prepáč😉,tombolou autorke

mimi3008
25. júl 2024

@really8 😁😁😁

jaond19
25. júl 2024

Tu nejde len o novorodenca, ale pocas mojho sestonedelia som bola ochotná akceptovat hodinovu navstevu a dovidenia. A vsetci to uplne chapali. Ziadne prespavacky a kmitanie okolo hostov.... akoze tieklo mi nieco zhora aj zdola, dieta nonstop na prsniku,ja viac holá ako oblecená a este sa budem o druhych starat,hej? Take este nehrali. Prislusnici mozu vyuzit najblizsí penzion.

tinalia
25. júl 2024

Spytaj sa samej seba kolko noci ti bude vyhovovat a ci vobec. Mne stacili 2 hodiny navstevy a mali sme z toho rozbity cely rezim, ja unavena a ubolena po sekcii a nevydrzala som sa nikomu ani hlavou venovat, riesila som len dieťa. Navšteva by mala mysliet hlavne na maminu, dieta a ich potreby, takze nemaju byt na príťaž. Tak ak vam navsteva pride pomahat a ty to uvitas, nechaj ich tam tolko, kolko uznas za vhodne. Ide o tvoju psychicku pohodu, nie o to, co si oni o tebe pomyslia 😊

danica2711
25. júl 2024

tak krátko po pôrode by som nepozývala žiadnu návštevu, ak sa pozvú sami, odmietla by som a ak sa napriek tomu dovalia, otočila by som ich už pri dverách, 350 km dajú v pohode aj na otočku

tykat
25. júl 2024

V penzióne aj týždeň, do domácnosti by som v takom období spať nešla.
Ak by som mala novorodenca tak niet tej sily aby sa ku mne niekto nasáčkoval čo i len na 1 noc.

jarkap1
25. júl 2024

Blbe ti je pýtať sa, kolko u vas budu? To vazne? Na tieto poporodne návštevy som extrémne citlivá. Ja som moju neohlasenu návštevu 3 dni po návrate z nemocnice otočila vo dverách.
Vyssie bolo uz popisane vsetko. Tazko mi pisat o nejakej súdnosti a zdravom rozume, ked som ja tych xxxx (neviem najist vhodne slovo) na vlastnej koži zažila. Ale samozrejme, ty mozes byt plna sil a zvládnuť sa postarať o dieťa, seba, upratať a navariť, pohostiť.. Kazda sme ina.

andaluzia12
25. júl 2024

som v 19 tt, čakám prvé dieťa. Rodina môjho muža je extrémne otravná, už to vidím ako ma budú čakať v obyvačke ked sa vrátim z pôrodnice :D :D Prijmem svokrovcov na krátky čas (rozumej hodinu, dve), potom moju mamu a dosť. Ostatní budú musieť čakať, som schopná ich nepustiť do bytu...

lucia147852
25. júl 2024

Ja by som zniesla presne nula noci….

kitycat
25. júl 2024

My mame 2i byt takze k nam sa islo z Ba a z Brna na otocku, my sme v Prahe.
Moj muz by tu rodicov nasackoval aj na tyzden, ale ja som chcela mat pokoj a sukromie a nie tu prechadzat tasky zo 70tych rokov

ivangeline
25. júl 2024

Max 3 dni.

nivea777
26. júl 2024

Záleží kto je návšteva ,ale u mňa neprijateľné na dlhšie ako jednu noc. Jednu noc by som nejak zvládla. U nás by veľmi rýchlo pochopili,že nemám na nich čas

Strana
z2