Koľkokrát sa ozývate, keď sú deti na prázdninách?
Ahojte koľko krat za deň sa ozvete, keď sú na prázdninách u dedka, babky alebo inej rodiny? Ďakujem
Nevolám. Max raz za 3 dni. Keby bolo deťom zle volali by samé. Mne sa to práveže páči, nechať tie deti kus dýchať.
Vam sa povie, ked vam chodia fotky. 😀 mne nechodia ziadne fotky a volam babke, nie synovi ani dedkovi. A volam raz až dva krat za den. Vam ktoré to nechápete - vam je dobre, ze ste sa zbavili deti, ale ja uprimne na ho myslim a chcem vedieť ako sa ma☺️
Ked som mala u seba synovca, tak kontrolny telefonat bol raz denne a to vecer, aby sme mohli mat program. Jeho rodicia nastastie boli normalni a to ho maju velmi radi, cize neslo o odlozenie dietata.
A ked sa teraz zamyslam, ze ak by jeho rodicia mali volat castejsie, tak asi by som taketo dieta nebrala k sebe na prazdniny. V tvojom pripade, dieta si uziva prazdniny a ty si nanho naviazana, tak chces vediet a kontrolovat. Mala by si sa skludnit, ved aj ty si bola urcite ako mala na prazdninach u starych rodicov a co ti snad pripravovali zivot ohrozujuce zazitky? Chapem ta, ze ti chyba, ale chapem aj starych rodicov, ze im to moze liezt na nervy. Pripadne im skus normalne povedat, ze ano si nanho naviazana a potrebujes pre tvoj klud (nie na ich kontrolu) raz vecer telefonat, aby si pocula svoje dieta.
Nevolám, nepíšem. Keď chcú, majú telefón, ozvú sa samé. Inak vyrušujem 🤷♀️. Keď boli menšie, tiež sme ich nechávali tak, nechceli sme ich vyrušovať a "rozcíťovať". Užívaj si voľné dni bez dieťaťa, venuj sa sebe, partnerovi. Nerob dieťaťu "stíhačku". Ak by Ťa potrebovalo, ozve sa. Nechaj ho mať prázdniny 😉
Ký boli menšie 5 - 10, boli sme dohodnutí, ze zavolám večer, cez deň mali s babkou, alebo krstnými program a aj tak by mi nezdvihli 😄, a aj tak sa často stalo, že keď som volala okolo 20 tak sa ešte vonku hrali s kamošmi, alebo boli na opekacke, tak mi iba babka povedala co a ako, a ak nezabudli tak mi zavolali ráno. Ale ak mali s krstným dohodnutý program tak si na mamu ani nespomenuli. Dôležité bolo, že ak zavolali, vždy som zdvihla, to bola ich istota, že mama je v dosahu.
Všetky úprimne myslíme na svoje deti a máme ich rady😉
Vravím ti, má sa veľmi dobre. Celý život bude na prázdniny s dedkom spomínať. A keď si nebodaj zlomí ruku, dozvieš sa. Vysávač, kávička, vínko...kľud, nič sa nedeje, to je život.
Ja vážne nechápem prečo si niektoré matky myslia že sú lepšie ako ostatné.. prečo by sme sa tie ktoré nevolame len zbavili deti? Vážne, čo ti vlastne dáva právo niekoho takto súdiť? Myslíš si že ostatné matky na svoje deti nemyslia len preto ze im každý deň nevolajú? Niekedy ma takéto poznámky na modrom koníku vážne šokujú a mám dojem že si sem fakt niektoré len chodia dokazovať aké sú úžasné.. 😒
(Čo budú ľudia robiť ak dieťa pôjde do školy v prírode kam sa len tak volať dať nebude?🤔myslíš že vtedy človek nemyslí na svoje deti? )
Milá autorka, nechaj si tie prihorené smailiky, ktoré sa vôbec nehodia k tomu jedu, čo si tu vypľula.
Som psychicky stabilná a vyrovnaná osoba, ktorá chce takisto vychovať vyrovnaných a stabilných jedincov. Takže just nevyvolávam milionkrat za deň. Moje dieťa vie aj bez toho, ako ho milujem a ja som si tiež istá mojim rodičovstvom.
Možno si sa ty zbavila dieťaťa a máš výčitky. Tak to nezrkadli na ostatných tu.
A nie, nie si len preto lepší rodič, že príbuzných obťažuješ. Lebo starý otec to dal asi dosť najavo.
Ked su u mojejmamy, ozvem sa cez msg kazdy den,ako sa maju. Ked su u svokrovcov, muz vola na druhy den, resp. same deti povedia,ze chcu zavolat, ale u svokrovcov su max 2noci, u mojej mamy aj 5-7. Ja si pamatam ako dieta,ked som bola u starych rodicov na dedine na prazdninach,ako mi bolo smutno za rodicmi a nemohla som zavolat,lebo mi starirodicia nedovolili a ani nasi mi nezavolali, ze sommala uplne bolave srdce a po nociach som plakala. Mne je jedno,ci sa to mojej mame alebo svokre paci,nepaci, ja sa o svoje deti budem zaujimat,aj kedsu na prazdninach.

Ja som volala raz za 3 dni 🤔