Konflikt s kolegyňou: Kto zaplatí chybu?
Potrebujem pocut názor aj nezainteresovaných. Stala sa taká vec pracujem v obchode v OC. Pracuje sa od 9-21, ja mám pracovnú dobu aj od 10-18 alebo od 12-18. Teraz som robila od 12-18 s kolegyňou. Prišla som na predajňu všetko OK, mala rozblokovaného zákazníka a popritom ozdobovala stromček, vraví že ide vedľa do obchodu kúpiť ešte ozdoby nech ho doblokujem, zákazník si ešte na predajni vyberal veci, vravím že dobre. Vten deň začala akcia 20% na cely nákup takúto akciu mávame tak 3-4 do roka. Za tie 2 roky čo tam pracujem, tak to fungovalo tak, že každú položku po nablokovaní trebalo dať ešte mínus 20%. Tak som to aj tento krát tak spravila. Zákazník odišiel všetci spokojní. Kolegyňa sa vrátila a po chvíľu mi vraví že teraz automaticky kasa dáva tu zľavu sama že ju nemusíme my ručne zadávať. Tak jej vravím ze mi to mojla aj skor povedať ze ja som tomu zákazníkovi dávala ručne zľavu už na zľavnený tovar… ona spustila na mna neskutočný rev či som normálna či som nevidela že to je už zľavnené a či som si nečítala info, vravím ze necitala nakoľko som hneď začala blokovať jej zákazníka a nič mi o tom nepovedala. Dali sme vytlačiť tém blok a samozrejme ten blok je na jej meno a je tam daná duplicitne zľava takže znova neskutočný rev ze či som sprostá ze blokujem na ňu.neriešila by som to ak by zo bol nákup za 10-20 € ale toto bol nákup cez 100€. Kolegyňa má už hysáky ze som blokovala na ňu a jej to ztrhnú z výplaty a že je to moja chyba a mám to zaplatiť. Ak jej to náhodou ztrhnu mam to zaplatiť?
Revat nemala. Na druhej strane, vsak snad vies ako funguju zlavy, snad citas manualy a informacie, ze to uz netreba rucne zadavat. Takze mala si zakaznika dokoncit, ale ty by si tu istu chybu asi urobila pri inom zakaznikovi. Si povinna byt oboznamena ako tu funguje, ona to vie, ty to nevies, to je tvoje zlyhanie. A ano, ze to bolo 2 krat si si tiez mohla vsimnut
Cize je tvoja chyba, ze si nebola oboznamena s postupom, take veci urcite boli komunikovane vsetkym
Waaau zákazník bude mať krásne vianoce so 40% zľavou 😊❤️
Ten mal ale šťastie.... v nešťastí 🙈
A k téme, ... je to jej vina. Išla by som za majiteľom a vysvetlila situáciu. Možno to nechá tak
Chybu ste urobili obe, ona si mala dokoncit zakaznika a nevenovat sa stromceku, by si mala byt oboznamena ako to funguje, snad je to tvoja povinnost a taketo veci sa oznamuju vsetkym. Vytkla ti, ze si necitala info - a to ti ale vytkla uplne opravnene, mala si to vediet
Ci komunikacia u Vas funguje, ze Majka ma povedat Zuzke? Tak v tom pripade je to aj chyba majitela, ale o tom dost pochybujem, ze sama spomenula citanie, takze to komunikovane bolo.
Cele to je o tom, ci a ako Vam to bolo odkomunikovane
je už zľavnené a či som si nečítala info, vravím ze necitala nakoľko som hneď začala blokovať
50:50
V prvom rade je chyba zamestnávateľa ak vám nedal hromadne školenie na to.ako máte dávať zľavu..
ak vám to školenie dal, alebo ti tu informáciu niekto povedal a ty si zabudla - je to tvoja chyba - v takom pripade by som to samozrejme zaplatila ja.. na druhej strane pre obe je to poučenie, že blokovať musíte pod svojím menom a nerobiť pri blokovani nič iné..
ak info nikto nedal, tak je to zamestnavatelova chyba a nemal by nič z výplaty strhať.. mali by ste to obe povedať nadriadenému a vysvetliť čo sa stalo..
Tak či tak, kolegyňa asi nevie moc reagovať v stresových situáciách, akože zjapat je premna dosť cez.. raz aj namna skúšala vrieskať jedna kolegyňa, považujem to.za strašne prízemné správanie..
V prvom rade urobila chybu kolegyna. Co je padnuta na hlavu,ze pod svojim menom rozblokuje nakup,odide zdrobit stromcek,kupovat ozdoby a ty mas pod jej menom nakup dokoncit??? Ona je hlupa,nesie zodpovednost za to,ze je to pod jej menom,darmo sa z toho vyvlieka. Chybu si urobila aj ty,ale keby tam ona nebola,blokovala by si pod svojim menom a skoda by bola len na tebe.
@mircalla a co mam ja co tebe vysvetlovat ? Ja osm napisala ze to mohlo byt zamerne, nie ze to ozaj tak bolo, tiez som napisala, ze v dnesnej dobe su ludia velmi zly.. mohla napríklad viediet o nevedomosti zlavy kolegyni preto jej povedala aby to doblokovala a mohla na nu navrieskat, viem aky su zly ludia, pracovala som v obchode viem co kto schopní
@dadka1997 Este raz - preco by to robila, ked to bolo na jej meno a problem ma ona? A preto jej to aj tak vadi, ze to bolo blokovana na jej meno a zle. Takze stale sa pytam, to iste, co by z toho mala okrem problemov . To, co pises, by davalo nejaky zmysel, keby to bolo nablokovane pod menom autorky
Nechapem preco nedoblokovala zakaznika ona a nepockala kym sa prehodi kasa.
@dadka1997 no neviem ci by to niekomu stalo za to dat si spravit manko na svoje meno len pre to "potesenie" navrieskat za to na kolegynu ? Ked uz chces konspirovat, tak skor by to davalo zmysel opacne - autorka vedela ze blokuje na kolegynine triko, chcela by jej spravit problemy, tak by naschval dala dvojitu zlavu, nech ma kolegyna manko ? ( autorka, toto som uviedla len ako priklad konspiracie, nie ze si myslim ze ty si to spravila naschval) .

@koniarova a preco by to nemohol byt zamer z jej strany ? To len tak niekto niekde blokuje niekoho a vystriedaju sa ? Ludia su zly na svete takze ano mohol to byt aj zamer