icon

Koniec vzťahu po hádke: Skúsenosti ostatných

17. nov 2024

Sme klasicka rodina, 2 deti, hypo, dom, 8 rokov spolu,manzelia..
Pohadali sme sa svojim sposobom pre hlupost, a z toho co mi povedal mam chut ukoncit tento vztah. Vynadal mi pred detmi ked som este jedno kojila. Mal to niekto tiez tak ze po jednej vaznej hadke ukoncil alebo vazne rozmyslal ze ukonci takyto vztah?
Ako sa z toho dostat?

marcellka32
17. nov 2024

@majlo1234 tebe partner povedal že si pri***ana a inak v pohode idete dalej????? Hádka môže byť ale má voliť normálne slová bez vulgárneho urážania, ale tak ja mám partnera čo by mi to nikdy nepovedal....

hankab
17. nov 2024

Naco tu vobec pises anonymne totalne vseobecne kecy a chces pocut nejake rady, ked ani jedna z tych bab, co to tu citali nemali ani paru co ti tvoj muz povedal? Ake objektivne su tu potom asi reakcie diskutujucich, ked nemaju ani paru k comu sa vlastne maju vyjadrit?
Uvedomujes si, ze 99% zien ti tu napise, ze nezahadzuj manzelstvo kvoli 1 hadke, ked mate deti. Realne ak by si napisala co ti muz povedal, tak bud ti vsetky tu napisu, ze to je nic a robiz z komara somara, alebo ti radia ho kopnut do riti a odist. Takto ale ziadna vlastne nevie k comu sa vyjadruje.
Lebo je rozdiel, ked si pribrala po porode 40kg a muz ti povedal, ze po roku s tebou zacne chodit do fitka, aby ste sa citili lepsie. A rozdiel, ked ti vynadal, ze si neschopna manzelka a matka a nemoze ta uz ani citit.

luccija
17. nov 2024

Niekedy stačí ponorka dve malé deti ty máš toho dosť, on, práca a človek vypeni.Ale, keď píšeš, že si ťa neváži tak asi to bolo dlhšie nie?ťažko povedať, keď nič nenapíšeš iba, že to bola hlúposť.my sa vieme pohádať iba na úplných hlupostiach a k tomu vytiahnemveci spred 10 r 🙂)daj si odstup a uvidíš pisat hneď rozvodové papiere je hlúposť to sa nepíše v afekte po hadke

autor
17. nov 2024

@marcellka32 nikdy nehovor nikdy, ja som si tiez myslela ze nieco take mi nikdy nepovie a povedal aj horsie

autor
17. nov 2024

@hankab treba si precitat moju otazku.

tulik123
17. nov 2024

Tak ja neviem my sme s partnerom tiez dost impulzivni a castokrat sme si povedali veci ktore sa jedneho alebo druheho dotkli. Nejake nadavky na pravidelnej baze by som urcite netolerovala ale by som mu vysvetlila ze to co povedal sa ta dotklo a ze jednoducho si to cgces vysvetlit. Muzi sa casto rychlo tvaria ze je vsetko ok a my zeny si to potrebujeme vysvetlit a vyrozpravat si to. Ja mojmu casto poviem ze chcem aby sa mi ospravedlnil inak to jednoducho neviem prekusnut ak je to nevysvetlene a nevyriesene. Ja sa samozrejme tiez vzdy ospravedlnim ak nieco prezeniem. Pripadne sa ho spytaj ci to co povedal myslel vazne. Ale bez nejakeho dalsieho rozhovoru sa rozchadzat je podla mna detinske. Ale v podtsate som napisala len to co aj dievcata predo mnou. Drzim palce 🙂

marcellka32
17. nov 2024

No prepáč, som vo vzťahu 25 rokov, nikdy mi nepovedal nadávku....

hankab
17. nov 2024

Tvoju otazku si precitam na 2 veci, ked doteraz nechapem co sa u vas stalo. Ano, uz som sa rozisla aj po 1 vacsej hadke. A zaroven v inom vztahu som sa nerozisla ani po 10-tej, lebo sme uz mali a mame vcelku rozbehnuty spolocny zivot, ktory len tak nezahodim. A ma to pre teba presne nulovu vypovednu hodnotu, lebo kazda z nas ma iny vztah a ine problemy doma.

mikadooo
17. nov 2024

Počuj celkovo mi to príde že ste čerstvo po veľkej hádke, máte dve malé deti. Proste si to normálne vykomunikujte a prestaň hneď rozmýšľať o rozvode 🤷. Tak sa to rieši v dlhodobých vzťahoch... Ani sa netvárim "nič sa nestalo" ako on, ani nie sme ticho 1 deň ako ty... To jeho "veď sme takí" malo byť asi ospravedlnenie za to čo ti povedal. Normálne mu povedz, že sa ťa to dotklo, že sa snažíš robiť veci najlepšie ako vieš, ale nestíhaš, lebo ja neviem čo, bol bordel doma, alebo si s ním nesúložila už dva týždne, ja netuším o čom tá hádka bola - proste mu vysvetlíš, že si unavená a zničená a na hranici svojich možností, bez toho aby si ho obviňovala aký je, len mu vysvetlíš, prečo to nie je tak ako si to on predstavuje. A potom mu povieš, že teda v rámci možností makáš na 150% a nepríde ti to fér, keď on ti potom vyčíta niečo, že toto a toto si ešte nespravila. Aspoň u nás to tak bolo. A pán manžel sa potom zbadal. A proste povedal, že aha tak sorry, nevedel som (lebo on neni doma, je v robote 8-19.00). Tak sme si po hádke proste sadli a sa pobavili. A on mi tiež povedal, že sorry, prídem domov, ty zdutá ofučaná, štekáš po mne, tak tiež som mu povedala, tak sorry. Nemyslela som to tak, len proste som mala všetkého už plne zuby, unavená jak tri svine a do toho ty prídeš že či večer niečo bude no a som dačo odvrkla, alebo rovno mu naložila hubovú. Akože dve malé deti je hardcore, priprav sa, škrípať to bude na oboch stranách, je naozaj len na vás dvoch, aby ste zaťali zuby a komunikovali a obaja boli k sebe ohľaduplní a v týchto "horších" dňoch, keď vám ujdú aj nepekné slová z úst a neurazili sa zakaždým, ale si to potom čím skôr "vyříkali"... Žiaden jeden deň že budeš "smutná" - to je cesta do pekla, ver mi... Sadni si s ním a rozprávajte sa, povedz mu ako sa cítiš a preberte si to celé, čo sa stalo, neobviňuj ho z ničoho, len mu vysvetli svoje postoje k veci, aby ťa pochopil a hľadajte spoločnú cestu.

marca12
17. nov 2024

Nemas ty vztahy tak trosku zidealizovane? V kazdom vztahu pride burka,nahromadi sa stres,emocie a vybuchnete. Da sa tomu predist,ak budete rozumni,budete komunikovat a ked uz sa blizi hadka,vediet skrotit svoje emocie. Pozri sa na to ocami tretej strany. O com bola hadka,kto do koho zavrtal,dalo sa tomu predist,mohlo to pockat aspon do chvile,kym budu prec.... Obaja ste urcite vycerpani a najlepsie by bolo si s nim v klude bez deti sadnut a porozpravat sa. Vediet povedat prepac,mrzi ma,ze to dospelo az sem,zranil si ma a podobne. Nastavit si pravidla a predstavy dobuducna a vyvarovat sa doterajsim chybam.

koniarova
17. nov 2024

Ty nemáš problém s jednou hádkou. Vy máte už dlhodobo problémy a hádkou to len vyústilo.

h2
17. nov 2024

A čo také ti teda povedal???

koniarova
17. nov 2024

@h2 to sa nedozvieme. Radšej 10 strán kecov. Drama queen.

huxy
17. nov 2024

Tak nechceš povedať, na čom ste sa pochytili. Radšej chceš všetko zahodiť a odísť, že máš vraj dosť našetrené. Ale je ti jasné, že všetko nasporené počas manželstva spadá do bsm?

petracandle
17. nov 2024

@autorka preboha už povedz čo také ti povedal, nech vieme poradiť či si len precitlivená (keďže kojíš, tak by to bolo pochopiteľné) alebo naozaj povedal niečo príšerné, neakceptovateľné

januska12323
17. nov 2024

No aj ja som zvedavá, z toho ako sa vyhýbaš konkrétnej odpovedi mám dojem, že to bude nejaká hlúposť a ty dramatizuješ lebo sa nechce ospravedlniť.

tykat
17. nov 2024

Treba napisat dovod hadky a ako prebiehala. Lebo takto tu len "varime z vody".

majlo1234
17. nov 2024

@marcellka32 manzel, manzel mi tak povedal😀 pozri, pisem to preto, aby som to ulahcila trosku autorke. Aj ked sa to z toho prispevku nezda, s manzelom mamr standsrdny pekny vztah, nikdy predtym ani potom mi tak nepovedal. On taketo slova bezne pouziva a vo vypatom konflikte mu to sadlo na jazyk. Nasledne sme si vysvetlili, ako to na mna posobilo a ze je to nehorazne, aby tak povedal svojej zene😀pochopil, ospravedlnil sa a sli sme dalej. Uz sme spilu cez desat rokov, tak to asi stalo za to odpustit.

Autorka, na to, aby si mu odpustila, nepptrebujes nakoniec ani ospravedlnenie. Zalezi, ako velmi sa ta to dotklo, co to bolo…slova su casto len slova, ciny su dolezotejsie.

veronicka88
17. nov 2024

Nie nerozišli....hádky patria k manželstvu. S deťmi je to intenzívnejšie bohužiaľ. Ale k manželstvu patrí aj to že sa po každej blbosti hneď nerozchadzame ale snažíme sa situáciu vyriešiť. Ale my si nenadavame vulgárne. Povadime sa jak dva psi🙈ale nadávať je cez ciaru. A vždy hľadáme spôsob ako tak urovnať a napraviť. O to. Je manželstvo

aurora33
17. nov 2024

Tak odíď od neho. Toto zrejme nie je len jednou hádkou. Pokiaľ mu nevieš odpustiť, načo sa budete spolu trapit?

matkahelka
17. nov 2024

Uz sa necudujem, ze dnes je kazde druhe decko z rozpadnuteho vztahu a ma kadejakych patchworkovych surodencov, ked kvoli jednej hadke sa uvazuje o rozchode. asi si fakt zijes extremne dobre a realne problemy nemate. neviem si predstavit, co by mne muz musel povedat, aby som uvazovala o rozvode. len tak na okraj, ty mas v manzelstve dost nasporene? TY? nie, VY. v manzelstve, pokial nemate rozdelene BSM, je vsetko spolocne. takze tie tvoje uspory videl dvomi.

zuzanka.zuzu
17. nov 2024

bude ti bez neho lepšie? ak áno, tak odíď, veď prachy máš... podľa mňa si len citlivka a je ti až príliš dobre a hrabe ti z kojenia 🙄 no tak si teraz padla z obláčiku že tvoj muž nie je dokonalý a čo? 🤷 to ani ty.

autor
17. nov 2024

@matkahelka clovek zaraba aj pred manzelstvom nie? A tiez nie je nikde napisane ze nemoze byt aj polovica zo zarobeneho v manzelstve dost na zivot bez chlapa.. ved v konecnom dosledku aj jeho peniaze idu na polovicu nie len moje.. ale to je uplne ina tema...ja som sa pytala ci sa to niekomu stalo ze sa po jednej velkej skaredej hadke rozviedol..

autor
17. nov 2024

@veronicka88 no nadavat je cez ciaru. Cez aku ciaru? Ak by ti manzel vulgarne vynadal bolo by to cez tu ciaru

sisska96
17. nov 2024

Povieš už konečne konkrétnu situáciu ? :D

veronicka88
17. nov 2024

Mne manžel nikdy vulgárne nedáva ani nenadaval na to si šalená dostatočne vážime.

vkatush
17. nov 2024

Keďže my odpoveď na naše otázky čo ti povedal a o čom bola hádka nedostaneme, páči sa odpoveď aspoň na tvoje otázky:

1. Nie, po jednej slovnej hádke sa nad rozvodom nerozmýšľa (to by musel chlap na mňa nožík vytiahnuť; povedať mi, že ma roky podvádza; že celý náš majetok prepil/prehral a ideme na ulicu; že je sériový vrah;...) Proste po blbej hádke nad rozvodom nerozmýšľaš.

2. Ako sa z toho dostať. No evidentne máš väčší problém ako manžel a tak si zabehni za nejakou psychologičkou, terapeutkou. Ty sa musíš naučiť dostať zo seba svoje emócie, vedieť si to vykomunikovať, povedať. Lebo tak, ako on to nevie (keď ťa vraj ignoruje a tvári sa, že sa nič nestalo), tak to nevieš ani ty, keď poriadne mu nepovieš, že ťa to serie a musíte pracovať na vzťahu. Evidentne máš ešte ružové vzťahové okuliare, keď máš takéto myšlienky a myslíš si, že každý vzťah je bez hádky.

Rada, ktorú som dostala pred rokmi od jednej skúsenej a životom zbíjanej ženy.
Deti daj k rodičom na noc, vy si doma sadnite a vykomunikujte si to. Či pekne alebo či po sebe budete kričať a hádzať taniere, je jedno, ale riešte si to hneď a bez detí. Vzťah nie je len k peknom idylickom, ale aj o tom ťažkom a treba na ňom pracovať a nie spoliehať sa, že roky sme sa nehádali, nemali problém, tak sme dokonalí.

bielasovicka
17. nov 2024

Najprv povedz na com konkrétne ste sa pohádali a začo ti vynadal. Takto všeobecne sa nedá odpovedať na tvoju otázku.

barborachors
17. nov 2024

Uz ta ma istú, tak si otiera hubu. Typický sedlak, co si nevazi zenu.

deedol
17. nov 2024

bez konkretnych info sa neda odpovedat. takisto by ma zaujimal vek deti, ako mate podelene ulohy, ci ste inak spokojni a stastni...