icon

Kontakt s druhým rodičom

1. sep 2023

Keď váš partner má deti z minulého vzťahu, vadí vám ak dieťa kontaktuje druhého svojho rodiča, keď je práve u vás? Mne príde normálne, že dieťa môjho nového partnera zavolá svojej mame, keď má chuť s ňou rozprávať. Však je to vec dieťaťa s kým chce práve rozprávať. Či aj vy máte taký názor, že je u vás a teraz práve ste jeho rodina vy a nemá čo volať druhému rodičovi? Nikdy som deťom ani svojim ani niekoho iného nenakazovala komu a kedy môžu volať. Ale zasa ani neberiem deti môjho partnera, že sú to moje. Vy to máte ako?

dskjhfdlkdjhl
•
1. sep 2023

Nemam osobnu skusenost, ale ak niekto zakazuje, tak mi to pripada tak, ako keby detom v tabore zakazali kontaktovat rodicov a to by bola vzbura. Takze nevidim jediny dovod na taketo zakazy😉

h2
•
1. sep 2023

Nechápem zmysel diskusie. Veď píšeš, že tebe to nevadí. Niekto ti hovoril, že by ti to malo vadiť? Alebo že jemu by to vadilo?
Môj muž má 2 dcéry s bývalou ženou. Už sú dospelé. V živote mi nič také nevadilo. Ich mamu poznám, nemáme medzi sebou žiadne problémy.

majlo1234
•
1. sep 2023

Nevadi mi to, sama sa pytam, ci nechce mame zavolat. Viem, ze muz trpi tym, ze deti mu vobec nevolaju.

autor
•
1. sep 2023

@h2 priateľke môjho bývalého manžela telefonát môjho dieťaťa vadí. Kazí jej to asi pocit rodiny, keď je s nimi. Veľmi rada sa hrá na rodinu. Ona sama má vlastné dieťa, tak nechápem, že sa nevie vcítiť do cudzieho dieťaťa. Musí volať tajne, lebo vraj teraz je s nimi.
@majlo1234 ja tiež poviem nech zavolá otcovi, keď je doma a niečo také rieši čo by mohol vedieť on alebo pomôcť. Sama mu píšem o dôležitých veciach, ktoré by sme inak riešili spolu ako rodičia. Vypadnutý zub, alebo informujem o chorobe, úspechoch, neúspechoch dieťaťa. Aby bol v obraze, aj keď neviem či ho to zaujíma. Ale je informovaný.

nikaeli
•
1. sep 2023

priateľka tvojho ex netelefonuje so svojimi rodičmi?
čo sú toto za obmedzenia? aby dieťa nemohlo zavolať vlastnej mame..

h2
•
1. sep 2023

Ahá, takže tak. No tak to je ale chudera! Dieťa musí volať vlastnej mame tajne?! 🙁 Ozvala by som sa proti tomu a vysvetlila dotyčnej, že moje dieťa mi môže zavolať, kedy len chce. Tvoj ex čo na to hovorí?

zuza265
•
2. sep 2023

Je normalne, ze dieta kedykolvek kontaktuje mamu, otca, babku, dedka, surodencov… 🙂 a vzdy to bude normalne a okej. Take veci sa nezakazuju