Krachujúci vzťah
Dobry den, dlhodobo uz neviem co mam robit, muz je podla mna vyhoreny z prace a vplyva to aj na nas vztah.
Mame skolkara okolo ktoreho beham povacsine ja, domacnost ja, pracujem, z jeho strany neurobi v domacnosti takmer nic, jedine to co mu poviem a niekedy ani to, uz zacinam byt alergicka na vsetko, toto decembrove obdobie tomu velmi nepridava, mam toho vela aj v praci a ked sme doma tak cez vikend upracem, navarim a on bud cita spravy alebo nieco pozera na nete.
Vravela so mu, ze nech zmeni pracu, ale to nejde tak jednoducho, k lekarovi ho dokopat neviem.
Mate niekto podobnu skusenost, ako ho k niecomu motivovat, je sanca ze sa nieco zmeni?
autorka písala som ti do komentu ako môj manžel mal rovnakú apatiu (rovnako sa správal ako tvoj) ak chceš prečítaj si ju ak ťa to zaujme a budeš chcieť vedieť viac napíš mi , budem rada každý vzťah stojí za záchranu
Šanca, že sa niečo zmení, je stále, akurát musí chcieť on. Bez toho, aby chcel niečo zmeniť sám, toho veľa neurobíš.
Som v podobnej situácii, rozdiel je v tom, že môj už v práci skončil a nemá žiadnu predstavu co bude ďalej. Na otázku ako si to predstavuje, som dostala odpoveď "ako nič". Odchádzal kedy chcel, prichádzal kedy chcel, okrem odvozu mladšej do školy, neriešil ani domácnosť, ani žiadne povinnosti, niekedy nakúpil (rozumej ak chýbalo par základnych vecí typu pečivo, mlieko, šunku). Minimálne jeden víkend z mesiaca mal voľný, keď som odišla s babami k mame. Väčšinou aj cez iné víkendy odchádzal a riešil svoje koníčky. Akúkoľvek pomoc odmieta, nepotrebuje moje názory, nemám sa starať, vraj si to vyrieši sám. No neviem, ale nevidím to ružovo. Už ma nebaví starať sa o všetko, platiť účty, byť ticho a ešte byť za peknú a usmiatu, čakať 2 roky, kým ho to prejde ako tu písali o vlastnej skúsenosti ja už asi nedám...

ženy prečo keď máte otázku na vzťahy s mužmi idete zakopať pod čiernu zem mužov, ktorí vám napíšu svoj pohľad na vec? Prvé čo robíte odporúčate autorkám nech sa rozídu s partnermi (takých odpovedí je možno až 80%) veď nevravím, že majú určite pravdu tí muži čo napíšu ale mňa by osobne zaujímal mužský názor aj keď na prví pohľad by sa mi zdal, že ja v tom nemám problém aj tak by som si položila otázku či niečo nie je aj môj prípad. Buďme úprimné keď pripustíme že nie sme dokonalé zistíme, že tí strašní muži majú z časti pravdu. Fakt to je tak. Ženy veľa vzťahov sa dá zachrániť len je to aj o nás o našom egu, môžte sa hnevať koľko chcete je to tak. A pre autorku : Z vlastnej skúsenosti, keď manžel mal takú apatiu. Tiež ma to veľmi trápilo, lebo to malo vplyv na náš vzťah. Prvé čo som si povedala bolo čo môžem urobiť preňho ja. Teda až potom zmena okolia a okolností. Najskôr som ho zaujala obrátila som jeho pozornosť na mňa.. áno začala som sa krajšie upravovať , správať sa milšie -- muž spozornel, začal byť jemnejší. 2 krok chlapi hneď majú chuť na intimitu - sú to predsa chlapi , no vtedy prišiel krok 2 veľa sa o veciach rozprávať - lepšie som ho pochopila a aj on mňa. 3 krok povzbudila som ho a stále som ho hecovala v tom aby sa realizoval v tom čom je dobrí nech je činný (nesmie sedieť pri nete a zabíjať čas) - môj muž je manuálne zdatný takže som ho povzbudila a upravili sme si dvor kládol dlažbu atd. Keď videl prácu kt. spravil veľmi ho to motivovalo (trošku je narcis na svoju prácu) zmenil svoje vnútorné myšlienky svoje zameranie a prestal byť apatický. Trvalo to tiež dlhšie ale vyšli sme z toho posilnení a takí zalááskovaní . Milujem manžela a beriem ho aj s jeho muškami veď rovnako aj on mňa