Kresťanský výlet a nepochopiteľná reakcia sestry
Chcela by som váš názor. Pokúsim sa stručne písať. Chcem ísť na dvojdňový výlet v sobotu o 16:00 odchádzam z domu a budem tam do nedele čiže v nedeľu sa vrátim. Je to vlastne kresťanský výlet kde budu niekoľko kňazov. Ale chcem vlastne povedať podstatu. Ako som písala že je to kresťanský výlet tak som písala staršej sestre že nebudem môcť prísť k nej na návštevu v sobotu lebo odchádzam neskoro poobede a vrátim sa v nedeľu. A sestra mi napísala k výletu citujem: nie že dopadneš tak že skončíš v kláštore a nejaký kňaz ťa zblbne aby ťa do kláštora nalákal. Kňaz nie je tvoj kamarát má manželku. Vôbec nechápem prečo to napísala. S kňazom sa snažím vychádzať slušne lebo je s ľuďmi stále v kostole. Ale dotklo sa ma to od nej trochu. Čo si o mne myslí. Prosím vyjadrite sa asertivne ďakujem.
Nečítam všetky komentáre,ale mám v Tom zmätok,píšeš o katolíckych slávnostiach o arcibiskupovi a omši a pritom máš v príspevku,že kňaz má manželku?
Cudne to je ale tak ja som od mala chodila na putnicke miesta. Aj v Klokocove som bola. Na noc som bola aj v Lutine. Aj v Litmanovej. Gaboltov….
Skoda ze ziadna kamaratka s tebou nejde. Aby si nebola sama.
Knaz ti len dal vediet cas kedy ma ist autobus. Ak sa neda tak sa neda. Len ak ozaj nepojdes daj mu vediet ze nejdes. Mozno pojde niekto iny… aby mal miesto v autobuse iste.
A reakcia sestry? Podla mna si chcela rypnut. Kedze ona ako pises nie je praktizujuca tak… asi ani od teba necakala ze by si niekam takto isla… tak chcela byt “vtipna” no jej reakcia je skor trapna.
@maryetta ja nemám problém spať aj v teplej deke od 1:30 do tej 7mej išla by som. Rodičia o tom ani nehovoria ...
Tak k tomu len toľko, že dievčatá v tvojom veku chodia na diskotéky a k frajerovi spať a teba nechcú pustiť na kresťanský výlet a pritom sami chodia do kostola?ak by sestra nedávala múdre rady mame a zvláštne správy tebe, tak by možno nikto proti nemal.A tvoji rodičia zaujali postoj mŕtveho chrobáka radšej mlčia.Porozpravaj sa s rodičmi čo majú proti výletu, že by si rada isla
@luccija otec sa pýtal či viem že či naisto povedal kňaz čas kedy príde autobus. Ja že áno
Len toľko. A mama nič
@luccija a k sestre. Keď sestra niečo povie nemyslím teraz výlet ale tak keď niečo povie čokoľvek mama počúva ju ako povie sestra
Je medzi tebou a sestrou väčší vekový rozdiel?
@luccija sestra má 31 ja 18
@lapersefona @lapersefona predpokladám že je viac obcí v SR s rovnakým názvom "Klokočov". Táto obec je severne od Zemplínskej šíravy, okres Michalovce, Košický kraj. Kostol je situovaný hneď vedľa vodnej hladiny. Počas budovania Zemplínskej šíravy bola časť obce zaplavená a kostol ostal "na brehu". Vedľa kostola sú hneď chatky, v lete to tam "žije".
Sestra má.ocividne problém .....neries a choď bez ohľadu na to čo si ona mysli
@hopsas sestrin súhlas nepotrebujem nechcem byť hnusná ale teraz mám ísť? Zajtra poobede by som aj šla ale mama ma v tejto téme ignoruje otec bude v práci a nechcem aby to vyzeralo že v hneve "ujdem" nehnevám sa ani tak kvôli výletu ale kvôli tomu čo mi sestra povedala.
Vieš hovorí sa - čistému je všetko čisté...tebe by to ani nenapadlo, jej áno ..buď naďalej čistá duša a choď
@hopsas ísť aj napriek tomu že mama so mnou odmieta o tom komunikovať? Ako ju poznám bude urazena aj tri dni
Ty musíš vedieť..ale argument neísť aby si sa náhodou nedala s niekým dokopy je pre mňa smiešny....
Autorka: teraz som si prečítala Tvoje príspevky ešte raz. Odpustová slávnosť v Klokočove (detto v Ľutine) je medzi Gréckokatolíkmi notoricky známa vec. Pokiaľ Tvoj otec chodí pravidelne v nedeľu do kostola, tak o nej vie a vie o nej roky. Čudujem sa že Ty o nej nič nevieš. Lebo z Tvojho úvodného príspevku to vyznelo úplne inak ako reálne odpustová slávnosť vyzerá. Ty si to opísala ako keby ste išli na prespávačku s niekoľkými kňazmi a Ty tam ideš s nimi sama...čo znie dosť divne.
Reálne tam bude sv. Omša, potom ruženec, litánie, beseda s biskupom, novoknazmi, mládežnícky program - nejaké pesničky a potom znova sv. Omša a dokola. Samozrejme možnosť sa vyspovedať a stíšiť sa v kostole v súkromnej modlitbe. Nie je to žiadny "výlet" s kňazmi. Ten kňaz s vami s tým autobusom ani nemusí ísť. Má svoj program, spovedanie, rozdávanie sv. prijimania, možno ešte zostane vo vašej obci na večernú liturgiu. A voľný čas na odpustovej slávnosti bude venovať rozhovorom so svojimi kolegami, ktorých nevidí často, prípadne svojej rodine ak tam bude. Možno ho tam vôbec neuvidíš. Toľko na margo "výletu z kňazmi".
@hopsas pre mňa je tiež smiešny. Skúsim ešte zajtra sa s ňou porozprávať a keď nič tak neviem čo potom. Trochu sa aj smejem že od 1:30 do tej 7:00 rána sa mi ani ľahnúť neoplatí môžem aj sedieť nemám problém ani na zemi len aby som niekde bola
cele divne a zjavne tu nieco je este skryty aby si v 18 nastke este nebola na takejto puti?
a rieis stale len knaza, sak tam ide cela skupina v autobuse sa k niekomu pridas a hotovo
ale ak to takto prehnane riesis tak nechod nikam
Autorka, keď tam chceš ísť tak choď, len si fakt musíš uvedomiť, že farár s tebou v noci nebude. Možno ho počas tých 2 dni ani neuvidiš a keď už chceš ísť aspoň si niekde požičaj karimatku a spacák, lebo sedieť celú noc niekde na zemi fakt nieje príjemné. Ani noci už niesu také teplé a aj keď sa ti zdá, že od 1:30 do svitania nieje ďaleko, tak mi ver, že to nieje krátko.
Bez stanu sa v prípade dobrého počasia vydržať dá, len ta budú otravovať komáre, ale ďalsie vybavenie je fakt potrebné.
Podla mna prave niektori krestania su ludia, co maju divne nazory v tom, ze len ked si niekde "na noc" tak sa deju veci ako sex alebo otehotnenie. Proste sa rata s tym, ze po sexe sa musi spat a tak byt "prespanka". Uplne im unika ze sex maju ludia hocikedy a hocikde. Su posadnuti myslienkou, ze vsade kde je prilezitost, alebo su ludia sami, niekto moze mat sex. Co bezneho cloveka, ktory sex ma kedy potrebuje, ani nenapadne.
Celkom ako moslimovia, ktori myslia na sex stale a aj odhaleny clenok pod habitom alebo ruka ich dokaze priviest k hriešnym myslienkam.
To musi byt hrozne taky zivot.
@mamina7070 mne to tiež príde celé divné. Slečna má 18, okrem jedného školského výletu nebola nikdy nikde v noci mimo domu bez rodiny a teraz má odvahu ísť SAMA spať niekde, kde nikdy nebola, nepozná to tam a kde bude v najlepšom prípade pod stanom, alebo len tak sedieť na zemi.... "len aby som niekde bola".
Však nech ide, keď tak veľmi chce niekam ísť, v princípe sa jej "nič" nestane, ak sa bude držať v areáli kostola a na wc (ktoré sú mimo areálu) pôjde popri nejakej skupine žien.
Staré babky zvyknú prečkať noc v kostole. Môže aj ona. Či sa jej podarí pridať k nejakej partií mladých to je otázne.
@babulkomale ako však aj autorka to tak na začiatku opísala. Začiatok výletu 16:00, koniec výletu o 11:00 na druhý deň. Však to sa ide ako keby len na noc, nie na výlet. Čo také stihnú na výlete pozrieť, navštíviť, keď idú v sobotu o 16:00 a na druhý deň v nedeľu o 11:00 je už koniec?
Tak sa chodí na chaty opiť sa a aj vyspať sa s niekým keď bude s kým. K tomu dopíše účasť "niekoľkých kňazov". Celé to autorka (ako keby naschvál) takto formuluje....
@zltalienka aj mne to príde divné, snáď neodpovedame 2 dni nejakému trollovi. Pretože najprv píše, že budú spať v stanoch, potom už neskôr tvrdí, že bude celú noc sama sedieť niekde na zemi. Ani sa nečudujem sestrinej reakcií, ak jej "akciu" popísala ako stanovacku s kňazmi, tak to by som spozornela aj ja. Vôbec by mi z prvého príspevku nenapadlo, že sa jedná o odpustovu slávnosť. Tak snáď sa autorka rozhodne dobre a v prípade, že pôjde tak sa duchovne posilní a nebude niekde sama na zemi čakať kým sa začne svitať 🙂
Autorka ako to dopadlo, bola si nakoniec v Klokočove?
Za normálnych okolnosti by som napísala, máš 18, nemusíš sa nikomu spovedať, môžeš ísť kde chceš, ale tu mám pocit, že píše nejaké maximálne 12 ročné dievčatko. Autorke by som nedovolila ísť samej asi nikde. Moja dcéra ma 26, v 18tich už bývala sama, ale to sa nedá porovnať s autorkou, vyspelá, schopná argumentácie, schopná zvážiť riziká, samostatná … sa nečudujem, že má celá rodina obavy, dievčinu by som nepustila nikde samú cez deň, nieto v noci.

Kde to je v Klokočove?