icon

Kríza stredného veku u manžela

2. aug 2025

Som zúfalá. Manzel ma s veľkou pravdepodobnosťou krízu stredneho veku. Už dávnejšie sa, ale len veľmi zriedka, z času na čas vyjadril, že ho práca už tak nebaví, ze sa citi vyhoreny, ale je na voľnej nohe, dlhé roky si to budoval a nevie co by iné mohol robiť. Ale medzi nami to bolo ok, aj celkovo to bolo naozaj len raz za dlhý čas, takáto sťažnosť. Sme spolu dlho, viac ako 20 rokov, mame dve deti v tinedzerskom veku, ale tam nie je žiadny problém, su skvelé, ani v názoroch na výchovu atd nie je ziadny rozdiel. Už dlhšie sme riešili otázku bývania, bývame v 3izbovom byte, zvažovali sme preto 4izbovy, ale je ich málo a ak už sú, tak v lokalite, ktorá nám nevyhovuje a komplikovala by nam kazdodenny život, plus tie ceny... preto som navrhla, keďže sme tu inak veľmi spokojní, rekonstrukciu nášho bytu, zväčšiť im izbu a prispôsobiť ich potrebám, dalej tak ci tak už je potrebné vymenit elektroinstalaciu, kúpeľňu napr ani nehovorím, bývame tu už takmer 20 rokov bez zásahu, tak ten byt aj tak vyzerá. Manzel navrhoval prenajať nás byt a ísť do nájmu do 4izboveho a medzitým hľadať 4izbovy na kúpu. Mne to prišlo nelogické a ako vyhadzovanie peňazí z okna. Najom po odpočítaní by nas vyšiel na cca 800 eur mesačne.

Strana
z6
zic
2. aug 2025

@anonym_autor mne to nepride ako uplne zly napad... skor hodny hlbsieho zamyslenia a vypoctov...a hlavne teda to nevykazuje znaky krizy stredneho veku... skor rozdielny pohlad na riesenie otazky byvania.

beata_k
2. aug 2025

@anonym_autor A co s tym ma kriza? Casto sa to robi tak, ze svoj byt predas, ale ostanes v nom este v najme kym hladas iny byt. Samozrejme po dohode s kupujucim

zuzubb007
2. aug 2025

Vieš čo je kríza stredného veku vôbec?

kristinka92
2. aug 2025

to že ma manzel iný názor na bývanie, nie je kríza stredného veku 🤦🏽‍♀️

kengurica
2. aug 2025

@anonym_autor všetko je to ok. A tá kríza?....kúpil si motorku, začal náhle chodiť do posilky, a flirtuje s dvatsiatkami??

anonym_f1d84f
2. aug 2025

@anonym_autor to som nepochopila. Prenajať vás byt, vy si zoberiete do prenájmu iný a medzi tým hľadať na kúpu? A keď nájdete, tak vyhodíte nájomníkov, lebo budete potrebovať predať? To má akú logiku.
To sa robí tak, že hľadáš byt a zároveň predávaš svoj

autor
2. aug 2025

Hovorila som mu, že keď sme ho nenašli doteraz, asi ho nenájdeme ani o rok ani dva. A ak, tak novostavbu za minimálne 500 tisíc, čo mi príde duplom nezmyselné, keďže staršia dcéra má skoro 15 rokov a o chvíľu odíde z domu, ale my budeme platiť šialenu hypotéku. Proste prišlo mi to ako najrozumnejsie kompromisne riešenie. Ze sa urobí poriadna rekonštrukcia už "na dochodok" a bude to stat podstatne menej. Dohodli sme sa na tom cca po novom roku, normálne sme sa o tom bavili, čo ako robotníci atd, ja som pozerala svietidla, obklady, dlažby, bavili sme sa o tom. Postupne sme sa ale začali hádať a čoraz viac. Cca na jar zacal hovoriť, že je neschopný, ze nic nedosiahol, padlo aj také, ze by si to najradšej hodil atd, mal aj slzy v očiach. Teraz, keď rekonštrukcia už prebieha, je to neznesiteľné. Musím povedať, že už aj predtým som si hovorila, že sme sa od seba vzdialili, ze nemáme spoločne záujmy, v podstate sa už nerozpravame, ja áno, ale on nezdielal svoje zážitky, pocity, plány, to ma strašne trápilo. Boli sme velka láska, ja som bola princezná, najlepšia, najkrajšia, všetko mi splnil čo mi na očiach videl...a teraz mam pocit, že ma doslova nenávidí, povedal, že vážne uvažuje o rozvode, ze nie je šťastný, že nemá doma pokoj

autor
2. aug 2025
@zic

@anonym_autor mne to nepride ako uplne zly napad... skor hodny hlbsieho zamyslenia a vypoctov...a hlavne teda to nevykazuje znaky krizy stredneho veku... skor rozdielny pohlad na riesenie otazky byvania.

@beata_k problém s odoslaním, pokračovanie: mne nepríde rozum
@zic rak neviem, 800 eur za nájom a proste tie 4izbove byty vyhovujúce nie sú. Alebo novostavba cca 500 tisíc a viac, teraz narieka nad tým, koľko bude stat rekonstrukcia bytu, tak neviem co by hovoril pri splatne v tisíckach eur ďalších aspoň 20 rokov

autor
2. aug 2025
@zuzubb007

Vieš čo je kríza stredného veku vôbec?

@zuzubb007 pokracujem v príspevku

gribka1
2. aug 2025

No keď má problém koľko bude stáť rekonštrukcia, tak čo by bolo s hypotékou? Asi áno, niečo na neho dolieha. Ale čo? Či je to kríza stredného veku alebo niečo iné...

anonym_69a6c4
2. aug 2025

Bilancuje to je typické pre stredný vek.Zacne to prácou a skončí výmenou partnerky.Je nervózny z prerábky pochop 20 r sa nič nedialo a teraz také zmeny😂musí byť na nervy.To, že ste začali s prerabkou je dobre načo by vám bol veľký drahy byť za chvíľu deti odidu z domu a to ešte len uvidíš ako si pôjdete na nervy😏my máme jedno z domu a z muža sa stáva úplný ufrflany idiot.Najradsej by bol, keby dcéra za nami chodila každý druhý deň.Syn ho otravuje máme väčší vekový rozdiel buď sa hadam s pubertakom, alebo mužom v andropauze obidvaja by boli najradšej doma nasrati na celý svet.

anonym_69a6c4
2. aug 2025

Žiadny chlap nemá rád prerábky, míňanie peňazí, problemy.Este ty budeš najhoršia čo si si vymyslela.My sa chystáme už mesiac maľovať

deti95060810
2. aug 2025

ak spomína rozvod tak načo sa budeš trepať do 4 izb. bytu.
zostaňte tak kde ste a máte pokoj. skôr tá rekonštr. pripadá do úvahy ako sťahovanie.

autor
2. aug 2025

Neda sa s nim vôbec rozprávať, príde domov, s deťmi sa pekne pozdravi, na mna len zazrie a šteká, doslova. Všetko mu vadi, všetko urobím zle, poviem zle. Opýtam sa: co ma spovedas ako malé decko, neopytam sa: aka si egoisticka, nezaujimas sa. Ja už to nezvládam. Chodí z prace čoraz neskôr, príde, nasteka a ide spať. Keď som sa ho opýtala, či to mysli vážne s rozvodom, povedal, že áno, urobí sa rekonstrukcia a rozvedieme sa. Ze nie je šťastný, že si presadzujem svoje. Tým myslel rekonstrukciu bytu. A nedá si to vysvetliť. Na novostavbu nemá ani nahodou, aj keď sa ňou ohana. Najradšej by žil v rozpadnutom byte, keďže jemu nic netreba, všetko mu je dobré, nič mu nevadí. Chcela som po tých rokoch dat byt do poriadku, aj technicky aj vizuálne, suhlasil s tým, ale nakoniec mi to vyhadzuje na oči, ze koľko to bude stat a on teraz musí do bezvedomia pracovať. Je to niečo príšerne, nevie mi prísť na meno...

autor
2. aug 2025
@anonym_69a6c4

Žiadny chlap nemá rád prerábky, míňanie peňazí, problemy.Este ty budeš najhoršia čo si si vymyslela.My sa chystáme už mesiac maľovať

@anonym_69a6c4 áno, som najhoršia, úplne ma za to nenávidí, ze som si "zmyslela" rekonštrukciu, ako to on hovorí a každému naokolo, to, že dcéra sa skriabe v 15tich rokoch na poschodovu postel a tlacia sa tam dve pubertacky je mu úplne jedno, ved majú kde spat... ze mame zelené a oranžové kachlicky v kúpeľni a rozpadávaju sa nám skrinky, to je tiež ok, ved da sa tam bývať

gribka1
2. aug 2025

Dokončíte rekonštrukciu hlavne, potom nakoniec možno bude rád, a ukľudní sa. Možno 😂.

autor
2. aug 2025
@anonym_69a6c4

Bilancuje to je typické pre stredný vek.Zacne to prácou a skončí výmenou partnerky.Je nervózny z prerábky pochop 20 r sa nič nedialo a teraz také zmeny😂musí byť na nervy.To, že ste začali s prerabkou je dobre načo by vám bol veľký drahy byť za chvíľu deti odidu z domu a to ešte len uvidíš ako si pôjdete na nervy😏my máme jedno z domu a z muža sa stáva úplný ufrflany idiot.Najradsej by bol, keby dcéra za nami chodila každý druhý deň.Syn ho otravuje máme väčší vekový rozdiel buď sa hadam s pubertakom, alebo mužom v andropauze obidvaja by boli najradšej doma nasrati na celý svet.

@anonym_69a6c4 no ved presne aj ja tak uvažujem, že načo nám bude 4izbovy veľký byt, keď jedno a o chvíľu možno obidve deti odídu a my budeme platiť ako blázni x tisic eur pomaly do smrti, ak by sme vôbec takú hypotéku dostali... snažila som sa nájsť rozumné riešenie, prakticky aj finančne a som úplná obluda teraz, ktorú nenávidí

zuzubb007
2. aug 2025

A čo si nesvojpravna? Objednam čo treba a hotovo, nemusím sa ani muža pýtať, a zrejme mu ideš celkovo na nervy, ten rozvod by bol asi aj dobrý nápad realizovať

janickacrazy
2. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_69a6c4 no ved presne aj ja tak uvažujem, že načo nám bude 4izbovy veľký byt, keď jedno a o chvíľu možno obidve deti odídu a my budeme platiť ako blázni x tisic eur pomaly do smrti, ak by sme vôbec takú hypotéku dostali... snažila som sa nájsť rozumné riešenie, prakticky aj finančne a som úplná obluda teraz, ktorú nenávidí

@anonym_autor nemá náhodou milenku? Vtedy mužom zvykne zrazu vadiť úplne všetko, aj to ako dychas.

zuzubb007
2. aug 2025
@janickacrazy

@anonym_autor nemá náhodou milenku? Vtedy mužom zvykne zrazu vadiť úplne všetko, aj to ako dychas.

@janickacrazy tiež som toho názoru

autor
2. aug 2025
@gribka1

Dokončíte rekonštrukciu hlavne, potom nakoniec možno bude rád, a ukľudní sa. Možno 😂.

@gribka1 no on bude rad, nikdy nám nič nebolo treba, ani zasklenie, ani klímu, samozrejme potom povedal, ako dobre ze si to vybavila, prvy je co ju zapina... lenže teraz to už je vážne, naublizoval mi, je úplne ako vymeneny, nespoznavam človeka, s ktorým žijem viac ako 20 rokov... ja mam tiež svoje hranice, som z toho zúfalá a nešťastná, nedá sa s nim ale ze vôbec rozprávať, neviem co ďalej

gribka1
2. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 no on bude rad, nikdy nám nič nebolo treba, ani zasklenie, ani klímu, samozrejme potom povedal, ako dobre ze si to vybavila, prvy je co ju zapina... lenže teraz to už je vážne, naublizoval mi, je úplne ako vymeneny, nespoznavam človeka, s ktorým žijem viac ako 20 rokov... ja mam tiež svoje hranice, som z toho zúfalá a nešťastná, nedá sa s nim ale ze vôbec rozprávať, neviem co ďalej

@anonym_autor Tak ak je v tom iná, tak to už bude zlé. Ale tým, že nikdy nič nepotreboval, tak toto už je na neho veľa. Takto je to už fakt cez čiaru. Asi ho ignoruj, koľko sa dá.

autor
2. aug 2025
@janickacrazy

@janickacrazy to bolo úplne prvé čo mi napadlo. Samozrejme tvrdí, že nie, ved ako inak... skôr mi pripadá, ze nie, ale to len čisto z praktických dôvodov, vôbec by ma to neprekvapilo, len to nemám ako zistiť. Ale úplne mi to tak pripadá, všetko čo poviem alebo urobím je zle, presne, aj to ako dýcham mi pripadá, ze je zle

autor
2. aug 2025
@janickacrazy

@janickacrazy aj keď tieto pochybovania o sebe mal už dlhšiu dobu, ale to sa len občas posťažoval a bolo, toto co je teraz, to je jedna katastrofa, je to neznesiteľné. Čítala som si niečo o kríze stredneho veku, bola som šokovaná ako naňho všetko sedelo, úplne presne

anonym_2cf01e
2. aug 2025
@anonym_autor

@janickacrazy to bolo úplne prvé čo mi napadlo. Samozrejme tvrdí, že nie, ved ako inak... skôr mi pripadá, ze nie, ale to len čisto z praktických dôvodov, vôbec by ma to neprekvapilo, len to nemám ako zistiť. Ale úplne mi to tak pripadá, všetko čo poviem alebo urobím je zle, presne, aj to ako dýcham mi pripadá, ze je zle

@anonym_autor a co tak neprepocitavat vsetko na financie? Pokoj a pohodlie pridu casto s krokmi, ktore su mimo komfortnej zony. Zahod negativizmus a prilisne obavy a bud pristupna rieseniam, ktore manzel navrhuje. Inak budete preslapovat na mieste

autor
2. aug 2025
@anonym_2cf01e

@anonym_autor a co tak neprepocitavat vsetko na financie? Pokoj a pohodlie pridu casto s krokmi, ktore su mimo komfortnej zony. Zahod negativizmus a prilisne obavy a bud pristupna rieseniam, ktore manzel navrhuje. Inak budete preslapovat na mieste

@anonym_2cf01e akým rieseniam manžela mam byt prístupná?

tundra
2. aug 2025

@anonym_autor ten manzelov nazor,ze prenajat byt a ist do druheho a potom mozno kupit,to by ste sa museli 2x stahovat🙈.To je za mna blbost....

autor
2. aug 2025
@tundra

@anonym_autor ten manzelov nazor,ze prenajat byt a ist do druheho a potom mozno kupit,to by ste sa museli 2x stahovat🙈.To je za mna blbost....

@tundra tak to sťahovanie by som ešte prežila, ale platili by sme cca po odpočítaní cca 800 eur cisto za nájom, na čo?

autor
2. aug 2025
@tundra

@tundra nie je jednoduchsie dat si tento do poriadku a v pohode bývať? Byt je náš, neplatíme hypotéku. Ale nie o tom bola vlastne podstata témy, ale o jeho správaní, je to na nevydrzanie a to ma vlastne aj zaujíma, ako zeny zvladaju krízu stredneho veku

anonym_2cf01e
2. aug 2025
@anonym_autor

@tundra nie je jednoduchsie dat si tento do poriadku a v pohode bývať? Byt je náš, neplatíme hypotéku. Ale nie o tom bola vlastne podstata témy, ale o jeho správaní, je to na nevydrzanie a to ma vlastne aj zaujíma, ako zeny zvladaju krízu stredneho veku

@anonym_autor ty chces stagnovat, manzel sa chce posuvat. Mozno ma sny o dome, pohodli v nom, vo vacsom priestore. No jeho zena ma negativisticky postoj, tak to vzdava😇

Strana
z6