icon

Kto by mal ísť na koncert so študentkou?

2. feb 2025

Otázka do pléna:
Čerstvo dospela študenta dostane k sviatku od matky lístky na koncert jej obľúbeného interpreta/ov do zahraničia. S kým by malo to dievča ísť na koncert podľa Vás?
Priateľa nemá.
(Ešte by som dodala že po rozvode šlo vtedy 15.r dievča
k otcovi a matka na protialkoholickú liečbu. Matka po liečbe má prácu, žije veľmi skromne. Otec je podnikateľ)

Strana
z2
rozculena
2. feb 2025

a oni ťa o to požiadali?

nelka93
3. feb 2025

Však si ty ta matka? Každopádne dcéra si môže vybrať s kým pojde. Ja keď som kúpila mamine lístok na takéto podujatie, tak som jej dala jeden a povedala, že by som chcela aby išla so mnou a spravíme si babsku jazdu

bubuzu
3. feb 2025

Mne napadá,že matka píla, mohla mať ťažké manželstvo, detstvo, duševnú chorobu, čokoľvek.... Každopádne tomu tak či tak jej dcéra nerozumela a mali zlé vzťahy, matka šla na liečbu, viem si predstaviť, že dcéra jej doteraz svoje ťažké detstvo neodpustila a má proste lepší vzťah s otcom a ak on má peniaze, tak aj má vyššie nastavené štandardy. Teraz sa matka snaží s dcérou znovu zblížiť, tak ju napadol takýto darček. Ale prečo by s ňou mala dcéra chcieť ísť, ak nemajú dobrý vzťah? A prečo by mala dcéra zvažovať, že jej matka musela kvôli tomuto darčeku podstúpiť nejakú obetu (odložiť sťahovanie)? Z jej pohľadu je tu ona tá, ktorej bolo ublížené. Čiže, ak si chce matka s dcérou vytvoriť vzťah, tak jej v duši popraje pekný koncert a naozaj sa s ňou začne tešiť, nech tam už vezme kohokoľvek. Prestane sa s dcérou zbližovať pomocou hmotných darov ale začne jej venovať pozornosť, bude k nej láskavá a uvedomí si, že to chce veľa času.

jana_eyre_2
3. feb 2025

No a skym vlastne ide? S otcom, alebo kamarátkou? Vysvetlila si dcére že si chcela ísť ty, keď si na to setrila?

sissy27
3. feb 2025

Dievcina by mala ist na koncert s kym chce, pravdepodobne s kamoskou, s ktorou si to cele uziju. A matka by mala byt stastna, ze jej dcera bude mat zazitok a ze jej mama konecne dopriala nieco lepsie ako pohlad na ozratu matku. Lebo neexistuje ziadne ospravedlnenie na to, aby niekto slopal. Problemy alkohol neriesi a zvlast, ak je v tom aj dieta. Matka si ma spytovat svedomie a nie sa tlacit dcere na koncert.

viktor_da
3. feb 2025

Môj brat hneď po 18tkte-letel- Bankog, Bahrajn, Zrče.
Naoza by som toto neriešila s kým chce. Kamošky, frajer…

kiki68
3. feb 2025

S kamoskou, aspon tak som isla ja v tom veku

autor
3. feb 2025

@rozculena nie
@nelka93 nie, iba príbuzná

autor
3. feb 2025

@jana_eyre_2 chystá sa s kamatkou, ale koncert bude až o niekoľko mesiacov

autor
3. feb 2025

@sissy27 nikam sa netačila, nikomu nič nepovedala iba mne

autor
3. feb 2025

@viktor_da to ty si sa dlhé roky vedome obedzovala horko tažko so zdravotným problémami , a stratou súkromia, aby si kúpila bratovi na ten výlet?

marca12
3. feb 2025

Asi to nedomyslela. Ked jej davala listky,mala jej povedat,ze to je vylet pre mamu a dceru. Neda sa to este zachranit tak,ze by predsa isli obidve a kamoska by si dokupila listok? Alebo aspon ubytovane by boli spolu a kamoska nech si dokupi ubytovanie. Na koncert by isla s kamoskiu,ale ostatni cas by travili vsetku tri spolu.

prasiatko30
3. feb 2025

Ono je to strasne zly dar na zblizenie - po dlhom case stravit vikend s matkou(ex)alkoholickou - nevieme co sa tam dialo pocas akutnej fazy, nevieme v akom stadiu sa nachadza matka teraz, ale treba brat do uvahy to, ze ak dievca ma zle spomienky na spoluzitie (alkoholicke sceny) tak asi nebude chciet ist niekam na dlho s matkou. Takze je mozne, ze dceru potesila, ale „jeden pučik nerobi jar“ takze skor byt matkou, a aj tebou, netlacim na pilu. Matka nech sa dava dokopy ako psychicky tak aj fyzicky a aj v svojom kazdodennom zivote. Urcite rany sa hoja tazko a na to aby ich pochopili aj deti treba aj urcity stupen dozrenia(zo strany dcery, ktora ma zase svoje rany sposobene tymi co ju mali milovat a ochranovat). Takze tesit sa s dietatom a dat jej slobodu na to aby si vybrala koho chce. Ak matka vydrzi a bude aj nadalej abstinovat a pracovat na sebe tak tych moznosti na zblizenie si najdu dost.

lucia11kob
3. feb 2025

Lístky dostala ako darček, tak nech ide s kým chce. Keďže je už dospelá..

autor
3. feb 2025

@prasiatko30 2,5r abstiinuje, chodí aj na sedenia, po návrate z liečenia bývala u mňa ale chcela byť bližšie k dcére. Ale ceny nájmov v našom peknom hlavnom meste a u nás je rozdiel a veľký. Tak našla prácu cez agentúru s ubytovaním čo je bližšie k nej.
Dcéra veľmi dobre vie aká obrovská tragédia a následné udalosti spustili jej popíjanie. Mala v pláne v minulosti cez prázdniny prespať u mamy ale keď uvidela ubytovňu kde teraz býva tak hneď zdupkala. Tak preto odkladá peniaze aby vedela zacvakať kauciu a niekoľko mesačne nájomné. Potom sa dozvedela čo všetko dostala od otca čo samozrejme tromfnúť nedokáže. Darček odvozdávala na oslave v podniku exmanžela, kde.alkohol ,, tiekol potokom,,

autor
3. feb 2025

tak sa tam veľmi nechcela zdržať. Je to pre ňu veľké pokušenie. Tak jej šupla obálku a šla hrt.

kaktusik007
4. feb 2025

autorka - ty si mozno matke odpustila, ked si si ju vzala k sebe na nejaky cas..... Dcera - keby hned bola plnoleta, nepostrehla som vek - je stale iba dieta. Ak tam bola tragedia - nevyzaduj od dietata, aby tragediu spravovalo rovnako ako dospely, na to nema mozgovu kapacitu. Pises, ze abstinuje 2,5 roka - to je velmi kratky cas na opatovne zblizenie sa, to u dietatu bolo ublizene a je pravom nasrate a pravom odmieta rodica ----- a tento pohlad na vec ti chyba.
a to ze sa mlada otocila a odmietla stravit prazdniny na ubytovni??? ako sorry, ved co matka cakala? tam si mala vziat dovolenku a ust s dcerou niekam --- kludne aj k tebe na predlzeny vikend, napriklad, nemusel to byt hotel a neviem aky rezort...... takze ak ti zalezi na ich vztahu, skus oripadne navrhnut nieco taketo.
ja rozumiem tomu matkinmu sklamaniu, avsak ju nesklamala realne dcera, ju sklamali jej nerealne ocakavania.

autor
4. feb 2025

@kaktusik007 vôbec si to nepochopila. Dcéra sama navrhla matke vlani cez zimné prázdniny, že by prespala u nej. Nič nebolo plánované. Slečna zrazu zistila v akých skromných podmienkach žije matka a radšej si zavolala taxik.

kaktusik007
4. feb 2025

ale pochopila. Matka si mala uvedomit, ze zije mimo reality dcery. ta navrhla ze pride pretoze ju ani vo sne nenapadlo, ake to je. A ked to uvidela - utiekla. Normalna reakcia tinedzera.
ty vobec neberies do uvahy to dieta ---- mas ju zaskatulkovanu ako nevdacneho spratka. A prehliadas ako jej bolo ublizene. Oba je obet, nie jej mater.

autor
4. feb 2025

@kaktusik007 je super že vieš lepšie čo cítim

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2