Kto by mal ísť na koncert so študentkou?
Otázka do pléna:
Čerstvo dospela študenta dostane k sviatku od matky lístky na koncert jej obľúbeného interpreta/ov do zahraničia. S kým by malo to dievča ísť na koncert podľa Vás?
Priateľa nemá.
(Ešte by som dodala že po rozvode šlo vtedy 15.r dievča
k otcovi a matka na protialkoholickú liečbu. Matka po liečbe má prácu, žije veľmi skromne. Otec je podnikateľ)
Však si ty ta matka? Každopádne dcéra si môže vybrať s kým pojde. Ja keď som kúpila mamine lístok na takéto podujatie, tak som jej dala jeden a povedala, že by som chcela aby išla so mnou a spravíme si babsku jazdu
Mne napadá,že matka píla, mohla mať ťažké manželstvo, detstvo, duševnú chorobu, čokoľvek.... Každopádne tomu tak či tak jej dcéra nerozumela a mali zlé vzťahy, matka šla na liečbu, viem si predstaviť, že dcéra jej doteraz svoje ťažké detstvo neodpustila a má proste lepší vzťah s otcom a ak on má peniaze, tak aj má vyššie nastavené štandardy. Teraz sa matka snaží s dcérou znovu zblížiť, tak ju napadol takýto darček. Ale prečo by s ňou mala dcéra chcieť ísť, ak nemajú dobrý vzťah? A prečo by mala dcéra zvažovať, že jej matka musela kvôli tomuto darčeku podstúpiť nejakú obetu (odložiť sťahovanie)? Z jej pohľadu je tu ona tá, ktorej bolo ublížené. Čiže, ak si chce matka s dcérou vytvoriť vzťah, tak jej v duši popraje pekný koncert a naozaj sa s ňou začne tešiť, nech tam už vezme kohokoľvek. Prestane sa s dcérou zbližovať pomocou hmotných darov ale začne jej venovať pozornosť, bude k nej láskavá a uvedomí si, že to chce veľa času.
No a skym vlastne ide? S otcom, alebo kamarátkou? Vysvetlila si dcére že si chcela ísť ty, keď si na to setrila?
Dievcina by mala ist na koncert s kym chce, pravdepodobne s kamoskou, s ktorou si to cele uziju. A matka by mala byt stastna, ze jej dcera bude mat zazitok a ze jej mama konecne dopriala nieco lepsie ako pohlad na ozratu matku. Lebo neexistuje ziadne ospravedlnenie na to, aby niekto slopal. Problemy alkohol neriesi a zvlast, ak je v tom aj dieta. Matka si ma spytovat svedomie a nie sa tlacit dcere na koncert.
Môj brat hneď po 18tkte-letel- Bankog, Bahrajn, Zrče.
Naoza by som toto neriešila s kým chce. Kamošky, frajer…
S kamoskou, aspon tak som isla ja v tom veku
@jana_eyre_2 chystá sa s kamatkou, ale koncert bude až o niekoľko mesiacov
@sissy27 nikam sa netačila, nikomu nič nepovedala iba mne
@viktor_da to ty si sa dlhé roky vedome obedzovala horko tažko so zdravotným problémami , a stratou súkromia, aby si kúpila bratovi na ten výlet?
Asi to nedomyslela. Ked jej davala listky,mala jej povedat,ze to je vylet pre mamu a dceru. Neda sa to este zachranit tak,ze by predsa isli obidve a kamoska by si dokupila listok? Alebo aspon ubytovane by boli spolu a kamoska nech si dokupi ubytovanie. Na koncert by isla s kamoskiu,ale ostatni cas by travili vsetku tri spolu.
Ono je to strasne zly dar na zblizenie - po dlhom case stravit vikend s matkou(ex)alkoholickou - nevieme co sa tam dialo pocas akutnej fazy, nevieme v akom stadiu sa nachadza matka teraz, ale treba brat do uvahy to, ze ak dievca ma zle spomienky na spoluzitie (alkoholicke sceny) tak asi nebude chciet ist niekam na dlho s matkou. Takze je mozne, ze dceru potesila, ale „jeden pučik nerobi jar“ takze skor byt matkou, a aj tebou, netlacim na pilu. Matka nech sa dava dokopy ako psychicky tak aj fyzicky a aj v svojom kazdodennom zivote. Urcite rany sa hoja tazko a na to aby ich pochopili aj deti treba aj urcity stupen dozrenia(zo strany dcery, ktora ma zase svoje rany sposobene tymi co ju mali milovat a ochranovat). Takze tesit sa s dietatom a dat jej slobodu na to aby si vybrala koho chce. Ak matka vydrzi a bude aj nadalej abstinovat a pracovat na sebe tak tych moznosti na zblizenie si najdu dost.
Lístky dostala ako darček, tak nech ide s kým chce. Keďže je už dospelá..
@prasiatko30 2,5r abstiinuje, chodí aj na sedenia, po návrate z liečenia bývala u mňa ale chcela byť bližšie k dcére. Ale ceny nájmov v našom peknom hlavnom meste a u nás je rozdiel a veľký. Tak našla prácu cez agentúru s ubytovaním čo je bližšie k nej.
Dcéra veľmi dobre vie aká obrovská tragédia a následné udalosti spustili jej popíjanie. Mala v pláne v minulosti cez prázdniny prespať u mamy ale keď uvidela ubytovňu kde teraz býva tak hneď zdupkala. Tak preto odkladá peniaze aby vedela zacvakať kauciu a niekoľko mesačne nájomné. Potom sa dozvedela čo všetko dostala od otca čo samozrejme tromfnúť nedokáže. Darček odvozdávala na oslave v podniku exmanžela, kde.alkohol ,, tiekol potokom,,
tak sa tam veľmi nechcela zdržať. Je to pre ňu veľké pokušenie. Tak jej šupla obálku a šla hrt.
autorka - ty si mozno matke odpustila, ked si si ju vzala k sebe na nejaky cas..... Dcera - keby hned bola plnoleta, nepostrehla som vek - je stale iba dieta. Ak tam bola tragedia - nevyzaduj od dietata, aby tragediu spravovalo rovnako ako dospely, na to nema mozgovu kapacitu. Pises, ze abstinuje 2,5 roka - to je velmi kratky cas na opatovne zblizenie sa, to u dietatu bolo ublizene a je pravom nasrate a pravom odmieta rodica ----- a tento pohlad na vec ti chyba.
a to ze sa mlada otocila a odmietla stravit prazdniny na ubytovni??? ako sorry, ved co matka cakala? tam si mala vziat dovolenku a ust s dcerou niekam --- kludne aj k tebe na predlzeny vikend, napriklad, nemusel to byt hotel a neviem aky rezort...... takze ak ti zalezi na ich vztahu, skus oripadne navrhnut nieco taketo.
ja rozumiem tomu matkinmu sklamaniu, avsak ju nesklamala realne dcera, ju sklamali jej nerealne ocakavania.
@kaktusik007 vôbec si to nepochopila. Dcéra sama navrhla matke vlani cez zimné prázdniny, že by prespala u nej. Nič nebolo plánované. Slečna zrazu zistila v akých skromných podmienkach žije matka a radšej si zavolala taxik.
ale pochopila. Matka si mala uvedomit, ze zije mimo reality dcery. ta navrhla ze pride pretoze ju ani vo sne nenapadlo, ake to je. A ked to uvidela - utiekla. Normalna reakcia tinedzera.
ty vobec neberies do uvahy to dieta ---- mas ju zaskatulkovanu ako nevdacneho spratka. A prehliadas ako jej bolo ublizene. Oba je obet, nie jej mater.
@kaktusik007 je super že vieš lepšie čo cítim

a oni ťa o to požiadali?