Kto by mal navštevovať koho?
Ahojte ide o to že s rodinou sa vídam málo. Sme úzky kruh nakoľko posledné roky našich blízkych veľmi nešetrili. Mamku (pracujúca na smeny) mám 70km od miesta kde bývam a babku (dôchodkyňa) cca 40km. Ja auto nemám ani nepotrebujem (všade chodíme peši pár minút od bloku alebo mhd). Problém je v tom že každý čaká že ja prídem. Žijem takto už 4 roky babka bola u mňa raz a mama asi 3x. Nevedia si nájsť čas ani spôsob ale odo mňa čakajú že prídem. Keď volajú a sú smutné že dlho nevideli moje deti. Ja to chápem. Ale som na nich sama som buď v práci alebo mám nejaké vybavovačky nie vždy mám voľný víkend a cez týždeň sú deti v škole niekedy mám len 1 deň v týždni voľný a nie 2. No nedá sa mi a keď mám jeden deň voľný nechce sa mi celý deň ho stráviť cestovaním. Staršia dcéra má kinetozu keď jej dám kinedryl do hodiny je z nej zombie. Ja mám dg s močový mechúrom a dlhé cestovanie je pre mňa horor pokiaľ nejde o dopravný prostriedok kde je wc (mám to tak od narodenia), nechcem sa sťažovať len mi je smutno lebo idú vianoce ja cez sviatky mám len 1 deň voľna a čakajú že prídem. Neviem ako to urobiť. Dovolenky už nemám proste zlý rok. Pre nich je ľahšie vychystat seba a ísť. Než pre mňa pripraviť deti v zime ich naobliekat a ísť. Aj ako deti si pamätám mama s nami všade chodila k nám samozrejme nikto takže každú nedeľu povinne k babke s autobusom či zima či leto a zabili sme s cestovaním pol dňa. Teraz zas toto čakajú že budem robiť ja. Kvôli tomu sa mi nechce kupovať auto keďže vodičak mam ale zároveň aj strach a ide to do výdavkov ako samozivitelka by som to mala s autom finančne ťažšie. Čo dám do poistky a benzínu radšej s deťmi niekam ideme. Nejaké rady? Komunikácia zlyháva žiaľ
evidentne na nich 💩 tak co riesis?
podobne spravanie okopiruju tvoje deti.
Keď chcem niekde chodiť, alebo niekoho vidieť, tak mi je jedno, či býva odo mňa 40,70,300 km. Ten čas si nájdem, aj spôsob dopravy. Keď nechcem, tak “filozofujem” ako nie je čas, ako sa to nedá s 1000 vyhovorkami. Nechcete sa navštevovať , tak sa nenavštevujte, zodvihnite telefón, dajte video hovor.
Takéto doťahovačky kto má prísť, komu je to ľahšie,kto je zaneprázdnený viac, kto má viac chorôb… vyznieva tá návšteva ako nejaká nepríjemná povinnosť a opis akokeby nešlo o pár km, ale minimálne o let cez ocean s 3 prestupmi 🙄
@anonym_autor uf, keď čítam tie komenty 🤦🏻♀️ asi si sem ani nemala písať. Úplne ta chápem. Koľko má babka rokov? Viem si velkom dobre predstaviť, že by na sviatky mohli prísť k tebe, stráviť spolu čas a možno ti aj trocha pomôcť s deťmi. Akože úplne ťa chápem a neviem si predstaviť, ako to ako samoživoteľka dávaš. 1 deň voľna na sviatky? Uff. Deti budú s kým?
Cez Vianoce máš 1den dovolenky? Veď Vianoce sú streda štvrtok piatok, sobota nedeľa voľno víkend, plus 1den dovolenky tak budeš doma 6 dní 🤷

@anonym_autor kto chce, hlada sposoby, kto nie, hlada dovody. Ja ti rozumiem, ale rozumiem aj im. Jedinekomunikovat, ine ti nepomoze. macimalne sa urazia...