Kto by mal viac platiť vo vzťahu?
Kto podľa vás by mal viac platiť vo vzťahu? Muž alebo žena? Alebo napríklad čo také rande, výlety, reštaurácie a podobne? Myslíte si, že je ok platiť 50/50, ak ten muž aj tak zarába viac?
@wolf_ nemaju a maju, ak ja poviem, ze chlap by mal zarabat viac ako zena, tak pre mna to vahu ma a taku, ze chlapi, co zarabaju menej, tak by boli pre mna mimo, co sa tyka potencionalneho partnera, cize toto moje subjektivne vnimanie ovplyvnuje mna a toho dalsieho cloveka, ktory by chcel byt so mnou vo vztahu napriklad, a nesplna urcite kriteria a tie kriteria sa mozu tykat hocicoho - nema fajcit, nema pit alkohol atd... cokolvek, co si tam doplnis. Slovo mal/nemal by ma vzdy vplyv minimalne na tie dve strany, cize vahu maju, lebo mozu vela ovplyvnit, nemyslis? pre teba vahu nemaju, lebo ty tie role nerozdelujes. Uz chapes?
@zuzana76 skôr si myslím, že ty nechápeš, čo tu celý čas píšem. Nevadí 🙂
@tiezjedna ,
dokázala si niekedy otehotnieť a počať dieťa bez muža?!
Porovnávajme porovnateľné.
@orisker a co je porovnatelne? Resp ako by sa malo zene vykompenzovat materstvo a starostlivost o dieta? To ze je to jej biologicka funkcia ju robi zranitelnou, nemal by jej to manzel vykompenzovat tym, ze ona nebude financne tahat rodinu 50/50, sle bude stacit mensi podiel?
@anonym_autor nedokazem si predstavit aby chlap za mna platil vsetko. Ja kludne vytasim penazenku v restauracii, absolutne ziadny problem. Ten, kto povedal, ze muz sa ma starat, sa zrejme nevedel sam o seba postarat a stal sa zavisly na muzovi. Nikdy by som taka nechcela byt. Aj tymto mojim postojom vzdy chlapov zaujmem ze taketo zeny sa podla nich malo vidia. Stale ale neviem pochopit chlapov ktori vsetko cvakaju za zenu a ze im to nevadi.
@rozkvet1 je rozdiel ak to zaujme sebavedomeho, úspešného muza a ak to zaujme chudáka co sa na ženu potom len zavesí vdaka tomu a využíva ju 😀. Ale chapem ta. Ano mužov to zaujme, ale podla mna skor len na začiatok, ked im dokážeš ze si samostatná a nevyužívas ich. To sa im páči. Ale uz dalej vo vzťahu si myslim ze muži sa radi starajú a rozmaznávaju. Dôležité je pre nich hlavne, aby zena vytvárala teplo domova 🙂. Ak im dáš jedlo, rešpekt, sex a postaras sa im o deti, tak ta oni postarajú o teba. Maju to tak zakódované 😀.
Ked sme zacinali vzdy platil muz,ano presne preto,ze vzdy zarobil viac ako ja.A tak mi to aj povedal,ty si radsej odloz peniazky.Este sa ma aj sam pytal,ci nepotrebujem.Ja som mu na to povedala,ze nie,ze ved aj tak platis vsetko ty.Ale tak my sme to mali tak ako by sme sa 100r poznali,takze nebolo to trapne ani mne,ani jemu.
Dnes po 20r,je to opacne,ja platim vsetko za nase spolocne peniaze.Muz je rad,ze ma sem tam hotovost a aj tak ju minie na rodinu.
@orisker a co je porovnatelne? Resp ako by sa malo zene vykompenzovat materstvo a starostlivost o dieta? To ze je to jej biologicka funkcia ju robi zranitelnou, nemal by jej to manzel vykompenzovat tym, ze ona nebude financne tahat rodinu 50/50, sle bude stacit mensi podiel?
@zuzana76 ono zas na druhej strane, bez muža by nebola žena oplodnena, a nemala by čo vynosiť a porodiť. A takisto mať dieťa je predsa rozhodnutím oboch. A úprimne väčšinou je to práve tá žena ,ktorá viac chce. Preto by mali mať dohodnuté predtým ,čo a ako sa kto bude podieľať. A každý by mal dať do vzťahu 100%, a pomer záleží na každom pare zvlášť či pôjdu vo všetkom 50/50, alebo pôjdu 100/0,alebo 30/70.,jeden pomer financie a jeden pomer starostlivosť o domácnosť a deti. A za mňa veľa žien si to robí samé lebo sa chcú ukázať,alebo zoberú prvého ktorý sa im zamieša do cesty, len preto aby neostali samé alebo preto že im tikajú biologické hodiny. A potom keď "padajú na hubu" tak sa sťažujú .

@zuzana76 som rada, že sa zhodneme v tom, že frázy ako "muž by ne/mal" a "žena by ne/mala" apod. vlastne nemajú žiadnu váhu.
@wolf_ nemaju a maju, ak ja poviem, ze chlap by mal zarabat viac ako zena, tak pre mna to vahu ma a taku, ze chlapi, co zarabaju menej, tak by boli pre mna mimo, co sa tyka potencionalneho partnera, cize toto moje subjektivne vnimanie ovplyvnuje mna a toho dalsieho cloveka, ktory by chcel byt so mnou vo vztahu napriklad, a nesplna urcite kriteria a tie kriteria sa mozu tykat hocicoho - nema fajcit, nema pit alkohol atd... cokolvek, co si tam doplnis. Slovo mal/nemal by ma vzdy vplyv minimalne na tie dve strany, cize vahu maju, lebo mozu vela ovplyvnit, nemyslis? pre teba vahu nemaju, lebo ty tie role nerozdelujes. Uz chapes?