icon

Kto by mal viac platiť vo vzťahu?

2. sep 2026

Kto podľa vás by mal viac platiť vo vzťahu? Muž alebo žena? Alebo napríklad čo také rande, výlety, reštaurácie a podobne? Myslíte si, že je ok platiť 50/50, ak ten muž aj tak zarába viac?

zuzana76
3. sep 2026

Toto su take zabomysie vojny, ze kto z koho, navyse asi mnohi citaju zle, nikde sa nepise, ze muz ma platit vsetko, ale ze ma platit viac a investovat do zeny a rodiny viac. Vsetko je ale na dohode, dnes je mnoho zien, ktore chcu karieru, chcu zarabat a zarabaju aj viac ako chlap, na opacnom pole su zeny, ktore chcu byt gazdinky a venovat sa rodine. Najdolezitejsie je vyjasnit si na zaciatku svoje ulohy. Byt uprimny a naozaj predostriet partnerovi, ako by ste videli tvoju buducnost, kludne sa nebat povedat, co kto chce a ocakava a podla toho sa zariadit. Ak zena povie, ze chce byt len doma a mat 4 deti, vyucovat ich doma, venovat sa im, varit, starat sa o domacnost, zvierata a ocakava od manzela 100 percentne zabezpecenie, tak muz ma pravo povedat, ze si na to netrufa a bud pride ku kompromisu, alebo sa ziadna buducnost neuskutocni. Takisto chlap, ak sa vyjadri, ze ocakava od zeny, aby prispievala tolko co on a teda 50/50, tiez ma zena moznost sa rozhodnut, ze toto nie. Toto nie je obchod, ale zase netvarme sa, ze ked si vlastne nekomunikujeme nase predstavy, len postupne zena prestane pracovat, alebo chlap zacne od zeny vymahat aj pocas materskej dovolenky, aby prispievala 50 percent na vsetko, ze to je ok, no nie je, ak to nebolo dopredu vykomunikovane.

zuzana76
3. sep 2026
@anonym_d7d72f

@anonym_cfd1a8 v tom pripade nevies, ako funguje evolucia a muzsky mozog. Tu stranku, ako sa dostat k co najviac peniazom na vychovu deti, tu chapete velmi dobre, az prilis. Muzsky mozog pracuje, ako ma. Obzera sa za plodnymi babami, 20-45r,nema stracat cas s neplodnymi (po menopauze).
60 rocna moze byt vyfitkovana, ako chce, ale ten chlap na nu proste nema chut ...
Staroba funguje, ze sa dvaja daju dokopy, spolu zostarnu, lebo maju spolocnu historiu, spolocne deti,.... Nie su spolu preto, ako kedysi, ze su si atraktivni. Stara ciperka uz noveho partnera prilis neoslovi. A tak to ma byt. Aby plodna zena mala na vyber viac vhodnych a zabezpecenych muzov, mladych aj starych, ked chce dieta, tak jej tie stare nesmu robit konkurenciu. Keby muzi palili za starsimi a neplodnymi, miesto za mladymi a plodnymi, tak ludia davno vymru .. To iste keby zeny mali deti s neschopnymi a chudobnymi muzmi, tak deti len tazko preziju.

@anonym_d7d72f myslis, ze stara 60 tnicka zabezpecena by sa ulakomila na niekoho? navyse ak ma deti? ty asi tiez vies ako funguje biologia a ze zena po menopauze netuzi az tak po intimnostiach ako mlada, takze chlapa velmi nepotrebuje, poznam malo zien, co sa okolo 60-tky dali s niekym dokopy, tiez sa nam uz nepacia obstarozni dedovia a bud zostarneme s nasimi manzelmi, alebo same. Mnohe zeny su same: vdovy, rozvedene, alebo nikdy nevydate. Ved v tej 60-tke s tym chlapom uz nic nevybudujem a deti nepocnem, tak by som do vztahu s nim nesla.

anonym_d7d72f
3. sep 2026
@anonym_cfd1a8

@anonym_d7d72f ja ti nechcem kaziť ilúzie ale moja mama má 58 a má postavu lepšiu ako niektoré 20ny.. cvičí celý život pravidelne teraz ako je staršia iba 3x do týždňa a dbá na stravu.. oblieka sa nádherne. Má spravené zuby, chodí ku kaderníčke, má pekné blondavé vlasy a vyzerá fakt skvelo.. Mnohí neveria ani koľko má rokov a nie je jediná ktorú takú poznám

@anonym_cfd1a8 Ale vlastne hovoris. 45 rocny muz sa chce idealne na starobu zoznamit s 40-43 rocnou max a spolu starnut. A na to dostane odpoved, teraz na teba nemam cas, ale v 58 sa zastav. Budem chodit do fitka a mat nove zuby. 🙂

zmrzlinka8
3. sep 2026
@anonym_d7d72f

@anonym_cfd1a8 v tom pripade nevies, ako funguje evolucia a muzsky mozog. Tu stranku, ako sa dostat k co najviac peniazom na vychovu deti, tu chapete velmi dobre, az prilis. Muzsky mozog pracuje, ako ma. Obzera sa za plodnymi babami, 20-45r,nema stracat cas s neplodnymi (po menopauze).
60 rocna moze byt vyfitkovana, ako chce, ale ten chlap na nu proste nema chut ...
Staroba funguje, ze sa dvaja daju dokopy, spolu zostarnu, lebo maju spolocnu historiu, spolocne deti,.... Nie su spolu preto, ako kedysi, ze su si atraktivni. Stara ciperka uz noveho partnera prilis neoslovi. A tak to ma byt. Aby plodna zena mala na vyber viac vhodnych a zabezpecenych muzov, mladych aj starych, ked chce dieta, tak jej tie stare nesmu robit konkurenciu. Keby muzi palili za starsimi a neplodnymi, miesto za mladymi a plodnymi, tak ludia davno vymru .. To iste keby zeny mali deti s neschopnymi a chudobnymi muzmi, tak deti len tazko preziju.

@anonym_d7d72f vidíš, sám si si odpovedal tou tvojou poslednou vetou ze "keby zeny mali deti s neschopnymi a chudobnymi muzmi, tak deti len tazko preziju" a možno preto potrebujeme vidieť, ze chlap je ochotný sa postarať aj finančne 😉

anonym_d7d72f
3. sep 2026
@zmrzlinka8

@anonym_d7d72f vidíš, sám si si odpovedal tou tvojou poslednou vetou ze "keby zeny mali deti s neschopnymi a chudobnymi muzmi, tak deti len tazko preziju" a možno preto potrebujeme vidieť, ze chlap je ochotný sa postarať aj finančne 😉

@zmrzlinka8 to ma muz dokazovat platenim dovoleniek, ... vsetkeho, aj ked len chodia a ziadne deti nemaju? 🙂 Nemiesaj evoluciu a vypocitavost.

zmrzlinka8
3. sep 2026
@anonym_d7d72f

@zmrzlinka8 to ma muz dokazovat platenim dovoleniek, ... vsetkeho, aj ked len chodia a ziadne deti nemaju? 🙂 Nemiesaj evoluciu a vypocitavost.

@anonym_d7d72f podla tvojich slov, mužský mozog pracuje ako má, ked si vraj podvedome vybera plodné zeny. Nuž tak ženský mozog tiez pracuje ako má, ked si vyberá schopného muža.

anonym_d7d72f
3. sep 2026
@zmrzlinka8

@anonym_d7d72f podla tvojich slov, mužský mozog pracuje ako má, ked si vraj podvedome vybera plodné zeny. Nuž tak ženský mozog tiez pracuje ako má, ked si vyberá schopného muža.

@zmrzlinka8 problem je, ze schopny muz si casto automaticky zamienate so slovom sponzor. 🙂 Takze sme dosli k tomu, ze vzhlad vymienate za peniaze, ak muz nezaplati, odchadzate. Ale mne si vynadala, ze pozeram na vzhlad. A teda co spravite, ked muzsky mozog nereaguje na staru tvar? No to uz bolo hore napisane, ze si dalsich 30-40 rokov do smrti uzivate single zivot. 🙂

zmrzlinka8
3. sep 2026
@anonym_d7d72f

@zmrzlinka8 problem je, ze schopny muz si casto automaticky zamienate so slovom sponzor. 🙂 Takze sme dosli k tomu, ze vzhlad vymienate za peniaze, ak muz nezaplati, odchadzate. Ale mne si vynadala, ze pozeram na vzhlad. A teda co spravite, ked muzsky mozog nereaguje na staru tvar? No to uz bolo hore napisane, ze si dalsich 30-40 rokov do smrti uzivate single zivot. 🙂

@anonym_d7d72f stále si nič nepochopil, uz ma unavuje sa s tebou naťahovať. Vyberáš si len to, čo sa ti hodí do tvojho konceptu. Rozprávam aj o charaktere, láske, nie iba o peniazoch. Ale akoby človek hrach na stenu hádzal.

anonym_d7d72f
3. sep 2026
@zmrzlinka8

@anonym_d7d72f stále si nič nepochopil, uz ma unavuje sa s tebou naťahovať. Vyberáš si len to, čo sa ti hodí do tvojho konceptu. Rozprávam aj o charaktere, láske, nie iba o peniazoch. Ale akoby človek hrach na stenu hádzal.

@zmrzlinka8 Aky charakter, ci laska je, ked zena povie, bud budes vsetko platit, alebo idem za inym. Za mna nulovy.

zmrzlinka8
3. sep 2026
@anonym_d7d72f

@zmrzlinka8 Aky charakter, ci laska je, ked zena povie, bud budes vsetko platit, alebo idem za inym. Za mna nulovy.

@anonym_d7d72f no ved práve, lebo ty si vyberáš iba mladé a krásne, iné ti vraj nemajú čo ponúknuť. O charaktere si nič nespomínal, ze by bol pre teba dôležitý. Tak potom čo si čakal.

nevelyn
3. sep 2026

Kym sa neocakava, ze jeden sa obetuje viac svojim casom, tak domacnost i naklady 50:50. Ale niekto caka full servis alebo sa kvoli jednemu musia prestahovat tam, kde druhy nema pracu, tak potom ma platit ten, koho kariere sa prisposobuju. A ked pridu deti a na rodicak ide iba jeden a druhy si dalej buduje, tak ten na rodicaku by mal byt tym druhym zabezpeceny tak, ze i v pripade rozhodu odide s kompenzaciou, o plateni nakladov ani nehovoriac. Pretoze najvacsie naklady su usle prijmy a ich usly rast a tie sa musia zdielat.

anonym_d7d72f
3. sep 2026
@anonym_cfd1a8

@anonym_d7d72f ja ti nechcem kaziť ilúzie ale moja mama má 58 a má postavu lepšiu ako niektoré 20ny.. cvičí celý život pravidelne teraz ako je staršia iba 3x do týždňa a dbá na stravu.. oblieka sa nádherne. Má spravené zuby, chodí ku kaderníčke, má pekné blondavé vlasy a vyzerá fakt skvelo.. Mnohí neveria ani koľko má rokov a nie je jediná ktorú takú poznám

@anonym_cfd1a8 Na fotke je Robbie Robinson, 85r, a Frank Zane, byvali Mr.Olympia. Vysekany, cvici, ale proste vidis na tvari, na kozi, ze su to stari dedovia .. To iste plati o tvojej mame ... Cvicenie je super, ale mladicu z nikoho neurobi. A 70rocna, co cvici. A ako vzdy, pani vyzera minimalne o 20 rokov mladsia a max na 40 :D

luccija
3. sep 2026
@anonym_4900f7

@anonym_d7d72f Že? Ja už čakám na svoje obľúbené každoročné témy o Halloween, ktoré rozpútajú nenávisť medzi veriacimi a neveriacimi, už zachvíľu to príde 😂 A tradične na Vianoce, kto bol sklamaný z darčekov 😂

@anonym_4900f7 tomu ešte predchádzajú hádky u ktorých rodičov budú😆

zabka000
3. sep 2026
@rozkvet1

@anonym_autor nedokazem si predstavit aby chlap za mna platil vsetko. Ja kludne vytasim penazenku v restauracii, absolutne ziadny problem. Ten, kto povedal, ze muz sa ma starat, sa zrejme nevedel sam o seba postarat a stal sa zavisly na muzovi. Nikdy by som taka nechcela byt. Aj tymto mojim postojom vzdy chlapov zaujmem ze taketo zeny sa podla nich malo vidia. Stale ale neviem pochopit chlapov ktori vsetko cvakaju za zenu a ze im to nevadi.

@rozkvet1 znie to zvláštne "vždy chlapov zaujmem" a že "také ženy sa málo vidia" Keby to bolo skutočné, mala by si už toho pravého, ktorý by ťa chcel mať navždy len pre seba.

anonym_f5c1e4
Autor odpoveď zmazal
kristina2412
3. sep 2026

Tak ja som napríklad vyťahovala peňaženku a trvala na tom, že za seba zaplatím , keď som vedela , že rande nedopadlo podľa predstáv, už ho neuvidím a nikomu som nechcela byť nič dĺžná. Keď som vedela, že sa ešte stretneme, tak som ho nechala platiť , ale vždy tak na striedačku. Do rodiny prinášame rovnako peňazí a rovnako si delíme výdavky, máme každý svoj účet a rozdelené, čo kto zaplatí, ja rada prekvapujem rodinu rôznymi víkendovými pobytmi, keď niečo ušetrím a preto som rada za vlastný účet 😀mne je napríklad cudzie, že muž odovzdáva žene takmer všetky peniaze a dostáva od nej vreckové, ako malý chlapec. Rovnako nepotrebujem vedieť, za koľko kúpil matke dar k narodeninám...A tiež má desí ako tu často vidíme, " nemôžem odísť, nemám vlastné peniaze " takže ja ich mám, priebežne rozbíjam prasiatko pre radosť nás všetkých, ale nie som na nikom závislá.

rozkvet1
4. sep 2026
@zabka000

@rozkvet1 znie to zvláštne "vždy chlapov zaujmem" a že "také ženy sa málo vidia" Keby to bolo skutočné, mala by si už toho pravého, ktorý by ťa chcel mať navždy len pre seba.

@zabka000 to ze clovek zaujme jednou vecou neznamena ze vztah vyjde

anonym_6ce577
4. sep 2026

@anonym_autor my sme sa s mužom spoznali tesne pred 30-tkou, chodili sme spolu 3 roky a celý čas takmer všetko platil on (nebývali sme spolu). Počas chodenia kúpil pozemok, zobral hypo a začal stavať dom. Po svadbe prepísal polovicu domu aj s pozemkom na mňa. 😁😁 Pôvodne sme boli dohodnutí, že ja vložím do BSM moje úspory cez nejakú notársku zmluvu a že všetko bude spoločné. Po svadbe to už nechcel, vraj mi verí a mám to nechať tak. 🤷

anonym_9a253c
4. sep 2026

Podľa mňa je vlastne úplne jedno, kto vo vzťahu platí viac. Beriem to tak, že sme manželia a sme v tom spolu. Keby bol napríklad manžel dlhodobo na PN alebo by nemohol pracovať, tak to samozrejme potiahnem ja. A keby bola situácia opačná, zase by to potiahol on. Keď obaja pracujú a obaja zarábajú, tak podľa mňa nemá veľký zmysel riešiť, kto platí 50 %, 60 % alebo 40 %. Raz zaplatí jeden, inokedy druhý. Dôležité je, aby to fungovalo nám obom a aby sme si navzájom pomáhali. Veď sme partneri, nie dvaja ľudia, ktorí si medzi sebou počítajú každý cent.

anonym_d7d72f
4. sep 2026
@zuzana76

@anonym_d7d72f myslis, ze stara 60 tnicka zabezpecena by sa ulakomila na niekoho? navyse ak ma deti? ty asi tiez vies ako funguje biologia a ze zena po menopauze netuzi az tak po intimnostiach ako mlada, takze chlapa velmi nepotrebuje, poznam malo zien, co sa okolo 60-tky dali s niekym dokopy, tiez sa nam uz nepacia obstarozni dedovia a bud zostarneme s nasimi manzelmi, alebo same. Mnohe zeny su same: vdovy, rozvedene, alebo nikdy nevydate. Ved v tej 60-tke s tym chlapom uz nic nevybudujem a deti nepocnem, tak by som do vztahu s nim nesla.

@zuzana76 vsimol som si toto caste spravanie, ci strategiu. Hop alebo trop. "Urvat" si najskor co najviac, zit si 20-25r (na cudzi ucet) co najlepsie, ako sa da a dufat, ze jej to vyjde a zostanu spolu. Ak to nevyjde, po rozvode to skusit este s niekym aj so starym vzhladom. A ked nic nenajde, tak ze to kludne doklepe aj single tych zvysnych 30r a ze nikoho uz nepotrebuje.
Zazil som v priamom prenose ako starsie z dvoch deti rozvedenej mamy. Rozvod 2 roky po mojom narodeni, vydavala sa tehotna.

zuzana76
4. sep 2026
@anonym_d7d72f

@zuzana76 vsimol som si toto caste spravanie, ci strategiu. Hop alebo trop. "Urvat" si najskor co najviac, zit si 20-25r (na cudzi ucet) co najlepsie, ako sa da a dufat, ze jej to vyjde a zostanu spolu. Ak to nevyjde, po rozvode to skusit este s niekym aj so starym vzhladom. A ked nic nenajde, tak ze to kludne doklepe aj single tych zvysnych 30r a ze nikoho uz nepotrebuje.
Zazil som v priamom prenose ako starsie z dvoch deti rozvedenej mamy. Rozvod 2 roky po mojom narodeni, vydavala sa tehotna.

@anonym_d7d72f nuz aj zeny aj chlapi su vselijaki, chlapi su zase vo vydani, ze flakac, na zenu, deti kasle, cigarety alkohol su prednejsie, atd…to mas v oboch pohlaviach nieco, pozri na tu chuderu ucitelku, conju vlastny muz zabil

zuzana76
4. sep 2026
@anonym_d7d72f

@anonym_d7d72f ty si poznaceny vlastnou traumou a neliecis si ju, vyhladavas podobne zeny a potom sa stazujes, musis zapracovat na sebe, ak ty budes mat co ponuknut, pritiahnes rovnaku zenu k sebe.

anonym_d7d72f
4. sep 2026
@zuzana76

@anonym_d7d72f ty si poznaceny vlastnou traumou a neliecis si ju, vyhladavas podobne zeny a potom sa stazujes, musis zapracovat na sebe, ak ty budes mat co ponuknut, pritiahnes rovnaku zenu k sebe.

@zuzana76 Ked v diskusii das protinazor, neznamena to, ze mas traumu. Ked niekto nesuhlasi, tak mu vystavit hned diagnozu? 🙂 Davam ti muzsky pohlad na poziadavku: On je povinny platit vyrazne viac versus je povinny mi platit vsetko. Nikto nie je nic povinny, musime iba zomriet, starat o vztah a vsetko v nom sa maju dvaja, inak vznikne nerovnovaha konciaca rozchodom. A ze casto nezmyselne poziadavky su ohranicene vekom ziadatelky. Nikomu nerastie strom do neba.

zuzana76
4. sep 2026
@anonym_d7d72f

@zuzana76 Ked v diskusii das protinazor, neznamena to, ze mas traumu. Ked niekto nesuhlasi, tak mu vystavit hned diagnozu? 🙂 Davam ti muzsky pohlad na poziadavku: On je povinny platit vyrazne viac versus je povinny mi platit vsetko. Nikto nie je nic povinny, musime iba zomriet, starat o vztah a vsetko v nom sa maju dvaja, inak vznikne nerovnovaha konciaca rozchodom. A ze casto nezmyselne poziadavky su ohranicene vekom ziadatelky. Nikomu nerastie strom do neba.

@anonym_d7d72f chapem, potom ale treba brat do uvahy, ze su zeny, ktore muz, ktory nie je galantny, tak pre ne nie je zaujimavy, nemusi ist o drahe dary a velke pozvania, ide o gesto, o starostlivost, zena sa stara o muza zo svojej zenskej podstaty a muz z muzskej. Ci taky muz nechce po zene jej zenskost? Nechce mat s nou deti? Nechce aby bola starostliva, starala sa o seba, ale zaroven chce, aby bola ako muz a prispievala rovnakym dielom? Tebe to pride spravodlive, ze id zien sa toho teda ocakava ovela viac? Ak maju prispievat, platit, zarabat rovnako ako muzi, nevravim, ze nemozu, ak to same chcu.

zuzana76
4. sep 2026
@anonym_d7d72f

@anonym_d7d72f zase spominas vek, ja ti pisem, ze vacsina zien v urcitom veku uz nepoluje na chlapa, byvanie uz ma, kedze je sama aj pracu ma a nepotrebuje sa teda o niekojo na stare kolena starat a este platit 50/50. Vacsina dam zostane samych, cestuju a uzivaju si.

anonym_74e770
4. sep 2026
@anonym_d7d72f

@anonym_d7d72f ja som sice zena, ale musim povedat ze s vacsinou tvojich nazorov tu suhlasim.

anonym_d7d72f
4. sep 2026
@anonym_74e770

@anonym_d7d72f ja som sice zena, ale musim povedat ze s vacsinou tvojich nazorov tu suhlasim.

@anonym_74e770 Dakujem. 🙂 Netvrdim, ze mam vzdy a vo vsetkom pravdu, ale o tom je diskusia. Urcite lepsie, ako sa tlapkat po pleciach a presviedcat, ze netreba si nikoho hladat, netreba nic budovat, treba ludi vyuzivat, a co ma prist, to vraj pride aj v 70tke ...No nepride.
Moj point je, ak si zena vybera peniaze pred normalnym muzom (teraz sa nebavime o chudobnom muzovi, ale aj schopny zabezpeceny muz nemusi mat chut dret, kym bambulka ho vyuziva a vysedava doma, lebo ona si to vraj zasluzi, lebo jej narastla vagina), necakajte, ze ten normalny chlap sa da s vami dokopy a zostarne s vami, ked zistite, ze ste spravili predoslych 20 rokov chybu ... Hlupost a vypocitavost sa neodmiena. Ale uz mi bolo vysvetlene, ze zena po 50tke vo svojom zivote nikoho nepotrebuje a je single happy ... 🙂

anonym_f9cf18
4. sep 2026
@zmrzlinka8

@zmrzlinka8 kašli naňho stejne je to bud kolenovrt alebo z tých neschopnejšich😅

anonym_d7d72f
4. sep 2026
@anonym_f9cf18

@zmrzlinka8 kašli naňho stejne je to bud kolenovrt alebo z tých neschopnejšich😅

@anonym_f9cf18 Ty budes asi zase dalsia z tych, co bude v 60-70tke vyzerat ako stara smrt a mysliet si, ze vyzera na 40, nosit minisukne a hladat stratenu mladost. 🙂

zuzana76
4. sep 2026
@anonym_d7d72f

@anonym_f9cf18 Ty budes asi zase dalsia z tych, co bude v 60-70tke vyzerat ako stara smrt a mysliet si, ze vyzera na 40, nosit minisukne a hladat stratenu mladost. 🙂

@anonym_d7d72f popisem ti pripad jedneho znameho: lekar, ozenil sa pomerne neskoro 37, ale dovtedy studoval a zil u matky, vzal si zenu o 6 rokov mladsiu, pravnicka, ako slobodna pracovala, vydala sa, maju tri deti, 11 rokov bola doma a starala sa vylucne o deti a domacnost, potom zacala pracovat ako sekretarka manzela a spolu vybudovali ocnu kliniku, brali sa, ked ani jeden nic nemali, teraz su za vodou. Je tato zena zlatokopka a prizivnicka a ten chlap je chudak, ze ju zivil? Nie su to slovaci, su z krajiny, kde muzi seste stale svoje manzelky zivia a tieto zvacsa nepracuju.