icon

Kto je na vine pri nevere ženy?

17. nov 2025

Skúste prosím napisať do komentárov čisla, kedy si myslite že je na vine chlap. Dakujem

1. Ak žena podvedie muža, pretože sa jednoducho zamilovala inde bez toho, aby sa pokúsila riešiť vzťah, je to chyba muža alebo ženy?
2. Ak žena podvedie muža, lebo je partner neustále v práci a doma sa jej nevenuje, je to chyba muža alebo ženy?
3. Ak žena podvedie muža, lebo nebola schopná zvládnuť vlastné emócie a impulzy, je to chyba muža alebo ženy?
4. Ak žena podvedie muža, pretože sa vo vzťahu cíti osamelá a muž jej nedáva pozornosť, je to chyba muža alebo ženy?
5. Ak žena podvedie muža, hoci vo vzťahu bolo všetko funkčné a stabilné, je to chyba muža alebo ženy?
6. Ak žena podvedie muža, pretože jej muž dlhodobo odmieta intimitu, je to chyba muža alebo ženy?
7. Ak žena podvedie muža, lebo hľadala vzrušenie a chcela zažiť niečo nové, je to chyba muža alebo ženy?
8. Ak žena podvedie muža, lebo partner odmieta o vzťahu hovoriť a nerieši problémy, je to chyba muža alebo ženy?
9. Ak žena podvedie muža, aj keď mala možnosť najprv sa s partnerom otvorene porozprávať, je to chyba muža alebo ženy?
10. Ak žena podvedie muža, lebo sa cíti dlhodobo zanedbávaná, je to chyba muža alebo ženy?
11. Ak žena podvedie muža, pretože hovorila, čo jej chýba, ale on to ignoroval, je to chyba muža alebo ženy?
12. Ak žena podvedie muža, lebo nechcela priznať svoje nespokojnosti a radšej to riešila neverou, je to chyba muža alebo ženy?
13. Ak žena podvedie muža, lebo sa vo vzťahu nahromadili jej vlastné nevyjasnené problémy a neriešila ich, je to chyba muža alebo ženy?
14. Ak žena podvedie muža, pretože muž dlhodobo ignoruje jej potreby a city, je to chyba muža alebo ženy?

anonym_ca1a7f
17. nov 2025
@letfenixa

@enmery presne tak.

@letfenixa @enmery ak je mozne urobit rozhodnutie.
vynimku vidim pri cisle 3: Ak žena podvedie muža, lebo nebola schopná zvládnuť vlastné emócie a impulzy, je to chyba muža alebo ženy?
nuz, Je tam napriklad diagnoza F25? alebo diagnoza PTSP ...? Pripadne, je tam tyranie a impulz bol zufale hladanie pocitu bezpecia?

enmery
17. nov 2025
@anonym_ca1a7f

@letfenixa @enmery ak je mozne urobit rozhodnutie.
vynimku vidim pri cisle 3: Ak žena podvedie muža, lebo nebola schopná zvládnuť vlastné emócie a impulzy, je to chyba muža alebo ženy?
nuz, Je tam napriklad diagnoza F25? alebo diagnoza PTSP ...? Pripadne, je tam tyranie a impulz bol zufale hladanie pocitu bezpecia?

@anonym_ca1a7f Schizoaktívne poruchy patria do rúk psychiatra a terapeutov.
Týrana žená má co robiť s maskovaním kopancov a psychického týrania a pri nevere by jej išlo doslova o život. Ony su zavislé na tyranovi. Tu si zmiešala 2 protichodné situácie.

zuzubb007
17. nov 2025

Vždy je chyba len na strane ženy, keď sa mi dačo nepáči, rozprávam sa, rozidem sa, rozvediem sa až potom skacem druhému do postele, darmo sa chces ospravedlniť sama sebe, vždy je na chybe len ten čo podvedie

euka210
17. nov 2025

@anonym_autor ...niekde su na vine obaja, lebo na vztahu treba pracovat, a niekde je na vine zena.

huxy
17. nov 2025

Za neveru je vždy zodpovedný neverník, ci muž, či žena. A nič, absolútne nič nie je ospravedlnenie.
A k tomu, že je vina na oboch stranách, je totálne blbosť. Často sa stáva, že podvádzaný o ničom netuší, keďže neverník sa ani len neunúva komunikovať, že vidí vo vzťahu v niečom problém.
Na neveru nikdy nie je ospravedlnenie. Normálny človek najskôr ukončí 1 vzťah a potom nech si spí s kým chce.

anonym_ca1a7f
17. nov 2025
@enmery

@anonym_ca1a7f Schizoaktívne poruchy patria do rúk psychiatra a terapeutov.
Týrana žená má co robiť s maskovaním kopancov a psychického týrania a pri nevere by jej išlo doslova o život. Ony su zavislé na tyranovi. Tu si zmiešala 2 protichodné situácie.

@enmery vobec nie. Sama poznam dve tyrane zeny, ktore pocas tyrania boli neverne. Ten pocit ze tu je dobry princ, co ma vyslobodi zo zajatia tyrana, je neodolatelny. Tazko odolat milencovi ktory bol nenasilny a nezny a v predstavach je on ten zachranca. Ja som bola tyrana inym clenom rodiny, nie partnerom, a tiez som robila veci, o ktorych
som si myslela, ze ma budu stat zivot alebo zdravie, ale aj tak som ich robila, a potom mala obrovske panicke stavy, ze co clen rodiny urobi, ked to zisti.

...Schizoaktívne poruchy patria do rúk psychiatra a terapeutov - dobre, a? To nic nemeni na fakte, ze zena s takou poruchou moze podviest, a ze si sa nevyjadrila k tomu,
ci to je alebo nie je jej slobodne rozhodnutie.

vilma7
17. nov 2025

Z môjho pohľadu je to tiez čiste len vína nevernika, treba si najskôr upratať dona a potom ísť ďalej. To čo je už za blbosť, že za neveru môžu obidvaja?
Ako keď ma manžel zbije lebo neovladne svoje emócie tiez za to budem vinná ja?

enmery
17. nov 2025
@anonym_ca1a7f

@enmery vobec nie. Sama poznam dve tyrane zeny, ktore pocas tyrania boli neverne. Ten pocit ze tu je dobry princ, co ma vyslobodi zo zajatia tyrana, je neodolatelny. Tazko odolat milencovi ktory bol nenasilny a nezny a v predstavach je on ten zachranca. Ja som bola tyrana inym clenom rodiny, nie partnerom, a tiez som robila veci, o ktorych
som si myslela, ze ma budu stat zivot alebo zdravie, ale aj tak som ich robila, a potom mala obrovske panicke stavy, ze co clen rodiny urobi, ked to zisti.

...Schizoaktívne poruchy patria do rúk psychiatra a terapeutov - dobre, a? To nic nemeni na fakte, ze zena s takou poruchou moze podviest, a ze si sa nevyjadrila k tomu,
ci to je alebo nie je jej slobodne rozhodnutie.

@anonym_ca1a7f Vyjadrila som sa-za neveru je zodpovedný podvadzajúci. Rieš to s psychológom a nie sa vyviňovať tu. Keby to bolo namiesto ženy muž, boli by to strany s hejtom naňho.
Inak, existuju aj ine poruchy, taka antisociálna porucha, kde ľudia páchajú trestné činy a vraždiť, žiarlivosť, kde končí tiež často psy a fyzickým týraním a predstav si-tiež to nie je ospravedlnenie ich konania.
Maj sa.

anonym_ca1a7f
17. nov 2025
@enmery

@anonym_ca1a7f Vyjadrila som sa-za neveru je zodpovedný podvadzajúci. Rieš to s psychológom a nie sa vyviňovať tu. Keby to bolo namiesto ženy muž, boli by to strany s hejtom naňho.
Inak, existuju aj ine poruchy, taka antisociálna porucha, kde ľudia páchajú trestné činy a vraždiť, žiarlivosť, kde končí tiež často psy a fyzickým týraním a predstav si-tiež to nie je ospravedlnenie ich konania.
Maj sa.

@enmery takze clovek s diagnozou F25 moze za to, co urobil pri impulzoch....?

Ja osobne som nikdy neverna nebola. Nepotrebujem sa "vyvinovat" z toho, co som robila, ked ma clen rodiny tyral.

Je cudne,
ze si myslis, ze tyrane obete nepodvadzaju, aj ked mozes lahucko vygooglit tolke dokazy o opaku....

pralinka25
17. nov 2025

za neveru moze len nevernik. nie obaja. ak aj su problemy a nieco nefunguje treba to najprv riesit, rozist sa a ist dalej. takze nech by druhy robil hocico nevernik ma ine sposoby riesenia ako sa suchnut niekomu do postele. to situaciu este nikdy nevyriesilo. jedine v pripade ze sa dohodnu na otvorenom vztahu a aj podvadzany vie ze partner ma sem tam sex inde.

anonym_aa314d
17. nov 2025

Ono to môže byť tak, že tie názory, že za neveru môžu obe strany v nejakom pomere, majú zväčša tí ľudia, ktorí už neverní boli. Týmto to relativizujú. Tvrdiť budú, samozrejme, opak.

enmery
17. nov 2025
@anonym_ca1a7f

Ja osobne som nikdy neverna nebola. Nepotrebujem sa "vyvinovat" z toho, co som robila, ked ma clen rodiny tyral.

Je cudne,
ze si myslis, ze tyrane obete nepodvadzaju, aj ked mozes lahucko vygooglit tolke dokazy o opaku....

@anonym_ca1a7f Vyviňuj sa, ak Ti to pomôže. Za neveru môže ten, kto podvadza. Dodajme si za ženu a tie omáčky muža, neostala by tu na ňom nitka suchá...
Je mi Ťa svojím spôsobom ľúto.....a vygoogli si, koľko týranych žien milencov nemali, lebo boli zbytočne aj za pozdravy nie suseda a doslova previazané doma.
Ale keďže sme pri tyraných-mali si vyhľadať psychológa, linky pre tyrane zeny, azylaky a odísť, dnes uz to nie je ako kedysi, apeluje na tvoje googlenie, okrem nevier tyranych žien, treba ich naniesť ma pomoc a tej je v dnešnej dobe veľa!Všetko ostatné su výhovorky.

huxy
17. nov 2025
@anonym_ca1a7f

Je cudne,

@anonym_ca1a7f mňa by zaujímalo, čo si myslíš, že je vinný v takom.prípade???

anonym_ebb285
17. nov 2025

Tak cele to vyratavanie variant kto je viac na vine je trosku jednoduche. Nevera zeny nikdy nie je len o tom telesnom kontakte, tam uz dlhodobo museli byt posunute hranice, vychladnutie citov, sexuality, komunikacie, zeny nepodvadzaju spontanne, u nich je to dlhodoby proces, kym sa rozhodnu vobec otvorit oci smer iny partner a vobec prijat flirty ci komplimenty od okolia. Milenca mam styri mesiace, s muzom spolu nespavame rok, aj tie dva roky pred tym to boli velmi ubohe, neuspokojive, dvojminutove "spojenia" na jeho ukludnenie, mame deti, mame zazemie, vyse 20 rocne manzelstvo, je to skor rutina, zvyk, povinnosti, spolocny majetok, byt rodicmi, ako partneri vieme obaja, ze to uz nefunguje... laska vyprchala z miliona dovodov v minulosti, nerozumieme si, nemame spolocne ani okruhy priatelov, ani konicky, ani temy, ktore by nas spajali... dlhe roky to bol kolotoc praca, deti, obaja vytazeni, teraz ako deti maju urcity vek, tak sme zistili, ze sa vlastne - nedoplname, nevyhovujeme si... ano smeruje to k rozvodu... bolo by lepsie zacat rozvod, potom vztah? Samozrejme. Rozvod si financne zatial nemozem dovolit, odkladam, riesim, financne, pravne, nie je to len tak ak ma zena viacero deti. Ja sice byvam doma, ale prakticky som prec. On to vie. Nemam vztah, mam milenca. Je to len o naplneni zakladnych potrieb. Nechystam detom noveho otca, nechystam si noveho manzela, nic takeho. Prakticky je mi uplne jedno, co si kto o tom mysli... je to moja sukromna "oaza" raz za cas... niekto, kto vie co robi, ako to robi a ktory sa mi tie dve hodiny venuje na maximum.. niekto, koho netaham do svojho zivota, ale vdaka nemu znova fungujem vyrovnana a spokojna.To, ze mam ADHS a moj nervovy system dokaze sex maximalne upokojit, je len jedna stranka mince, ano nie sme zvierata, teoreticky vie kazdy ovladat svoje potreby, ale ako dlho a preco...

anonym_1e675d
17. nov 2025
@anonym_ebb285

Tak cele to vyratavanie variant kto je viac na vine je trosku jednoduche. Nevera zeny nikdy nie je len o tom telesnom kontakte, tam uz dlhodobo museli byt posunute hranice, vychladnutie citov, sexuality, komunikacie, zeny nepodvadzaju spontanne, u nich je to dlhodoby proces, kym sa rozhodnu vobec otvorit oci smer iny partner a vobec prijat flirty ci komplimenty od okolia. Milenca mam styri mesiace, s muzom spolu nespavame rok, aj tie dva roky pred tym to boli velmi ubohe, neuspokojive, dvojminutove "spojenia" na jeho ukludnenie, mame deti, mame zazemie, vyse 20 rocne manzelstvo, je to skor rutina, zvyk, povinnosti, spolocny majetok, byt rodicmi, ako partneri vieme obaja, ze to uz nefunguje... laska vyprchala z miliona dovodov v minulosti, nerozumieme si, nemame spolocne ani okruhy priatelov, ani konicky, ani temy, ktore by nas spajali... dlhe roky to bol kolotoc praca, deti, obaja vytazeni, teraz ako deti maju urcity vek, tak sme zistili, ze sa vlastne - nedoplname, nevyhovujeme si... ano smeruje to k rozvodu... bolo by lepsie zacat rozvod, potom vztah? Samozrejme. Rozvod si financne zatial nemozem dovolit, odkladam, riesim, financne, pravne, nie je to len tak ak ma zena viacero deti. Ja sice byvam doma, ale prakticky som prec. On to vie. Nemam vztah, mam milenca. Je to len o naplneni zakladnych potrieb. Nechystam detom noveho otca, nechystam si noveho manzela, nic takeho. Prakticky je mi uplne jedno, co si kto o tom mysli... je to moja sukromna "oaza" raz za cas... niekto, kto vie co robi, ako to robi a ktory sa mi tie dve hodiny venuje na maximum.. niekto, koho netaham do svojho zivota, ale vdaka nemu znova fungujem vyrovnana a spokojna.To, ze mam ADHS a moj nervovy system dokaze sex maximalne upokojit, je len jedna stranka mince, ano nie sme zvierata, teoreticky vie kazdy ovladat svoje potreby, ale ako dlho a preco...

@anonym_ebb285 samé výhovorky a ospravedlnenia.

anonym_aa314d
17. nov 2025
@anonym_ebb285

@anonym_ebb285 keby si bola muž, tak ťa tu zlynčujú, akékoľvek by boli tvoje dôvody či ospravedlnenia.

simca06022011
17. nov 2025

@anonym_autor preco by v akomkolvek pripade sa malo riesit kto je na vine a kto nie? proste stane sa. Na vine v provom rade je ten co podvadza, z akehokolvek dovodu, je to na jeho hlave, mal si riesit veci najskor doma. zamiloval sa ok.. tam sa neda vopred riesit nic. Stane sa. Ale potom sa k tomu treba patricne postavit, vztah ukoncit, priznat si teda ze toto nefungovalo asi, a ist dalej... niekedy si ludia proste nie su sudeni. Ja by som vobec nepatrala po dovodooch. Napr pri takom ze ignoracia, tyranie, a co ja viem co? je na vine tyran ci "obet ktora si najde ineho"? obaja. Tyran nema byt tyran, a obet mohla odpochodovat aj bez nahradnika v talone... cize aj skor ako sa zamilovala inde. Pritom nehovorim, ze nie je dovod odist za inym, ale ten dovod nemusi byt nevera, ael to ze partner je dementor.

sszuzu8
17. nov 2025

Chyba je vždy na oboch stranách. Bodka

anonym_836ac8
17. nov 2025

na vine je vždy muž😀

anonym_777a61
17. nov 2025

Ako žena, ktorá neveru zažila na vlastnej koži, si dovolím nesúhlasiť s názorom, že vinné sú obe strany. Boli sme manželmi sotva rok, kúpili sme byt, otehotnela som. Môj exmanžel ma začal podvádzať v čase, keď som tehotná ležala v nemocnici a bojovala o život nášho dieťaťa. Ako som sa podľa vás previnila? Namiesto podpory som dostala ranu pod pás.

pralinka25
17. nov 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 strasne jednoduche videnie sveta. pozri tu mas prispevok nizsie. a takych je tu kvantum. ty si asi este nestretla cloveka ktory nepotrebuje na neveru dovod. ver mi je takych kopec. doma mozu mat super partnera, vsetko tip top, sex denne a aj tak si potrebuju svoju hodnotu dokazovat lovenim. ci zeny alebo muzi. nie nie je chyba na dvoch stranach. nie sme zvery. vsestko sa da riesit inak. daj priklady kedy je chyba na oboch stranach. nejako mi ziaden nenapada.

enmery
17. nov 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 Neboj, život Ti dokáže, že nie...😉

anonym_1e675d
17. nov 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 blbosť. Jedine neverník a ten, s kým podvádza

monulka205
17. nov 2025
@telefon00

Nevera nie je chyba oboch. Nevera je chyba nevernika, lebo sa tak sám rozhodol... ten co tvrdí že je to chyba oboch tak len ospravedlňuje svoju neveru tým, že to hádže na partnera 😎 a seba ospravednuje. A teraz do mňa 😁

@telefon00 a ak to najprv chce riešiť, ale druhá strana nemá snahu, stále je to chyba len jedného? Alebo dokonca druhá strana sa postaví lahostajne k nevere...?

huxy
17. nov 2025
@monulka205

@telefon00 a ak to najprv chce riešiť, ale druhá strana nemá snahu, stále je to chyba len jedného? Alebo dokonca druhá strana sa postaví lahostajne k nevere...?

@monulka205 lenže keď druhá strana nemá snahu riešiť, tak prehodnotiť vzťah, čiže ukončiť ten nefunkčný a potom si začínať niečo s druhým.

telefon00
17. nov 2025
@huxy

@monulka205 lenže keď druhá strana nemá snahu riešiť, tak prehodnotiť vzťah, čiže ukončiť ten nefunkčný a potom si začínať niečo s druhým.

@monulka205

@huxy

Dámy, vyjadril som sa k nevere, ako činu samotnom a nie k jej dôvodom, čo nevernika k nevere dohnalo. Nevera je čin neospravedlnitelny...

pralinka25
17. nov 2025
@monulka205

@huxy presne tak

@monulka205 naco je zit v nefinkcnom vztahu a komplikovat si zivot neverou. zbytocny stres a celkovo stejne to dlhodobo cloveka naplnat nebude.

domkakvet
17. nov 2025

@anonym_autor vzdy je na vine nevernik.

telefon00
17. nov 2025
@anonym_ebb285

@anonym_ebb285 teraz ťa ľutujem. Ani ja by som nechcel takú ženu... drzim palce s milencom, dokázala si, že charakter, česť a hrdosť ženy si nikdy nemala... ale dobre že si sa tu prejavila, odvahu máš. Dávam ti za život palec dole. Skvelý príklad dávaš deťom 🤜

anonym_248635
17. nov 2025
@anonym_ebb285

@anonym_ebb285 ako pekne sa snažis ospravedlňovať neveru.....ale vieš žena čo je vydatá a má milenca bude vždy len ...