icon

Stretla som bývalého a pochybujem o vzťahu. Čo teraz?

21. jún 2026

Mám dilemu a zaujímal by ma nezaujatý pohľad.

Som už dlhšie v stabilnom vzťahu. Máme spoločnú domácnosť, rozumieme si vo väčšine vecí, vieme sa dohodnúť, nehádame sa, partner je zodpovedný, ambiciózny, sebavedomý, spoľahlivý človek. Plánuje somnou budúcnoť, chceli by sme deti. Úprimne, veľa žien by podľa mňa povedalo, že som vyhrala jackpot.

Lenže je tu jedno ale. Nikdy som nevedela presne pomenovať, čo mi chýba, ale asi je to iskra. V intimite to je fajn, ale nie je to úplne ono a občas mám pocit, že mi chýbajú emócie, vzrušenie a pocit, že som pre niekoho výnimočná.

Nedávno som náhodou stretla ex. Nerozišli sme sa v zlom, sadli sme si na kávu, pokecali. Odvtedy mi občas napíše, ale ja ho nijako nevyhľadávam. Lenže jedna dlhšia debata vo mne otvorila niečo, o čom som si myslela, že mám dávno vyriešené.

Povedal mi, že odvtedy nestretol ženu ako som ja, že ho mrzí, ako sa niektoré veci medzi nami skončili a že keby mohol vrátiť čas, veľa vecí by urobil inak. Jasné, môže to byť len spomienkový optimizmus. Ale mňa nezasiahol ani tak on, ako skôr spomienka na to, ako som sa pri ňom cítila.

Vedel žene zalichotiť, nosil kvety, malé darčeky, bol vášnivý, vnímavý. Pri ňom som sa cítila sexi, žiadaná, výnimočná. A uvedomila som si, že tento pocit som nezažila už veľmi dlho.

Nechýba mi ex ako človek. Dokonca viem, prečo sme sa rozišli a tie dôvody stále platia. Ale chýba mi ten pocit, ktorý som pri ňom mala.

A teraz si kladiem otázku: je normálne kvôli tomuto pochybovať o inak fungujúcom vzťahu? Je zrelý vzťah jednoducho viac o pokoji a stabilite a menej o iskre? Alebo je chyba zostať vo vzťahu, kde síce nič zásadné nechýba, ale srdce vám občas našepkáva, že to stále nie je ono?

Boli by ste schopné opustiť stabilného partnera za možnosť nájsť niekoho, pri kom by ste sa cítili výnimočne, aj keď viete, že iné kvality nemusí mať take ako ma súčasný partner ?

Strana
z2
beata_k
21. jún 2026

@anonym_autor Mas sa velmi dobre, tak mas cas mysliet na somariny...asi tolko k tomu.

patrike
21. jún 2026

Nevazis si, co mas doma a hladas Pana dokonaleho, ktory by poskytoval vsetko v jednom a este by sa menil od talianskeho milovnika po zodpovedneho otca rodiny otocenim spinaca.
Si na dobrej ceste dobabrat si zivot, premarnit sancu a potom plakat "kde su normalni muzi 40+ ?".

anonym_40fd8f
21. jún 2026

Asi keby to bola take idealne nie je on tvoj ex a ta nie si jeho ex. Spomienkovy optimizmus je fajn, ale treba poznat mieru. Ty nie si zodpovedna za to, ze on je sam. Je to jeho zivot a on si ho ma riesit. To ako vyriesis svoj zivot je tvoja zodpovednost. Ty by si mala vediet co je pre teba dolezite.

anonym_49c95f
21. jún 2026

musíš si určiť priority. v žiadnom vzťahu asi nebudeš mať všetko, vždy bude niečo chýbať. ale úplne ťa chápem. myslím, že by nebol problém povedať súčasnému, aby ti občas priniesol kvety, nejaký darček,... určite to pre teba rád spraví, ale s tou iskrou to bude horšie

anonym_7965b0
21. jún 2026

@anonym_autor ako rozvedena by som si pestovala stabilny kludny vztah aj bez "iskry" . Uz emocionalnu horsku drahu s iskrou by som nechcela.

gab1sol
21. jún 2026

Ako píšeš, spomienkový optimizmus a ako je písané vyššie, máš všetko a preto hľadáš viac. Ak nie si šťastná vo vzťahu, ukončí ho, ale nie kvôli ex, stále si opakuj, prečo si ukončila vzťah s ex. On ti to možno povedal len preto, lebo ťa pozná a vie ako na teba. A chrobáka sa mu podarilo zasadiť do hlavy.

cyberk
21. jún 2026

hahaa tieto kaleraby, ked ex pride a hovori, ze ziadnu taku super ako ty zatial nestretol :D fakt sa ti dobre dostal do hlavy, ked nad tym takto este rozmyslas :D tieto reci co dal na teba, su obohrana platna, klasika co pouzivaju zufalci :D
nie, neopustila by som terajsieho kvoli sladkym reciam a spomienkovemu optimizmu, kvoli niecomu ma pomenovanie ex.

tomiholjubavi
21. jún 2026

Veľa ľudí si začne časom mýliť stabilitu, pokoj a harmóniu s nudou. A toxický vzťah plný hádok a udobrovaní s vášňou.
Niekedy na vytriezvenie stačí dať pocitom ich skutočné mená. "Iskra" je len hormonálny nával. Ako adrenalín. Radšej by som vyskúšala let rogalom ako návrat k bývalému.
Inak tiež som raz mala takého, čo mal rečičky, že som sa cítila ako princezná. Žiaľ najväčší Sládkovičovia zvyčajne končia pri rečiach. 😅

veselo_neveselo
21. jún 2026

@anonym_autor
Toto je presne vec, na ktorej sa da (podla mna) jednoducho popracovat. To co si opisala tu, povedz svojmu muzovi, a nech sa trosku viac snazi.
Lebo citit sa videna, ziadana, sexi...na to naozaj staci (zas, podla mna) dost malo, len na to treba aj aby sa chlap naucil vyjadrovat emocie a trosku vasne do toho.

Toto nie je dovod na rozchod, ak si inak rozumiete, respektujete sa, a ta vasen tam je, len nie je tak na povrchu ako v talianskej telenovele.

anonym_979ffb
21. jún 2026

@anonym_autor tieto kecy sa hovoria 15 ročným, nie zrelej žene do života. Bývalý nech ide kaliť vodu inam. Alebo sa daj s ním dokopy a 2 deti. Potom môžeš plakať a spomínať na toho seriózneho.

zmrzlinka8
21. jún 2026

@anonym_autor treba najst takeho ako ten tvoj súčasný, ale aby tam bola aj ta iskra. Chyba ti ta iskra, nie tvoj ex.

anonym_cb4560
21. jún 2026

@anonym_autor a co tak doplnit to najdolezitejsie??? Preco ste sa s ex rozisli? Lebo asi to nebolo preto lebo on bol uzasny a ty si sa citila ziadana a vynimocna.

doriiis
21. jún 2026

Neviem, koľko máš rokov, ale časom zistíš, že pokoj, kľud a istota je to najkrajšie a najlepšie čo môžeš v tom druhom nájsť.
Keby ťa terajší partner nepovažoval za sexi a príťažlivú tak s tebou nie je.Prestan vymýšľať a začni si vážiť dobrého muža. Mať dobrého muža je v živote ako odmena

petronelag
21. jún 2026
@anonym_cb4560

@anonym_autor a co tak doplnit to najdolezitejsie??? Preco ste sa s ex rozisli? Lebo asi to nebolo preto lebo on bol uzasny a ty si sa citila ziadana a vynimocna.

@anonym_cb4560 Keď je ten bývalý aj teraz voľný, vyzerá to, že jeho reči o tom aké sú úžasné u iných nejako nezaberajú.

anonym_51a891
21. jún 2026
@zmrzlinka8

@anonym_autor treba najst takeho ako ten tvoj súčasný, ale aby tam bola aj ta iskra. Chyba ti ta iskra, nie tvoj ex.

@zmrzlinka8
Lebo to je také jednoduché že?
Ideš ako do Tesca, naklikas si parametre a hneď je tu ideálny partner na tanieri.
Ty máš dvadsať rokov?

anonym_b797d7
21. jún 2026

Nikdy nic nebude dokonale. Ani ty urcite nie si dokonala. Aj keby si tento vztah zrusila, vratila sa. Casom by ti zase chybalo vsetko, co ti daval predosly, ale nemas to pri tom novom. Lebo kazdy clovek je jedinecny a nie su kopie. To sa vola uz nenazranost, ked niekomu nikdy nie je nic dost dobre.
Buridanov osol je filozofický paradox pomenovaný po stredovekom filozofovi Jánovi Buridanovi. [1]
Ilustruje situáciu, kedy sa človek (alebo zviera) nevie rozhodnúť medzi dvoma rovnako atraktívnymi možnosťami:
Paradox: Osel stojí presne v strede medzi dvoma rovnako veľkými a lákavými kôpkami sena. Keďže nemá žiadny logický dôvod vybrať si jednu pred druhou, nie je schopný sa rozhodnúť a nakoniec zomrie od hladu. [1, 2]
Význam:
V prenesenom význame sa tento pojem používa ako metafora pre extrémnu nerozhodnosť človeka. Ide o situáciu, kedy človek tak dlho zvažuje všetky pre a proti dvoch rovnocenných alternatív, až premešká správny čas a nezvolí si vôbec nič

slovakboy
21. jún 2026

@anonym_autor je úplne normálne to čo pociťuješ. Ex ti len ukázal, že okrem praktického vzťahu, ktorý vôbec nepodceňujme a je rovnako dôležitý, existuje ešte romanticko sexuálna intimita. Iskra. Súvisí so sexom a šikovný muž vie ako ju pre ženu vyrobiť. Existujú vzťahy postavené len na tejto iskre a rozpadávajú sa. A potom také, kde chýbajúca iskra spôsobí rozpad vzťahu. Sama si si správne odpovedala, že chceš ostať so svojim mužom ale chceš aj tú iskru. Iskre sa dá pomôcť, tvoj muž o tom v musí vedieť, že ti chýba a musí ju chcieť priniesť do vzťahu. Pekne si to sama popísala : kvietky, lichôtky, úprimný a nepreháňajúci prejav obdivu, symbolické romantické dary, intimne rozhovory o všeličom. Po fyzickej stránke by mal muž sa snažiť o seba starať, čistotný, atď. Aby si mala prirodzenú túžbu byť v jeho prítomnosti. Pozor, nemusí už nastať pocit zamilovanosti a motýliky v bruchu. To nie je láska a keď ti toto chýba, nepachti sa za tým, hľadaj pravú lásku a pevný vrúcny vzťah so svojim mužom.

princkrason
21. jún 2026

slova klasika: vyber si toho co ma zlatu cicinu

lauriik
21. jún 2026

Ja som pochopila, ze sa nechces vracat k ex ale ze si si spomenula ako si sa citila s nim a ze to v sucastnom vztahu nemas. Ja by som povedla, ze v kazdom vztahu je nieco. Niekde je stabilita, zodpovednost, uprimnost ale chyba vasen. Inde by si mala vasen a iskru ale zase by tam boli mozno hadky, nezodpovedny partner, nevera atd. Mozno by si bolo fajn uvedomit, ze nikdy to nebude "full package". Ono sa tie vlastnosti, ktore popisujes u jednoho a potom u druheho aj trochu vylucuju. Sama si musis povedat co je pre teba to dolezite. Ja osobne by som brala stabilitu a zodpovedneho partnera 😉

anonym_b797d7
21. jún 2026

"Povedal mi, že odvtedy nestretol ženu ako som ja, že ho mrzí, ako sa niektoré veci medzi nami skončili a že keby mohol vrátiť čas, veľa vecí by urobil inak."
V preklade, som uz tak nadrzany, chyba mi pravidelny sex, hned by som si to s tebou rozdal ako kedysi ... 🙂

zmrzlinka8
21. jún 2026
@anonym_51a891

@zmrzlinka8
Lebo to je také jednoduché že?
Ideš ako do Tesca, naklikas si parametre a hneď je tu ideálny partner na tanieri.
Ty máš dvadsať rokov?

@anonym_51a891 jasné, že to nie je jednoduché. A čo tak čítať s porozumením? Hovorím o tom, čo jej chýba, resp. kto jej nechýba.

sevrin
21. jún 2026

Nemám problém, vyrobím si problém. Ženy, ženy...

anonym_8928ba
21. jún 2026

A ty si myslíš, že iskra časom nevymizne ? A máš ústa, povedz terajšiemu partnerovi, čo ti chýba, a že by si sa potešila, keby ti občas spraví radosť (kúpi kvety atď)

anonym_d3a9dc
21. jún 2026

Aj mne sa stalo niečo podobné. Ozval sa mi ex, s ktorým som bola 5 rokov. Teraz mám 3,5 ročný vzťah a ideme sa brať, čakáme bábätko. Súčasný partner je stabilný, zodpovedný, bývalý bol vášnivý, ale malo to svoje ALE.
Rozišli sme sa, lebo poza môj chrbát opakovane liezol za inými. Ozval sa mi so slovami, že má vzťah, ale že ju opustil, lebo mysli stále na mňa. Podotýkam, už prešlo od rozchodu hádam aj 6 rokov. Mal reči, ako by nám bolo super, ako si ma vezme, čo predtým nikdy nechcel, aj to bol dôvod na rozchod. Aj ja som si zaspomínala na tie časy, ktoré boli pekné, ale nemala som v ňom žiadnu istotu. Teraz mám pokoj, kľud, nemusím sa báť, čo sa stane, možno je to pre niekoho nudné, ale ja potrebujem dôveru, pevný pilier, zodpovednosť. A hlavne, keď už ide o tak veľký záväzok, ako je svadba, dieťa a spoločná hypotéka, ktorú už máme. V 18 som mala čas riešiť spory a trápiť sa, mať každý deň taliansky vzťah, iskru, teraz už ale vôbec, chcem stabilnú rodinu.

anonym_87f2f1
21. jún 2026

A potom ze preco je tu stale nejaka tema o priatelovi ktory sa nechce zenit. No presne pre toto, dievcata 😂 Date sa dokopy s chlapom, porodite mu dieta, chlap sa moze roztrhat, plati, zabezpecuje, stara sa, a vy aj tak tajne snivate ze upgradujete na nejakeho pana este dokonalejsieho. Oslavite 40tku, chyti vas kriza stredneho veku lebo zrazu vam chyba vasen, ohen, divoky sex a neviem co, rozvod a rozbita rodina je na svete. Ale nejakym sposobom za to aj tak moze vzdy len muz.
A este mate tu drzost pytat sa ze kam sa podeli vsetci dobri chlapi. No tak tych je celkom dost, len sa uz ani len nesnazia s vami zoznamovat 😂

autor
21. jún 2026

Celkom ste mi dali reality check dievčatá, bolo mi to treba. Mám hneď iný pohľad na to keď to takto čítam. Ďakujem

rozculena
21. jún 2026

bolo koze dobre,išla sa na ľad šmýkať

catherin4
21. jún 2026

Moj priatel mi nekupuje kvety ani darceky, nevyznava mi lasku, nehovori lichotky, aj tak nemam pocit ze mi nieco chyba

anonym_600586
22. jún 2026

Hmmm usla mi pointa. Ide ti iba o iskru a ten pocit vynimocnosti pre partnera? Alebo navrat?
Ten istotne nie. A iskra by mala byt v kazdom vztahu. Myslim ze aj v terajsom vztahu muselo nieco byt kvoli comu si do vztahu isla ci?
Kazdy vztah je iny. Kazdy z nas je iny. A mame iny jazyk ktory voci partnerovi pouzivame. Len maly priklad-niekto reci. Niekto skutky... ty si myslim ze mas teraz partnera ktory ti tu stabilitu vztahu dava. U mna to je istotne viac ako reci-tie zvyknu byt casto prazdne. Inac co ti mal ex povedat ze nic lepsie sa mu nemohlo stat ako rozchod? No proste to na teba skusil...

oskvarka
22. jún 2026

Tak ja by som v stabilnom vzťahu kde "niečo chýba a teraz už viem čo" sa snažila komunikáciou a na rovinu vyriešiť tú vec a nie ujsť...veď jasné nemusí byť dokonalý romantik ak taký nie je od prírody ale môže niečo na sebe zmeniť pre teba. A tiež závisí aj na prioritách či je toto tá vec ktorú ty v živote potrebuješ veľmi alebo je to len menej dôležité pre teba aj keď teda rozdiel cítiš...lebo každý máme nejaké potreby silné a potom by nám vadilo žiť v tom.nenaplneny celý život. Napriek tomu určite by som neutekala ale naopak snažila sa komunikáciou priamou a úprimnou ale s rešpektom samozrejme komunikovať svoje potreby

Strana
z2