icon

Ktorý vzťah má mať prioritu: dieťa alebo manžel?

8. dec 2024

Uvažujeme s kamarátkou, ktorý vzťah má prioritu. Nevieme sa zhodnúť. Podľa mňa na prvom mieste by mal byť manžel/parner a potom až dieťa. Podľa nej je na prvom mieste dieťa a potom manžel. Ako je to u vás?

clementine93
8. dec 2024

Fúha, položí ťa viac prísť o chlapa ako o dieťa? 😬 Žiadneho chlapa by som neuprednostnila pred svojím dieťaťom, ani keby som neviem ako milovala. A to mám fantastického muža.

michaelam2
8. dec 2024

“ Musím uvažovať, aké vzťahy to máte s vašimi partnermi, keď ste schopne napísať že chlapa nahradíte.”

Ja by som sa skor zamyslela nas tym aky mas ty vztah so svojim dietatom ked vobec uvazujes nad takymito vecami.

autor
8. dec 2024

@michaelam2 že si domýšľava, to jedine z toho vyplýva

nynia
8. dec 2024

Určite manžel alebo partner ale nie na úkor potrieb dieťaťa.

michaelam2
8. dec 2024

Ok 😂

ivik4
8. dec 2024

Nie, pis si co chces, stale nemozes uz teraz povedat ze tvoj partner je tvoj na celi zivot a bla bla bla. Keby si stara pani a povies mi to, zagratulujem Ti. Teraz nie.
Ja mam zmyslanie sice rovnake co sa zivotneho postoja tyka ( muz,dieta), no ty to extreeemne hrotis.
Niekedy mam pocit ze tu chodia pisat 13rocne zalaskovane dievcatka ktore si prdkaju na ruzovom oblaciku.
Nemusis vobec uvazovat akych partnerov maju zeny tu ... ROZDIEL JE LEN V TOM ZE KAZDA ZMYSLAJUCA ZENA TU NA KONI VIE ZE PARTNER SA JEDNODUCHO NAHRADIT DA, DIETA NIE. A NIE TAKA PIZDOVINA CO SI NAPISALA TY
To som fakt tu este necitala , dieta je tvoja krv. Muz nie.
Hoci to nemeni nic na tom ze s ,,rebrickom" suhlasim.

beata_k
8. dec 2024

Autorka, dufam, ze manzel si nenajde milenku s nekopne ta do riti. Lebo jedine to dieta ti ostane. Prepac, z tvojich prispevkov mam dojem, ze tvoje dieta je do vasej rodiny len docasny doplnok a nie clen.

autor
8. dec 2024

@michaelam2 veľmi dobrý vzťah mám s dieťaťom 😉

thereisabear
8. dec 2024

Prečo by ste sa mali zhodnúť? Pre mňa je to rovnaká otázka, ako či mám radšej hory alebo more alebo modrú či zelenú. Nemusí to každý vnímať rovnako a je to v poriadku.

autor
8. dec 2024

@ivik4 akože nemôžem ? Ja za seba môžem povedať čo len chcem, ty môžeš hovoriť za seba. Ja môžem napísať, že pre mňa je môj muž nenahraditeľná osoba, mňa by položilo ako človeka, keby sa mu niečo stalo, alebo keby ma opustil. A na iného by som veľmi pravdepodobne nedokázala už ani pomyslieť. Takže bez ohľadu na to, či spolu zostarneme, alebo nás niečo rozdelí, môžem s čistým svedomím povedať, že je pre mňa nenahraditeľný.

ivik4
8. dec 2024

Takze keby sa tvojmu partnerovi nieco stalo, TEBE NEOSTANE NIKTO lebo vsak podla tvojich slov sa neda nahradit len muz ( nie dieta) a po zvysok zivota by si uz ostala sama
Ano ano mozes si pisat hoc aku blbost , s kludom

lelelienka
8. dec 2024

@autorka sorry, ale ty si naozaj mama alebo si to dieta len porodila aby si “zazila tu skusenost” (tvoje vlastne slova)? Lebo to je velky rozdiel a s takymito vyjadreniami veru neviem a len dufam, ze tieto tvoje uvahy pred dietatom nikdy nevyslovis…

autor
8. dec 2024

@ivik4 keby sa niečo stalo, čo veľmi dúfam že sa nestane. Tak by mi ostali priatelia a rodina a dieťa a práca a všetko to ostatné čo teraz mám. Ale zároveň by mi ostalo jedno veľké prázdne miesto, ktoré by už nikto nikdy nezaplnil.

autor
8. dec 2024

@lelelienka a ty si prečo porodila dieťa ? Lebo sused chcel zažiť ten zážitok byť rodič ? A teraz akože si menej mama keď máš dieťa z dôvodu že si ho chcela? Takže nechápem úplne tuto otázku ? Aké sú tie správne dôvody na to mať dieťa, aby som si potom pokojne mohla povedať že som mama, bez výčitiek svedomia? Budem rada ak mi to vysvetlíš.

nikpa
8. dec 2024

Čize chlapa nenahradís ale dieťa áno 🙈 no každý človek má iné priority. Tie moje sú jasné. Ty maj aké chceš. Chúďata tvoje deti. Ale poznám aj také matky, čo za chlapa aj na deti zabudli...

autor
8. dec 2024

@nikpa pozerám že domýšľavosť je obľúbená disciplína viacerých tu že ?

lelelienka
8. dec 2024

@autorka na tvoj primitivny komentar o susedovi nebudem reagovat, snad si si ulavila 😁😁 urcite som nemala dieta len preto aby som si odskrtla nejaku kolonku “skusila som” ako to vyznieva od teba. Ale to ty nikdy nepochopis takze skoda dalsej diskusie…

autor
8. dec 2024

@lelelienka prečo škoda, veď úplne úprimne sa pýtam aké sú tie správne dôvody na porodenie dieťaťa. Keď už si zhodnotila, že ten môj bol nesprávny tak by som rada vedela ako to je správne.

terezka1947
8. dec 2024

Či strata manžela,či strata dieťaťa,vždy to bude bolesť.
A hovorí sa,že nie je väčšia bolesť ako keď rodič prežije svoje dieťa. Neviem,dúfam,že toto nezažijem
Z okolia viem,že ľudia sa skôr spamätali zo smrti manžela a manželky,aj keď veľmi ťažko.....ale smrť dieťaťa ich zasiahla hlbšie a dlhodobo. Ti ľudia sa zmenili.
Ale aj tak by som nikdy nepovedala,že smrť niekoho je taká a hentaka.
Len @autorka mne príde,že ty ideš do iného extrému,závislosť na manželovi, partnerovi.
Možno sa mýlim. Ale aj tak si myslím,že v zdravom vzťahu nikto nemá dôvod riešiť kto je prioritou.

lucia13022023
8. dec 2024

Aké vzťahy tu my máme s partnermi?? Zdravé.. Narozdiel od teba.
Ale diskutovať s tebou je ako hádzať hrách o stenu.. Zbytočne 🤣 a s osobou co napísala, že muža nenahradí nikto ale dieťa áno, je škoda času.

autor
8. dec 2024

@lelelienka či ani sama nedokážeš sformulovať prečo si si robila deti, len proste vieš že tvoje dôvody boli tie správne ?

michaelam2
8. dec 2024

A keby sa nedajboze nieco stalo dietatu tak ti neostane v srdci prazdne miesto? Strasne sa tu zastavas toho chlapa ako je to najdolezitejsi clovek na svete a tvaris sa ako keby to dieta bolo nic

autor
8. dec 2024

@lucia13022023 ešte dobre že tu každá druha vie tak skvostne čítať s porozumením a máte skvelý prehľad o tom, čo som napísala a čo nenapisala.

anketkarka
8. dec 2024

@autorka načo si založila túto tému? Kamarátka to má inak, Ty to máš inak. Kopec ľudí tu to má nejako. Nechápem prečo máš potrebu ubezpečovať iných, že Ty to máš správne. Iba ak by si si nebola istá, že to máš správne.

simona92101
8. dec 2024

Tieto 2 vztahy sa nedaju porovnavat.s dietatom mas iny vztah ako s manzelom,no napriek tomu su rovnocenne a oba velmi dolezite.obidva treba pestovat,budovat

galganka
8. dec 2024

Toto je taká istá otázka, ako keď sa frajerka opýta : Ľúbil by si ma, aj keby sa zmením na červíka? A potom sa zduje, že nešťastník neodpovedal podľa jej predstáv. Prečo by som si mala kurňa niekoho vyberať.

kikush182329
8. dec 2024

Toto je kvazi ekvivalent Sokratovej otazky o zene a detoch.
Autorka dobre premysla a vela z vas ulohou nepreslo.
To su tie povrchne dnesne vztahy 😬

https://vmarkus.sk/vybrane/zaujimava-sokratova-...

lienka.7
8. dec 2024

@autorka toto je diskusia typu co bolo skôr, sliepka alebo vajce...
Podľa toho, ako si to otočis, taky mas k tomu postoj.
Za mňa chlap je predsa len vždy "cudzia" osoba, cize pragmaticky by to malo byt dieta, keďže je "tvoje". Na druhej strane, dieta sa tiež na teba (pod vplyvom rôznych okolnosti) môže vykašľať. Milujúci partner (a je jedno ci je to manžel, frajer alebo nech ma akýkoľvek status) by mal chápať, že ide o úplne iné typy "lasok". Je to jednoducho Sofiina voľba a až čas ukáže, ktoré tvoje rozhodnutie bolo ok.

galganka
8. dec 2024

@kikush182329 že neprešli úlohou 😂

vroni
8. dec 2024

Pre mňa je priorita muž. S ním sa snažím budovať ten najdlhší vzťah v v živote (a že teda je to niekedy sakra ťažké!!). Deti sú naša spoločná priorita. Niekto, za koho nesieme (do istého veku) absolútnu zodpovednosť a ukazujeme mu tú správnu cestu (jasné, že podla seba spravnu). Takže z topiaceho sa lode by sme zachraňovali naše deti. My dvaja. Ako team. Lebo kým budeme spolu my dvaja,ako team, bude to prínosom aj pre naše deti. Keď pôjdeme každý za seba, môžu na to doplatiť aj deti (narušené vzťahy sú ina salka kavy). Základ je, že vzťahy a priority musia byt reciprocne.