Lesbická rodina - názory
Ahojte,
Takúto tému som tu už našla, ale chcela by som aktuálnejšie názory Vás všetkých. Téma je z roku 2012, odvtedy sa veľa zmenilo.
Ja som si to nevybrala ako tému diplomovky. Ale týka sa to mojej blízkej rodiny. Rada by som spoznala názory iných ľudí.
Poznáte takúto rodinu?
Aký máte názor?
Ak poznáte takúto rodinu, ako vidíte reagovať okolitých ľudí?
Sú to rodiny deťmi? Ak je to dieťa z rozvedenej rodiny, je prítomný aj otec?
Ďakujem
Ak to niekoho pobúri, tak sa ospravedlňujem.
@zmrzlinka2021 Ale napriek tomu predpokladam, ze nesuhlasis s tym, ze odsudzovat slobodne matky je ok.
Lebo to je to, o com som pisala.
Porovnala som sudenie rovnopohlavneho paru so sudenim slobodnych matiek v minulosti a spravanim sa k nim s despektom. Co zazivaju od starsej generacie (nas) taketo pary teraz.
A čo je zákonom dané, že sa hádajú a zle žijú, len heterosexuálne páry?Tak, isto môže mať dieťa traumu a negatívny vzor výchovy aj keď ho vychovávajú páry rovnakého pohlavia.
@zmrzlinka2021 a co sa tyka funkcnosti rodiny - na to rovnorodost paru nema vplyv. Na to ma vplyv ich povaha.
A ta sa nelisi tym, ci si homo alebo heterosexualna. Ta je dana inymi vecami.
Takze ak homopar moze vytvorit rovnako dobre zazemie, ako heteropar.
@soldi tak muži budú vždy mužmi a ženy ženami. Správaním sa vždy budú líšiť. Jasné že sú aj výnimky. Zabudla som napísať napr. aj oblečením sa líšia. Až na niektoré výnimky keď vidím dnes niektorých mužov poobliekaných, obtiahnuté rifle, ružové košele, a to správanie zoženštelé. Tu nejde o bežné práce - varenie, upratovanie, to dokáže každý zvládnuť a aj by mal. Ale sú vyslovene aj ťažké práce. A mužský vzor je pre mňa aj to, napr. ak žena niečo dáva dolu z horných políc, alebo zvesuje záclony. Príde muž a povei, nechaj to tak, pomôžem ti. Ano, dokáže to žena spraviť sama ale muž to spraví za ňu, ušetrí jej to naťahovanie sa. Ale na druhej strane, ak bude chystať drevo na zimu, žena mu môže pomôcť, dokážu to aj mnohé ženy ale nebude jej to vyhadzovať na oči, že ja som ti zvesil záclonu, ty pod nosiť drevo.
@babulkomale nikto tu neglorifikuje gay páry. Diskutujeme o tom, ako to vnímame. To, že ty nepoznáš vo svojom okolí páry ktoré netúžia po deťoch (aj to je ok), neznamená že by ich nevedeli slušne a láskavo vychovať. Neznamená to, že neexistujú. Neznamená to automaticky, že sú to zlí ľudia s pedofilnými sklonmi, a že ich budeme upaľovať na hranici.
PS: a áno súhlasím, vzťahy sú krehké tak ako hetero aj gay. Napríklad ja v mojom okolí poznám len rozvedené rodiny, chlapov veľmi dobre ekonomicky zdatných kt. sa trhajú o príspevok na papučky, prípadne škôlky....striedavá starostlivosť jedna veľká neznáma, vzor a venovaný čas dieťaťu niekde vo vesmírnej čiernej diere. Takže áno, aj takto to môže byť. Touto cestou pozdravujem všetkých slušných ľudí, a je mi úplne jedno čo nosia v spodnej bielizni. Pekný deň.
@ona4489 rodinu tvorí muž, žena a dieťa..... vždy to tak bolo a bude...
@daniela2202 to je iba tvoj nazor 🙂 ktory si kludne mozes nechat pre seba 🙂
@moonlight1210 vieš mi nájsť definíciu , kde sa píše , že rodičom môžu byť dve ženy ??? lebo ja som sa dočítala len toto : Definícia. Rodičovstvo je spoločnosťou mimoriadne uznávaným poslaním ženy a muža. Spoločnosť poskytuje rodičovstvu nielen svoju ochranu, ale aj potrebnú starostlivosť, najmä hmotnou podporou rodičov a pomocou pri výkone rodičovských práv a povinností. veľmi ma to zaujalo. Ďakujem
@kvetinka75 takze sa mam citit zle, lebo vychovavam svoje deti ako sama zena, a preto nemaju muzsky vzor?
moje deti maju muzsky vzor v skole v uciteloch, v mojom partnerovi (ktory s nami nezije), u svojich starych rodicov, u mojich kamaratov muzskeho pohlavia.
a vsetci tito "cudzi" muzi su im lepsim muzskym vzorom nez kedy bol ci bude ich vlastny otec 🙂
@irusa citujes definiciu zavedenu spolocnostou. Presne tak sa moze zviest nova definicia. Co potom?
@moonlight1210 ja chcem vedieť, kde sa to píše... toto je definícia. Poznáš nejakú inú ???
@soldi vyťahuješ vety z kontextu. To som odpisovala na margo toho, že je lepšia rodina ,,zmiešaná,, ako lesbická a čo je mužský a ženský vzor pre deti z môjho pohľadu. O neúplných rodnách som nikde nepísala. Neviem prečo to sem ťaháš. Vyjadrovala som sa k niečomu úplne inému
@kvetinka75 detom uplne staci to, ked su vychovavane v laske. a je uplne jedno, ci ich tak vychovava muz a zena, alebo dvaja muzi, jeden muz, dve zeny, jedna zena, ci ti, co ich vychovavaju maju 20 rokov alebo 70 rokov.
@soldi keby si čítala moje predchádzajúce príspevky, tak by si vedela, že som napísala to isté
@irusa A tou definicou chces teraz, co povedat?
Ze ak sa zmeni, akceptujes homosexualne rodiny, budes spokojna a budes s nimi uz suhlasit a podporovat ich?
Ma taky vplyv na teba?
Predpokladam, ze nie. Ze potom sa pre zmenu rozhodnes definiciu ako formu argumentu zrazu bojkotovat.
@soldi Pokiaľ dokážu spolu dve ženy a spolu dvaja muži splodiť spoločne potomka, nech naša skostnatená republika upraví definíciu. Ja píšem kto je rodič...ja čo sa týka homosexuálov - neriešim ich, nech si každý žije ako chce.
@moonlight1210
@irusa potom nemozeme uznat za rodinu ani pary, co si dieta adoptuju, lebo nie su schopne splodit spolocne.
@moonlight1210 čo trepeš !!!! Veď ja píšem kto je rodič a nie kto ma tvoriť rodinu
@kvetinka75 prepac ak moje prispevky vyzneli nejako utocne. pisane slovo tak obcas vyznie, aj ked to tak nie je myslene 🙂
@jamimo ved prave o tom pisem, ze viem ze je rozvodovost vysoka a kopa deti v striedavke ale vzdy clovek vnima hlavne to co ma okolo seba.
Ani netvrdim ze ziadny gay par netuzi po detoch. Len ze to nie je taka masovka ako sa vykresluje.
Nemam absolutne nic proti homo parom, su to pre mna ludia ako ostatni. Prave preto nie su viac ani menej.

@babulkomale To čo opisujes, nemá nič dočinenia s tým, či človek je gay alebo hetero.
Kurvia sa bezne aj hetero ludia (mas tu vela prispevkov, kde to este povazuju za normalne mat x sexualnych partnerov za nejaky cas), detto aj ostatné postoje k zivotu.