icon

Lesbická rodina - názory

ona4489
16. jún 2023

Ahojte,

Takúto tému som tu už našla, ale chcela by som aktuálnejšie názory Vás všetkých. Téma je z roku 2012, odvtedy sa veľa zmenilo.
Ja som si to nevybrala ako tému diplomovky. Ale týka sa to mojej blízkej rodiny. Rada by som spoznala názory iných ľudí.

Poznáte takúto rodinu?
Aký máte názor?
Ak poznáte takúto rodinu, ako vidíte reagovať okolitých ľudí?
Sú to rodiny deťmi? Ak je to dieťa z rozvedenej rodiny, je prítomný aj otec?

Ďakujem
Ak to niekoho pobúri, tak sa ospravedlňujem.

moonlight1210
16. jún 2023

@irusa mas problem so slusnou argumentaciou. A mne sa nechce citat tvoje expresiva.
Takze ti napisem, co chces pocut - nikde (bez citania diskusie dozadu, co sa mi naozaj nechce).

Tymto to povazujem tvoju opakovanu ziadost za vybavenu a verim, ze sa k nej prestanes cyklicky vracat.

macatt
16. jún 2023

@jamimo áno, ja to chápem, len som sa po prečítaní príspevkov zamyslela👩🏼‍🔧

kengurica
16. jún 2023

Znovu sa budem opakovať, ale stále mi nikto neodpovedal na otázku "AKO VÁS OVPLYVNÍ TO, ŽE NEJAKÝ HOMOSEXUÁLI/LESBY VYCHOVÁVAJÚ DIEŤA ??"
Stále sa tu oháňate definíciami, kto je pravým rodičom, čo je skutočná rodina, sploditeľ.... to fakt nie je podstatné... Najväčším problémom ste vy - netolerantní ľudia.
Ja sama som z "tradičnej" rodiny (ocko+mamina+ja+brat) a sama mám takú istú "tradičnú" rodinu (manžel+ja+syn+dcéra). Ale vychovali ma k tolerancii, a mám zdravý úsudok.
Ide naozaj len o to, ktorí ľudia sa mjú radi. A či je to láska medzi ž+ž, m+m, ž+m, to je úplne jedno, je to jednoducho láska. Či nie ? Či aj tu sa budete oháňať definíciou lásky??

marisoul17
16. jún 2023

@kengurica tu odpoveď nedostanes. Ludia sa boja toho čo nepoznajú a čomu nerozumejú. Pádnych argumentov malo, za to odsúdenie na rozdávanie.

liusa82
16. jún 2023

To tu zas budú perly...ešte len ráno založená téma a už 5 strán.Som zvedavá kto sa tu zas všetko poháda do večera a kolko bude mať diskusia strán🙂 ja mám na to len jednu odoved nech sa každý stará sám o seba a o svoju rodinu to spraví najlepšie🙂

macatt
16. jún 2023

@kengurica nemali by sa plodiť deti, aby niekomu slúžili ako rozmar, je to za mňa des, aby si napr dvaja gayovia našli za účelom splodenia,,ich,, dieťaťa matku, zo sociálne slabších pomerov napríklad.. a to sa deje, lebo chcú mať aspoň z časti dieťa svoje a “nie že by sa ,,zachraňovali,, deti, ale plodia sa ďalšie deti, ktoré tiež nemusía byť šťastné napríklad, lebo keď muž raz nemá materinský cit a to diéťa ho nikdy ani nespozná? Je mi to ľúto, mama je mama..Budú sa snažiť premáhať? Ako dlho to im to vydríži? 5 rokov? Viac? Keď sa tí dvaja rozídu a ako ,,nesprávni,, otcovia sa na to dieťa obaja vykašlú? Tak dieťa pôjde do domova? Alebo ako? Keď sa rozvedú manželia, tak to istí matka väčšinou.. tiež mám takéto otázky👩🏼‍🔧a nie je na ne ani jednoznačná odpoved.. a nijak ma neovplyvní láska v žiadnej rodine, len teda sa začnú teraz vo veľkom rodiť deti gayov? či ako sa to vlastne bude dať ,,ukočírovať,,?

janka1011
16. jún 2023

@ona4489 lesbická rodina neexistuje...môžu tvoriť pár, ale nikdy to nebude rodina.

marisoul17
16. jún 2023

@janka1011 ešte šťastie, že rodinu tvoria putá, ktoré medzi sebou jej členovia majú a nie definície.

negymama
16. jún 2023

Psy stekaju a karavana ide dalej.
Skryto ci otvorene, prenasledovane ci tolerovane...vzdy existovali aj homosexualne rodiny...ak je niekto vysypany vyrazkou z pojmu homosexualna rodina - moze to nazvat zvazok, spolok, druzina 😅 Formalne pomenovanie nezrusi zivotnu prax.

a ta je taka, ze ano vyrastali aj vyrastaju a budu vyrastat deti v takych "druzinach" , skupiny zien a deti, alebo muzov a deti. Kde dospeli maju nehetero sex. orientacie. Tieto rodiny mozu mat dynamiku, problemy a starosti ako hociktora druzina s hetero rodicmi majuca narok na pomenovanie "rodina".

lenka567899
16. jún 2023

@zmrzlinka2021 a čo je zo slobodnými mamičkami kde nie je otec ani tam nemajú deti vzor chlapa a ženy? Alebo kde je chlap násilný, alkoholik atd

irusa
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
16. jún 2023

Áno poznám a fandím im.. sú to zlaté a príjemné baby, dieťa je bežné šťastné dieťa a žijú úplne bežné životy.. momentálne poznám viac homosexuálnych ľudí a su to úplne bežní, NORMALNI ľudia, ktorých mam rada až na jedného (ktory je sám veľmi nenávistny čo mňa veľmi vždy zaskočí).. ako na nich pozerajú ľudia? Mnohí cez prsty, ale samozrejme do očí by im to nepovedali, len keď sa naseru tak vyťahujú ubohe osobne invektivy..

Btw to, že ženy vychovávali deti bez mužov bolo v minulosti úplne bežné a nešlo vôbec o sexuálne orientácie, ale o to, že muž v minulosti bol často mimo výchovu, pretože bud boli vo vojne, alebo zarábali a deti ich videli možno ráno a večer, alebo ešte menej. to bol nejaký mužský vzor? Ha..

negymama
16. jún 2023

@irusa co myslis, preco zivotna prax aj legislativa zaviedla pojem "biorodic" alebo "biologicky rodic"? Zrejme preto, ze rodic moze byt aj ten co nesplodil. inak by sme nepotrebovali odclenovat skupinu rodica, ktory je biologicky a prirodne alebo umelo je sploditelom daneho potomka.

v takom pripade pojem "rodic"...moze byt sirsi, zahrna aj biorodica, adoptivneho rodica, ci rodica ktory ziskal dieta za inych okolnosti.
Priklad stane sa ze rodicia umru a dieta sa dostane do starostlivosti dospeleho surodenca, ktory vystupuje ako zakonny zastupca dietata, ako jeho matka ci otec. Potom je tu siroke spektrum "macoch a otcimov". atd. atd.

bio rodic je nespochybnitelna biologicka skutocnost, to nik nepopiera, ze moznost splodit dieta mozu len dve bunkz muzska a zenska.

irusa
Autor odpoveď zmazal
negymama
16. jún 2023

@irusa BIo rodic je muz a zena, pripadne ich pohlavne bunky, lebo nazvat darcu semena,
ktory ani netusi kde jeho spermie zo spermobanky skoncili - rodicom, je teda ehm odvažne.

rodic a biorodic nemusi byt to iste.

irusa
16. jún 2023

@negymama rodič je muž a žena. Neriešim žiadneho bio rodiča a iné odvodené pojmy, tak netuším, co tu vlastne riešime. Proste dve ženy nie sú rodičmi, tak ako to bola uvedené v diskusii na čo som aj ja reagovala. A týmto uzatváram diskusiu z mojej strany, lebo na toto rozpytvavanie nemám čas. Ďakujem za pochopenie.

kvetinka75
16. jún 2023

@irusa nejako si mýliš pojmy - rodič je muž alebo žena. Nie muž a žena. Ak je žena napr. vdova tak má dieťa iba jedného rodiča - matku - ženu . Ak je to opačne, tak má otca - muža. Je to osoba, ktorá sa o dieťa stará alebo je zapísaná v RL. Nie každý žije v kompletnej rodine. dieťa splodí ženská a mužská pohlavná bunka. Niekedy je bunka od darcu a v RL je napísaný niekto iný. Ak je tam zapísaný muž - rodičom je ten konkrétny muž a nie ten, ktorý bol darca. A niekedy otec nie je uvedený. To neznamená, že dieťa nemá otc a - má - biootca, ktorý ho splodil ale ak nejaví záujem, nevidím dôvod, nazývať ho rodičom. Je biologickým otcom dieťaťa a to je tak všetko. Ak sa slobodná žena nechá oplodniť od darcu - je rodičom, ak žije táto žena so ženou, tak druhým rodičom môže byť tá druhá žena, ktorá to dieťa vychováva. Nie vždy vychováva biologický otec.

kvetinka75
16. jún 2023

@irusa mimochodom bio rodič nie je žiadny odvodený pojem. Je to pomenovanie pre osobu, ktorá dieťa splodila alebo jej pohlavné bunky boli použíté na oplodnenie. Ale to ešte neznamená že sa o dieťa stará, príp. že o ňom vie, že je za neho právne zodpovedný, čiže - že je rodič. Nie nie je. Ale niektorí ľudia vo svojej obmedzenosti nevidia ďalej od nosa.

negymama
16. jún 2023

@kvetinka75 zbytocne sa namahas...podla jej logikz, dve zeny nie su rodicia, ale jedna hetero zena ktora ma dieta zo spermobanky vlastne ano, ona je matka a je rodic. A keby sa vydala ta hetero muza alebo zila bez vydaja s muzom...tak uz su s muzom rodina, aj keby dieta nesplodil.
Ale nedajboze by zila s inou zenou /nevieme preco, mozno len pre zdielanie nakladov, lebo do spalne nikomu nevidime/ tak uz nie su rodina, lebo su to dve Lesby.

skratka rodic si iba vtedy ked zijes s hetero partnerom alebo si prinajhorsom sam. samotny akt sex. orientacie ta vlastne vylucuje z rodicovstva...no pekna pakaren

irusa
Autor odpoveď zmazal
irusa
Autor odpoveď zmazal
negymama
16. jún 2023

@irusa tento pojem sa bezne pouziva v adoptivnej praxi. Priklad si ludia adoptuju dieta, ktore ma svojich bio rodicov, ale aktom adopcie su oni zapisani do RL dietata a su pravne jeho rodicia a zakonni zastupcovia.

kvetinka75
16. jún 2023

@irusa samec, napr. muž, a/alebo samica, napr. žena, ktorý/-rá splodil/-la potomka, napr. dieťa, (tzv. biologický rodič) - stačí?

jana_eyre_2
16. jún 2023
negymama
16. jún 2023

@irusa povedala si ye len muz a zena su rodicia. prispevok 13,18

kvetinka75
16. jún 2023

@jana_eyre_2 jáj len teraz aby nemala zmätok z výrazu negenetické

irusa
Autor odpoveď zmazal
irusa
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
16. jún 2023

@irusa jaj to je hra na slovíčka som nevedela.. 😉 snáď fakt nechceš tvrdiť že nechápeš že "bio rodič" je len hovorova skratka "biologického rodiča"..

irusa
Autor odpoveď zmazal