Lesbická rodina - názory
Ahojte,
Takúto tému som tu už našla, ale chcela by som aktuálnejšie názory Vás všetkých. Téma je z roku 2012, odvtedy sa veľa zmenilo.
Ja som si to nevybrala ako tému diplomovky. Ale týka sa to mojej blízkej rodiny. Rada by som spoznala názory iných ľudí.
Poznáte takúto rodinu?
Aký máte názor?
Ak poznáte takúto rodinu, ako vidíte reagovať okolitých ľudí?
Sú to rodiny deťmi? Ak je to dieťa z rozvedenej rodiny, je prítomný aj otec?
Ďakujem
Ak to niekoho pobúri, tak sa ospravedlňujem.
@cajomila ja som si pozerala jedinu dlhodobu statistiku,tusim zo svedska alebo severskych krajin,kde ludia po tranzicii aj po cca 10 rokoch maju 20 nasobne vacsie sklony k samovrazde ako bezny clovek,to bol kontrast ku nedavnej studii,ktora tvrdila,ze ludia po zmene pohlavia su jednoznacne stastnejsi.akurat,ze tato druha optimisticka studia vychadzala z kratkeho casoveho useku,rok max dva po tranzicii.cize je tu jasna tendencia vidiet to ako riesenie,ale zatial ten dlhodoby horizont hovori o opaku. a ako vyssie spomina
@number19 ,ak je to rozhodnutie dospeleho jedinca,ok,ale deti by som do toho netahala.
a inak uprimne,nerozumiem ani tomu,preco sa dnes rovnopravnost zdeformovala na akusi bezpohlavnost. ja som zena a proste nie som ako muz.muz je muz.nie je o nic viac,nic menej.mozeme byt ini a zaroven si byt rovni,ale nebudem sa tvarit,ze jediny rozdiel medzi mnou a muzom je par kg telesnej hmoty na roznych miestach.
@panelacikova Fúú to mi je ľúto, čo si prežívala.
No neznamená to, že by si ako dieťa bola šťastná v homo "rodine".
Ty ale aj iné deti si zaslúžia dobrú milujúcu rodinu, milujúcu matku a milujúceho otca.
Ak by si mala na výber
- milujúca matka a milujúci otec
- 2 milujúceho matky/ otcovia
Čo by si si v takom prípade vybrala?
@lenkakravcova k tomu sa neviem vyjadriť. svoj názor, prečo si myslím, že homo páry sú k sebe milšie a tolerantnejšie a že je tam menej hádok, som vyjadrila 16.6. v takom dlhšom príspevku, ak sa ti bude chcieť, pozri si to. fakt sa neviem vyjadriť, stále si myslím, že v homo páre je tých hádok menej.... dôvod môjho zmýšľania nájdeš práve tam.
@tululu A dnes som zakopla o tento clanok:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-122077...
@panelacikova Poznam vela homo parov a dynamiku ich fungovania. Povacsine je to neustala drama (ak to mam tak vyjadrit). A ako som uz pisala aj v tychto paroch su alkoholici a ine zavislosti.
Rodinu vždy bude tvoriť otec, mama a dieťa/deti. Žiaden iný vzorec nemôže byť definíciou rodiny.
Deti majú právo na milujúceho otca a matku. Deti trpia v neúplných rodinách, trpia v rodinách, kde zlyháva vo výchove otec, matka alebo rovno obaja a budú trpieť aj pri ,, rodičoch" rovnakého pohlavia.
Mám takýchto ľudí aj v blízkej rodine, takže mi to nie je cudzie, u nás sú rešpektovaní takí ako sú, ale môj názor je, že im deti do výchovy nepatria.
@ona4489 poznám. Žijú oni dve a pes. Pokiaľ viem, okolie sa nejak extra nestará. Ich rodiny to nejak predýchali. Chodia spolu kade tade, ale nedržia sa za ruky, ani nedávajú najavo, že sú niečo viac ako kamarátky. Čo sa im na tom našom zaprdenom Slovensku vôbec nečudujem, keď môžeš dostať na hubu aj za to, že máš inú farbu pokožky ako väčšina. Tak im len ticho držím palce, aby boli spolu šťastné a aby sa do nich ostatní radšej moc "nestarali", lebo starajú sa len tí, ktorí s ich orientáciou majú problém. Aha a dieťa, nuž, neviem o tom, že by plánovali adopciu, ale ak by aj, tiež by som im len držala palce, aby sa do nich ostatní starali podľa možností čo najmenej.
Mňa hlavne zaujalo ako každý "vidí" do vzťahu toho druhého a komentuje ako sú šťastní či nešťastní bez toho aby boli v ich koži. Väčšina toho čo vidíme je často pretvárka a určité pózerstvo ( ktoré nemusí vždy vyústiť k otvorenému sporu a rozchodu ), takže ja by som absolútne nehodnotila a neposudzovala nikoho.
V Belgicku mam známu, dlho mala chlapa nejak som ju nesledovala na Fb malo tam chodím,občas sme si popísali,, no odrazu na mňa vyskočila fotka svadba zo ženou a po roku fotka ze je tehotná,, ja neriešim druhých ale bolo mi to také proti keďže dve ženy nedokážu splodiť dieťa
@zmrzlinka2021 bože, ste aj do kostola chodíte sa modliť?
@zuzulka558 a muž ktorý nedokáže splodiť dieťa? Z ním čo? Navrhnem zmeniť mu občianku nech nemá pohlavie
@zuzulka558 dovolim si ta parafrazovat. ja mam tiez takych znamych, akurat hetero. A zrazu bum, dieta. A nebolo mi to na rozdiel od teba vobec proti, aj ked viem, ze nedokazu splodit a ona vynosit dieta.

@jamimo Takto.
Akokolvek je ktokolvek zmateny, neschopny si pripustit svoju sexualitu, pripadne alibisticky laviruje medzi roznymi formami vlastnej sexuality pocas svojho zivota je pre mna nepodstatne. Je to totiz rozhodnutie dospeleho jedinca.
Ale ak takyto jedinec do horeuvedeneho zmatku zahrnie dieta (ktore nema na vyber) tak tam je to uz o niecom uplne inom, lebo to ovplyvnuje dieta, ktore je v stadiu formovania sa.
"Radosť žiť na tom Slovensku, veru. 🤔"
Nezijem na Slovensku a zila som 5 rokov v najliberalnejsej krajine EU, kde je homosexualita viac ako normal, takze som zvyknuta. A momentalne tiez nezijem na SK a mam v mojom okoli vela homo parov. Dynamiku ich vztahov poznam velmi dobre.
Takze v mojom pripade hovorit o bigotnosti je minimalne scestne.