icon

Love bombing po rozchode: Ako sa brániť?

liliana330
30. júl 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať na skúsenosti žien ktoré si týmto už prešli. Aby ste boli kus v obraze, ja som 7 mesiacov po rozchode. Začala som pracovať v rezorte.. jedného dňa proste došiel chalan ktorý klasika ma začal baliť. Nič extrémne iba jemne náznaky na rande. Nakoniec mu to vyšlo. No dozvedela som sa že bol týždeň po rozchode a už bol na rande so mnou. Prešiel skoro mesiac stále sa stretávame. No ja mám problém dosť uveriť mužom ktorý sú tesne po rozchode aby sa zamilovali hneď 🙈 proste je extrémne pozorny, vari mi večere, nosí obedy do prace, chodí pre mňa do prace, už povedal o mne rodičom a všetko tak rýchlo. Do svojho bytu mi nakúpil papuče a všetko. Priznám sa že sa mi to páči a začínam byt pobláznená. Zároveň si ale držím takú hladinu kedy sa fakt kontrolujem. Keď som sa s ním bavila o tom, že je to priskoro tak rešpektoval chvíľu a potom znovu proste každú chvíľu chcel byt so mnou aj doteraz. Bavila som sa s ním aj o minulosti že či to nie je prenho skoro a či je dostatočne uzdravený, tak mi hovoril o tom ako to už bolo mŕtve dávno.. Vraj preto je s tým zmierený. No každopádne sa mi priznal že jeho ex ho určite bude kontaktovať, čo sa aj stalo, ale hneď mi ukazoval všetky SMS na ktoré samozrejme nereagoval. Otázka znie..Je to podľa vas ok? Ja mám 100chuti radšej cúvnuť kým sa nezalubim. Mám z toho proste strach že sa k sebe vrátia 🤷‍♀️ Z neho síce nemám pocit že by jej chcel urobiť napriek, alebo že by smútil. 🤦‍♀️ Neviem ženy. Poraďte! Vždy sa hovorí že od takých čo sú po rozchode, treba bežať.. no ja neviem fakt čo robiť. Je veľmi presvedčivý. Ale ja samozrejme nie naivná 🤔

zooeynka
30. júl 2025

Neries kraviny. Chces ho alebo nie? Tym jedinym sa riad. Naco analyzovat co BY sa mohlo stat alebo nestat....nevyskusas - nezistis.

anonym_d8a54d
30. júl 2025

Ja takéto skákanie zo vzťahu do vzťahu neuznávam. Neviem ako dlho bol so svojou ex, ale myslím ze s každým rozchod zamava. Ak u neho ešte neprišiel ten smútok, tak si myslím ze ešte pride. Skôr mam pocit ze teba ma ako záplatu lebo nechce byť sam.
Ale zase poznám aj prípad ked si muz mesiac po rozchode našiel inú a klapalo im to.

lindous
30. júl 2025

Na mňa by toto bolo rýchlo a veľa, nie kvôli jeho rozchodu, to chápem, že mohol mať v sebe uzavreté dávno, ja som si s manželom tiež začala veľmi rýchlo po tom čo som ukončila predchádzajúci vzťah (poznali sme sa už počas neho) a ani raz som nezaváhala... ale celkovo by mi nevyhovoval ten tlak, že keď si povedala, že chceš spomaliť, tak to nezvládol rešpektovať, že chce byť vkuse s tebou... ja som človek, čo potrebuje svoj čas, svoj priestor, ale každý sme iný a v tomto si musia proste dvaja sadnúť... skúste nájsť kompromis a normálne pomaly randiť, spoznávať sa, uvidíš... ak toto nedokáže, vtedy by som ja utekala, nie zo strachu, že dá dokopy s ex, ale lebo by ma to udusilo (to už ale ty môžeš vnímať inak ako ja)...

liliana330
autor
30. júl 2025
@anonym_d8a54d

Ja takéto skákanie zo vzťahu do vzťahu neuznávam. Neviem ako dlho bol so svojou ex, ale myslím ze s každým rozchod zamava. Ak u neho ešte neprišiel ten smútok, tak si myslím ze ešte pride. Skôr mam pocit ze teba ma ako záplatu lebo nechce byť sam.
Ale zase poznám aj prípad ked si muz mesiac po rozchode našiel inú a klapalo im to.

@anonym_d8a54d Napr môj ex taktiež mesiac po rozchode cca a žije doteraz s ňou.
Ale presne tohto sa bojím, že ten smútok naňho ešte príde 🙂

liliana330
autor
30. júl 2025
@zooeynka

Neries kraviny. Chces ho alebo nie? Tym jedinym sa riad. Naco analyzovat co BY sa mohlo stat alebo nestat....nevyskusas - nezistis.

@zooeynka Tiež ale nemá zmysel začínať niečo bezhlavo, nezodpovedne sa zamilovať a nechať si vziať srdce z hrude. Ale chápem ako si to myslela.

anonym_d8a54d
30. júl 2025
@liliana330

@anonym_d8a54d Napr môj ex taktiež mesiac po rozchode cca a žije doteraz s ňou.
Ale presne tohto sa bojím, že ten smútok naňho ešte príde 🙂

@liliana330 neviem ako dlho bol s ex, aky mali vztah, čo bolo príčinou rozchodu. Je strasne vela faktorov a ako spomínala lindous mohol to mat uzavreté už dávno. Mne by tiez okrem bezhlaveho skocenia do nového vzťahu vadil velmi ten tlak. Uvidíš ako to pôjde dalej a ako bude rešpektovať tvoje hranice a ked mu povieš prvé nie

biba_18
30. júl 2025

zhodou okolností som mala dnes rozhovor so synom ohľadom bývalých priateliek… kľudne to môže byť tak ako ti vraví, že to bolo mrtve už dávnejšie - konkrétne syn sa rozchádzal s poslednou niekoľko mesiacov - že veľmi zvažoval ako a či vôbec, či jej priveľmi neublíži a podobne… bol starší a zjavne zrelejší ako ona… a čo sa týka tlaku - to bola tá ďalšia expriateľka, tiež som sa ho pýtala po tom čo mi porozprával či na ňu veľmi netlačil - a on mi na to že ok, zo začiatku môže mať niekto taký pocit - len čo znamená pre koho že už netlačí, po pol roku, po 3 rokoch? že keď má niekto pocit že ten druhý na neho tlačí, že to treba povedať jasne…
takže záver? keď máš pocit že na to príliš tlačí - povedz mu to. vždy keď je na teba niečoho veľa, jednoducho mu to povedz teraz kým to vie zmeniť - nie po pol roku či troch…

zooeynka
30. júl 2025
@liliana330

@zooeynka Tiež ale nemá zmysel začínať niečo bezhlavo, nezodpovedne sa zamilovať a nechať si vziať srdce z hrude. Ale chápem ako si to myslela.

@liliana330 ale ved kazdy vztah je risk. Bud to vyjde alebo nie. Ale kvoli predposratosti, alebo prilisnemu analyzovaniu prist o nieco co bude mozno super je hlupost 🙂

maury
30. júl 2025

Ja poznám aj také ženy. Skratka pragmatické zhodnotenie: nefungovalo to, tak prečo sa trápiť a sup boli v inom vzťahu, i keď neplánovali. Jedna z tých žien mi na to povedala že chlapi to tak neberú, nerozpitvávajú, neanalyzujú a prečo to robia ženy.

marek775
30. júl 2025

Z tychto info sa to neda jednoznacne vyhodnotit, ale je tu moznost, ze nedokaze byt sam, a ze si vztahom vyplna prazdno v dusi alebo riesi nejaky svoj problem (napr. sebavedomie, strach zo samoty a pod.). To by so sebou prinasalo riziko nezdraveho upnutia sa, az zavislosti. Skus sa s nim niekedy o tom porozpravat. Podla všetkého je uprimny, mily a ma ta naozaj rad. Alebo si sama urob vikendový vylet za rodinou ci s kamoskou wellnessovy vikend, a sleduj, co sa bude diat. Ak si za cely vikend nespravi ziadny program alebo ak bude prehnane a opakovane nariekat, ako moc mu chybas, nie je to dobre znamenie.

biba_18
30. júl 2025

@marek775 mám kamošku čo jej muž chlastá a ťahá sa defkami a nedá znať o sebe aj dni - keď ona ide s kamoškami do mesta na kávu tak furt jej vyvoláva ako sa má, kedy príde a či nemá ísť po ňu a podobne, má potrebu ukazovať asi pred nami aký starostlivý alebo čo 🤷‍♀️

miadi
31. júl 2025

Asi Je zalubeni a ty nie tak mas pocit ze tlaci . Ty sa tak velmi bojis mat city. Ked neskusis nezistis . Vzdy je sanca zw ti Niekto zlomi srdce no musela by si si ho dovolit aj pouzivat . Radsej milovat a byt sklamany ako nemilovat. Ved ked to nebude ono rozchod nie je koniec sveta . Ked si snim nahodou neurobis dieta da sa lahko vycuvat a zabudnut.Zatial znie az moc super ale casom ho spoznas aj jeho muchy a budes vediet ci ten vztah ma perspektivu. Ak dobre vari sancu by som tomu dala .😁

huxy
31. júl 2025

Neuznávam skákanie zo vzťahu do vzťahu, ale niektorí chlapi sú takí 🤷🏼‍♀️
Z čoho by som mala divný pocit, by boli papuče a všetko do svojho bytu, po mesiaci. Akosi príliš tlačí...🤔

cafelatte
31. júl 2025

Počúvam podcasty o manipulatoroch a narcistoch a tam ženy hovoria, že to zacina takto extremnou nekonečnou pozornosťou až ocarovanim.. bola by som v strehu a zatiahla ručnú.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
2. aug 2025
@cafelatte

Počúvam podcasty o manipulatoroch a narcistoch a tam ženy hovoria, že to zacina takto extremnou nekonečnou pozornosťou až ocarovanim.. bola by som v strehu a zatiahla ručnú.

@cafelatte stotoznujem sa s nazorom, ze moze ist o manipulatora.

liliana330
autor
7. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Vrátil sa 🙂

liliana330
autor
7. aug 2025
@cafelatte

@cafelatte Bolo to veľmi rýchle. Zmenil správanie o 200 stupňov..A nakoniec povedal že keď je so mnou je šťastný a keď nie sme pri sebe že je úplne taký iný a zmätený.Ale vedela som že niečo nie je ok ale nepriznal že sa vrátil k bývalej alebo že "sa plánuje" vrátiť. Proste nechápem toto mužské správanie.

liliana330
autor
7. aug 2025
@marek775

Z tychto info sa to neda jednoznacne vyhodnotit, ale je tu moznost, ze nedokaze byt sam, a ze si vztahom vyplna prazdno v dusi alebo riesi nejaky svoj problem (napr. sebavedomie, strach zo samoty a pod.). To by so sebou prinasalo riziko nezdraveho upnutia sa, az zavislosti. Skus sa s nim niekedy o tom porozpravat. Podla všetkého je uprimny, mily a ma ta naozaj rad. Alebo si sama urob vikendový vylet za rodinou ci s kamoskou wellnessovy vikend, a sleduj, co sa bude diat. Ak si za cely vikend nespravi ziadny program alebo ak bude prehnane a opakovane nariekat, ako moc mu chybas, nie je to dobre znamenie.

@marek775 Proste to dopadlo tak, že bol "zmätený" a nevie čo ma robiť a že chyba je v ňom. Tak som si hneď domyslela že chýba bývala..Proste nechápem mužov.

dollyzv
7. aug 2025

Podľa mna hľadá náplasť, väčšina ludi hned po rozchode vyhľadáva spoločnosť aby sa necítili osamelo a nemuseli tak priamo čeliť bolesti

marca12
7. aug 2025
@liliana330

@mirokub Vrátil sa 🙂

@liliana330 Takze sa vratil k byvalej ?

liliana330
autor
7. aug 2025
@dollyzv

Podľa mna hľadá náplasť, väčšina ludi hned po rozchode vyhľadáva spoločnosť aby sa necítili osamelo a nemuseli tak priamo čeliť bolesti

@dollyzv Presne tak to aj dopadlo. Po mesiaci bol úplne iný

liliana330
autor
7. aug 2025
@marca12

@liliana330 Takze sa vratil k byvalej ?

@marca12 Myslím že áno.