Má babka radšej deti dcéry alebo nevesty?
Počula som názor, že ženy preferujú viac dcérine deti ako nevestine. Nevravím, že je to pravidlo alebo že ich úplne obchádzajú, ale že väčšia preferencia je na strane detí dcéry. Myslíte si, že je to častokrát pravda?
U mna to plati 200%. Svokra ma radsej vnúča z dcerinej strany
Nie je to pravidlo, ja som bola starkina najobľúbenejšia vnučka a som od ,,nevesty,, podľa mňa ide o vzťah .
To je podla mna uplne prirodzene. Vacsinou aj k dcere ma zena uplne iny vztah ako k neveste. Dcera je dcera, nevesta je nevesta.
Viem pisat len v teoretickej rovine, lebo obaja s muzom sme jedinacikovia - myslim ze je to pravda.
Samozrejme su aj protivne babky, ktore daju rozdiel vnucatam aj pocitit - jednym daju cokoladu figaro, druhym velke lego, a to je zle.
Ale k detom dcery maju casto blizsie, nez k detom nevesty, lebo matka ma vzdy hlavne slovo a nevesta nebude budovat tak silne vztahy, ake ma dcera ad prirody. To sa potom prenesie aj na vnucata. Intenzita kontaktu a schopnost komunikovat tiez nahrava dcere.
@deti95060810 ale co s tym maju vnucata? Rozumny intwligentny clovek nemoze robit rozdiely. To,ako kwd povues muz je muz, zena je zena, dcera je dcera, syn je syn...biela je biela, cierna je cierna.
U nas to teda neplati...moja mama ma rovnaky pristup k mojim aj bratovym detom, hoci my byvame dalej, tak pomaha bratovi. Svokra byva s nami, tak nam logicky viac pomaha, svagrina byva dalej, ale deti ma vsetky rovnako rada, vsetko su ich vnucata, nikto nikdy necitil a nerobil rozdiel. K svagrine je zase blizsie jej svokra, tak ona chodi vynimocne pomoct ked treba.
A poznam take 2 pripady, ze mama dcery o vnucata nezaujem a chodi pomoct svokra a cestuje 100km a mama v rovnakom meste nepomoze.
Moji rodičia majú radi všetky vnúčatá, sestra si vzala manžela ktorý mal dcéru z prvého manželstva a majú ju radi tak isto 🙂
Nemalo by to tak byť, no bohužiaľ niekde to tak je 😕
Ach to zas je úvaha 🙈🙈🙈 veď normálna milujúca matka rovnako ľúbi svoju dcéru aj svojho syna, tým pádom aj rovnako ich deti, teda svoje vnúčatá…
Skôr to vidím tak, že dcéra je tá, ktorá má bližší vzťah s mamou, ako nevesta so svokrou, tým pádom je babka viac s deťmi od dcéry ako nevesty a asi preto majú bližší vzťah.
Asi sa to mnohokrát odvíja od vzťahov svokry s nevestou .Každá dcéra má.asi bližšie k svojej matke ako k k matke svojho muža ,teda ,možno aj častejšie jej vlastná matka stráži deti a pomáha jej ,tak Maťka dcéry trávi s vnúčatami viac času ako svokra a tomplato asi aj u nevesty .Teda moja švagriná automaticky k deťom viac bola svoju mamu,ja k svojmu tiež ,tak to.moze vyznieť nejak tak ,že má trebárs mama radšej moje dieťa ,ako bratove ,lebo o nich sa viac stará švagriná mama..Nemyslím si ,že moja mama inak vnima moje a bratove deti ,len každá z nás viac inklinuje k svojej matke a teda naše matky trávia s našimi deťmi viac času .
Neviem ,či som to napísala dosť zrozumiteľne ..ale teda chcem tým povedať len to ,že o synovec deti sa prirodzene viac stará nevesta a tá má ,väčšinou ,nemusí to byť pravidlo,bližšie k svojej matke a tak nejak sa to prejavuje aj na vnucatach .
Som jedinou nevestou mojich svokrovcov +majú dcéry.Ano,stotožňujem sa s tým,že v tejto rodine to tak platí.Synove deti nie sú "vlastne vnucata",ale vlastne vnúčatá sú dcérine deti.Keby mi to svokra pred par rokmi nepovedala priamo do očí,neuverím.Raz dokonca povedala môjmu synovi,aby ju nevolal babka,lebo ona nie je jeho vlastná babka🙈🙉🙊
Nikdy nikde som sa s niečím podobným nestretla...A patrične to dávajú pocítiť.
Ale prestala som to už dávno riešiť.Nema to význam.Vydala som sa do rodiny,kde nevesta je len nevesta.Teraz ma to už vôbec netrápi.Zijem si svoj život a ostatní mi môžu.....Ale veľa rokov muselo prejsť,kým som si "zvykla".
@pribinak by ste sa veru čudovala,aj my s manželom máme 2deti,ktoré svokor moc nemusí ale muzovho brata deti velebí,ako keby naše deti ani neexistovali (pokiaľ svokra žila,tak boli len naše deti,ale ani tá ich moc nemusela,a hlavne dcéru,ona uprednostňovala skôr nášho syna,ale dcéru moc nemuseli,a pritom mali 2synov,čiže to bola ich prvá vnučka v rodine)Ale tak s tým človek neurobí bohužiaľ nič,len nás to veľmi mrzí,že sa u nich v rodine robia takéto rozdiely medzi vnúčatami a celkovo aj medzi synmi.Ale tak nie každá rodina je ukážková,kde by stári rodičia dali vnúčatám aj posledné.Ale vám poviem,že naše deti síce vedia že babka je v nebicku,ale moc na ňu nespomínajú,a pritom ju poznali.A dedka z mužovej strany nechcú,ale ja ich ani nenutim k nemu chodiť,dm d manželom povedali,že pokiaľ dedko nemá o deti záujem,tak my ich nasilu nebudeme k nemu dávať,a tým ako deti rastu,tým viac tam chodiť nechcú.A nech si každý o mne myslí čo chce,pokial svokor nezmení jeho správanie voči našim deťom(sme sa dozvedeli od švagrinej,ako nadáva na našu dcéru aká je sprostá,a syn bol v jej veku úplne iný,tak to bola posledná kvapka,čo môže na svoje vnúčatá rozprávať pred cudzími),ani nemám záujem ich k nemu nosiť,ani dávať ,a keďže deti sú už múdre na svoj vek(10r,12r)tak to nechá sme na je,či chcú k nemu alebo nie.
Myslím, že to je dosť individuálne. Ja skôr vnímam rozdiel vo veku - keď sú malé vnucatka, sú z nich “na větvy”, ale keď už sú väčšie, nedajboh v puberte a nie take “nadsene” pre všetko, čo babky a dedkovia urobia, tak aj ten vzťah sa mení a prirodzene inklinujú k tým menším, ktoré sú “veľmi zlatucke” 😀
Vrátim sa k pôvodnej otázke. Ide o koncept z biológie kde sa ráta s investíciami rodičov (nie finančnými, ale časovými, energetickými apod.) A predpokladá sa, že investícia do vlastných génov je preferovaná, lebo je z evolučného hľadiska výhodnejšia, keďže ide o rozširovanie vlastných genov. Teda kým matka je pri cicavcoch, teda aj pri ľuďoch, istá, otec nie je istý. Teda staré matky z evolučného hľadiska by mali viac investovať do deti dcéry, keďže ide o ich gény, kým deti syna môžu, ale nemusia byť jeho, teda nemusia mať gény starej matky. Ináč keď sa robili výskumy o deťoch, tak sa zistilo že pomerne vysoké percento deti neboli deti svojho otca... Takže asi tak krátke zhrnutie z biologického pohľadu.
Vidno, ze su Vianocne sviatky a vela zien sa nudi
Sorry, zakladatelka, urazit sa na otazku so slabym mliekom. To su generacie odchovane na sunare, ked im to bolo vtlkane do hlavy. Takze yo neries ako nic zle. Muslim si, ze si precitlivela, viac si domyslas, nez by ti bolo krivdene. Darceky, ze svagrina nekupovala, to nie je chyba svokry. Skor mi pride, ze si horsi vztah so svagrinou stotoznujes so svokrou. Moji ku nam chodia malo. Boli casy, ked boli so synom pohadani. A v zaujme vztahu s vnukom, ktoreho ozaj lubia, som im ho vozila ja, nie syn. Cadtokrat sa svokry nevesty az boja, len aby zle nepovedali....
Určite svojej dcéry. Overené na 100%, hoci býva pár kilometrov, vnučke príde zablahoželať len na sviatky. Za dcérou a vnukom letela pomáhať do Afriky, keď tam chvíľu žili. Teraz ich má doma, takže viac nepotrebuje. Smutné, ale realita. Najhoršie to samozrejme prežíva manžel.
Hm je to mozno aj v povahach dotycnych,z jednej str.stary rodicia by aj dychali za vnucata a z druhej je to chladne a lubia len recami a nie srdcom.Zo zaciatku nech som sa snažila akokolvek nikdy som nedocielila väcsi zaujem laska sa neda vynútiť,naucit, bud lubis alebo nie, bolelo to velmi, najmä ked si to zacal uvedomovat syn,zvykli sme si,ine to nebude,a ako sa aj vyjadrila su to LEN vnucata od nevesty to je ine ako od dcery ...nikdy som im zle nerobila,vzdy som sa snazila ale hold som len nevesta...
blbost na n-tu 🤣🙈
Vo väčšine prípadov je to tak aj keď je to zo strany starých rodičov neúmyselne ale je to tak
Horšie to je, ak je ešte aj prvorodené vnúča ich dcery,a nie nevesty ……