Má babka radšej deti dcéry alebo nevesty?
Počula som názor, že ženy preferujú viac dcérine deti ako nevestine. Nevravím, že je to pravidlo alebo že ich úplne obchádzajú, ale že väčšia preferencia je na strane detí dcéry. Myslíte si, že je to častokrát pravda?
@silvike na toto neviem odpoveď. Ja mamu nemám,tak utekať som nemala kde. A zas keď treba pomôcť,vždy sme boli. Len moja svokra má také porekadlo, dcére pomôcť musím,neveste nie. Ale zato vychádzame dobre, len to že s deťmi nepomôže. A podľa mňa je to o človeku. Poznám také vzťahy čo majú kamaratky, že majú radšej svokry. A aké je to pekné,keď povedia to je naša Katka, a ona zas povie svokre mama. Ale zas moji idú starkymi zavinsovat k sviatkom ich,lebo berieme to ako úctu k ním, len oni nevedia,že by mohli prísť tiež vnúčatám,ale možno je to aj o Tom,že to nevyzadujem a ani im to nevyčítam,podľa mňa to není povinnosť a zas je to na každom či chce a či nie. A myslím si ,že aj nevesta a svokra môžu vychádzať a vzájomne si pomáhať ale musia chcieť.
Ešteže ja budem mať len nevestine🙈.A vari je syn menej ako dcéra ?Kebo nevestine deti sú aj jej syna .
Tiez som to pocula, predsa len svokra a nevesta je iny vztah ako mama a dcera. Ale verim ze vnucata take ci onake lubi rovnako ♥️
Nemyslim ze ich ma.radsej ale.ma.s nimi asi blizsi vztah lebo aj ja osobne radsej a castejsie davam dceru k mame ako k svokre..je mi to tak.prirodzenejsie
@deti95060810 dcéra je dcéra..a syn nie je syn???
Podla mna záleží..aký vzťah majú nevesta-svokra a syn-matka..
@anda2 Ved my sme to tiez tak mali v rodine. Svokra uz zial nezije a tiez mala rada rovnako vnucata od dcer ako aj od synov, nerobila nejako rozdiely, ale skratka, tiez ked mi trebalo strazit deti, tak som ovela viac davala mojej mame aj ku nasim som viac chodievala v ramci prechadzky a pod. Ako k svokrovcom. Proste vacsinou ta zena inklinuje viac k svojej vlastnej mame a tym padom sa buduje trosku iny vztah aj k tym vnucatam. Nie je to o tom, zeby deti od syna mala menej rada len teda zas tie synove riesi jeho manzelka teda nevesta so svojou vlastnou mamou. Je to podla mna take prirodzene.
U nás v rodine to je z každej strany presne takto. Ale nepovedala by som že babky ľúbia nevestina deti menej. Len proste väčšinou/aspoň u nás je to tak že dcéra viac chodí k mamine ako k svokre a tým pádom je tam s tými deťmi viac kontaktu a vznikne väčšie puto. A to nemusí byť ani že nevesta. Aj napríklad moja babka má hlbší vzťah s mojimi sesternicami, deťmi mamininej sestry, lebo sú tam nonstop varené pečené. 🙂
Moja svokra tvrdí, že ma rada všetky vnúčatá rovnako, no keďže jej dcéra je u nej s deťmi tri krát do týždňa, víkend čo víkend a celé prázdniny tam prespáva, má s nimi samozrejme bližší vzťah, čo sa aj odzrkadľuje samozrejme. Svokra k nám nechodí, lebo jej už neostáva čas na naše deti.. Tým pádom sme aj my prestali chodiť k svokrovcom. Moje deti nejako prirodzene začali svokrovcom vykať keďže sa vidia max 4 krát do roka.. poznám aj inú rodinu, kde sú iba dvaja synovia a deti jedného syna sú taktiež uprednostňované rodičmi, keďže ich majú stále na krku a druhy syn rezignoval a tiež sa navštevujú iba na sviatky. Takže neplatí to iba pri dcéra-syn ale aj syn-syn, či dcéra-dcéra a tu už nejde o to či sú to deti dcéry alebo syna ale ktoré z ich detí im je milšie resp. ktoré sa im pchá do r..i.
@leadan zaujalo ma "tým pádom aj my k nim" prečo? Prečo si tam nebola 3x do týždňa aj ty? Prečo tam neprestávajú aj vaši celé prázdniny? Ja si nemyslím,že je všetko čierno biele.
A teraz ruku hore koho deti chlapci dostali už keď prišli rok staré tofife po záruke a druhé len 2 mesiace pred skončením 🙋 jasné, že nevestine. Vytúženej vnučke od vlastnej dcéry by predsa také nedala 😀
@maciatkolulu ..lebo je tam “stále obsadené” niekedy sme mali chuť byt s nimi sami.. veď na tom nie je nič zvláštne, porozprávať sa aj v kľude, bez toho aby musela svokra stale odbiehať za dcérinymi deťmi, no takých chvíľ bolo veľmi málo..
Ja mám malé deti, ale k dcére budem mať bližšie, keď bude treba si veľa veci bez zbytočných oduvaciek vyrozprávame.... Vzťah nevesta x svokra ....je náročný.... Tam sa podľa mňa bojis, aby si robila dobre...nie si taká uvoľnená...ako pri dcére...proste mama je mama....
samozrejme, že je to pravda.....
je úplne jedno či deti od dcéry alebo deti od nevesty... moja svokra má len 3 synov, môj muž (najstarší) má 2 deti - chlapca a dievča, prostredný má 1 dieťa - chlapca a najmladší ešte žiadne... naše deti sú staršie ako prostredného syna a dokonca po x generáciách sme s mužom mali dcérku (dovtedy u nich samý chlap)... svokra strašne túžila mať v rodine dievčatko a keď sa nám malá narodila tak nič... ani obraz ani zvuk ako sa tak hovorí... samozrejme že obľúbené je dieťa prostredného syna... našim mikuláša nič, jemu áno, našich na Vianoce k nim musíme my zariadiť, jemu zariadia oni sami, našim na sviatok prehodia tašku za bránu, jemu upečú koláče/tortu.... kde sa stala chyba neviem, ale aj keby sa stala medzi nami nejaká hádka, tie deti si nezaslúžia takéto zaobchádzanie... s mužom sa snažíme ako sa dá a všetky nedostatky prehliadame kvôli deťom aby mali s nimi pekný vzťah no bez výsledku... ich odpoveď bola aký vzťah? čo im trepeme o hlavu nejaký vzťah k deťom, však k deťom sa nedá mať nejaký vzťah... tam sa môj mozog naprosto zastavil a rezignovala som... nie len ja, ale aj manžel... (príhoda z týchto Vianoc)
@silvike ja som ichnemala,kde dať,a keď muž chodil po tyzdnovkach bola som doma s prvým, a keď sa narodil druhý syn , kúpili sme obchod,kde si mnou v čase choroby bol aj v čase prázdnin, poprípade starší dozeral,takto sme to vyriešili. Mňa len mrzí to, že chlapci nemajú vzťah a ani nechcú tam chodiť, a vlastne teraz uz nik z nás, sme radi,keď raz za rok ideme zavinsovat. Ani nevedia vlastne svokor koľko majú rokov jeho vnuci,aké zaujmy,ale to je tá daň za to osdstrkovanie.

Áno u nás to zial platí... keď sú s nasimi deťmi tak sa tvária, že všetko OK, no keby mi neprídeme ku nim, tak ich nevidia aj pol roka. A to bývame 30km od seba. Svokra vždy prehodi, že ku nam je to strašne daleko🤣 s dcerinymi detmi chodia po celej republike a okolitých štátoch na výlety, na futbal s vnukom....s nimi nie je nic daleko