icon

Má babka radšej deti dcéry alebo nevesty?

21. dec 2023

Počula som názor, že ženy preferujú viac dcérine deti ako nevestine. Nevravím, že je to pravidlo alebo že ich úplne obchádzajú, ale že väčšia preferencia je na strane detí dcéry. Myslíte si, že je to častokrát pravda?

Strana
z4
pribinak
21. dec 2023

V debilnych rodinách platia rôzne debilne pravidla.
V normálnych lubi babka všetky vnúčatá a snaží sa nerobiť rozdiely

minenkak
21. dec 2023

U nás bolo opačne, starká mala rada deti svojho syna,deti dcér až tak nie

deti95060810
21. dec 2023

dcéra je dcéra a nevesta je zas nevesta...😉

autor
21. dec 2023

@pribinak 😄😄😄 áno, rôzne debilné pravidlá, to ma pobavilo. No ale veď predsa vzťahy k rôznym ľuďom sú iné 🙂

autor
21. dec 2023

@deti95060810 Hejže? Mne sa tiež zdá 😃 ale predsa to sú synove deti, no i tak.... 😕 chápeš..

babababka
21. dec 2023

Milý anonym,je to hovadina čo píšeš.Nejde či vnúča je dcérine alebo nevestine.Je jednoducho milované,obdivocané,krásne vnúčatko.

katkami123
21. dec 2023

Myslím si, že normalna babka bude ľúbiť všetky vnúčatá a nebude robiť rozdiely. Iba pripečená áno.

basska_b
21. dec 2023

No, ja sa na to skusim pozriet vecne a bez invektiv. Neviem dat uplne priklad z nasej rodiny, lebo vsetci maju bud len samych chlapcov, alebo len same dievcata, alebo niekto zo zmiesaneho surodeneckeho paru deti nema, cize vnucata su bud od dcery, alebo od neviest. Ale. Napr. moja svokra ma 9 vnucat, vsetky od 3 neviest. Samozrejme, niektore vnucatka jej povahou sedia viac, niektore menej, s niektorymi si menej rozumie. To je uplne normalne. Neznamena, ze ich nema rada. Len si k sebe nenasli cestu. Okrem toho, kriticka poznamka babky k vnucatu je mamou dietata citlivo vnimana, ak ide o svokru a velkoryso odpustana, ak ide o mamu.

hanelka1
21. dec 2023

Áno je to pravda , neviem o nikom, u koho to je inak, ale isto aj výnimky sú.

tiezjedna
21. dec 2023

@pribinak súhlasím.
Moja svokra sa napríklad so svojou dcérou nebaví vôbec, čo ale neznamená, že nemá rada jej dieťa. S našimi má ale intenzívnejší vzťah, pretože sú staršie než neterka a pretože ich aj častejšie vída.
Moja mamina miluje všetky vnúčatá rovnako. Od bratov, aj moje. Ani si neviem predstaviť, že by to mohlo byť inak.

tiezjedna
21. dec 2023

@deti95060810 ...a syn je syn, nie? Alebo sprašivie, keď sa ožení? Nechápem také matere🙄

radacak
21. dec 2023

Rodičia moji majú vnúčatá zo strany dcér aj zo strany syna ,nemyslim že robia rozdiely,vždy sa snažia rovnako všetko aj kúpiť a tak.A ja osobne by som také rozdiely nerobila, nikdy!
No máme v rodine prípad kedy stará mama robí rozdiely medzi deťmi a to už len preto že majú iného otca 😡😡😡dve s prvého vzťahu zbožňuje a ďalšie dve zo súčasného manželstva nechce a dáva to patrične najavo 😡(sú to deti s dcerinej strany)proste jej nesadol chlap ktorého si dotyčná našla a robí prieky cez detí čo je pre.mna nepochopiteľné 😡

nafka0483
21. dec 2023

Tak napr u nas svokra nesoferuje, moja mama ano. Takze ak potrebujem rychlo pomoct, nieco necakane a pod., moja mamka vie prist "hned".
Svagrina zas byva blizko pri svokre, cize jej deti su tam castejsie.

Lubi vsetky rovnako, akurat ze so svagrininmi travi trosku viac casu (cisto z praktickych logistickych dovodov).
Ale na prvy pohlad to moze vyzerat tak, ze dcera jej je blizsia ako nevesta.

mandzula
21. dec 2023

U nas je to napriklad tak, ze svokra venuje 99 % svojej pozornosti dcere a jej detom, ako sa narodili, my sme isli bokom, no nedovolim si tvrdit, ze je to vseobecne pravidlo, to urcite nie.

hortenziaj
21. dec 2023

Mne príde ze u nás je to tak. Ale neviem posúdiť iné vzťahy. Ale u na sje to dcéra a aj vnúčatá dokonale, a ansim by sa tiež chcela venovať toľko ako dcérinym ale všetko čo robia robia bud pomaly alebo zle a Jožko od mojej Katky to robil tak a vtedy a naše deti sú tučné a neviem ešte co.

1angelika
21. dec 2023

možno dcéru má radšej ako nevestu ale vnúčatá si myslím, že má rada rovnako...

diewcatqoo
21. dec 2023

U nas to plati. U svokrovcov je prvorada ich dcera a jej deti. My si len tak nejako existujeme a obcas si babka a dedko spomenu, ze maju este jedno vnuca.
Co sa tyka mojej strany rodiny, tak tam je moje dieta zatial jedine vnuca a uziva si nalezitu pozornost.

la_dolce_vita
21. dec 2023

Mam 2 synov a dufam, ze nebudem robit rozdiely pri vnucatkach ani pri nevestach. Niekedy je vidno iny pristup uz pri vlastnych detoch. Vsimla som si to u svokry a pri vnukoch to bolo tiez ocividne. Moja mama mi vtedy na to povedala, ze je to dcera a ja som len nevesta.. ☹

nikpa
21. dec 2023

@deti95060810 a syn a jeho deti sú co?? 🙄 Syn má byť na rovnakej úrovni ako dcéra a teda aj ich deti. Asi si z rodiny ktorú spomína @pribinak

amelie2017
21. dec 2023

A je to vzdy len o babkach? Nie je to aj o tom, ze my matky tych deti mame blizsie k nasim mamam, a preto im aj viac verime, viac ich poziadame o pomoc, viac budujeme ten vztah s babkou z nasej strany ako z muzovej?
Ja mam moju maminu daleko, takze automaticky su deti viac so svokrou, za co som jej nesmierne vdacna, ale viem, ze keby tu byvala moja mama, tak by som napr. pro strazeni, lebo musim k lekarovi zavolala skor jej ako svokre. Keby som si mala vybrat, ktora ide na vianocnu besiedku, srdce by mi vravelo moja mama..a pritom su obe uzasne babky.

lindous
21. dec 2023

Ja si tiež myslím, že to je tým, že väčšina žien, ak sa dá, sa sa skôr obráti na svoju mamu ako na svokru, keď treba pomôcť, postrážiť alebo aj keď len sa chce prejsť s dieťaťom na návštevu, skôr ide k svojim rodičom ako manželovým, ktorý je možno akurát v práci atď... ten vzťah sa potom buduje inak... z osobnej skúsnosti môžem hovoriť len ako vnúča a mala som s babkou určite najbližší vzťah spomedzi sesterníc a bratrancov, pritom sú to deti aj od maminho brata, aj od maminej sestry, len proste všetci bývali ďalej a mňa babka prakticky vychovala, trávili sme spolu veľa času, takže podľa mňa to je jednoducho týmto... samozrejme, vždy existujú výnimky .... a hlavne, normálny človek to nedá pocítiť a nerobí očividné rozdiely

gab1sol
21. dec 2023

Nemyslím si, že babky (aspoň nie tá naša) robí rozdiely… Všetky svoje vnučky ľúbi rovnako. Ale ja ako dcéra inklinujem viac k mojim rodičom a keď si mám vybrať, idem radšej k našim ako k svokrovcom. A teda, aj deti so mnou. Švagriná, pre maminu nevesta, zas inklinuje viac k svojej mame, k svojim rodičom, čo je prirodzené, ak sú vzťahy v poriadku…

otvorena
21. dec 2023

Možno viacmenej je to pravda . Ako aj moje deti majú lepší vzťah s mojou mamou .Možnože je to aj tým že s mamou sme ako dvojičky 😀Je to cítiť

otvorena
21. dec 2023

@lindous tiež si myslím že svojej mame môžem povedať hocičo a hocijako. Tá má pochopí najlepšie vo všetkom . Není o čom

sense
21. dec 2023

V niektorych rodinach mozno pravda v inych nie. Napr babka z maminej strany preferovala vnucata len jedneho zo synov, pritom mala 5 deti a 13 vnucat. Vyvolene boli len 3. Z otcovej strany nebol preferovany nikto. Moja mama ma ako tvrdi 5 vnucat hoci biologicke len 1. (A pomahala so 4 , kedze to 5 je uz velke - dospele).

lubkovaandrejka
21. dec 2023

Ja si myslim,ze vacsina zdravo uvazujucich ludi taketo rozdiely nerobi 🙂 co mam v okoli svokry, tak rovnako pristupuju k dcerinym aj synovym detom.

4stanka4
21. dec 2023

Jasne u nás je to bohuzial tak ako si napísala.....hold práve vnúčatá sú len od dcéry ☹

mamusa123456789
21. dec 2023

Moja mama ma najradšej moje deti, som jedináčik 😁 a svokra tiež, jeho sestra nemá deti 😁, ale môj dedko, otcov otec, mal lepší vzťah so mnou, ako s mojimi bratranca mi, deťmi ocinovej sestry, ale babka zas mala a dodnes má lepší vzťah s bratrancami... Dúfam, ze si sa v tom nestratila 😁

1ryba
Odpoveď bola odstránená
queen_el
21. dec 2023

Samozrejme je to zovšeobecnenie, čiže nejde o to, že by to bola vždy pravda, tak je tu zbytočné písať ako to máte inak. Len že je to taká vec, ktorá sa často opakuje. Bohužiaľ aj u nás. Určite je to aj tým, že ženy často preferujú svoje matky, čo je koniec koncom normálne. Problém je v tom, keď aj matky preferujú svoje dcéry a ich deti, lebo aj syn je také isté dieťa...

Strana
z4