Má druhý pokus vo vzťahu zmysel?
Ahojte, vrátili ste sa niekto po rozchode k ex a malo to nakoniec dobrý koniec? 🙂
S bývalým sme boli od seba niekoľko mesiacov. Mali sme medzi sebou veľa problémov, hádok a obaja sme boli presvedčení, že je koniec. Lenže poslednú dobu sme zase v kontakte a mám pocit, že sme obaja trochu dospeli a pozeráme sa na veľa vecí inak.
Na jednej strane sa bojím, že človek sa veľmi nezmení a časom by sme skončili tam, kde predtým. Na druhej strane stále cítim, že to medzi nami úplne nezhaslo.
Máte niekto skúsenosť, že druhý pokus vyšiel? Alebo sa len opakovali tie isté problémy?
My sme sa k sebe vratili po asi roku. Tiez sme si hovorili, ako sme obaja dospeli a poucili sa. Prve mesiace boli krasne, uplne ako na zaciatku. Lenze casom sa vratili presne tie iste problemy, len sme ich zo zaciatku nechceli vidiet.
Nechcem ta strasit, u niekoho to mozno vyjde. Ale ja som si po druhom rozchode povedala, ze niekedy je nostalgia silnejsia nez realita 😕
Jedna známa sa dala dokopy s ex po troch rokoch, sú spolu už majú aj deti a sú šťastní, druhá asi po roku sa vrátila k ex, tiež sú svoji ale šťastné to nie je, nadávky, podozrenie z nevery, takže je to na tebe či do toho pôjdeš. Záleží od vás.
Áno, vrátili sme sa k sebe po troch rokoch pauzy.
My sme ten prípad, kde to nekleplo ani na druhý pokus… problemy sme neriešili tie iste, ale v prístupe k ním sme sa ani jeden moc zmeniť nevedeli a potrebovali sme pri sebe iného človeka
Nie nedopadlo to dobre
Začiatok ok, potom znova tie iste problémy pre ktoré nastal rozchod
Za mňa neodporúčam, strata času
Ja som sa takto dala dokopy s ex v troch vzťahoch a vždy to aj tak skončilo.Povahu nezmenis a vždy to stroskotalo na tých istých problémoch .Nemusí to všade vždy dopadnúť rovnako ale u mňa to tak bolo
@pytame_sa_za_teba ako sa to vezme , s priatelom sme sa rozisli lebo prehlasil ze nechce deti. Asi o mesiac si to rozmyslel vzali sme sa mame dieta. Boli sme spolu 13 rokov. Uz sme sa rozviedli.
@pytame_sa_za_teba my sme sa rozisli na 3 mesiace asi po 3 rokoch. Potom moj muz, vtedy este priatel, nahodil take dvorenie, ze sa tomu nedalo odolat 🤣🤣🤣 ako z filmu… trvalo to par tyzdnou a isla som teda na rande a sme spolu uz 8 rokov. K zmene urcite doslo, aj z mojej strany aj z jeho strany akoby som to nazvala, ze sme si zacali vazit ten samotný vztah. Povahu nezmenis ale vies prijat alebo pochopit. Teda ak ste sa rozisli kvoli nejakym vážnym veciam, tak vtedy by som uz sancu nedávala, naco sa trapit stale dookola. U nas to skor bolo, ze ja som tvrdšia povaha a aj on, takze niekedy vznikali hádky na totálnej blbosti a mna to prestalo bavit. Povedala som mu, ze nech sa odsťahuje. A on sa odstahoval. Aj teraz sa vieme pohádať na blbosti ale vieme to viac rozobrať aby ten druhy pochopil. Muz sa naucil ustúpiť 😉, co bol v minulosti problem. A zatial to za tie roky funguje.
Kamoška chodili spolu od puberty asi 3-4 roky. Rozišli sa asi na rok, dokonca on sa odsťahoval do iného mesta, chcel začať úplne od znova.
Po roku sa vrátil, medzitým obaja dospelí, zmenili mindsety, postoj k životu aj vzťahom. Naozaj zmena.
Dali sa dokopy, bola som im svedok na svadbe a šťastne si spolu nažívajú už ... Pomaly desaťročie.
Návrat k ex partnerovi je ako čítanie obľúbenej knihy – vieš, ako to dopadne, ale niekedy dúfaš v iný koniec. Pár mesiacov je dosť dlhá doba na to, aby opadli najhoršie emócie a človek začal cítiť nostalgiu, ale príliš krátka doba na hlbokú osobnú transformáciu.
Ľudia sa dokážu zmeniť, ale málokedy sa zmenia len tak, pod vplyvom času. Menia sa vtedy, keď na sebe aktívne pracujú.
Ak uvažuješ o tom, že by ste to skúsili znova, musíš oddeliť nostalgiu od reálnej zmeny. Tu je filter, cez ktorý by si mala váš aktuálny stav prehnať:
1. Zmenili sa okolnosti, alebo len emócie?
To, že si teraz rozumiete, je prirodzené – chýbate si, ste v "pohotovostnom" režime, snažíte sa ukazovať v lepšom svetle a zatiaľ neriešite bežný život. Otázka neznie, či je vám spolu teraz dobre, ale či viete vyriešiť tie isté problémy, kvôli ktorým ste sa rozišli. Ak boli dôvodom rozchodu rozdielne hodnoty, povahové rysy alebo neschopnosť komunikovať, tieto veci za pár mesiacov nezmizli.
2. Pravidlo "Nová zmluva"
Ak sa k sebe vrátite, nesmiete pokračovať tam, kde ste skončili. Musíte začať úplne nový vzťah.
Identifikujte staré chyby: Dokážete otvorene a bez hádok pomenovať, čo presne vás minule zničilo?
Konkrétne kroky: Čo budete robiť inak, keď príde prvá kríza? Vyjadrenia typu "budeme sa menej hádať" nefungujú. Nefunguje ani "ja som sa zmenil". Chci vidieť konkrétne činy, nie sľuby.
3. Otestuj si to v realite (Bez záväzkov)
Neponáhľaj sa s oficiálnym návratom ani so spoločným bývaním.
Stretávajte sa na neutrálnej pôde, randite spolu odznova.
Sleduj, ako reaguje, keď veci nejdú podľa jeho predstáv. Zmenil naozaj svoje vzorce správania, alebo len dočasne nasadil masku, aby ťa získal späť? Ako náhle opadne prvotné nadšenie z reunionu, staré zlozvyky majú tendenciu vrátiť sa ako bumerang.
Bojíš sa oprávnene. Ak do toho pôjdeš s otvorenými očami a bez ružových okuliarov, rýchlo zistíš, či ide o skutočný posun, alebo len o strach zo samoty.

My sme sa s priateľom tiež raz rozišli. Na asi 4 mesiace sme boli od seba. Potom sme sa zas dali dokopy a odvtedy je náš vzťah úplne o inom. Už sme spolu 3 a pol roka od rozchodu a ideme sa brať, takže ak si myslíš, že to stojí za to, tak skús. Ja som strašne šťastná, že som to skúsila zas. 😇😇