Má muž platiť všetky účty vo vzťahu?
Ahojte, co hovorite na vyjadrenie marie dusicky ze muz ma platit vsetky ucty, ze je to muzska uloha a ona ako zena ma zase ine ulohy. Suhlasite?
Maria: Podľa mňa je muž živiteľ, vždy bol. Nebudem platiť účty za elektrinu, keď som vydatá. Prečo by som ťa potom potrebovala? Zvládla by som to sama... Nechajme byť mužov mužmi.“ Podľa nej je pravidlo 50 na 50 úplná blbosť.
Cele video tu
https://refresher.sk/180158-Manzelka-Majka-Spir...
Pozerat ren link nebudem (to je nejaky clickbait toto?) ale ta pani nech sa vrati o storocie vzad.
Co ma platenie elektriny s muzskou ulohou? Akoze chodit do prace a zarabat peniaze na zivobytie je muzska uloha? A slecinka si doma bude co, oprasovat figurky a kochat sa kvietkami?
Ale zato pekne sa obliekat a cestovat by chceli, ze? To ale zabudaju panie, ze ked zarabal len muz, tak sa pekne krasne v nedelu chodilo tak maximalne do kostola, a po veceroch sa driapali sliepky, a nechodilo sa do Dubaja a na vecere s vinkom. Len to sa v clanku uz nespomina, ze?
@veselo_neveselo nie je to klickbajt. Najdes to aj inde, len keby niekto chcel si pozriet co viac k tomu povedala.
V manželstve sa vôbec nemienim baviť o tom, kto má platiť účty. V manželstve sú peniaze spoločné a manželia rovnocenní.
Rozhovor som nepočula, nepoznám ju. Pre mňa je len zamyslenie, ze "není týždňa", kedy by tu tak 4 ženy nenapísali, že z materskej platia všetko na 50/50. Kupujú všetko deťom a muž im vykrikuje, že peniaze jeho sú jeho a ona si mala zarobiť. Že je doma s jeho deckom ho netrápi. Alebo tu pacient s firmou, ktorý urobil zo svojej ženy a matky aj JEHO detí ženu bez ničoho, ktorá uňho robí za minimálnu. A stále je takých mužov na SK dosť.
Klikat na to nebudem, zdlhavy komentar nenapisem ale podla mna nema pravdu 🙂 dnes uz verim, zeny chcu od zivota viac ako chlapa, ktory ich zivi a stat pri plotni s dietatom na prse (cim sa nechcem dotknut zien, ktore presne toto chcu a takto su stastne).
@enmery za mna by mala byt rovnovaha. Ano celu matersku plati vsetky ucty muz. Do toho sme s tym isli. Ale ked chodim do prace tak to neocakavam. A hlavne vyjadrit sa ze muza ktory neplati nepotrebuje. No ja svojho muza potrebujem aj ked by som mala zaplatit tu elektriku. Dava mi totiz omnoho viac
@really8 Nie, nesúhlasím.
@enmery uprimne za to si ale zeny mozu same 🙂 my s dnes uz manzelom fungujeme 50/50, vzdy to tak bolo a vzdy to tak bude ALE pred tym ako som isla na matersku a rodicovsku sme sa samozrejme dohodli, ako budeme fungovat poccas obdobia, kedy mi objektivne klesne prijem, lebo sa staram o dieta
Suhlasim s nazorom nechajme muzov byť muzmi
@really8 ano, u nas je to na manzelovi, kedze som bola 7r doma s detmi a bol a je u nas zivitel rodiny. Ja zase kupujem potraviny, obkecko detom a pod. Kazdy nech to ma ale nastavene ako chce ako to obom vyhovuje. V manzelstve su to aj tak spolocne peniaze, takze je to v podstate jedno na koho meno su ucty. Total absurdne by mi prislo...ja platim vodu, ty elektinu...
@petamich Môžu?Pozri tu komentáre. Bohužiaľ sa do pŕs bijú mnohé...myslím, že keď muž "urobí" žene dieťa,je to jej najzraniteľnejšie obdobie. Ona nie je doma zo srandy a strašne veľa hajzlikov to využíva a ubližuje vlastnej žene v tomto období a vlastne svojim deťom. A to nehovorím,keby nebodaj ochorela. Ale ako hovorím, tento rozhovor som nepočula. Mne len hneď napadli tieto príbehy tu, kedy to muži plne využívajú. Nič iné. Ja hovorím len o tom, z takých sa mi chce grcať. Odbavovat sa psychicky ci finančne na matke jeho dieťaťa je prerazený suterén 100krát. A to isté ženy, ktoré takto ubližujú mužom/otcom.
S tymto moze suhlasit fakt len pi..kachu.
@really8
nech sa odštartuje do arabských krajín a tam môže žiť presne takto ako chce. Muza si neberiem z potreby ale z lásky - teda aspom ja mnohé dalsie.
Zas je rozdiel zena na materskej bez príjmu a zena pracujúca. Pokial chce žiť ako žienka žienka domáca (nič proti nikomu!), nech si nájde taku pracu a netreba jej k tomu muza.
Nech žije kazdy ako chce a paci sa mu. Pokial toto prezentovala len za seba, ok. Ak chce tieto názory vnucovať inym, je hlupa ako botafogo.
@really8 máme spoločný účet od začiatku a neriešime čo kto má platiť chvalabohu, asi by ma vykotilo. Každý nech si to doma nastaví tak, ako mu to vyhovuje (im dvom). A nech si to pokojne v jednotlivých životných fázach menia tak, ako im to vyhovuje. Peace. Autorke pokojne nech všetky účty platí muž, našťastie to našu domácnosť nijako neovplyvní.
@really8 ja suhlasim. Hoci doma platime 50 na 50 🤣🤣🤣 mame rovnaky prijem, cize mi ostava aj na moje veci. Spolocne deti nemame. Ale ked tu citam tie pribehy zien, co im ostane 200€, tak si myslim, ze v prvom rade by si zeny mali rodit deti muzom, co sa postarajú ekonomicky aj o nu.
kľudne zaplatím aj ja... z jeho účtu popr. jeho peniazmi... 😝
Prepisem vam kusok z toho co povedala: nebudem platit ucty a elektrinu ked som vydata. Preco by som ta potrebovala? Samozrejme ked nemam muza zvladnem to sama ale preco by som mala? Ked som vydata, myslim ze je uloha muza.. a teraz su aj zeny ciastocne vinne, pretoze sme bojovali za prava.. soom za prava zien, nie som nijak proti tomu ale zaroven nechajme muzov byt muzmi.
Zeny su tak priebojne v tomto zmysle ze ja to zvladnem sama, jasne ze to zvladnem sama ale nechcem. Rozhodol si sa ze si ma vezmes za zenu bud tak laskavy a postaraj sa o mna tak aby som mohla byt zenou, v tom zmysle aby som mohla vytvorit utulny domov kde bude prijemne byt, aby som mohla vychovavat dieta.
Keby nebolo zien, verim ze muzi by spali na matraci uprostred izby a hovorili by tomu domov.
Atd atd
@really8 preco by mal iba muz zvladat zivit rodinu ?! Myslim, ze vztah je o dvoch, v dobrom aj v zlom, cize obaja maju spolu prijem aj vydavky !!! Kde sme? V stredoveku?!
Doba sa za posledné desaťročia (storočie) prudko zmenila. Ale tie vzorce od predkov máme hlboko zakorené. Muž a žena nie sú rovnaký. Teraz máme v tých úlohách obrovský chaos. Bude treba časom nájsť nejaký prijateľný model spolunažívania.
@really8 ja s jej vyjadrením v podstate súhlasím, lebo pozrieme sa okolo seba ako vyzerajú tie vzťahy. Muži "stratili" vplyvom ženskej emancipácie (netvrdím, že je to zlé) svoj zmysel bytia. Nevedia čo so sebou, nevedia byť mužmi, ktorých si ženy môžu vážiť.
@really8 V podstate ma pravdu. Podala to nestastne s tym platenim uctov,ale pointa je pravdiva. Nenechavame muzov byt muzmi. Sme samostatne,vsetko si spravime same a muz je potom k comu? Ja s nou suhlasim. Muz by sa mal postarat o rodinu,aby mala zena priestor byt zenou a vytvarat domov.
@really8 takto... Ak muž vyžaduje od ženy, aby mu prala, varila, a upokojovala a starala sa o deti a on sa hrdo bije do pŕs, že je muž a toto sú ženské práce... Tak áno, aspoň na niečo nech je teda dobrý a nech zabezpečí strechu nad hlavou a financie aby som mala z čoho variť a kde mu prať...
Ak chce byť aj otcom, aj manželom aj partnerom a plnohodnotným mužom, čo sa bude spolupodieľať na všetkom, tak mu rada pomôžem platiť účty 😉
mal by byt spolocny ucte z kt sa vsetko plati .. a davat donho splocne financie...
ja s tým vôbec nemám problém - a ani môj chlap - ja ho hýčkam ako viem, lebo ho ľúbim - a on hýčka mňa z rovnakého dôvodu… nezarábame rovnako. ak by som mala platiť 50% - neostalo by mi času na hýčkanie ak by som mala zabezpečiť dostatok peniazov…
@really8 v manzelstve su paniaze spolocne, na materskej su rovnako spolocne ako mimo nej. Kedze rodina ma mensi prijem, lebo matka sa stara o spolocne dietat, tak je logicke, ze viac do spolocnej kopy prispieva muz, ale stale je to spolocna kopka penazi, ktora sa ma minat na zakladny chod domacnosti a rodiny a na vsetko ostatne na com sa partneri dohodnu. Tak ako je spolocna domacnost a na jej beznom chode sa maju podielat obidvaja, nie ze to su muzske a toto zenske roboty. Tak isto sa na vychove a starostlivosti o deti naju podielat obaja rodicia, lebo su to tiez spolocne deti. Ak je matka na materskej, na rodicaku ma sice menej penazi ale stiha viac roboty okolo domacnosti a deti. Ale ked su obidvaja zamestnani, tak kazdy prispieva kolko moze a robi tolko co treba aby rodina a domacnost fungovala. Neuznavam ani delenie pol na pol ale ani moje a tvoje peniaze.
Pani ma pravdu (nepozrela som ten link, ale sudim podla toho co pises), ale len tu svoju a kludne to moze nej tak fungovat ak im to vyhovuje. Ale za mna osobne je to zly model.

@really8 ma pravdu 🙂