icon

Má vzťah na diaľku zmysel?

23. feb 2025

Má zmysel u vás vzťah na diaľku? Mám obavy.. Keďže som sa spoznala s priateľom cez zoznamku,ktorý je odo mňa 80km.. Navštevujeme sa,asi tak 3x do mesiaca..Sme spolu dva mesiace a už mi oznámil že on sa sťahovať nemôže keďže v meste kde býva má syna tak starého ako je môj menší (4 roky) .Tak navrhuje mne až sa presťahujem ja.. Lenže ja sa sťahovať nechcem..A najhoršie je na tom to, že začínam k nemu cítiť a neviem ako to bude pokračovať ďalej 🙈

Strana
z2
0kristina0
23. feb 2025

80 km nie je dialka na to aby ste nemohli mat vztah ALE ak su tam aj deti z oboch stran, takyto vztah by som ukoncila. Ani jeden z Vas nie je ochotny (z pochopitelnych dovod) sa prestahovat, to bude taky vztah - nevztah. Nestracala by som cas. Hladaj niekoho bud bez zavazkov ale niekoho v mieste bydliska.

dominikamacakova
23. feb 2025

Videli ste sa teda 6x a už riešite sťahovanie?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
23. feb 2025

Tak hlavne ste spolu krátko na nejaké sťahovanie. Môžete sa viac spoznať a potom uvidíš. Alebo ak sa nechceš za žiadnu cenu sťahovať, tak si hľadaj mužov len v tvojom okolí.

autor
23. feb 2025

@dominikamacakova za minulý mesiac sme sa videli asi tak 9x..A za tento 3 x 🙂.. Pracuje tiež na dve smeny ako aj ja..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
23. feb 2025

Naco by ti bol takyto vztah?

betulinka1
23. feb 2025

Pokial ma alebo planuje striedavú starostlivost je logicke, ze sa nechce sťahovať 80km. Ale sucasne nie je logicke aby si sa stahovala ty, ked nechces. Plus teda ste spolu strasne krátko. Za mna je to uplne zbytocne nieco dalej riesit. Ale to musis vediet ty.

autor
23. feb 2025

@kittykat22 Syna mi už predstavil a tak isto aj ex..A áno máš pravdu s tým prispôsobovanim

viestta
23. feb 2025

Radsej brzdi s tym stahovanim. Vsak ste "spolu" 2 mesiace a videli ste sa 12x a vy uz riesite kto sa ma kde stahovat? 🙄

svetlonos
23. feb 2025

Toto by bolo tak akurát na ideálneho kamosa s výhodami. On sa sťahovať nemôže, ty pochopiteľne nechceš, mas tiez svoje zázemie, pochopiteľne.
Nepokracovala by som v tom a hladala inde, tu ja teda budúcnosť nevidím.

kittykat22
23. feb 2025

@viestta na druhej strane je dobre, ze sa o tom bavia. Aspon sa nedavaju falosne nadeje. Rovno povedal, ze ak chce pokracovat, tak sa bude musiet prestahovat. Lepsie ako natahovat partnera ako pajaca na spagate. Treba sa rovno rozhodnut. Ak sa nechce stahovat, tak mozu byt kamarati s vyhodami nez si najdu vhodnejsieho staleho partnera. Ako maju deti a vyriesenu buducnost (svojim sposobom) tak si mozu uzivat zivot aj trochu netradicnejsim sposobom.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2025

@lonely66 Mám dvoch synov, starší bude mať čoskoro 18 rokov a ten menší bude mať čoskoro 4 roky. Starší syn mi nedávno povedal,že ak by som sa odsťahovala tak s tým nemá problém keďže by bol u otca . Lenže ten menší je autista.A v máji máme naplánovaný termín u detských psychiatričky až ho môžem prihlásiť do špeciálnej škôlky.. Priateľ sa zmienil , že ak by som sa po čase presťahovala tak špeciálnu škôlku vybaví aj u neho v meste keďže ju navštevuje aj jeho syn..

koniarova
23. feb 2025

Ideš na to riadne zhurta, na to že si už raz rozchod zažila. Čudujem sa ti veru.

anketkarka
23. feb 2025

@koniarova ona sa nejde sťahovať. Oni si ujadňujú budúcnosť. Podľa mňa už aj trochu pozde, keďže ich poznajú aj deti. Nezoznamovala by som nikoho s dieťaťom, ak by som nemala jasné, či je vôbec nejaká nádej na spoločnú budúcnosť a rovnaké predstavy.

michal_dr
23. feb 2025

@autorka

Partner "nemôže" a ty "nechceš"... 🤔

Ako živá ryba pôjdem proti prúdu a dám sem link na... v podstate pohľad zo strany zákona

https://ficek.sk/ake-su-podmienky-striedavej-st...

Obaja máte deti v rovnakom veku... (malolete deti)

Otazkou je troška i nazor vaších expartnerov, pretože deti su spoločné.

Z môjho pohladu a v dnešnej dobe veľmi dôležitá otázka je ekonomicka/zarobková možnosť... kde je väčšia možnosť sa zamestnať a zarobiť viac... v meste u teba ci v meste u partnera...

To, aby si sa obmedzila na hladanie partnera v ramci svojho bydliska, vyhoď z hlavy... To, že máš dieťa neznamená, že teraz budeš musieť cely život robiť/žiť v obete pre dieťa.
Myslím si, že pokial je rodič šťastný a v pohode, tak to vnima i dieta, jednoducho "zrkadlo".

Navrhoval by som otvorenu debatu s partnerom, zamyslenie sa nad pre a proti, a pokusit sa nájsť najlepšie riešenie pre vas ako par a deti "potiahnut", aby citili, videli šťastný "par", ked budete spolu...

Byť vo vzťahu kde su obaja tvrdohlaví, je celé zle... Problemy su na to, aby sa riešili, najst spolocnu cestu, ktora by vyhovovala obom...

Nina Nesbitt - Together Forever

https://www.youtube.com/watch?v=ZRnaz5AQk2U
maury
24. feb 2025

Vzťah na diaľku sa dá, dočasne. Potom sa prispôsobí jeden alebo druhý a pôjde žiť k partnerovi, alebo si niečo vybudujú spoločné niekde v polovici trasy. Len keď tam sú deti, tak je to komplikované vo všetkom. Môžeš dať tomu šancu, môže to vyjsť, môžeš aj hľadať niekoho z okolia a nenájdeš ďalších 5 rokov. To je ťažko povedať. Počúvaj svoju intuíciu, čo ti tá hovorí, obvykle neklame.

dadka1997
24. feb 2025

6x ste sa videli a uz riesite stahovanie ? Mozno ti to povedal aj preto, lebo asi uz nema zaujem... pretože ak niekto chce niekoho spoznavat, na zaciatku vztahu hned prist s niecim takymto je dost zvlastne .. my sme s muzom boli vzdialeny 110km dlho sme sa stretavali a zvladli sme to .. 3 x do mesiaca je malo, u nas to bolo len 3x za tyzden, cize ak sme k sebe nieco citili tak sa nam aj ta cesta oplatila a ja som sa prestahovala lebo laska a to som sa vzdala priatelov, rodiny, mojej milovanej prace a som štastna, tam kde som

autor
24. feb 2025

@dadka1997 Priateľ to povedal preto, pretože momentálne sa nemôže presťahovať sem, keďže rieši zverenie svojho syna do svojej starostlivosti.A to sťahovanie žiada od mňa preto, pretože sa ževraj zaľúbil do mňa na prvý pohľad a potrebuje byť stále v mojej blízkosti.

janickacrazy
24. feb 2025

No tak teda neviem, určite je to príliš skoro a možno potrebuje len domáci servis zdarma? Prečo rieši zverenie syna, matka sa oňho nestará? Ty by si s tým bola v pohode sa starať celé dni aj o jeho dieťa?

dadka1997
24. feb 2025

Ale aj tak na take mate cas, teraz su to len recicky, zamysli sa, 2 mesiace ste akoze spolu , z toho ste sa videli 6x za cely cas, obaja mate deti, je to este malo na to, aby ste uvažovali o tom, co bude za rok za dva roky. .. a preco riesi zverenie dietata do starostlivosti

autor
24. feb 2025

@janickacrazy V predošlom vzťahu som sa starala o tri nevlastné detí, nevadilo mi to .A aj napriek tomu sa ex,vrátil k ich matke .

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
24. feb 2025

No úprimne sa ti čudujem, že táto skúsenosť ti neotvorila oči. Je pekné starať sa o cudzie deti, pomáhať, ale treba myslieť aj na seba a svoje deti v prvom rade. Ja som tiež bola taká matka Tereza a nakoniec som odišla s jednou igelitkou. No potom som si cielene hľadala chlapa, ktorý deti nemá.

autor
24. feb 2025

@janickacrazy
A našla si aj takéto?🙂 Pretože,ja si myslím že je to nemožné nájsť

janickacrazy
24. feb 2025

Áno, našla som slobodného, bezdetneho chlapa a dnes je môj muž a máme spolu ďalšie 2 deti. Predtým som čakala roky, starala sa o cudzie deti a svojho som sa nedočkala. Takže som sa poučila a veru neľutujem.

mimi236
2. mar 2025

@0kristina0 ja som mala vzťah na diaľku a vzdialenosť bola 320km🙂boli sme v kontakte 4mesiace a pri prvom stretnutí som sa hneď aj sťahovala,mala som síce obavy,ale dnes sme šťastní manželia🙂takže asi tak a 80km to je nič

0kristina0
2. mar 2025

@mimi236 tiez ste mali obaja deti z predoslych vztahov?

mimi236
2. mar 2025

@0kristina0 áno a teraz čakáme naše spoločné prvé

Strana
z2