Má vzťah s nepracujúcim mužom budúcnosť?
Ahojte, zoznámila so sa s jedným mužom. Zistila som, že nepracuje 6 rokov. Vravel, že má dlhodobé zdravotné problémy, ktoré vyústili do nejakej operácie má čiastočný ID. Býva v dome s mamou a s babkou. Povedal mi, že má rok a pol opatrovateľský na babku. Len tak rozmýšľam nad potenciálom vo vzťahu s týmto mužom. Vážim si, že sa stará o babku, ale zase na druhej strane, čo bude potom? Keď tu babka nebude, bude sa starať o mamu? To už nikdy nebude aspoň čiastočne pracovať, brigádovať? Kto ho zamestná, keď bude mať v životopise dieru 10r napríklad? Pýtala som sa ho na to, povedal, že on nerieši čo bude, že rieši čo je teraz. Rozmýšľam nahlas nad plusmi a mínusmi. Osobnostne je veľmi fajn, aj výzorovo je v pohode, trochu chudý na mňa, ale ok. Len vzhľadom na perspektívu do budúcnosti neviem. Podotýkam, že ja už dieťa mám a ďalšie nechcem, čiže sa nepozerám na neho cez optiku budúceho otca mojich detí.
@anonym_autor tento človek pracovať už nikdy nebude aj keby mohol, lebo keď si raz niekto odvykne od pracovného režimu tak to nie je len také ľahké sa vrátiť. Plus ak je takto naviazaný na mamu a babku..ja si myslím, že odpoved je tu viac ako jasná. Btw, to že neplanujes dieťa neznamená, že by sa vám časom nepritrafilo a až vtedy to bude veselé..
Jeho mama o tebe vie? Poznáte sa? Nešiel by na víkend, veď z čoho by to zaplatil? Doma má mamahotel, nič mu nechýba. Stretávate sa u teba doma?
@anonym_ad8ffc nestretávame sa u mňa doma. Je to môj sused, bývajú o dva domy ďalej. Čiže poznáme sa, rozprávame sa na ulici, niekoľkokrát sme boli spolu na pár minút na káve. Poznám jeho mamu, aj jeho babku.
Pýtala som sa z dôvodu, či jeho mama a babka by mu "dovolili" mať vzťah so ženou, ktorá má dieťa. Hlavne na dedine sú stále názory, že cudzie dieťa chlap nebude živiť. Skôr preto nechce ísť niekam s tebou. Veď na 2-3 hodiny by mohol odísť od babky, keď príde mama z práce. Mne to pripadá, že má výhovorku na všetko. Nepracuje, lebo babka, nemôže ísť na výlet, lebo babka....
Ale ked opatruje zena niekoho z rodiny je to ok,ked to robi muz je to lenivec.Strasne ste niektore.
Ale ked opatruje zena niekoho z rodiny je to ok,ked to robi muz je to lenivec.Strasne ste niektore.
@anonym_91611d čítala si, čo vlastne robí tento chlap? Dá babke lieky a ide s ňou k lekárovi a do obchodu. Vari mama, upratuje on a mama.
@anonym_autor Ten muž ti v podstate hovorí - nechce sa mi namáhať a meniť svoje pohodlie.Ty budeš len ďalšia " mama" alebo " babka" v poradí.Zakratko by sa stal guľou na tvojej nohe.Mala by si ďalšie dieťa a nie partnera o ktorého sa môžeš oprieť,alebo si trochu plánovať budúcnosť.
Normálne my muži potrebujeme " zmeniť svet". A keď nie svet riešiť veci normálne zivota - výmenu kotla, vymaľovať, pokosiť trávnik,kde vybehneme v nedeľu, či niekde ďalej,alebo neďaleko do prírody a pod. Ty budeš všetko " riešiť" a on nič a ty sa potom môžeš aj zblázniť.Ak by sú v tom mala istotu, nepísala by si sem do fóra.Kludne sa drž svojej intuície,ak keď ti " rozum" oponuje.
@anonym_autor Ten muž ti v podstate hovorí - nechce sa mi namáhať a meniť svoje pohodlie.Ty budeš len ďalšia " mama" alebo " babka" v poradí.Zakratko by sa stal guľou na tvojej nohe.Mala by si ďalšie dieťa a nie partnera o ktorého sa môžeš oprieť,alebo si trochu plánovať budúcnosť.
Normálne my muži potrebujeme " zmeniť svet". A keď nie svet riešiť veci normálne zivota - výmenu kotla, vymaľovať, pokosiť trávnik,kde vybehneme v nedeľu, či niekde ďalej,alebo neďaleko do prírody a pod. Ty budeš všetko " riešiť" a on nič a ty sa potom môžeš aj zblázniť.Ak by sú v tom mala istotu, nepísala by si sem do fóra.Kludne sa drž svojej intuície,ak keď ti " rozum" oponuje.
@marijan2025 verím, že autorke sa otvoria oči, keď to má aj zo strany chlapa jednoznačne povedané.
Pýtala som sa z dôvodu, či jeho mama a babka by mu "dovolili" mať vzťah so ženou, ktorá má dieťa. Hlavne na dedine sú stále názory, že cudzie dieťa chlap nebude živiť. Skôr preto nechce ísť niekam s tebou. Veď na 2-3 hodiny by mohol odísť od babky, keď príde mama z práce. Mne to pripadá, že má výhovorku na všetko. Nepracuje, lebo babka, nemôže ísť na výlet, lebo babka....
@anonym_ad8ffc my spolu nemáme vzťah, sme kamaráti, susedia. Len rozmýšľam, či vôbec by som s ním niečo riešila.
Nechcela by som takého muža v žiadnom prípade !!! Je to darebný nepodarok a nezmení sa, jemu to tak vyhovuje
Nie, ja by som si s takym ani nezacala.. je pekne, ze sa stara o babku, ale ja chcem mat svoj zivot s partnerom, ist sa von prejst, ist do kina, prec na vikend, na dovolenku.. a nie sa stale niekomu prispôsobovať
@anonym_fbec39 veď deti už neplánuje, tak aká pridaná hodnota partnerových peňazí? Život je len o peniazoch, majetkoch a luxuse?
@anonym_e76b4b to , ze deti neplanuju rovna sa, nepotrebuju peniaze? pardon... ale aj bezny neluxusny zivot nieco stoji... ak partner nepracuje a jeho "prijem" pokryje iba jeho skutocne zakladne potreby, nie neprinasa pridanu hodnotu do zivota... myslene- po financnej stranke... samozrejme si to nepochopila tak ako to bolo myslene... a je to potom na autorke, ci chce takeho muza... ako co s chlapom, ktorý je mily zlatý ale financne na tom , ako stredoskolak? kazda ma ine kriteria, tak nech sa rozhodne sama... hadam z toho, ze everything you need is love, sme uz trosku vyrastli
@anonym_91611d čítala si, čo vlastne robí tento chlap? Dá babke lieky a ide s ňou k lekárovi a do obchodu. Vari mama, upratuje on a mama.
@anonym_ad8ffc robi servis babke,nieco uprace on nieco mama,co je na tom zle?Zjavne jeho mama sa nechce starat o vlastnu mamu pretoze to je 24/7 a ma po zivote,tak to hodila na syna s ID.Aj takto moze byt.
Ak sa máte radi, rozumiete si ,tak nevidím problém
Nikdy nevies ani zdravému co sa stane a ostane na id
A je aspoň užitočný a pre rodinu
@anonym_ad8ffc nie stará sa o ňu. Aj s ňou chodí stále po lekároch, lieky jej dáva, samozrejme, že s ňou ide na nákup. Ale varí jeho mama. A upratuje on a mama. A samozrejme, že je tam jeho mama. Ale ona pracuje cez deň.
@anonym_autor fúha za mňa nie. On tam ostane s mamičkou a babkou naveky a ty buď budeš nútená tam bývať alebo sa rozídete, on určite sa neosamostatní s tebou
Mne by neimponoval taky muz. Uz to suzitie s dvomi generaciami zien a jeho fixacia na nich ma desi. Nepracuje a vyuziva system, hoci by mohol pracovat, ale na co? Ziadne ambicie ani perspektiva. Nikam by som mnou nesiel, necestoval, obavam sa, ze doma aj straca rozhlad a len preziva prazdny zivot. Mna to az desi, ale mozu byt zeny, ktore ocenia jeho kvality.
Mne by neimponoval taky muz. Uz to suzitie s dvomi generaciami zien a jeho fixacia na nich ma desi. Nepracuje a vyuziva system, hoci by mohol pracovat, ale na co? Ziadne ambicie ani perspektiva. Nikam by som mnou nesiel, necestoval, obavam sa, ze doma aj straca rozhlad a len preziva prazdny zivot. Mna to az desi, ale mozu byt zeny, ktore ocenia jeho kvality.
Máš aj kopec takýchto žien. Nepracujúcich, všelijaké opatrovateľské...
@anonym_autor o babku sa stará preto, aby mal ešte ďalší príjem...ako pracovať normálne podľa mňa už nebude, toto je jeho životný štýl, takže ak potrebuješ starosť navyše, smelo do toho
@anonym_autor
Ak ho ľúbiš a chceš, musíš ho prijímať so všetkým.
Ja neviem čo by ma s takým človekom spájalo. O čom by sme sa bavili.
Toto mi pride take ze "chcem vztah za kazdu cenu a je mi jedno s kym". Ja by som si davala sakra pozor na to, ked uz to neklaplo s otcom dietata, ale to som ja...
Máš aj kopec takýchto žien. Nepracujúcich, všelijaké opatrovateľské...
@zmrzlinka2021 ano, taki si by si mohli rozumiet a vyhovovat navzajom.
@anonym_91611d vôbec nejde o to, či je to žena alebo muž, ale o to, že tento človek bol už pred opatrovaním (ktoré nevyzerá byť úplne nevyhnutné) niekoľko rokov doma iba s čiastočným ID. Poznám ľudí po naozaj vážnych operáciách, ktorí keď chceli, prácu si našli. Tu ten opatrovateľský zaváňa vypočítavosťou. A aj keby nie, keby ja ako žena opatrujem a teda neviem mužovi sľúbiť plnohodnotný spoločný život, vôbec by ma neprekvapilo, keby nemal záujem.
Záleží aj na tom koľko máte obaja rokov, ale keby som mala okolo 40 rokov alebo menej, tak by som nad takýmto vzťahom vôbec neuvažovala. Keď mu priznali čiastočný ID tak musí mať nejaký zdravotný problém, ktorý sa môže rokmi zhoršovať a nebude môcť ani opatrovať ťažšie stavy. A keď popri tom nepracuje, bude mať aj v budúcnosti problém nájsť si nejakú prácu, keď nebude mať prax a odbornosť. Je to rizikovejšie ako s mužom, ktorý má dobrý zdrav.stav a riadne pracuje.
@anonym_autor ak ma 50+ tak povedzme OK, nejako sa uz na tomto svete pretmoli. Ak je povahovo OK tak by som dala sancu na veeeelmi nezavazny vztah kde by som si ho urcite nevodila domov k dietatu. Proste by som tieto dva svety oddelila.
Ak by bol v mladsom produktivnom veku tak by som ho vyradila ako vadny kus, nevedela by som byt s clovekom, ktory zije zo dna na den a nema k tomu ziadnu vaznu pricinu. Nemala by som na to nervy.
@anonym_autor ak ma 50+ tak povedzme OK, nejako sa uz na tomto svete pretmoli. Ak je povahovo OK tak by som dala sancu na veeeelmi nezavazny vztah kde by som si ho urcite nevodila domov k dietatu. Proste by som tieto dva svety oddelila.
Ak by bol v mladsom produktivnom veku tak by som ho vyradila ako vadny kus, nevedela by som byt s clovekom, ktory zije zo dna na den a nema k tomu ziadnu vaznu pricinu. Nemala by som na to nervy.
@tykat myslíš, že ak opatruje babku, 80r, tak on bude mať 50+? Mamu sme preskočili nejako...
@tykat myslíš, že ak opatruje babku, 80r, tak on bude mať 50+? Mamu sme preskočili nejako...
@anonym_autor no tak ak má babka 80, on môže mať okolo štyridsiatky. A neviem čo riešiš, je to sused, spolu vonku pokecáte, čas na teba aj tak nemá, lebo je prilepený na babke, von s tebou nepôjde, k tebe nepôjde, na víkend nepôjde, asi kašli na to, alebo keď ti stačí pár minút ísť na kávu raz za čas... to je na tebe
@anonym_autor no tak ak má babka 80, on môže mať okolo štyridsiatky. A neviem čo riešiš, je to sused, spolu vonku pokecáte, čas na teba aj tak nemá, lebo je prilepený na babke, von s tebou nepôjde, k tebe nepôjde, na víkend nepôjde, asi kašli na to, alebo keď ti stačí pár minút ísť na kávu raz za čas... to je na tebe
@anonym_624df8 ja nič neriešim. Píšem to v príspevku: Len tak rozmýšľam nad potenciálom vo vzťahu s týmto mužom.
Ja rozmyslam, ze o com by sme sa rozpravali, ked on je cele dni doma. Taky clovek je podla mna trochu mentalne zakrnuty. A vlastne este nevieme, ci by z jeho strany zaujem o vztah bol. Mozno ani nie.
@anonym_624df8 ja nič neriešim. Píšem to v príspevku: Len tak rozmýšľam nad potenciálom vo vzťahu s týmto mužom.
@anonym_autor je to tvoj v podstate sused, tak asi mas nejake info o nom. Mal on vobec niekedy vazny vztah, nejaka zena k nim chodila, randila s nim? Ci takto funguje odjajziva? To dost napovie...

@a0 na druhej strane zas nevieme, preco ma ten muz ID... teta je ID - 2x rakovina prekonana - je fakt slaba... opatruje otca popri tom, zvlada to ako-tak, dedko pije, je to s nim tazke...teta ma 60, dedko skoro 90, dvojmetrovy chlap.... stryko jej po robote chodi pomoct, lebo ho nevie ani dvihnut poriadne, dlho to uz nepojde...
@anjelicek26 len tu vidím 1 rozdiel, v 60tke máš tak povediac celý život za sebou, už toho človeka veľa nečaká. Tento chlap má podla mňa max 40 rokov (usudzujem z toho, že jeho mama ešte pracuje), čo je teda ešte veľmi produktívny vek a nemá žiadny plán do budúcna. Keďže sa reálne vie starať o chorú babku a popritom obháňať frajerky, tak asi na tom nie je až tak zle. Mala by pred 10-20r tvoja teta energiu starať sa o niekoho a ešte motať opačnému pohlaviu hlavu? Nemyslím si.