Vzťah na diaľku: Má tento vzťah perspektívu?
Ahojte zoznámil som sa s jednou slečnou sympatie sú z oboch strán dosť sa o ňu zaujímam a priťahuje ma.problém je že sme 120km od seba a v blízkej budúcnosti možno aj 170. Mali sme iba jedno rande za 2 týždne po ktorom sme si obaja povedali že nám robí starosti tá diaľka ale chceli by sme tomu dať sancu. Tiež vyzerá že má dosť nabitý program aj cez voľno lebo si píšeme len po večeroch takže naozaj neviem či sa oplatí ísť ďalej. Máme sa stretnúť až budúci týždeň. Ma to podľa vás perspektívu ?
rovnako si myslím, že ľudia , ktorý už majú predstavu, čo chcú od života by si mali byť blízko , nie 120-170 km. A vídať sa raz za tri týždne. Čas nezastavíš, a treba si užívať čo je teraz . Písať si po večeroch - nestačí .
Nie sme študenti a nepredpokladám že sa bude chcieť sťahovať odtiaľ kde je lebo si tam zariaduje bývanie,prácu a má tam rodinu, ja neviem či by som si tam v okolí vedel nájsť prácu lebo je to dosť od ruky...
Sama si si už odpovedala, že nevieš či by si si vedela nájsť prácu. Ja som mala vzťah na diaľku a nefungovalo to. Nevedeli sme sa dohodnúť, kde sa usídlime. On vo svojom okolí a ja v okolí kde mám bližšie rodinu. Bohužiaľ nedalo sa. A asi to nebola láska ako hrom, keď sa nám po rozchode uľavilo.
Nie sme študenti a nepredpokladám že sa bude chcieť sťahovať odtiaľ kde je lebo si tam zariaduje bývanie,prácu a má tam rodinu, ja neviem či by som si tam v okolí vedel nájsť prácu lebo je to dosť od ruky...
@anonym_autor vztah na dialku nema trvacnost. Ako by mohol mat, ked sa uvidite raz za tyzden.
Nešla by som do toho.. jednoducho, keď už ma začiatku máš vnútorné pochybnosti a vieš, že ani nie z vás nie ochotný odísť za tým druhým, a vieš to od začiatku.. vzťah by mal byť o niečom inom 🙂
@anonym_autor vek? Mate nejake zavazky? Deti?
Vsetko sa da ak sa chce. Aj sa prestahovat.
Vzťah na diaľku nieje len časovo ťažky ale aj financne.
Dochádzať jeden za druhým, casom Vas to proste prestane baviť.
Mám manžela zo vzťahu na diaľku asi podobnú vám. Stretávali sme sa dva roky cez víkendy a sviatky. Chodil za mnou do môjho mesta a niekedy ja do jeho mesta na víkend. Našťastie sme sa zhodli v tom že žiť budeme v mojom meste. Ja tu mám záväzky.
@anonym_autor Velakrat,keď sa tu ľudia pýtajú niečo v podstate už odpoveď poznajú.Aj ty odpoveď poznáš.Pravdepodovne to nemá význam.Lebo keď človek sa nechystá urobiť závažné kroky keď je zaľúbený,o to ťažšie by sa neskôr jeden druhému prispôsobili v každodennom živote, nechcem povedať rutine.Uz je tam v hre rozum a komfort.Ked je človek v mladosti zamilovaný rozum a komfort nehrá prvú rolu.Vyskusajte to takto ťahať,a samé sa vám to ukáže, aké to prinesie výsledky.
@anonym_autor vzťah na diaľku má perspektívu len ak má aj nejaký cieľ - žiť potom spolu.
Ja som mala vzťah na diaľku asi pol roka ale my sme mali od seba 1800km. Ja v zahraničí, on na SK. Cestoval za mnou, ja za ním. V podstate sme sa videli každý mesiac asi 2 víkendy + keď sa podarila dovolenka tak som došla ja na SK na týždeň, dva. Takto sme fungovali. Lenže my sme vedeli že spolu budeme lebo sme sa tak dohodli. Ja som sa plánovala aj tak vrátiť domov čiže tu to bolo jasné že budeme jedného dňa spolu na SK. Ale dovtedy sme fungovali cestovaním. Nebolo to ľahké ale bolo to pekné 🙂 každý deň sme si volali večer, tešili sme sa na seba. Potom keď som prišla na SK , tak nás delilo už. "len" 120km. Čiže museli sme sa dohodnúť kde sa usadime aby sme boli už normálne spolu. Ja som z mesta kde nechcel ísť on a on je z ešte horšieho mesta kde by som nechcela ísť ja. Urobili sme kompromis a kúpili sme si byt v "metropole východu", čo je mesto presne v strede medzi našimi mestami odkiaľ pochádzame .
Už sme manželia a čakáme bábätko.
Vzťahy na diaľku fungujú ak majú obidvaja o seba úprimný záujem, majú sa veľmi radi a chcú naozaj byť spolu. Taký vzťah musí mať aj cieľ, musíte sa rozprávať o budúcnosti aby ste mali jasno v tom kde váš vzťah smeruje. Ak sa budete len tak na voľno stretávať a nikto z vás nebude chcieť ustúpiť, urobiť kompromis, obetu, tak vám to bohužiaľ nevydrží a nevyjde.
Máme obaja okolo 30...asi áno asi už poznám odpoveď len som to potreboval od dakoho počuť...a je to aj otázka financií to je druhá vec, a tretia že mi príde že proste nemá čas mať hocijaký vzťah aj keď ona chce. Možno keby si nájde niekoho bližšie tak by jej to vyšlo.
Mám manžela zo vzťahu na diaľku asi podobnú vám. Stretávali sme sa dva roky cez víkendy a sviatky. Chodil za mnou do môjho mesta a niekedy ja do jeho mesta na víkend. Našťastie sme sa zhodli v tom že žiť budeme v mojom meste. Ja tu mám záväzky.
@anonym_8524d0 My sme na tom rovnako, no po 2 roku ma išiel poraziť, lebo aj bývanie sa naťahoval viac ako rok. Ale nejak sme vydržali
@anonym_autor no inak ty si muž... takže tak aj môj muž chodil za mnou a prišiel sem bývať, a neni BA, ale tiež od ruky
MY sme tak boli len s rozdielom tam 260 km a nazad to iste videli sme sa aj 3 krát do týždňa.Ak sa chce tak všetko sa da a neexistuju žiadne výhovorky.Po roku sa tak stretavania som sa k nemu prisťahovala.Takže áno da sa ked sa chce a je láska žiadne výhovorky neexistuju. To radšej by som ukončila na tvojom mieste.Byť v situáci je mi s ňou dobre nestači sú to len slova nie skutky a reči treba konať. TY za ňou ísť bývať nechceš ONA kde býva si zariaduje bývanie v takomto vzťahu musi sa jeden prispôsobiť a najsť kompromis.Stretavať sa raz za 2 týždňe je úplne o ničom to by som radšej stopla.
Máme obaja okolo 30...asi áno asi už poznám odpoveď len som to potreboval od dakoho počuť...a je to aj otázka financií to je druhá vec, a tretia že mi príde že proste nemá čas mať hocijaký vzťah aj keď ona chce. Možno keby si nájde niekoho bližšie tak by jej to vyšlo.
@anonym_autor no z toho čo píšeš si myslím že to nevyjde. Inak by ste naozaj hľadali všelijaké možnosti ako to zariadiť. Aj ona, nie len ty.
Pred manželom som mala asi dvoch takých adeptov na vzťah na diaľku a ani jeden ani druhý nevydržal a ani nemali nejakú extra snahu aby sme to spolu zvládli. To až manžel a to som už vedel že bude aj niekde smerovať lebo mi nedaval žiadne pochybnosti. A ty už teraz pochybujes
No snažím sa iniciovať stretnutia len ma trápi, že to ide všetko z mojej strany ona napíše že môže byť dohodneme sa potom. Tak to stojí všetko kým nepríde deň "D" a ten mal byť ďalší utorok no a pre zmenu to padlo mne lebo musím byť doma a preto som práva začal rozmýšlať či to má cenu ak sa máme vidieť raz dva razy za mesiac. Som z toho smutný ale viem, že čím dlhšie to budeme ťahať tým si viac navzájom ublížime.
Mala som vztah na dialku, potom som sa prestahovala k nemu. Isty cas sa to da vydrzat. Len u vas je problem, ze ani jeden sa stahovat nechcete, to potom nema zmysel.
No snažím sa iniciovať stretnutia len ma trápi, že to ide všetko z mojej strany ona napíše že môže byť dohodneme sa potom. Tak to stojí všetko kým nepríde deň "D" a ten mal byť ďalší utorok no a pre zmenu to padlo mne lebo musím byť doma a preto som práva začal rozmýšlať či to má cenu ak sa máme vidieť raz dva razy za mesiac. Som z toho smutný ale viem, že čím dlhšie to budeme ťahať tým si viac navzájom ublížime.
@anonym_autor nie je to rovnocenne. Nepokracuj. Myslim ze ta taha za nos. Preboha ze dalsi utorok 🙄 drzim palce aby si si nasiel nejaku vhodnejsiu
@anonym_autor 120 km je daleko? Ono vztah na dialku nie je pre kazdeho, vyzaduje si silne osobnosti, emocionalne vyspele, ziarlivost musi ist bokom, zaroven dokaze byt krasny clovek si vazi kazdy spolocny moment uplne inak ako ked 2 osoby su spolu 24 hod., resp denne. Zaroven zalezi ako dlho tak planujete fungovat ci mate spolocne plany do buducnosti, aby ste boli spolu normalne. Vzah na dialku taktiez nie je pre osoby ktore neradi travia cas sami so sebou vseobecne ci uz doma alebo su niekam schopny ist aj sami. Nas deli 750 km a vidime sa kazdy vikend celorocne. Mne to sice dovoluje praca… jemu iba v zime, v lete nie vtedy je to na mne… ale vztah posuvame a mame spolocne plany do buducnosti i ked to nebude hned… kazdopadne sa v tomto vztahu citim lepsie ako v dennom vztahu s predoslym partnerom, vztah laska a vasen na dialku je ovela silnejsia a taktiez nase spolocne plany a vsetko. Nie kazdy to zvlada. Niekeds je to narocne same o sebe cestovanie balenie unava atd
@anonym_autor 120 km je daleko? Ono vztah na dialku nie je pre kazdeho, vyzaduje si silne osobnosti, emocionalne vyspele, ziarlivost musi ist bokom, zaroven dokaze byt krasny clovek si vazi kazdy spolocny moment uplne inak ako ked 2 osoby su spolu 24 hod., resp denne. Zaroven zalezi ako dlho tak planujete fungovat ci mate spolocne plany do buducnosti, aby ste boli spolu normalne. Vzah na dialku taktiez nie je pre osoby ktore neradi travia cas sami so sebou vseobecne ci uz doma alebo su niekam schopny ist aj sami. Nas deli 750 km a vidime sa kazdy vikend celorocne. Mne to sice dovoluje praca… jemu iba v zime, v lete nie vtedy je to na mne… ale vztah posuvame a mame spolocne plany do buducnosti i ked to nebude hned… kazdopadne sa v tomto vztahu citim lepsie ako v dennom vztahu s predoslym partnerom, vztah laska a vasen na dialku je ovela silnejsia a taktiez nase spolocne plany a vsetko. Nie kazdy to zvlada. Niekeds je to narocne same o sebe cestovanie balenie unava atd
@akinom0077 Nie 120 neni ozaj až tak ďaleko ale vidieť sa 2x do mesiaca už je prúser na to že to tých 120 je a áno súhlasím so zvyškom a čo sa týka plánov do budúcna ja nechcem stavať dnešok na tom, že o rok by sa "možno dačo posunulo" obaja sme si povedali že áno sú tam sympatie ale obaja máme starosti s dialkou, no a ku tomu sa mi este teraz navyše pridáva to že premýšlam či vôbec na vztah má čas lebo má dáke svoje veci a ledva prehodíme pár správ.
Neviem no...dosť mi to pripomína predošlý vzťah, kde mi povedala že pôjdeme tam a tam lenže realita bola iná...ale tu sme iba na začiatku tak ťažko povedať.
@anonym_autor za mna nie a to hovorím z vlastnej skúsenosti mala som vzťah na diaľku ale ten vydržal len preto že sme pred tým fungovali pól roka normálne a následne 2 roky na diaľku. Ak by to bolo od začiatku na diaľku tak určite nám to nevydrží.
Ďakujem, je mi z toho celého na grc mám strašný zmätok všetko si to porovnávam ale zajtra jej napíšem ako to vnímam...možno ma prekvapí a napíše, že sa nesnažila písať lebo vidí že to nikam nevedie kto vie??😢

@anonym_autor záleží od toho, či sa takýto vzťah na diaľku bude naťahovať niekoľko rokov, alebo či ste ochotní po pár mesiacoch niečo zmeniť.