icon

Má zmysel povedať svokre o dedičných povahách?

26. apr 2025

Ahojte, udiala sa nam taka vec. Nas mladsi syn sa u svokry nahneval, vzplanul a nadaval(do riti, debil). Svokra bola z toho hotova a hovorila svojmu synovi, aby ho prevychoval(bil). Muz mi to povedal az doma, v aute bol nahnevany, nadaval(vulgarne aj pred detmi). Mam povedat svokre, ze jej vnuk je cely jej syn, len sa u nich pretvaruje a aj ked je nahnevany, cusi? Doma, ked sa nahneva-krici, vulgarne nadava(tento stav ma tak 3x do roka), bucha pastou do stola. Ano, nas mladsi je zive dieta s vlastnym nazorom a moj muz jeho "drzu povahu" nedava. Ale vlastne je jeho kopia-ked sa na nieco nahneva. Chcem, aby svokra vedela, ze moj syn nie je zly, ani zle vychovany, proste zdedil vybusnu povahu po otcovi(obaja su este aj rovnake znamenie). Je vhodne, aby som jej to povedala? Rypacky, rolujte nizsie, poprosim slusne nazory na moju otazku. Dakujem Vam.

Strana
z2
oceanahory
26. apr 2025

A si si ista, ze syn zdedil tu vybusnu povahu a nie je to iba tym, ze ma taky vzor doma? 🫣 Jedna vec je mat temperamentne dieta, ale druha vec je, ze tie vulgarizmi ma zjavne od niekoho odkukane...
A ci to hovorit skvokre? Co ja viem...riesi to tvoju situaciu? Skor si pohovor s manzelom, je to jeho mama.

zuzanita1609
26. apr 2025

😄 Svokre povedať,že nech sa nestará do výchovy, pretože aj jej synáčik je nevychovaný,len nie pred ňou-mamičkou. To je fakt dobrý argument 👍.

gelifil
26. apr 2025

ja by som povedala...

svokrinjazykmonika
26. apr 2025

Nemyslím si že je to 3x do roka keď to dieťa tak ovláda.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
26. apr 2025

Nic tym nevyriesis. Na 99% ti svokra aj tak neuveri a postavi sa na stranu syna, lebo ved taky nebol. To, ze nebyva uz x rokov s nou ako argument neobstoji. Pories si to s muzom, aby ked ma nervy, tak nech ide von a nadava tam. Ja som alergicka na nadavanie pred detmi. Mam v okoli par takych kamosiek, ktore nadavaju aj pred detmi detmi. Mam pocit, ze jednej to ale nedochadza. Nastastie mam tu vyhodu, ze ak by to aj pouzili v skole, tak im nikto rozumiet nebude a ja si to s nimi vydiskutujem.

Ale to nie je iba zdedena povaha, ale hlavne vzor doma

autor
26. apr 2025
@oceanahory

A si si ista, ze syn zdedil tu vybusnu povahu a nie je to iba tym, ze ma taky vzor doma? 🫣 Jedna vec je mat temperamentne dieta, ale druha vec je, ze tie vulgarizmi ma zjavne od niekoho odkukane...
A ci to hovorit skvokre? Co ja viem...riesi to tvoju situaciu? Skor si pohovor s manzelom, je to jeho mama.

@oceanahory kamoskin muz bezne vulgarne doma denne rozprava a ani jedno dieta tak nerozprava. Podla mna to je povaha. Ani nase starsie dieta tak nerozprava, vlastne ani mladsi, kedze nerozprava vulgarne, ale "iba" do riti a debil🙉😁aj to iba v hneve(udreli mu nos pri hre a moc ho to bolelo, nahneval sa😕).

autor
26. apr 2025

A muz tiez vulgarne bezne nerozprava. Iba ked sa moc nahneva, co je tak 3x do roka, ked uz sa to nakopi(neobranujem ho, tiez sa mi to nepaci, ale je to aj crta ich znamenia🙉😕).

janinah
26. apr 2025

Dieťa opakuje konanie rodičov.A presne tuto vetu by som povedala svokre,ale hned,nie po par tyzdnoch,ked je to uz zabudnute.Toto s povahou nic nema.

evcagabi
26. apr 2025

Ano, povedat.
A co je to za znamenie, ktoreho crta je toto? 😅 lebo ...

nynia
26. apr 2025

Ja vzdy predtym ako sa nieco opytam a chcem riesit mam aj nejake ocakavanie. Ake ocakavanie mas od tohto ze jej to povies? Co myslis, ze urobi alebo co by mala urobit? Nevyriesi vybusnost tvojho syna a teraz uz ani svojho.

autor
26. apr 2025
@nynia

Ja vzdy predtym ako sa nieco opytam a chcem riesit mam aj nejake ocakavanie. Ake ocakavanie mas od tohto ze jej to povies? Co myslis, ze urobi alebo co by mala urobit? Nevyriesi vybusnost tvojho syna a teraz uz ani svojho.

@nynia chcem, aby vedela, ze jej syn neni taky pokojny, tichy, slusny, ako sa u nich raz do mesiaca tvari. Ma strasny respekt pred rodicmi(boji sa ich este aj dnes)..

oceanahory
26. apr 2025

No ak veris na to, ze povahu niekoho urcuju znamenia, tak ta tu asi zbytocne budeme presviedcat o opaku 🤷🙈.

nynia
26. apr 2025

Ale to ti moze verit a nemusi, ked nebude tak nic sa nezmeni a este ty budes ta zla lebo si "vymyslas". Ako ked chces tak jej to povedz ale ja miesto toho by som riesila vybusnost svojho syna a snazila sa prist nato ako mu pomoct spracovavat hnev a emocie kym sa da lebo potom s dospelym clovekom tazko pohnes.

lindous
26. apr 2025

Myslím, že svokra vie akého má syna, žila s ním, vychovávala ho, zrejme rovnakým spôsobom ako mu poradila vychovávať aj vnuka... a keďže teraz tvoj muž pred ňou "čuší", tak to podľa nej asi fungovalo... ak sa to bude opakovať a budeš pri tom, tak to kľudne okomentuj, ale že by som tú debatu zrovna začínala, to nie... neviem úplne čomu by to malo pomôcť alebo ako táto informácia niečo zmení...

autor
26. apr 2025
@lindous

Myslím, že svokra vie akého má syna, žila s ním, vychovávala ho, zrejme rovnakým spôsobom ako mu poradila vychovávať aj vnuka... a keďže teraz tvoj muž pred ňou "čuší", tak to podľa nej asi fungovalo... ak sa to bude opakovať a budeš pri tom, tak to kľudne okomentuj, ale že by som tú debatu zrovna začínala, to nie... neviem úplne čomu by to malo pomôcť alebo ako táto informácia niečo zmení...

@lindous asi len poznamenam, ze syn je cely otec. Mozno 1uchom dnu, druhym von a mozno zacne hlodat cervik v nej. Ano, oni deti bili. Za vsetko. 😕

autor
26. apr 2025
@nynia

Ale to ti moze verit a nemusi, ked nebude tak nic sa nezmeni a este ty budes ta zla lebo si "vymyslas". Ako ked chces tak jej to povedz ale ja miesto toho by som riesila vybusnost svojho syna a snazila sa prist nato ako mu pomoct spracovavat hnev a emocie kym sa da lebo potom s dospelym clovekom tazko pohnes.

@nynia uz na tom pracujem🙂kupila som si publikacie ticistvariradosti, zacneme s tym robit🙂

nikaeli
26. apr 2025

To nie je výbušná povaha.
To je výchova tvojho manžela.
Dieťa vidí, počuje, opakuje.
Preňho je prirodzené, že keď sa nahnevám, vrieskam a vulgárne nadávam - lebo tak to robí ocko. On nevie, že hnev sa dá zvládnuť aj inak. Je na tebe, aby si mu to vysvetlila. Ako reaguješ, ako sa správaš, keď si nahnevaná? tiež nadávaš? ukáž synovi, že keď sa hnevám, nemusím hneď škaredo rozprávať..

Mám pocit, že teba viac trápi svokrina výčitka ako samotné správanie syna. Lebo skonštatovať a ospravedlňovať také správanie tým, že syn je po otcovi, nestačí. Treba s tým niečo robiť, kým je malý. Inak bude tvoje dieťa húkať na svoju manželku a deti rovnako ako tvoj manžel na vás.

kristinka92
26. apr 2025

Áno povedz jej to. Že povahu zdedil po tatkovi a aj povedz o tých výbuchoch manžela doma. Neviem prečo by iba syn mal byt za zlého, keď robí iba to iste čo videl doma. A ak sa tak muž naozaj chova, nemá byt karhaný len syn. Svokre nech sa otvoria oci. Nie je to fér, že sa tatko pretvaruje a zo syna tým robite jediného vinného

autor
26. apr 2025
@kristinka92

Áno povedz jej to. Že povahu zdedil po tatkovi a aj povedz o tých výbuchoch manžela doma. Neviem prečo by iba syn mal byt za zlého, keď robí iba to iste čo videl doma. A ak sa tak muž naozaj chova, nemá byt karhaný len syn. Svokre nech sa otvoria oci. Nie je to fér, že sa tatko pretvaruje a zo syna tým robite jediného vinného

@kristinka92 presne si opisala, co citim. Vzdy je vinny a zly len povedzme "Petko" 😕😔

autor
26. apr 2025
@nikaeli

To nie je výbušná povaha.
To je výchova tvojho manžela.
Dieťa vidí, počuje, opakuje.
Preňho je prirodzené, že keď sa nahnevám, vrieskam a vulgárne nadávam - lebo tak to robí ocko. On nevie, že hnev sa dá zvládnuť aj inak. Je na tebe, aby si mu to vysvetlila. Ako reaguješ, ako sa správaš, keď si nahnevaná? tiež nadávaš? ukáž synovi, že keď sa hnevám, nemusím hneď škaredo rozprávať..

Mám pocit, že teba viac trápi svokrina výčitka ako samotné správanie syna. Lebo skonštatovať a ospravedlňovať také správanie tým, že syn je po otcovi, nestačí. Treba s tým niečo robiť, kým je malý. Inak bude tvoje dieťa húkať na svoju manželku a deti rovnako ako tvoj manžel na vás.

@nikaeli moze byt. Kedze sme vela s detmi sami a vychovavam ich vacsinou ja. Urcite to hadze na mna, pritom syn je ocinkova kopia. A ona to nevidi.

kristinka92
26. apr 2025

Zober si to zo strany vášho syna- spravili ste scénu z toho že si dovolil vybuchnut u babky a prejaviť sa- pritom sa prejavil iba tak isto ako jeho otec…lenze ten otec sa pred starými rodicmi iba pretvaruje lebo sa ich boji (dospelý chlap?)… lenze teraz sa rieši iba “kauza” okolo syna aky je on zlý, že ma byt bitý (?!) a prevýchovný a v ociach babky je ten najhorší… A tatko sa zbabelo schováva. Babka iba jeho vidí ako hrozného vnuka. Ako sa myslíš cíti tvoj syn? Keď nespravil nič horšie, ako jeho otec keď je doma… Iba on ma byt za zlého? Je to fér podľa teba? Nemal by tatko trosku dospieť? a babka dostať realny pohľad na vec?

autor
26. apr 2025
@kristinka92

Zober si to zo strany vášho syna- spravili ste scénu z toho že si dovolil vybuchnut u babky a prejaviť sa- pritom sa prejavil iba tak isto ako jeho otec…lenze ten otec sa pred starými rodicmi iba pretvaruje lebo sa ich boji (dospelý chlap?)… lenze teraz sa rieši iba “kauza” okolo syna aky je on zlý, že ma byt bitý (?!) a prevýchovný a v ociach babky je ten najhorší… A tatko sa zbabelo schováva. Babka iba jeho vidí ako hrozného vnuka. Ako sa myslíš cíti tvoj syn? Keď nespravil nič horšie, ako jeho otec keď je doma… Iba on ma byt za zlého? Je to fér podľa teba? Nemal by tatko trosku dospieť? a babka dostať realny pohľad na vec?

@kristinka92 ved presne toto riesim. Syn ma vysvetlene, ze sa nam jeho spravanie nepacilo, ze v hneve sa da reagovat aj inak, ale ze ho lubime, aky je. Syn poznamenal, ked bol so mnou sam-mamina, ved som ako ocino, ved som z jeho vajec🙉🙉🙉🤣🤷‍♀️🩵

autor
26. apr 2025
@kristinka92

@kristinka92 ja som scenu nerobila. Ja si stojim za svojimi detmi. To svokra spravila z toho problem a chce, aby jej syn bil svojho v hneve vybusneho syna, aby ho bitim vychoval🙄🙉😕

kristinka92
26. apr 2025

Ja by som to povedala svokre, ale naschval tak aby to pocul aj syn. Aby vedel a citil, že nie je on ten jediný zlý, a že si za ním stojíš ako mama a nebudeš sa skrývať ako jeho otec. Z neho robite obetného baránka, toho najhoršieho na svete a dospelý otec nemá gule nato sa prejaviť pred vlastnými rodicmi? Divne nie? Tam asi tiež nebolo všetko v kostolnom poriadku, ešte pochopím že sa ich bál ako dieta, ale teraz?

kristinka92
26. apr 2025

O výchovných metódach tvojej svokry asi pomlčím radšej. Ešte keď sa jej dospelý syn boji, asi bola nanič mater… V tomto prípade by som ale povedala svokre pravdu, aby syn videl že si za ním stojím.

nikaeli
26. apr 2025

Vieš, ale keď bude tvoj syn takto reagovať v škôlke, v škole, budú to učiteľky riešiť. A čo im povieš? že to má po ockovi? snažím sa ti vysvetliť, že aj keď sa hneváš na svokru a cítiš krivdu, musíš reagovať a synovi vysvetľovať, že takto sa hnev nerieši. Problém nezmizne tým, že zanadáva, či tresne po stole....

autor
26. apr 2025
@kristinka92

Ja by som to povedala svokre, ale naschval tak aby to pocul aj syn. Aby vedel a citil, že nie je on ten jediný zlý, a že si za ním stojíš ako mama a nebudeš sa skrývať ako jeho otec. Z neho robite obetného baránka, toho najhoršieho na svete a dospelý otec nemá gule nato sa prejaviť pred vlastnými rodicmi? Divne nie? Tam asi tiež nebolo všetko v kostolnom poriadku, ešte pochopím že sa ich bál ako dieta, ale teraz?

@kristinka92 tiez mi je divny ten respekt voci rodicom. Nedokaze im povedat ani nie. To iste jeho sestra. Tiez mi to pride divne vzdy. Ja sa narovinu rozpravam s mojimi rodicmi, nemam s tym problem..

autor
26. apr 2025
@nikaeli

Vieš, ale keď bude tvoj syn takto reagovať v škôlke, v škole, budú to učiteľky riešiť. A čo im povieš? že to má po ockovi? snažím sa ti vysvetliť, že aj keď sa hneváš na svokru a cítiš krivdu, musíš reagovať a synovi vysvetľovať, že takto sa hnev nerieši. Problém nezmizne tým, že zanadáva, či tresne po stole....

@nikaeli ved ok. Ideme sa ucit, ako zvladat hnev. Syn v skolke taketo amoky nemaval a v skole mava-bo ho spoluziaci provokuju, ale skor sa z hnevu rozplace, v skole nenadava..

autor
26. apr 2025
@nikaeli

@nikaeli deti ze prejavia vlastnu tvar iba pred tymi, pri ktorych sa citia v bezpeci.. ak to plati aj na dospelych, tak moj muz sa neciti v bezpeci pri vlastnej mame😕😔

Strana
z2