icon

Má zmysel udržiavať nevďačné priateľstvo?

17. nov 2023

Ahojte, v tejto diskusii by som si rada prečítala váš názor na danú situáciu, pripadne aj nejaké vaše podobné skúsenosti.
Ide o to, že mám kamarátku ktorá sa nedávno presťahovala do nového bývania spolu s partnerom a potrebovali pomôcť s pár vecami do domácnosti. Keďže išli do bytu len na určitý čas (potom chcú ísť do svojho, idú si brať hypoteku) nechceli úplne nové veci ale používané, aby ušetrili. My sme mali doma televízor a mikrovlnú rúru ktorú sme im predali za naozaj prijateľné ceny (oproti tomu čo sme pozerali v obchode koľko vychádzajú nové za to nedala ani polovicu). No a teraz k veci. Po dané spotrebiče si prišla, v pohode zaplatila a odniesla si ich preč. Po pár hodinách som od nej mala telefonát ako chcem na nej zarobiť, že tie veci niesú hodné toľko peňazí a pod. Vyjadrila som sa, že mala možnosť si dané veci poobzerať a rozhodnut sa či ich chce alebo nie, nikto ju nenútil k tomu aby ich nasilu brala. Toto však bola len špička ľadovca jej správania. Keď som s ňou chcela poriešiť moje nastávajúce narodeniny kde ich oslávime aj s našimi partnermi odbila ma s tým že ju zaťažujem pixovinami, že ona má teraz dosť svojich starosti a nemá čas toto riešiť, pritom ja mám toho tiež vela ale nikdy som ju takto neodbila. Denne som počúvala jej problémy, jej starosti snažila sa jej vždy pomôcť a poradiť ale jej správanie voči mne začalo byť otrasné a sebecké. Má vôbec zmysel udržiavať takéto priateľstvo?

Strana
z2
grof_monte_christo
17. nov 2023

@autorka Tak sorry, to som zle pochopila. Ja sa starých vecí, co už nepotrebujem, celkovo rada zbavujem a dávam ich aj zacarmo, takze v tomto ťa nepochopím. Potom vôbec nie ste až také kamarátky a zareagovala by som s kľudom Angličana, nech mi tie veci teda vráti a kupi inde lacnejšie.

gta5man
17. nov 2023

@muchotrafka298 aj to je riešenie. Známim nepredávať lebo sa urazia na cenu, a ja to musím dať pod cenu len preto že to ide známemu. Radšej bazár(ik) a vybavené.

muchotrafka298
17. nov 2023

@gta5man niekedy je to takto lepsie, mna zivot naucil, ze radsej takto nepredavat, lebo su s tym problemy. Vacsinou aj ked das zadarmo znamemu, tak ti ani nepodakuje, lebo ved to je samozrejmost a este vyssi level je to,ked zistis, ze tebou darovanu vec dany clovek veselo predava.

mariska1989
17. nov 2023

Prepáč ale nie nemá zmysel pokračovať , udržiavať také priateľstvo .áno príde že to človeku je ľúto že obetoval svoj čas , energiu a teraz sa obrátila o 160 stupňov . Tiež mám kamarátku teda mája som .dennodenne mi vypisovala a sťažovala . Pomáhajú som jej , vozila a teraz sa rok neukázala ani náznak že sadnúť niekam .a to sne boli 4 baby sadnúť rok a pol dozadu ona si chodí kade tade inde s inými pritom hacsom jej obetovala čas . . Áno trápilo na to veľmi aj napriek tomu že som úprimný človek a vždy poviem ak má niečo trápilo a keď som jej to povedala bola som najhoršia a urobila vieš čo ? Zablokovaná príspevky aby som nevidela že chodí s niekým iným po rúrach a tak .proste falošná 🐖. Mám ju ešte na FB a ig v priateľoch ale zvažujem o vymazanie .i keď nevymazem že je krásna dcéry na ktorú tak tiež sere . Takže za mňa ak sa začne tak chovať nemá to význam

gabriela2023
17. nov 2023

Ja som mala podobnú kamarátku. Prestala som sa s ňou baviť.Vobec mi nechýba. Lebo mi nič pozitívne to kamarátstvo nedalo. Bavila som sa s ňou iba kôli zvyku. Ty sa musíš rozhodnúť ale ja by som sa buď z ňou prestala baviť. Alebo jej napísať čo ty na nej vadí a dať jej poslednú šancu udržať vaše kamaratstvo.

koniarova
17. nov 2023

Nikdy by som použité veci najlepšej kamarátke nepredávala. Ale k veci. Sadnite si spolu a všetko,vo si tu napísala jej povedz. A potom sa rozhodni.

dadis
17. nov 2023

Myslim si, ze kamaratka je na teba urazena, ty ju vlastne nemas rada. Tak nacase to asi ukoncit

thoughtfulweirdo
17. nov 2023

Čudujem sa, koľké píšu, že si jej mala veci darovať. Ja by som od kamarátky normálne funkčné elektrospotrebiče nikdy neprijala zadarmo 🙂 každopádne, myslím, že priateľstvá môžu mať aj kolísavú frekvenciu, možno je zrovna čas ten kontakt zvoľniť a kto vie, možno si k sebe o nejaký čas zase nájdete cestu.

dadis
17. nov 2023

@thoughtfulweirdo Vidis, ja by som zase pouzite spotrebice znamemu nikdy nepredala..a dostala som od tety mikrovlnku zadarmo 😀

autor
17. nov 2023

@dadis ty si iná, ja som iná.. ty by si nepredala, ja som si predať dovolila😃táto debata je úplne bezpredmetná je to každého vec ako so svojimi vecami naloží..

dadis
17. nov 2023

@autorka sama si predsa pisala, ze inej kamaratke by si zadarmo veci dala, tejto nie...vidis, tak tuto kamaratku si uz stratila 🤷‍♀️

autor
17. nov 2023

@dadis ano a tiež som k tomu písala že táto kamarátka mi nikdy nič zadarmo nedala , práve naopak za všetko som jej vždy musela zaplatiť a to presne takže ako hovorím bezpredmetná debata, tu by sme aj do rána mohli rozoberať či darovať či predať toto je každého osobná vec

tom_i
17. nov 2023

Kamarátom väčšinou darujeme, bezodplatne pomáhame a oslavy neorganizujeme. Ak s niekým chceme byť, zavoláme dojdi alebo stretneme sa, nepotrebujeme dary, ale ľudí na ktorých sa môžem spoľahnúť aj o polnoci aj keby sme sa rok nevideli. V podstate ste len 10 či kolkoročné známe

mamina7070
17. nov 2023

tak potom ste len zname a nie kamaratky 😉

nenne27
19. nov 2023

Ved vy vobec nie ste kamaratky...

gab1sol
19. nov 2023

Tvoj komentár “sú kamarátstva a kamarátstva…” hovorí za všetko. Nie ste kamarátky. Ste len dlhoročné známe. A tvoja známa to vie. A ty si to evidentne už dlho uvedomuješ, inak by si si nepamätala, že jej všetko platíš do posledného centu a štve ťa to. Takto kamarátstvo nevyzerá…

Strana
z2