Má zmysel udržiavať priateľstvo so susedkou?
Ahojte, na materksej som sa zoznamila s mojou susedkou, mame dcerky. Celu matersku / rodicovsku sme boli spolu. Ja som nastupila do prace, nase baby chodia do inej skolky, avsak.... Nejak sme sa oddialili. Ona chodi von s malou pred bytovku na ihrisko. Ja nie. Proste citim, ako keby nechcem s nou nic spolocne, na druhej strane mi chyba....
Velakrat som ju volala napriklad do Bratislavy, ona nejde, lebo liberalne mesto. Ani na Nivy. Neexistuje aby vstupila do toho mesta. Zem je plocha. Uhrik je top. Do Madarska sa kupat nie. Do Rakuska do Familyparku nie, tam su teroristi. Iba slovensko. Produkty iba slovenske. Vylety iba slovenske. Auto iba max cesko. Oni peniaze nebudu davat do zahranicia.
Ja by som ist von ani nemala s kym, kedze pozbierala nejake mamicky z bytovky.... Chodia von 4 + deti.
Bola som s nimi 1x. Od jej kamosky som napocuvala, ze urcite by nedala mmr ockovanie na mojom mieste.
Akozebja toto nie som. Chyba mj spolocnost trochu po robote. Dcerka tym padom tiez doma. Minule napriklad vosla kamoskina dcerka k nam, akoze v poriadku. Zobrala na chodbu ten vtceh notebook, otvorila a potom hodila na zem a nechala ho tam. Jej mama nic.
Ach neviem... Mam kamosky v robote, ale nebyvaju blizko.
Opisala si ju tak skaredo, ze mi pride tak, ze tuzis po jej spolocnosti len zo zufalsfva, lebo nemas ine kamosky s deckami. Trapne. (Z Tvojej strany, prepac.)
"Proste citim, ako keby nechcem s nou nic spolocne, na druhej strane mi chyba...."
Tak sa rozhodni 🙄 Ale nemyslim si, ze Vase kamaratstvo ma nejaky vyznam, ked mas na nu nazor taky ako mas. (Bez ohladu na to, co si o nej myslim ja skrz Tvoje slova)
Keď sa ti nepáčia jej názory a postoje
Neakceptujes to,tak čo riešiš?
Nerozumiem a to sa tak zazracne zmenila odkedy uz nie je na rodicovskej? Co vas spajalo cely ten cas pocas materskej a rodicovskej, ved to su 2-3 roky ci? Predtym zem plocha nebola a Uhrik nebol top? Verim, ze sa pytas uprimne a nie s cielom rozduchat tu zasa vasne pred vecerom.
Kazdopadne nie neostala, nemam za priatelov ludi, s ktorymi sa rozchadzame v nazore na zakladne veci a ktori ignoruju vedecke fakty (ako napr. ze zem nie je plocha).
@petamich vies co, ani sme sa tak nebavili o tychto veciach, ale ako keby sa premenila od volieb a jej muz detto. Ale extremne. Dokonca sa mi priznal, ze ked Caputova bola prezidentska, tak jej z fake uctov vypisoval....
A ked sme boli spolu vonku este, tak klasika, plienky, heacky, kocik, atd.
@petamich vies co, ani sme sa tak nebavili o tychto veciach, ale ako keby sa premenila od volieb a jej muz detto. Ale extremne. Dokonca sa mi priznal, ze ked Caputova bola prezidentska, tak jej z fake uctov vypisoval....
A ked sme boli spolu vonku este, tak klasika, plienky, heacky, kocik, atd.
@anonym_autor ale co teda riešiš?bud sa snou chces baviť alebo nie
Opisala si ju tak skaredo, ze mi pride tak, ze tuzis po jej spolocnosti len zo zufalsfva, lebo nemas ine kamosky s deckami. Trapne. (Z Tvojej strany, prepac.)
"Proste citim, ako keby nechcem s nou nic spolocne, na druhej strane mi chyba...."
Tak sa rozhodni 🙄 Ale nemyslim si, ze Vase kamaratstvo ma nejaky vyznam, ked mas na nu nazor taky ako mas. (Bez ohladu na to, co si o nej myslim ja skrz Tvoje slova)
@anonym_afc565 akoze ona nie je zla, ale tie ich nazory a cele chapenie. Nechapem. Cca od volieb.
@anonym_autor ale co teda riešiš?bud sa snou chces baviť alebo nie
@anonym_a9672b Ved toto, ze neviem. Nemam uz naladu pocuvat ich blbosti, zaroven som smutna, ze som sama.. 😏
@anonym_autor chyba ti tato suseda alebo si obcas s niekym poobede pokecat ? Ak by si byvala na lazoch, ano, mozno by stalo za to sa zblizit. V meste je tych moznosti na stretnutia omnoho viac.
@anonym_a9672b Ved toto, ze neviem. Nemam uz naladu pocuvat ich blbosti, zaroven som smutna, ze som sama.. 😏
@anonym_autor tak ich nepočúvaj
Lebo stretavat sa s niekým len preto, že nikto iný,,lepší,,nieje, tiež nieje moc pekne
@anonym_autor tak ich nepočúvaj
Lebo stretavat sa s niekým len preto, že nikto iný,,lepší,,nieje, tiež nieje moc pekne
@anonym_a9672b to nie je o tom, ze lepsi/nelepsi... Proste nestotoznujem sa s ich nazormi. Posledne stretka boli uz len o politike. Uhrik a mazurek robia najviac pre slovensko. Ja toto fakt nie.
@anonym_autor chyba ti tato suseda alebo si obcas s niekym poobede pokecat ? Ak by si byvala na lazoch, ano, mozno by stalo za to sa zblizit. V meste je tych moznosti na stretnutia omnoho viac.
@anonym_032ec0 mozno toto, aby som mala niekoho, a aby dcerka mala kamosky v mieste bydliska.
Ani sa ti nečudujem, že sa ti nechce baviť s dezolátkou čo volí náckovskú republiku a verí konšpiráciam. Vykašli sa na nu, idealne aj keď sa deti nebudu spolu hrať. Z tej jej dcérky vyrastie len daľší dezolát, čo to nikam nedotiahne...
Ja osobne by som si skratka nasla niekoho ineho na stretavanie, tebe nechyba ona, tebe chyba niekto.
@anonym_a9672b to nie je o tom, ze lepsi/nelepsi... Proste nestotoznujem sa s ich nazormi. Posledne stretka boli uz len o politike. Uhrik a mazurek robia najviac pre slovensko. Ja toto fakt nie.
@anonym_autor tak sa snimi nebav
Sama teraz si si odpovedala
Sú akí sú
Každý je nejaký
@anonym_032ec0 mozno toto, aby som mala niekoho, a aby dcerka mala kamosky v mieste bydliska.
@anonym_autor rozumiem. Ja byvam dost mimo, v susedstve mam jedneho starsieho suseda a jednu rodinu s detmi. So susedou som sa zblizila az po rokoch, postupne sme si k sebe nasli cestu a musim priznat, ze teraz sme si velmi blizke. Politiku neriesime vobec.
Ja takto od veci ak smiem,ale to naozaj su ludia co veria v plochu zem? Maju nejake specialne atlasy s doskou zeme?:D Mne kebyze to niekto povie,tak prisaham ja asi vybuchnem od smiechu. Inak uplne s uctou respektujem kazdeho politicky nazor,i na ockovanie,sposob vychovy a pod . Ale take ze plocha zem, ci postreky z lietadiel tak to je za mna stopka. Celkom ma to zaujima, to naozaj uci dieta pesnicku ze "nasa zem je gulata-teda nie plocha... " :D
@anonym_autor a ako travis cas s dcérou ked pises ze dcera je tym padom tiez doma? To sama s nou von nechodis? Napr na ine ihrisko?
Ja takto od veci ak smiem,ale to naozaj su ludia co veria v plochu zem? Maju nejake specialne atlasy s doskou zeme?:D Mne kebyze to niekto povie,tak prisaham ja asi vybuchnem od smiechu. Inak uplne s uctou respektujem kazdeho politicky nazor,i na ockovanie,sposob vychovy a pod . Ale take ze plocha zem, ci postreky z lietadiel tak to je za mna stopka. Celkom ma to zaujima, to naozaj uci dieta pesnicku ze "nasa zem je gulata-teda nie plocha... " :D
@katuskamala1 presne aj o chemtrails som si vypocula prednasku. 👤
tvoja susedka má ozaj blbé názory. Moja kámoška by určite nebola
@anonym_autor ach co by som ja dala za taku kamaratku susedku.. :D ja by som si snou sadla..
@anonym_autor
Toto si nepisala nahodou tiez ty?
Celkom sa to podoba tvojej situacii, ci nahodicka?
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/nechcem-pocuvat-nasho-suseda/
Ty si presne ten prípad, ktorý ostáva v nefunkčných vzťahoch lebo nevie byť sám. Ty ju vôbec nemáš rada ako kamarátku len si inú nenašla tak čakáš kedy sa jej uráči na teba vôbec pozrieť. Však ži, nájdi si svojich ľudí, choď von. Dcéra nemá spolužiačky? Ty kolegyne? Muž? Ostatná rodina?
@anonym_autor Možno by stačilo zájsť pri prechádzke o dve ulice ďalej a byť s inými mamičkami na inom ihrisku. So susedkou by som sa obmedzil len na pozdrav a nezáväznú konverzáciu na chodbe. (...napríklad, čo dnes ide variť, dieťatko má soplík, kúpila som decku pekný svetrík...atď).
@anonym_autor Ty potrebujes na ihrisku spolocnost? Ved zober dieta a chod, kde chces Ty, pri najhorsom budete na ihrisku same dve. Rozhodne by som nesedela doma.
Tak každý sme iný,možno je chyba v Tebe,keď ona má kamošky a Ty nie.Niekedy stačí sa trocha prispôsobiť.Možno po čase sa na tom spolu zasmejete,že ako si ju nemala rada pre jej názory😂
@anonym_autor Možno by stačilo zájsť pri prechádzke o dve ulice ďalej a byť s inými mamičkami na inom ihrisku. So susedkou by som sa obmedzil len na pozdrav a nezáväznú konverzáciu na chodbe. (...napríklad, čo dnes ide variť, dieťatko má soplík, kúpila som decku pekný svetrík...atď).
@komir63
Jojo chlap na MK s fajn názorom, vzácne 🙂
@anonym_autor
Si introvert? Ja nie, idem do parku ako minule a tam babka s vnučkou. Strávili sme spolu krásne dve hodiny. O 5 dní som stretla jej dcéru s malou Katolíckou znova. Potešila som sa pozdravila ahoj Karolinka 😀! Jej mamina sa usmiala a ja som sa predstavila. Potešila sa. Že jej mamina (ťa babka) hovorila o našom milom stretnutí. A tak sme si vymenili číslo a budeme sa takto stretávať. Skús aj možno nejaký krúžok pre malú -reakne to je pre matky, nech sa zoznámia 😁. Aj to je možnosť kde spoznať mamy s deťmi. Choď von, sleduj, otvor ústa. Ja mám napríklad kamošky, ktoré sú úplne proti očkovaniu. Jedna má muža biochemik a, očkovanie proti kliešťom ho ako decko dostalo do nemocnice. Dieťa očkované nemajú. Úplne však rozumie aj môjmu strachu nedať očkovať. Nehľadáme sa aké rešpektujeme jedna druhú a svoje strachy. S tymi ďalšími rovnako. A zem je plocha? No nech tomu verí, veď ťa tým neohrozuje či? Ja občas skôr úverom, že bledé uvidím vilu a jednorožca akoby som mala veriť, že vyhrám v športe 🤣.
Jednu kamošky som hneď stopla, keď mi hovorila hrýzť očkovania. Nechcela som o Tom s ňou debatovať, vo nebola schopná vidieť aj môj pohľad na vec. A napriek tomu sa bavíme o iných veciach.
Ale že nepôjde do Ba, kúpi len ak produkty a v At Family parku sú teroristi ?? 😂 No nie teroristi ale egoisti v drvivej väčšine sú to Rakúšania! Mnohí z nich sú neohladuplni a fajčia kade tade namiesto na vyhradených miestach. Ty chodíš do Family parku?
Tak sa ukázala aké má postoje a názory, nevyhovujú ti, nevadí. Hľadaj inde veď nie je jediná na svete.
@anonym_autor nechapem preco je dcerka doma. Pretoze mama nema vonku kamaratky? Ty predsa nie si male dieta, ze potrebujes spolocnost. Chod s malou na ihrisko, ty sa nemusis s nikym zdruzovat, staci, ze sa ona pohra.
@anonym_autor vypočuj si pár vystúpení napríklad Mazureka v europarlamente a potom pár vystúpení niekoho z liberálneho krídla a potom skús povedať, kto je mimo a ťahá nás do …

Nerozumiem a to sa tak zazracne zmenila odkedy uz nie je na rodicovskej? Co vas spajalo cely ten cas pocas materskej a rodicovskej, ved to su 2-3 roky ci? Predtym zem plocha nebola a Uhrik nebol top? Verim, ze sa pytas uprimne a nie s cielom rozduchat tu zasa vasne pred vecerom.
Kazdopadne nie neostala, nemam za priatelov ludi, s ktorymi sa rozchadzame v nazore na zakladne veci a ktori ignoruju vedecke fakty (ako napr. ze zem nie je plocha).