Má zmysel vzťah na diaľku?
Spoznala som sa s chlapom, ktorý býva odo mňa asi 230 km ďaleko. Boli sme spolu už párkrát, ale ešte sa poriadne nepoznáme. Cez správy rozoberáme väčšinou všetko, no najčastejšie to, ako sa znovu stretnúť.
Minule sa nám to podarilo len vďaka tomu, že mu rodičia dovolili ísť autom, aj mu ho v ten deň nakoniec zakázali, pretože cestou za mnou nabúral.
Obaja ešte chodíme do školy a máme 21 rokov.
Za našu krátku známosť sme sa rozišli už trikrát a vždy sme sa k sebe vrátili.
Prečo to píšem? Pretože neviem, či to celé má vôbec zmysel. V blízkej dobe sa za ním chystám cestovať prvýkrát sama do cudzieho štátu. Bojím sa, že to takto ďalej nepôjde. Že budeme spolu len občas, a ďalšie stretnutie bude vždy až o mesiac.
Zvládli by ste byť v takom vzťahu?
@anonym_autor no vy ste sa ani nerozišli, len ste si prestali písať 😂🙈. Toto nie je vzťah, ani na diaľku.
Keď sa "rozchadzate" a nerozumiete si ani len cez správy, ako chcete spolu vydržať v reálnom živote, kebyže sa k sebe nasťahujete?
Dievča neblázni. Toto nie je ani vzťah a uz vôbec nie láska. Kašli na to a začni odznova s niekým, kto je bližšie a nie je taký trtko
Keď sa "rozchadzate" a nerozumiete si ani len cez správy, ako chcete spolu vydržať v reálnom živote, kebyže sa k sebe nasťahujete?
@13uzivatelka11 Rozchádzali sme sa kvôli tej diaľke, lebo mi vadilo, že si na mňa nevie nájsť čas. Popravde ešte stále nevie, musím za ním vycestovať ja.
Nikam necestuj ,zazelaj mu veľa šťadtia v zivote a prestan mu pisať.
Inak cestovať ako autom nedokáže, alebo sa mu len nechce?
Vy ste len kamaráti bez výhod. Nikam necestuj.
@anonym_autor takýto vzťah má aký zmysel? Musíš za ním vycestovať? Ty šibe? A to ako na čo? Akú perspektívu vidíš v tomto vzťahu? Lebo ja žiadnu
tak 230km zas nie je až tak veľa, ale v tvojom veku by som sa nato vykašľala. ty potrebuješ byť s niekym často - spolu chodiť do kina, na prechádzky, lyžovať .... v tvojom prípade je 230 km veľa.
Prepac, ale toto by bolo uveritelne keby so mala 15. Chystas sa vycestovat 230 km …. Do „cudzieho“ statu …kam, respektive odkial cestujes … 230 si uz daleko za Viedno, Budapestou a v polke cesty do Prahy… (aj ked tieto mesta mas na dosah velmi jednoducho, takze ani auto nie je potrebne) Predpokladam, ze chodis na VS, mas tam xy ludi/ chlapov rovno pod nosom. 230 km je nic, pokial si samostatne mobilna a stoji to za to. Ale ak ste obidvaja odkazani na Bus/vlak alebo poziciavanie auta od rodicov … najdi si niekoho v dosahu MHD. On nevie a ty ho chces navstivit. Si si ista, ze nema niekoho v mieste bydliska a caka na krasavicu, co za nim bude chodit domov ako donaskova pizza?
Je ti toto treba?
Prepac, ale toto by bolo uveritelne keby so mala 15. Chystas sa vycestovat 230 km …. Do „cudzieho“ statu …kam, respektive odkial cestujes … 230 si uz daleko za Viedno, Budapestou a v polke cesty do Prahy… (aj ked tieto mesta mas na dosah velmi jednoducho, takze ani auto nie je potrebne) Predpokladam, ze chodis na VS, mas tam xy ludi/ chlapov rovno pod nosom. 230 km je nic, pokial si samostatne mobilna a stoji to za to. Ale ak ste obidvaja odkazani na Bus/vlak alebo poziciavanie auta od rodicov … najdi si niekoho v dosahu MHD. On nevie a ty ho chces navstivit. Si si ista, ze nema niekoho v mieste bydliska a caka na krasavicu, co za nim bude chodit domov ako donaskova pizza?
@anonym_3f5748 čo je na tom také neuveriteľné?
Mal som nieco podobne. Videli sme sa 2x za rok ja hlupo veril. Len nas nakoniec bolo viac s ktorymi flirtovala a nakoniec spala aj tak s uplne niekym inym. Na ktorom mieste v jej rebricku som bol ani nechcem pomysliet.
@anonym_autor 230km je ze sa uvidime kazdy vikend. Vlak bus par eur. Muz za zenou pojde takuto vzdialenost kazdy tyzden ak ju ma rad, ty za nim tiez ak ho mas rada. Vsetko ostatne su naivne predstavy a vyhovorky.
My sme sa s o niečo väčšou vzdialenosťou videli väčšinou každý druhý týždeň, občas toho bolo “veľa” a mesiac nič, viac času sme spolu trávili len medzi semestrami, keď sme odskúškovali. Po škole sme začali spolu bývať a zistili sme, že na dennej báze spolu jednoducho fungovať nevieme a zabili sme 4 roky našich životov. Ja o niečo viac, lebo jemu sloboda, ktorú vzťah na diaľku prinášal vlastne vyhovovala. Už by som do takéhoto vzťahu nešla, obzvlášť, keď už od začiatku nejaví nejakú väčšiu snahu o to byť fyzicky spolu. Počúvaj intuíciu.
Vzťah na diaľku sa dá udržať,ale len pre tie veľké lásky,pre ktoré je to ako taký povestný priaznivý vietor 😊,pre niekoho,kto dovolí,aby za ním cestovala slečna 230km,je to ako ničivé tornádo. Čo to je za chlapa, ktorý si nenájde čas na niekoho,koho chce a nechá ťa dochádzať za ním? To si snáď nie až tak zúfalá 😏.
@anonym_autor podla mna prezije mizive percento vztahov na dialku. To musia byt extremne suladni ludia (doslova "stvoreni jeden pre druheho"), ktorym to vyjde, kym mozu zit spolu.
[Ale podla mna zas nie je nic nenormalne, ked niekedy cestuje on za nou a inokedy ona za nim.]
@anonym_3f5748 😂 a ešte si predstav, že ona je z BA a on z MT? A už máme tých 230km a ešte stále nie sme v cudzom štáte
@anonym_3f5748 čo je na tom také neuveriteľné?
@anonym_autor nie je to ani také neuveriteľné, ako hlúpe - akt zúfalky
Vztah na dialku ma zmysel len vtedy, ak je dvojica uz par a su zosuladeni a odlucenie je len docasne, napr. kvoli erazmu, stazi, etc. alebo v pripade spoznavania sa, ma ciel. Napr. dostudujem a prestahujem sa. Skonci mi staz a a budeme spolu. Mate plan, kde spolu ostanete. V akom meste, v akom state. Mate tam pracovne moznosti? Ako je to tam s byvanim? Ja som mala s muzom vztah na dialku rok, ale mali sme jasno. Zostatnicujem a idem za nim. Ak to nevyjde, vratim sa. Uz 12 rokov sme spolu a to sme sa videli za ten prvy rok cca kazde 3 mesiace. Ale rozist sme sa nemuseli ani raz. Zaroven sme vsak mali o par rokov viac, obaja dlhy vztah za sebou a presne sme vedeli, co v zivote chceme a co nie.
@anonym_autor ono je to asi tazke, lebo bývate s rodicmi. Neviem ci on prespí u teba, ked pride alebo ty u neho, ked prides. Ci idete iba na otocku. Ak mate vlakový spoj a nemusite prestupovať, tak sa to asi da zvladnut. Lenze tu je vela dalsich faktorov. Skola, skuskove, ci viete byt spolu cely vikend, co je dôvodom, ze neviete byt spolu cez vikendy atd….
@anonym_autor vzťah na dialku som zvládla 2x. Raz cca vzdialenosť ako mate vy a druhy krat Taliansko. Ale vztah aky popisujes, by som nezvladla ani keby tam vzdialenost nebola.
@anonym_autor nie.
vztah na dialku ma zmysel za istych okolnosti. 1. Obaja viete, kedy a ako sa vzdialenosť skončí. Máte jasný plán, kedy sa jeden z vás presťahuje za druhým, alebo kedy sa obaja vrátite na neutrálne územie (napr. „O rok doštudujem a presťahujem sa za tebou“).
2. Vzťah má zmysel, ak vás oboch vedie k niečomu väčšiemu – k spoločnému životu a rodine. Ak neexistuje, vzťah stráca účel.
3. Musíte mať pevnú dôveru v partnera a silný záväzok, že sa k sebe správate, akoby ste bývali v jednom meste. Vernosť a úprimnosť sú tu absolútne kľúčové.
4. Musíte aktívne nahrádzať fyzický kontakt kvalitnými rozhovormi – nielen posielaním správ, ale videohovormi, ktoré sú plánované, a kde si na seba naozaj urobíte čas.
5. Finančné a časové možnosti musia umožňovať pravidelné návštevy. Fyzický kontakt, aj keď len občas, je nevyhnutný pre udržanie intimity.
Bože ste ešte deti ,ale dobre som sa zasmial
my sme boli tak rok 255 km a videli sme sa aj 3 krát do týždňa.Keby ťa miloval tak by urobil všetko preto aby ste spolu boli ale nechce.
Pamatam si ze sme boli od seba 400km mladi a tuzba bola. Stretneme sa dnes? Obaja sme cestovali po 200km aby sme sa na pol ceste stretli. Toto asi s nim nezazijes

@anonym_autor “Za našu krátku známosť sme sa rozišli už trikrát a vždy sme sa k sebe vrátili.” nie to fakt zmysel nemá. Ja som mala tiež frajera z iného súťaži a chodila na vš, no boli sme spolu každý týždne lebo sme chceli obaja. Keby on chce tak sa zariadi a ty tak isto