icon

Majú peniaze vo vzťahoch naozaj moc a kontrolu?

11. apr 2024

Myslim si, ze castokrat vo vztahu je to tak, ze kto prinesie do rodiny viac penazi, ma vyssiu moc a kontrolu nad tym, ako bude zivot rodiny vyzerat. Nejdem tu spominat extremne pripady, ked muz zene nedovoli kupit si ani kavu, lebo ved je na rodicaku a nezaraba. Skor mam na mysli pripady, ked muz napriklad zarobi podstatne viac, a tym padom rozhoduje o tom ake auto sa do rodiny kupi, kde budu byvat, kde sa pojde na dovolenku atd. K tomu ak je zena bez prace a prijmu (dlhodobo) tak muz moze nadobudnut pocit, ze ved on to bez nej financne zvladne, ale ona bez neho nie, tym padom moze zene viac rozkazovat, lebo ma pocit, ze on ma viac moci vo vztahu. Je to naozaj pravda, ze kto ma peniaze, ma vyssiu moc vo vztahu, a viac kontroly? Ake su vase skusenosti?

Strana
z2
zooeynka
12. apr 2024

@mandzula tusim sa ta to dotklo 🙂

beata_k
12. apr 2024

Daj cloveku moc a spoznas jeho charakter...

mandzula
12. apr 2024

@zooeynka nedotklo, nemalo preco, len som chcela poukazat na to, ze keby ma muz vylucil z vyberu auta, dal by mi jasne najavo, za co ma ma, to je vsetko. Ja vsak, nastastie, taketo pana tvorstva nemam a o vsetkom rozhodujeme spolu bez ohladu na to, kto prave zarobil viac.

zooeynka
12. apr 2024

@mandzula tak snad veris svojmu muzovi natolko ze vyberie spravne auto aj bez tvojho vyjadrenia sa,nie? Ja napriklad ano, ale teda auto som si vybrala sama. Ale keby som bola nesoferka tak neriesim, nemam preco ked ho soferovat nebudem. Muz je dostatocne mudry aby vybral dobre. To je akoby muz, ktory nikdy nevari prispieval navrhmi do kupy novych hrncov....

mandzula
12. apr 2024

@zooeynka okrem sofera sa v aute musim citit prijemne aj ja ako pasazier, takze nevidim dovod nevyjadrovat sa k jeho kupe bez ohladu na to, ci muzovi verim alebo nie. Nema moj zadok ani moj chrbat, aby vedel posudit mieru mojho komfortu.

brrunetkaa
12. apr 2024

My nie sme manželia. Priateľ zarobí asi 4x tolko čo ja ale všetky väčšie výdavky v domácnosti spoločne konzultujeme. Nikdy nekúpil nič len tak sám od seba. Vždy sa pýta na môj názor aj keď je to niečo čo ja nevyužívam. Nebude to peniazmi ale človekom.

lenka.25
12. apr 2024

Toto je velmi individuálne . Môj muž zarobí podstatne viac , ale je mu úplne jedno kde bývame, aké mame zariadenie atd … teda nie že mu to je jedno , ale nezáleží mu na tom , či je kuchyňa biela , ružová , alebo zelena . Keď sme si vyberali bývanie , dali sme si rozpočet a povedal nech si niečo vyberiem a pôjdeme to pozrieť . Auto mi vždy kupil take , aké som chcela ( teda samozrejme v rámci rozpočtu ), síce k jednému mal výhrady , ale povedal , že ja na ňom budem jazdiť , ale on by take nechcel . Dovolenka mu je že úplne jedno kam ideme , hlavne že ideme sme spolu .
Je názoru , že jeho stastie spočíva v mojej spokojnosti 😂 .
Takze nie , je to blbosť , je to vždy o povahe ľudí .

Strana
z2