icon

Majú vaši muži znížené hygienické štandardy?

19. jún 2024

Sú (vaši) muži zanedbaní/špinaví/smradľaví/ so zníženým hygienickým štandardom? 😀

Zaujala ma diskusia o tepovaní gauču, kde sa vyskytli aj poznámky o tom, ako ich muž ľahne na gauč spotený až je z toho zažlknutý gauč, prípadne že muž ľahne po práci zafajčený a smradľavý rovno na gauč 😂

Ako niekto môže bez sprchy spotený kdekoľvek zaľahnúť? Resp.celkovo sa aj stretávam s tým, že muži napríklad v MHD hrozne zapáchajú, antiperspirant im nič nehovorí, nechty dlhé a špinavé, vlasy plné lupín...

Musí žena prizerať svojho muža nech nechodí ako odľud? 😂 Celkovo je otázka, teda výkrik do tmy - ,, proooč " 🤐

orangeblue
19. jún 2024

Ja som zas netušila, ze na gauč sa môže posadiť len osprchovany človek 🫢

sweetlife001
19. jún 2024

@katka700 S tým záchodom si robíš srandu ?

mk1111111111
19. jún 2024

@katka700 prepac, my splachujeme vzdy, aj pomimo, aj, ked ideme po sebe na Wc, kazdy po sebe spkachne, aj viackrat, co s tym ma nedoplatok, nastav si zalohu podla spotreby a nedoplatok nebudes mat.

thirstymonk
19. jún 2024

Nie sme všetci rovnakí. Ja sa o seba v rámci normy starám. Sprchujem sa minimálne raz do dňa, v také dni ako dnes aj dvakrát (raz po špinavej robote, druhykrát pred spaním). Sprchujem sa studenou vodou, aby som šetril rodinné financie a zároveň som otužilec. Dokonca aj zuby si umývam, aj uši čistím. Aj bordel pod predkožkou. Dobrú chuť.
Neviem, prečo to niektorí muži nerobia a príde im to normálne, podľa mňa je to tiež nechutné.

iwesska
19. jún 2024

Mna vzdy zarazi,ked prechadzam okolo nejakeho paru v obchode,zena pekne upravena a chlap smrdi ako skysnuta handra - co pohyb,to zapach,ze az oci stipu. To ta zena neciti? Ani ten chlap? Ved ked viem,ze sa tak strasne smradlavo potim,nosim aspon vsade so sebou kvalitny parfum a neobtazujem svojim smradom okolie🤢

jamimo
19. jún 2024

@jana_eyre_2 kamarátka sa nad tým rozčuľovala, že čo má s ním robiť, že ho nevie donútiť 🤨
Ináč, ja sa vždy tak zamyslím, ako sa bozkávajú ľudia kt. majú zanedbaný chrup... (ok, nie z choroby, alebo následkom chemoterapie, ale veď vieš aké zuby myslím...) A ešte keď vidím špinu za dlhými alebo olámanými nechtami... 😵‍💫 Ok, je rozdiel automechanik, ale ženy, lekári, fuj 🤮

simca06022011
19. jún 2024

Popravde pojmu sa tiez podari na gauci kadejako zaspat :D do spalne ma zakaz vstupu. Ale nikdy nevysiel z domu nevykupany, s umytymi vlasmi, ostrihanymi nechtami a v cistom :D Pradlo sa u nas perie, gauc tepujem (temu som videla :D) + vygasoval deku, co si bez problemov dokaze tam dat, dokonca aj extra vankus ma aby mi nelikvidoval tie "gaucove"... ano hadze pradlo vsade kde sa da, neupratuje, ale teda hanbu v buse by mi neurobil, za predpokladu, ze by busom niekedy isiel :DDD
A tiez mam viac skusenosti so zenami svinkami ako muzmi :DD Staci ist na chlapsky zachod a zensky zachod. AJ u nas vo firme vidno..Mala som aj cisto babu na firme, aj mix, aj chalanov. A je to teda humus co niektore zeny urobia. A na dovolenke? brodit sa v zachodoch v curanici v slapkach, a toaletny papier okolo vsade, hygienicke potreby tiez = lebo netrafim do kosa, netrafim do zachoda? :DDD
A k nechtom, to sa mne skor podari vybehnut s kadejakymi, uz kvoli tomu mam pilnik a spol v kabelke :DD vsak kto sa prti v zahrade v kuse a v kvetinacoch, potom rychlo max spratat, vie... to nie vzdy ta manikura vyzera tiptop :D
A tiez som za to, ze treba vodou setrit, prat ciste veci je nezmysel, rovnaky ako vyvarat oblecenie na 90tke, a vacsinu ani na 60tke netreba... a prat veci po par kuskoch a tak.

nikaeli
19. jún 2024

Kamošila som sa s jedným takmer mojim budúcim. Všetko ok, až kým som neprišla k nemu na návštevu. Ako prvé som si šla umyť ruky. Že bolo umývadlo poopľúvané pastou, no, čo už. Ale zaschnutá stečená pasta na kefke mi obrátila žalúdok. Smradľavý uterák tam visel možno aj mesiac, vyzeral ako handra. Zavolal ma do kuchyne, kým zaleje kávu. Plný drez špinavého riadu. Vytiahol nejaký pohár a len tak ho opláchol. V tej chvíli som sa rozhodla, že mi postačí aj malé presso zo šáločky, ktorú som zbadala v skrinke 😛 Bolo to v piatok, mal mu prísť na víkend syn. Ponúkla som sa, že mu pomôžem s ľahkou večerou. Tú kopu riadu vyložil na pracovnú dosku, do drezu napúšťal vodu s purom. Taniere v nej opláchol a položil na odkvapkávač. Baby, mala som dosť. Viac som sa s ním nestretla 🤦🏻‍♀️ v živote som niečo také nezažila.. vyvoňaný, vyobliekaný, vzdelaný..

katka700
19. jún 2024

@sweetlife001 Uhádla si. Snáď sa mýlim a túto tému to obíde 😂 Možno sa tu neobjavia ani uteráky čo treba prať po 1 použití 😂
Chcela som povedať že každý má hygienický štandard niekde inde a aj keď sa nám to nepáči a nedokázali by sme tak žiť môžeme si akurát pofrflat na MK lebo nežijeme ich život.

maminkadeticiek
19. jún 2024

Hygiena je absolutny zaklad.Moj muz je pri mne aj po 18 rokoch stale v strehu,vidi aku zenu ma vedla seba a velmi mu zalezi aby bol pre mna stale pritazlivy.Takze sprcha,antiperspirant,parfem to je nieco co nahodi hned ked pride domov.Je prenho dolezite byt pre mna pritazlivy.
Autobusom nechodi,ale tak viem si predstavit ze ludia pracuju,potia sa,nie su najvonavejsi ked idu z prace mhd.Dolezite je,aby sa doma hned obriadili.

enmery
Autor odpoveď zmazal
katka700
19. jún 2024

@nikaeli Zažila som podobne v ženskej verzii ako spolubývajúcu a veľmi rýchlo som hľadala iné bývanie. Tí najvyfintenejsi top udržovani ľudia (nemyslím všetci) sú často v súkromí strašni humusaci.

lakebabe
19. jún 2024

Nie, s takým humusakom by som sa ani do reči nedala. Moj muž sa sprchuje bežné aj tri krát denne a používa viac kremov a kozmetiky ako veľa žien co poznám. Na hygienu a čistotu v dome je horší ako ja a v živote by si na gauč nelahol smradlavy a upoteny. To si nedovolím ani ja z veciach co mi cítiť po varení. Okamžite sa prezliekam.
Mam drahy gauč na mieru a keď príde návšteva tak sedáva na deke.

minenkak
19. jún 2024

@orangeblue ja som to doteraz tiež nevedela,asi robíme niečo zlé

fantaghiro21
19. jún 2024

@zojazoja ja len zareagujem trosku pomimo.
ako ja chapem, ze je to niekedy tazsie zvladnutelne a treba trosku zatat zuby pri vykone svojho zachranarskeho povolania(obdivujem ). no len potom maju z takýchto zdravotníkov , ktorí hodnotia každý hygienicky preslap pacientov, zase iný ludia prehnaný narok na seba , strach, obavy,hanbu ... (Chapem, ze asi kamaratka spominala naozaj extremy, podmienky, nie ci ma niekto umyte riady alebo nie je napr oholeny.)
Ja som mala pacientov rozných a to kratko pracujem v zdravotnictve...
Mala som aj vyse 100kg zenu, ktora mala chlpky asi 2 chlpky v 2 radoch. A hovorila, ako sa decentne neoholila a ze ju to mrzi stale sa mi ospravedlnovala atd atd. Peknu manikuru, pedikuru , nesmrdela, mila pani...
Chapem, ze možno kamaratka zachranarka mala skusenosti rozne...a niektorí ziju v hrozných podmienkach (mala som skusenost v minulosti, len ked som chodila opatrovat ludi-na zemi výkaly , atd. povacsine by som povedala, ze takýto ludia maju aj psychicke problemy-co mali.alebo su aj ludia proste lajdaci, zial... )
len niekto , ked si to precita. moze mat komplex , obavy vobec zavolat sanitku, lebo budu zachranari hodnotit bordel , ktorý možno ani nemaju(perfekcionisti).. ak možno chapes , k comu mierim...Trebalo by byt v týchto vyjadreniach opatrný

@autor
ludia su rozní. Snazim sa ludi neposudzovat a respektovat a mat k nim uctu aj ked su rozni a je to tažsie na moj cuch ci zrak....
Viem, ze je nepríjemné citi pach v MHD. Niekto sa potí viac, niekto menej,Niekedy je to zdravotný problem, Lupiny detto.MOj manzel je tenky ako spagat,chudý,a v sprche každý den, poti sa riadne. Kozmetika je to minimum , co moze spravit. zabera az ked si holi pazuchy, pouziva aj kefku na pazuchy a aj to niekedy nepomože.Ale pride domov, okupe sa....(cestuej vlastným autom). Bolo by mi vsak divne, keby muz stravil v kupelni viac casu ako ja.Nebodaj kozmetickými procedurami....To by mi uz naozaj dost divne prislo....Muzom ale vela veci trosku nezapina, aj neporiadok prekrocia a nevnimaju ako neporiadok.Co my zeny vidime ako strasny brajgel, oni ako organizovaný chaos

Moja starka casto cestovala na zahradku, cestovala busom, dopotena , ruky od hliny a predsa prisla domov a hned sa obriadila, okupala, dala si natacky do vlaskov, nafarbila obocie atd . Nevnimala som ju ako humusacku,ale pracovitu zenu .
Iní su naozaj lajdaci možno ....
Ak nezijes v domacnosti s humusakom, neries....
Koniec výlevu :D

zojazoja
19. jún 2024

@fantaghiro21 nehodnotila. Len to opísala. Nie cielene. Ale tiež sme sa bavili na nejakú takúto temu a vtedy to len skonštatovala. Nič viac. Len povedala fakty. Ona je z tých najposlednejsich ktorá by to dákej rozvíjala. Za tých 30 rokov co robí toto povolanie je fakt zvyknutá na všetko. A je veľmi veľmi empaticka.

jamimo
19. jún 2024

@nikaeli pozor, ja poznám jednu bývalú primátorskú rodinu, kde pani má napustený dres vodou týždeň a v tej vode umýva riady 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 To už v Dunaji je hádam voda čistejšia. Keby som nevidela na vlastné oči, neuverím. Pani sa ešte tým chválila, že to ma taký zvyk z domu, že jej mama mala kedysi taký lavórik s vodou v kuchyni... Ok, seniorka, chápem, že má svoje "muchy" ale aj tak...
Moja svokra má tiež iný humus v byte. A tiež VŠ, núdzou netrpí, ani u nej nič nejeme 🤮.... Suseda Mgr, Ing a keď dvere otvorí, za chrbtom jej 20 molí lieta 😄, puch z koberca Kovral (tak 40 ročný) staré zamatové závesy sú melírované sivým prachom...

jamimo
20. jún 2024

@katka700 ja som mala takú spolubývajúcu počas študentských čias. Veľmi pekné a múdre, milé dievča, ale keď som upratovala a menila obliečky, ona že načo??? Že však za 4 mesiace odchádza 🤨

ahhola
20. jún 2024

@jamimo nijeeee😡🤣

jamimo
20. jún 2024

@ahhola ale áno.... 😵‍💫

annamivo
20. jún 2024

Nie, nie je .. nemá problém sa osprchovať aj viac x denne. Keď príde v montérkach zo záhrady, nesadne si inde iba na koženú stoličku, ktorá sa dá utrieť, alebo sa vyzlieka zo špinavého.

lakebabe
20. jún 2024

@jamimo 😳😳😳 by som umrela

heln
20. jún 2024

takze, 1. otazka, jasne, vsetci sa prizname, ze mame doma smradocha a spindura.
2. vec, tiez som nevedela, ze na gauc moze len osprchovany clovek. obaja robime nazvem to "kancelarsku" robotu, takze neprideme domov ako zo stavby. a gauc sme kupili na pouzivanie a nechcem mat na nom nejake seredne deky.
3. vec - aky by mal byt teda ten hygienicky standard? lebo podla komentarov, sa treba sprchovat aspon tri krat za den. tiez som sa dozvedela na mk, ze ani mastne vlasy nie su pripustne, dat neumyte vlasy do drdola a ist tak von je proste zlocin proti mode. lebo kazda zena si musi denne umyvat vlasy, neexistuje argument preco by si neumyla vlasy. lebo to je ako varenie, polievka "sa vari sama", je hotova za 5 minut, tak isto aj maso "sa vari samo".... atd.
ale ano, aj mne vadia smradlavy ludia, co nepoznaju deodorant, ale nejak hlboko sa nad tym nezamyslam.

liz_lemon
20. jún 2024

@maminkadeticiek tvoj muz je v strehu, ked ma robit beznu hygienu? ved to je hadam automatika, nie? takze ak by nebol s tebou, tak je to smradlavy spindur?

michaela329
20. jún 2024

@jamimo ja som mala presne takú istú 😆 A ešte sa sprchovala len v sobotu a mikiny a svetre nosila aj v máj/jún...nie, neprala ich každý týždeň...jej papuče tak smrdeli, že sme ich dávali vetrať, kým bola preč. Raz išla na tri dni preč na nejakú cirkevnú akciu, tak sme jej ich aspoň vyprali - uľavilo sa nám 🫣

fantaghiro21
20. jún 2024

@zojazoja staci,ze to "skonstatovala"
Keby to ostalo medzi vami,no budis...aj tak,tiez som to len skonstatovala,co to vo mne vzbudzovalo po precitani tvojho komentu....

Kolko je zien,dievcat,ktore sa aj hanbia ist ku gynekologovi ...kedysi davnejsie som tu zachytila na mk diskusiu,akk sa autorka pytala,ci vobec gyn riesia,ci je niekto oholeny/neoholeny ,vonavy,smradlavy....lebo mala autorka traumu z par chlpkov.....a ked si to niekto takyto precita,tak si musi pomysliet,aki su ti zdravotnici ,hodnotia vsetko do najmensieho detailu,vrasky,chlpku...

@heln so vsetkym ,co si pisala,suhlasim
Aj ja som sa tu dozvedela uz kedysi,ze mat trochu lupiny,ci mastejsie vlasy je normalne trestny cin....

Ludia,ktori ziju vo vykaloch,v odpadkoch,nemaju zakladne hygienicke navyky,je to uz psychicky problem...

jamimo
20. jún 2024

@michaela329 hrozné 😵‍💫

jovka
20. jún 2024

preboha nie , vonavy , nechty upravene , nemohla by som zit so smradochom

bonboniera
20. jún 2024

@neriman existuje normalne skupina mužov, pre ktorých je každý kto sa dotkne chlapskeho zadku (aj svojho) a nebodaj medzi polkami proste buzerant 🙂 keď som si čítala zážitky žien čo s takýmito dosli do kontaktu, nechcelo sa mi veriť vlastným očiam 🤯
Ja vseobecne nechápem čo sa posledné roky deje, či po tej korone ludom odišiel čuch ale mne býva pravidelne, prakticky každodenne v MHD na vracanie …

lakebabe
20. jún 2024

@bonboniera ono to bolo aj pred koronou. V tých rokoch som dosť cestovala do prace mhd keď som nemala auto a bola to nočná mora aj predtým. Ja už to pochopím u fakt nejakých dôchodcov ze idú kdesi zo záhradky alebo od doktora ale mladí zdravi chlapi ale aj ženy ci sa necítia