icon

Majú vaši partneri problém s platením za deti?

4. sep 2025

Aj vaši muži majú blbé reči ohľadom financií keď majú niečo zaplatiť? V skratke bola som dlhé roky slobodná mamina, mám dvojičky chlapca a dievča, teraz chodia na strednú. Starám sa o ne sama finančne. Po x rokoch som spoznala v práci manžela, padli sme si do oka a máme spolu chlapca. Teraz je prvák a muž má blbé reči čo všetko treba zaplatiť do školy. Každú chvíľu niečo pýtajú, zrps obedy časopis družina triedny fond atď. Povedala som mu nech to platí on, ja som mu nakúpila do školy tašku a pomôcky. To bola tiež palka ale potrebuje to tak som kúpila. Ide o to že muž zakaždým má blbé reči keď treba niečo platiť a keď pýtam od neho peniaze. Bývanie je moje platí mi polovicu za energie a na stravu mi dáva 200 eur že to stačí. Aj keď ja dávam viac než 200 na stravu. Oblečenie kupujem malému len ja topánky len ja. On si ťažko púšťa svoje peniaze, keď má niečo platiť tak vyplakava že ho len o peniaze oberam, že keď bol sám vedel našetriť oveľa viac než teraz keď je so mnou. Podotknem že na moje staršie deti neplatí nič všetko riešim sama. Od neho si pýtam peniaze len na spoločné dieťa. Čo myslíte pýtam od neho veľa? Aspoň keby nemal blbé reči že zas musím niečo platiť.

anonym_8e4aa1
4. sep 2025
@anonym_877e21

@mimi2018 blba rada podla mna- zatahovat male dieta do problemov dospelych alebo "riesit" ich cez neho

@anonym_877e21 ani ja niesom za to lebo to je manipulovanie cez dieťa a to uz je fakt extrém

anonym_a3f164
4. sep 2025

Pohroz mu, ze ak nezmeni pristup pojde s igelitkou tam odkial aa doplazil. Platila si doteraz vsetko sama a 200€ alebo viac vyzivne dostanes … cim bude sarsi tym bude lakomejsi … nezniesla by som takeho ufrflaneho parazita doma

merlinja
4. sep 2025

píšeš "manžela" .... to vôbec nerozumiem tomuto štýlu financovania. A šomrať, že platí na vlastné dieťa, tak to je už úplne cez ...

sisska96
4. sep 2025

Bože zas manželia kde sú rozdelené výdavky.....

lucia13022023
4. sep 2025

Ja niekedy žasnem s kým si zakladate rodinu a riešite spoločný život.

lucia147852
4. sep 2025

To si si načo uviazala na krk? Buď začne normálne fungovať alebo bye bye. Chybný kus.

elanor
4. sep 2025

obcas obrble, ze veci su drahe, ci nieje nieco lacnejsie. Lenze on v tomto velmi nema prehlad, tak sa mu to zda vela.
Naposledy teraz v auguste sme boli pozerat nove tasky pre deti do skoly, a tak sme boli trosku okukovat kde co maju (ja uz ceny a tovar sledujem min. 2 roky na nete, takze som mala pribliznu predstavu o znacke aj cene), a len sa mu oci pretacali, ze ci to lacnejsie nejde, ci to take drahe musia mat.
Tak som mu povedala, ze dobre rano stara mama, vitaj v realite. Ano, daju sa aj lacnejsie, ale kvalita bude nic moc a za tyzden moze kupovat dalsie. Zobrala som ho do obchodu, kde mali aj lacne, na reku tu mas. Ked tie tasky chytil do ruky, sam uznal, ze ruksak za 20e je jednoducho utopia. Doma som mu ukazal vsetky ulozene stranky s roznymi znackami, ze to mam uz za 2 roky tak ocihane, ze proste suma za tie co sme vybrali a kde sme vybrali, bola najlepsia. Takze akurat iba sklopil usi, uznal, ze mam v tom prehlad, vytiahol penazenku a viac ani nepipol 🙂

martin789456
4. sep 2025
@zalka

@anonym_autor prepáč, ale ak toho blba čo ho voláš manželom vykopneš budeš na tom lepšie. Lebo výživné od neho ti pokryje náklady na chlapca, a on nevyžere všetko čo kúpiš, lebo ako sorry ale platiť 200e za stravu a ty zabezpečuješ všetko ostatné je choré.
Kamoška tiež mala taký vadný kus, ked od neho odišla, tak si finančne polepšila. Tiež dokázal zožrať všetko čo našiel ale kupovať potraviny nie... lebo šak on platí energie, kupovať deťom oblečenie, nie šak on platí energie, platiť školku no nie šak on platí energie .. čiže jeho mesačne náklady na rodinu boli 300e a kamoškine 600e len strava a drogeria a oblečenie pre deti a všetky náklady. A vrcholom bolo , ked zahlásil, že má platiť polovicu energii a nájmu. Tak odišla.
Zastrájal sa, že výživné on platiť nebude, kurátorka ho dala do laty ...

@zalka "A vrcholom bolo , ked zahlásil, že má platiť polovicu energii"

WTF ??? preco by nemala zena platit polovicu najmu a energii ???

FEMINIZMUS je len o vasich vyhodach , cize CHCEME same VYHODY a POVINNOSTI uz ziadne ???

chcete rovnake platy ako muzi ale podielat sa rovnakym podielom na chode domacnosti nie ???

eeffka
5. sep 2025
@martin789456

FEMINIZMUS je len o vasich vyhodach , cize CHCEME same VYHODY a POVINNOSTI uz ziadne ???

chcete rovnake platy ako muzi ale podielat sa rovnakym podielom na chode domacnosti nie ???

@martin789456 a matematiku si v skole mal? Ona 609 on 300 a este pytal od nej 150.
Ppci emancipacia ona 750 a on 150, ze?

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
anonym_c58984
5. sep 2025
@martin789456

@martin789456 ty aj čítaš? Veď platila,kupovala všetko deťom a ešte aj stravu,drogériu,atď. Na to by musela mať trojnásobný plat ako on aby to mohla ťahať a nie rovnaký 🙈 a chudáčik platil energie, joj ty feminizmus 😃 na čo sú takýto muži ,to nikdy nepochopím. Len spraviť deti a hotovo! Ženy starajte sa o všetko ,celú domácnosť a ešte aj všetko plaťte 👏

rachel36a
5. sep 2025

Ja toto raz nepochopim...ste manzelia a dava ti peniaze ako podnajomnik...a aj to málo...všetky peniaze sú spoločné...tak keď jd debil, preved si každý mesiac z jeho uctu na svoj koľko ti treba...alebo ho posli do prdele...ja si neviem predstaviť, že by mi muz vydeloval koľko mi da...a to tiež vychovaval môjho syna z prvého vztahu...

anonym_fa2cb2
5. sep 2025

daj mu Ty 200€ na stravu a nech nakupuje, a Ty sa komplet postaraj o len svoje deti a výdavky na spoločného riešte na polovicu. Alebo mu 200€ nedávaj, ale nech rieši stravu. Ty poskytuješ bývanie. A inak dobre Ti tu píšu. Bez neho by si sa mala finančne lepšie aj Ty ..

zalka
5. sep 2025
@martin789456

@martin789456 vieš prečo? Lebo ten blbecek nekúpil jeden rožok, nekúpil nič... Čiže ak by kamoška platila polovicu energií tak jej náklady sú 600e strava drogéria deti škôlka plus 150e energie... Spolu 750e a jeho náklady by boli 150e...
Cize ten pan tvorstva kt. sa zastavas sa správal ako zlatokopka, lebo on polovicu stravy a škôlky a oblečenia pre deti neplatil.
Ty feministka.

danica2711
5. sep 2025

@anonym_autor prepáč, ale asi si bola dlho sama a veľmi ti to vadilo, keď si sa dala dokopy s TÝMTO... a ešte si od začiatku pristúpila na jeho pravidlá a urobila si s ním dieťa... pravdu povediac, teraz to bude tvrdý boj (a s veľmi neistým výsledkom), ako urobiť z neho normálneho človeka

natalyya
5. sep 2025

@anonym_autor dokazem akceptovat, ze nechce zivit tvoje deti z predchadzajuceho vztahu. Ale ze vyplakava, ked treba nieco hradit na vase spolocne dieta, no tak to teda nie. Ze ho oberas o peniaze? Cim? Ze treba maleho krmit, satit, treba topanky, tasku? Preboha, a kto to ma hradit? Sused? Pretoze on chce setrit? Tak ty sa staraj o maleho sama, lebo on potrebuje setrit. Aj keby zarabal len 500 eur, ani tak by nemal pravo vyplakavat. Nech sa postara, aby zarobil viac.
Ja mam priatela, dcera nie je jeho. Ani od neho nechcem, aby ju financoval. Ale keby som mala manzela, s ktorym mam spolocne dieta, tak kazdy hradi polovicu. Viac by som nechcela, ale ani menej. Bez ohladu, kto ma aky prijem. BSM ma nezaujima. Pol na pol. Potom nikto nemoze nikomu nic vycitat. To je najlepsi sposob podla mna

bystrozraky
5. sep 2025

@anonym_autor Takže si to zhrňme: On má problém dať niečo vlastnému synovi, lebo si chce šetriť pre seba (nie pre vás) peniaze. Takže to máš platiť ty? Je mi naozaj ľúto, že sem nemôžem písať nadávky a povedať, čo si o tom myslím. To by si mohla spraviť dieťa s hocikým na nejakej párty, aspoň by si nemusela počúvať tie blbé kecy. No nič. Pekne mu vysvetli, že tie peniaze, čo on šetrí, sú predsa peniaze vašej rodiny. A spýtaj sa ho, kto to má teda zaplatiť, ak nie on, keď je to na jeho syna. Nech ti on povie, ako máš postupovať. Najlepšie sa s ním dohodni, ak to inak nepôjde — nech kupuje teda pre svojho syna on všetko, a tým myslím aj to, že nech ide on do toho obchodu, všetko vyberie, čo potrebuje (to nech si tiež on sám zistí), a hotovo. Potom aspoň konečne pochopí, koľko je to práce, koľko to stojí a že stále niečo treba. Good luck

wiwi28
Autor odpoveď zmazal
morpheuss
5. sep 2025
@martin789456

@martin789456 ty asi nie si ženatý, že?
Kámo, manželstvo je team play... v momente ako začneš riešiť kto čo platí, počítať všetko na polovicu, počítať centíky, v tom momente s tou druhou osobou neťaháš za spoločný povraz, ale s ňou súperíš.

natalyya
5. sep 2025
@morpheuss

Kámo, manželstvo je team play... v momente ako začneš riešiť kto čo platí, počítať všetko na polovicu, počítať centíky, v tom momente s tou druhou osobou neťaháš za spoločný povraz, ale s ňou súperíš.

@morpheuss praveze to nie je superenie, ale preukazanie ucty, ze nevyuzivam toho druheho. Nehovorim, ze treba ratat vsetko na cent, ale nech je to cca pol na pol. A to je najcistejsia cesta podla mna.

anonym_866403
5. sep 2025

Moj manzel si dve deti vyzenil,dve mame spolu dava im prve posledne vsetkym rovnako.Ziadne ze ja platim mojim detom on jeho,vsetky su nase bez rozdielu.Preto som si ho vzala,lebo moje zboznoval od zaciarku a nebala som sa s nim mat deti.

autor
5. sep 2025

Manžel zarába 1300, ja mám výplatu 1000 plus DB na deti 200 a rodinné 180 teda spolu 1380. Dom je môj to financujem ja, manžel mi dáva polovicu na energie a 200 eur na stravu, čo sa mi zdá málo lebo pre 5 ľudí dávam na stravu minimum 600 eur. A kde je ešte drogéria a ostatné veci. Do školy som nakúpila všetkym deťom tašku aj pomôcky, povedala som mu nech niečo prispeje, on na to veď dostanem od štátu 100 eur, aj v robote dostaneš príspevok na prváčika tak čo vlastne chcem. Keď sme sa spoznali nebol takýto, on nás pozýval vselikade všetko platil. A teraz on nič nechce nič nepotrebuje nič nekúpi, či viem ako je drahé všetko. Áno viem a preto by mal viac prispieť ale nechce. On si chce sporiť peniaze.

anonym_435adc
5. sep 2025
@anonym_autor

Manžel zarába 1300, ja mám výplatu 1000 plus DB na deti 200 a rodinné 180 teda spolu 1380. Dom je môj to financujem ja, manžel mi dáva polovicu na energie a 200 eur na stravu, čo sa mi zdá málo lebo pre 5 ľudí dávam na stravu minimum 600 eur. A kde je ešte drogéria a ostatné veci. Do školy som nakúpila všetkym deťom tašku aj pomôcky, povedala som mu nech niečo prispeje, on na to veď dostanem od štátu 100 eur, aj v robote dostaneš príspevok na prváčika tak čo vlastne chcem. Keď sme sa spoznali nebol takýto, on nás pozýval vselikade všetko platil. A teraz on nič nechce nič nepotrebuje nič nekúpi, či viem ako je drahé všetko. Áno viem a preto by mal viac prispieť ale nechce. On si chce sporiť peniaze.

@anonym_autor preco nepožiadaš o výživné na dieta? Aj na manželku ak sa to da. Ale moj názor je vyhodiť ho aspon na pár mesiacov nech sa uvedomí ked sa začne starať sam o seba. Nechcem vravieť ze si za to mozes sama, ale nebuď na neho taka mila. Ked chce vsetko pol na pol tak aj na domacnosti sa podieľa na 50%? Plus este si daj námahu a za jeden mesiac si odkladaj bločky a spis si náklady 🙂

anonym_435adc
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a este mas nárok na polovicu nasporených peňazí povedz mu to a nech ti ich pošle na účet. V manželstve neni jeho a tvoje. Alebo trvaj na jednom spoločnom úcte kde sa daju všetky vaše peniaze

luccija
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor máte spolu 2680 eur tým je povedané všetko.Takze on si odloži +- 800-900 eur?a ty ideš asi do nuly.Ako pisem pero a papier a ukázať mu to.Z takých peňazí čo ti dáva nežijú ani študenti.Vela mužov ani nevie čo stoja potraviny a strava pre 3 deti koľko sa platí v škole, krúžky, oblečenie, doprava do školy treba ho trocha dať do reality.Deti ti nastúpia na stredné, vysoké školy to budú iné výdavky.Moj muž je zase rozsafny čo dcéra chce to kúpi a ja zase bojujem, že treba šetriť a kúpiť lacnejšie a nie spĺňať každý rozmar.On je dobrák a dcéra to vie využiť🤣žiadny extrém nie je dobrý.

anonym_435adc
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja naozaj nerozumiem preco toto ženy trpia. Uz dávno by mal zbalené veci a bola by žiadosť na súde. Preco mu to tolerujes? Ved ochudobňujes vlastne deti aby si mohol žobrák šetriť

anonym_cda58f
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako ja sa ti cudujem. Ved tych 200 eur ber ze ti dava na stravu pre syna /co je mimochodom malo/ . A ty mu nevar a neper, normalne mu povedz ze na jeho stravu nevydalo.

hellionka
5. sep 2025

… presne tak, on si asi neuvedomuje chudáčik, že tie peniažky čo si on sporí, sú na polovicu Tvoje 🤣 …

simca06022011
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor uz by sa stahoval.. a nech si lacne byvanie najde z toho jeho platiku. Vies, on si narazil zabezpecenu zenu, on si bude odkladat..nehenvaj sa ale byvat a mat vsetko za dajem tomu 400eur mesacne dokopy... to sa oplati. A ja by som sa neukludnovala tym, ze plovica toho co spori je tvoja. Pretoze v pripade rozvodu, ano.. ak ich ma pekne na uctiku, mozno by sa podelili. Ale nie ak ich ma hocikde... odlozene ako sa hovori. A tvari sa ze "nema".

simca06022011
5. sep 2025
@morpheuss

@morpheuss presne tak.