Majú vaši partneri problém s platením za deti?
Aj vaši muži majú blbé reči ohľadom financií keď majú niečo zaplatiť? V skratke bola som dlhé roky slobodná mamina, mám dvojičky chlapca a dievča, teraz chodia na strednú. Starám sa o ne sama finančne. Po x rokoch som spoznala v práci manžela, padli sme si do oka a máme spolu chlapca. Teraz je prvák a muž má blbé reči čo všetko treba zaplatiť do školy. Každú chvíľu niečo pýtajú, zrps obedy časopis družina triedny fond atď. Povedala som mu nech to platí on, ja som mu nakúpila do školy tašku a pomôcky. To bola tiež palka ale potrebuje to tak som kúpila. Ide o to že muž zakaždým má blbé reči keď treba niečo platiť a keď pýtam od neho peniaze. Bývanie je moje platí mi polovicu za energie a na stravu mi dáva 200 eur že to stačí. Aj keď ja dávam viac než 200 na stravu. Oblečenie kupujem malému len ja topánky len ja. On si ťažko púšťa svoje peniaze, keď má niečo platiť tak vyplakava že ho len o peniaze oberam, že keď bol sám vedel našetriť oveľa viac než teraz keď je so mnou. Podotknem že na moje staršie deti neplatí nič všetko riešim sama. Od neho si pýtam peniaze len na spoločné dieťa. Čo myslíte pýtam od neho veľa? Aspoň keby nemal blbé reči že zas musím niečo platiť.
Normálne som na💩tá aj za teba😈 Tak pánko platí 200 Eur za stravu + polovicu energií a aj to sa mi zdá veľa. Strašne vtipný je🙈 Však to si zaplatí tak akurát svoje mesačné náklady a to ešte u teba býva zadarmo. Nech ti teda pekne krásne začne platiť za nájom + polovicu nákladov na spoločného syna. Ak by mal v podnájme 1 izbový byt, tak zaplatí min 400 Eur. Však výživné by ti z jeho platu vypočítali min tých 200 Eur, určite aj viac. Jednoznačne by si na tom bola lepšie ako teraz.
Podieľa sa polovicou na chode domácnosti (upratuje, varí, perie, stará sa o deti...)? Kde žil, kým sa nenasťahoval k tebe? On sa má ako prasa v žite a z teba si spravil dojnú kravu. Dievča, prestaň sa báť a vybojuj si, čo ti patrí. Ak sa mu nepáči, môže ísť odkiaľ prišiel. A tie peniaze, čo si šetrí, tak tie mu nespomínaj. V prípade rozvodu ti patrí polovica, ak ich má na účte a nie schované niekde "v ponožke". Držím palce, aby si to poriešila k svojej spokojnosti🍀
Predtým býval u rodičov tam šetril celú výplatu, dával im len 50 eur na energie. Preto mi hovorí že ja chcem od neho veľa peňazí a že pri mne nič neušetrí.
Predtým býval u rodičov tam šetril celú výplatu, dával im len 50 eur na energie. Preto mi hovorí že ja chcem od neho veľa peňazí a že pri mne nič neušetrí.
@anonym_autor vsak musi mat riadne nasetrene :DDD mu prosim ta ako dospela vysvetli ako to na svete chodi... uz nie je u maminky doma, uz je hlava rodiny.. ak mu nestaci plat na rodinu, nech zije sam, alebo hlada lepsiu pracu
@anonym_autor tak áno, on ešte žije študentským životom.Rodicia mu všetko platili a myslí si, že to tak bude všade.Zasekol sa mentálne niekde na 15 r.To sa nehanbil žiť u rodičov za 50 eur?😂
Ale to je aj tvoja chyba, že si mu to dovolila teraz sa budete naťahovať za každých 10 eur.Vase dieťa je prvák, takže si s ním zopár rokov.On vôbec nemá predstavu koľko stojí asi strava.Od jednej mamy prešiel k druhej.Kolko má rokov?veď ty máš už deti väčšie, takže tipujem, že máte medzi 35-40.Velmi rýchlo ho daj do reality.Len ta využíva.
Šetriť mal, keď bol slobodný čo aj robil roky.. hanba by ma fackovala, keby som v dospelom veku dala rodičom 50 eur.Ked šetril a boli vtedy ceny niekde inde prečo nemá malý byt a hypo?Povedz mu či vie aká je inflácia s čo z tých peňazí za roky má a aké sú ceny všetkého oproti tomu ako pred 5 r.
Veľmi zlý výber partnera, ale to asi vieš...podľa mňa to je typ, ktorý je schopný odísť spät do deckej izbičky len, aby nemusel platiť.
@anonym_autor ved ma uz usetrene dost. A akoze "u teba" nic neusetri? On vas nevnima ako rodinu? Ked nehovori u vas, ale u teba? Ty si ho nasilu privliekla k sebe? Sa tvari ako zneuzita obet.
@anonym_autor to je ale blbec. Ze ked bol sam usetril viac. Omg! Tak mal zostat sam a pred smrtou by mal nasetrene. Idiot vazne!
@anonym_autor poslala by som ho naspäť k rodičom a nech si trhne nohou, výživné by som pýtala poriadne aspoň 300 eur, nech sa zobudí. Môj muž, ktorý nie je otcom môjho prvého syna platil od začiatku všetko, aj stravu, aj oblečenie, hračky, pomôcky do školy aj ostatné výdavky. Tebe bude lepšie bez neho.
A tebe neblikala kontrolka pri tych 50€ rodicom?Keby som si musela vybrat ci suknickar ci lakomec tak prisamveru radsej toho suknickara..
Bože to je debil.
Chce sa mi vracať z takého charakteru aký má on...dúfam, že veselo s ním aj spavas, mne by sa až zhnusil
@anonym_autor cele zle to mas nastavene od zaciatku. Akoze 200€, to je Akoze nas co? Na stravu? A praci prasok, drogeria, gel do mycky? Toto teda nie je chlap za mna. Chlap sa ma starat o rodinu a nie teba doslova vyzierat. 🤮🤮🤮
@zalka "A vrcholom bolo , ked zahlásil, že má platiť polovicu energii"
WTF ??? preco by nemala zena platit polovicu najmu a energii ???
FEMINIZMUS je len o vasich vyhodach , cize CHCEME same VYHODY a POVINNOSTI uz ziadne ???
chcete rovnake platy ako muzi ale podielat sa rovnakym podielom na chode domacnosti nie ???
@martin789456 My to mame rozdelene percentualne k platu- kto kolko zarobi. Takze platim vsetko😪🤣
Bola si slobodná mamička raz, budeš aj druhý krát. Vyberáš si vadné kusy.
@anonym_autor ale na čo šetrí?
@anonym_autor Cítala niektoré názory, zhodujú sa s mojím:Pan manžel,neviem koľko má rokov,ale je načase sa naučiť, že mať dieťa, mať rodinu,to niečo aj stojí.Vsetky vydavkyy, ktoré sa týkajú synčeka by som písala a chcela presnú polovicu/bohužiaľ,s ľuďmi, ktorí by sa dali pre 1 cent po...a potom ešte koleno prevrtat sa inak nedá/Ohľadom réžií je pekné, že zaplatí polovicu a polovicu zo stravy, ale stále zabúda, že býva vo Vašom/keď odmieta,ze ako funguje rodina,v nej nie je, že moje-tvoje, ale naše,tak nech si uvedomí,ze aj nájom stojí niečo /...no,a ísť na nákup, uvariť jedlo, upratať po varení, upratovať obydlie, prať, žehliť, atď.,to všetko su činnosti, ktoré vykonávate, vyžadujú si Vašu námahu s čas... pánovi treba pripomenúť,ze cas su peniaze.Pokojne mu ako posledné povedzte,ze Vám je smutno z toho,aby ste takto všetko vyratuvali a hodnotu všetkého,co Vy považujete za súčasť rodinného života,vyjadrovali v eurách,ale len sa snažíte prijať jeho pravidlá... Nastavte mu zrkadlo, buď si uvedomí,ze ste rodina a nie len ľudia žijúci pod jednou strechou, alebo aspoň Vám "strýko Drzgros,,da vďaka argumentom zatajeným do čísel trochu viac peňazí
@anonym_autor Niekoho mať rád a dať sa niekým využívať,to nie je to isté.Popremyslajte o tom...
ale aj tak nechápem, že sa tu bavíme nie o priateľovi, ale o MANŽELOVI … toto je už vážne bizár takto sa chovať v manželstve a to ja som za oddelene účty aj finančne súkromie.
"keď bol sám vedel našetriť oveľa viac než teraz keď je so mnou"
Ono to dáva logiku, takže keď si to nevedel alebo nebol schopný spočítať vtedy, tak nech nefrfle teraz. Stavím sa, že ty si jeho prvá a pred tebou bol lakomý čo i len na malinovku pozvať.
Autorka mne je ta normalne luto ked to citam, tvoja otazka vlastne bola ci muzi frflu na vydavky na deti a pritom sa ukazalo ze ty mas ozaj vazny problem.
Po prve, zo zakona su VSETKY prostriedky co si TEN DILINO pre seba “setri” aj tvoje. Trulo jeden.
Po druhe, byvat za ppolovicu energii to si kde videla? Ty si charita? Dom sa neopotrebovava? Nemas naklady na udrzbu?
200 € na stravu to ani nebudem komentovat. A tipujem ze robis aj vsetko varenie a upratovanie sama.
Ak by mal moj manzel svoje peniaze separatne, vydelil mi 200€ na stravu mesacne a poslal prostriedky na polku energii a zvysok ze “si setri” v momente by isiel z domu. Nechapem ze si si ho vzala a este s nim mas aj dieta. Neverim ze inak ne v ostatnych nazoroch normalny.
Ak prisiel z rodicovskeho domu kde daval 50€ a teraz robi toto neviem ci je sanca na napravu, resp totalnu financnu prevychovu. To uz musis vediet ty.
A prepac ale on je definicia slova prizivnik
Môj platí úplne všetko . Mám dcéru aj z predchádzajúce vzťahu a tej tiež platí všetko , nie to ešte našej spoločnej dcere . Tej by kupil aj slona , keby sme ho mali kde ustajniť 😀
@anonym_autor je mi ta veľmi, veľmi ľúto... mam pocit, ze samej by ti bolo oveľa lepšie...

@anonym_autor ako ja sa ti cudujem. Ved tych 200 eur ber ze ti dava na stravu pre syna /co je mimochodom malo/ . A ty mu nevar a neper, normalne mu povedz ze na jeho stravu nevydalo.
@anonym_cda58f presne tak 200 eur a polovicu výdavkov za energie a má pocit rodiny, býva v dome má navarené, oprate o deti postarané.Mal by dat minimálne 400 eur na stravu a ostatné výdavky.On musí zažiť svoju medicínu, takže by som mu dala tých 200 eur nech nakupuje a uvidí ako dlho mu to vydrží.Alebo nech žuje chleba.
Čo si zoberie do hrobu tie peniaze?jedno dieťa živí a ešte aj to je lakomy.Treba šetriť, ale nie na úkor rodiny.Autorka z tých peňazí určite nič neušetrí veď aj tie decká na strednej niečo zjedia, cestovné, oblečenie, mobil a jej výdavky.Ja si neviem predstaviť dajme tomu chce kúpiť posteľné prádlo, uteráky veď len drogéria pre 5 ľudí, prášok, bežne veci zubné pasty, šampón všetko je veľmi drahé.
S tými peniazmi čo jej dáva si akurát zaplatí zdielanu izbu a neje, netankuje.