icon

Mal by som sa vrátiť k manželke?

27. dec 2024

Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .

lienka.7
27. dec 2024

@vikimed hej, a po pol roku odlúčenia už mu to nevadí, keď sa zrazu chce vrátiť? No nech jej ešte povie, že prestane aj platit a myslím ze poletí aj von oknom on sám.
A nie, neschvalujem ani hádzanie veci ani nadávky, ani nič podobné... ale viem pochopiť, keď je niekto uplne zúfalý a ten druhy si ide stále to svoje ako tu milý autorko 👌

autor
27. dec 2024

@beata_k ni e, odišiel som keď malo dieta jeden rok . Už to píšem tretí raz.

mama_
Autor odpoveď zmazal
beata_k
27. dec 2024

Ok

1andrea111
27. dec 2024

@beata_k ak má popôrodnú depresiu na to sa treba liečiť a nie vrieskať po mužovi. Kľudne v tej psychoze môže zabiť aj muza ale zrejme to bude ok.

ema22270
27. dec 2024

@vikimed a predtym dusevne chora nebola podla teba? Niektore zeny sa takto po porode spravaju lebo vyhoria a nemusia byt preto dusevne chore, len su strasne vycerpane. A ak teda to bolo kazdodenne tak to posledne co mal spravit je odist, normalne ju mal vziat k doktorovi. Tak by to malo byt, ked su manzelia, a nieze necha dieta s manzelkou, ktora teda je podla neho prepnuta.

vikimed
27. dec 2024

@beata_k tehotná žena nie je zbavená svojpravnosti a tak jedinou možnosťou zostáva, že sa sama obrátiť sa lekárov. Určite jej nepomôže ubližovať najbližšej osobe.

1andrea111
27. dec 2024

Keby toto písala žena že jej to robí muž, všetci by jej pisali že je psychicky a fyzicky týraná a okamžite má odísť. Opačne to už neplatí. Správanie matky nie je normálne a ospravedlniteľné nech je za tým čokoľvek veď takto sa nikto nemá správať. A ak je teraz matka v pohode, tak načo sa vôbec vracať?

karolinakr
27. dec 2024

je realne, že žena, ktora je dobra, laskava, mila, po pôrode začne ohadzovať muža predmetmi a necha ho dočurať v predsieni? nechapem..si ženaty s xantipou, alebo si si ju predtym idealizoval alebo robiš niečo, čo ju vytača,, inak si to neviem vysvetliť

vikimed
27. dec 2024

@ema22270 autor popisuje správanie duševne chorej osoby. Ak chlap vulgárne uráža a napáda ženu, je u mňa jednoducho chorý na hlavu. Nemám iný meter na ženy. Ak je chorá, nech vyhľadá pomoc. Z právneho hľadiska to môže urobiť len ona.

mama_
Autor odpoveď zmazal
1andrea111
27. dec 2024

@mama_ tak možno časom aj deti vezme k sebe ak sa žena nedokáže ovládať, a ak je naozaj taká, je otázka času kedy to pocítia aj deti. Nikto nevieme aká je realita

paulina291
27. dec 2024

Nedočítala som celú diskusiu, väčšinu som však prečítala. Píšeš, že si ochotný sa vrátiť (ochotná by mala byť skôr ona ťa prijať späť, ale okay) ale za iných podmienok. Tak len také buď rady alebo myšlienky na zamyslenie sa:
Ja súhlasím s tebou, že hrnček nemusi byť odprataný hneď, nemusí sa sedieť iba na deke atď. No pravdou je, že takéto nezmyselné “hneď teraz” pravidlá nastupujú vtedy, kedy žena vie, že to ten chlap neurobí nikdy. Bol to aj váš prípad?
Takže ak si to nejak náhodou vydiskutujete a vrátite sa k sebe tak skúste veci riešiť napríklad takto
- vrátiš sa o 18-tej a chceš mať chvilku kľudu kým si natrieš chleba a zješ. Okay. Tak sa dohodnite, že si ten chleba natrieš, v kľude zješ, bude ti to celé trvať 15 minút kedy ti dá žena pokoj. Tvoja žena ale bude vedieť, že keď to dokončíš, tak pekne upraceš celú kuchyňu a žiadny špinavý riad sa nebude povaľovať po dome. Ty budeš spokojný, že si mal chvílu kľud a ona bude spokojná, že sa na teba môže spoľahnúť, že vždy bude uprataná kuchyňa. A tak to bude aj v iných situáciach.
Chápeš pointu? Ona potrebuje vidieť, že je na teba spoľah. Ako naozaj súhlasím, že isté veci prehnala ale asi topánky von neleteli po prvom raze, čo neboli odložené.
A ďalšia vec. Nikto ťa nenúti byť jej manžel. Otec detí ale si. Si s dcérou žalostne málo. Nepomáhaš žene. Irituje ťa “buzerácia” za neodložený hrnček a to ti bráni nech si pri rodine ale napríklad čo ti bráni jej urobiť nákup a doniesť ho ku nej? Pravidelne zobrať dcéru, aby si tehotná oddýchla? Odviezť ju na vyšetrenie…
Ak už porodí a nebudete spolu, tak jej pomáhaj. Zober si voľno, navar jej, ponúkni sa, že upraceš, prv než príde z pôrodnice (a sakra si daj záležať), no proste staraj sa o ňu. Lebo to nie je starostlivosť iba o ňu. Máš sa o ňu starať, aby sa mohla starať o dvoje deti. To ti odkazuje aj môj manžel ako chlap, ktorý tiež robí od nevidím do nevidím, trpí, že mám niekedy nervy, ale sakra to chápe, aká je jeho rola. Na druhej strane samozrejme aj ja chápem, že aj on má právo na oddych a nemusí byť v dome tip top poriadok ak sme obaja unavení.

mama_
Autor odpoveď zmazal
nikushka8
27. dec 2024

@earlgrey toto nie je o ospravedlnovani hormónov. Po jeho poslednom komente je vidiet,ze je to kus ... Akoze sorry,ale zena od neho vkuse nieco chcela?lebo chcela pomoct? Dala mu dieta na prechadzku a jemu je za tazko sa o vlastne decko starat? A zena kedy vypne? Kedy si pojde do 18tej oddýchnuť od domácnosti, rutiny, uvrestaneho dietata do prace medzi dospelych??? Tento tu by si to mal s nou vymenit a oddychovat on doma na materskej, naj rovno s dvomi detmi, nech ich ona zivi, no tiez nech ju neotravuje so ziadostou o pomoc, ved si potrebuje po praci oddychnut. Po takomto by som aj ja nevyspata hadzala veci.

simona20201309
27. dec 2024

@1andrea111 áno, všetci by jej radili odísť od muža A DETI? žena by od takého hrozneho tyrana odišla aj s deťmi.
Muž odíde pochopitelne sám, že? Véd ide o jeho pohodlie a zdravie....
Ak by bola taka šialená, psychopatka... tak je potom autor nezodpovedný blázon ktorý nechal v ohrození života svoje dieťa s psychopatkou.
Nemôžeš toto porovnávať, ani zďaleka....

beata_k
27. dec 2024

@1andrea111
@vikimed Sama si nepomoze a casto si to same zeny ani neuvedomuju. Ma jej pomoct muz a nie zdrhnut.

simona20201309
27. dec 2024

@earlgrey ahaa super takže ty vlastne sa snažíš všetkých presvedcit, že je uplne normálne ze žena má všetko zvládať sama, nemá sa právo na nič sťažovať, a chlap ma pravo na svoj kľud a ticho.
Ved keď to trpeli naše mamy, musíme vytrpiet aj my.
A tiež strčiť dieťa do autosedacky aby mal chlap teplu večeru? Nikdy! Môžeš si pogratulovat. Určite ten chlap stal zato keď už nie ste spolu, že?

simona20201309
27. dec 2024

@lenkasarka nie nemôžem, v tomto prípade sa nemienim kontrolovať. Až príliš sa viem vžiť do tejto situácie. Aj ako žena aj ako dieťa takého sebeckého zbabelca.
Prečo šetriť takého chlapa slovami? Ja neviem čo za ženy vedie k tomu aby obhajovala také konanie chlapa.
A ze naozaj robíte psychopatku zo ženy ktorá zo zúfalstva a vyčerpania hodila topánky.
A to poznáme len verziu autora.
Bolo by mega zaujímavé vypočuť si detaily od manželky.

earlgrey
27. dec 2024

@simona20201309 👏👏👏 viac k tomu nemám čo dodať 😂

huxy
27. dec 2024

@simona20201309 hádže po ňom veci (pohár atd ) a vulgarne mu nadáva.

lenkasarka
27. dec 2024

@simona20201309 jasne jemu si tu už vynadala do idiotov a všetkého možného a žena je chudina zúfalá a vyčerpaná. Nejaký stred,že na vine môžu byt obaja ani nepripúšťaš. Píšeš akoby si s nimi zila. To,že ty si mala nejakú skúsenosť neznamená, že je presne tak isto aj v ich prípade.

simona20201309
27. dec 2024

@huxy ja ho poznám len z diskusie a tiež mu vulgárne nadavam... byt jeho ženou asi už sedim

endrien2013
27. dec 2024

Ahoj autor, prečítala som celú diskusiu.
A to ako sa správa a vyvádza tvoja manželka je za hranicou normálnosti. Ak na sebe nevidí problém skús sa jej spýtať či aj jej kamarátky hádžu predmety po mužoch a vulgárne nadávajú pred malým dieťaťom, a či sa nebude hanbiť ak budeš jej prejavy hovoriť napr. spoločnej rodine a známym, garantujem ti že vybuchne znova nech sa neopovážis niečo povedať! Ona vie že reaguje neprimerane ale vlastne jej to nevadí, vidí problém v tom druhom.
Môj muž chodí domov taktiež neskoro večer, tiež pracuje na vysokej pozícii a toľko koľko si práca vyžaduje a je psychicky večer častokrát mimo. Niekedy mi tie povinnosti v práci a dieťa tiež pretečú a som nervna a vidí že prskam, ale nikdy v živote z úcty a lásky k nemu mu nepoviem vulgárne že si niečo neodpratal po sebe a vždy sa vieme dohodnúť.
Musíte však byt oboja ochotní robiť kompromis a hlavne mať hranice čo sa patrí a čo nie. Ak nepochopí aj ona svoj podiel viny, radšej sa rozvedte a buďte dobrými rodičmi vašim deťom. Ale žiť v toxickom vzťahu nie je dobre ani pre deti ani pre teba a v konečnom dôsledku ani pre ňu.
Držím ti palce a verím že si dobrý chlap, ktorému záleží na svojej rodine.

stevvvka
27. dec 2024

Vieš čo, autor, mne je ta ľúto.

V 90% prispevkoch píšeš o peniazoch. Koľko si platil, ako ju zivis, jej majetok, tvoj, aký si veľkorysý, všetko ide u teba cez financie.

Byt chlapom u teba znamená živiť rodinu a tam to končí. Asi zranenie z detstva, a svoju hodnotu vnímaš len cez to, koľko dokážeš zarobiť. Mal by si sito ujasniť, možno s psychológom, ale kričí z teba nedocenenost z detstva.
Ale v manzelstve sú aj hodnoty, ktoré sa peniazmi merať nedajú, láska, úcta, záujem, pozornosť, pochopenie. Na základe tvojich komentárov a reakcií...myslím, že žena chcela, aby si ju počul, vnímal, ale ty si si stále išiel svoje, ako všetko platíš, ved chodíš do prace.. A keďže si nepočul, nevnímal, v zúfalstve aj hodila veci. Krik je vyjadrením bezmocností. Čím bezmocnejsie sa niekto cíti, tým viac kričí.

Nikde v príspevkoch nevidím "My".
Ako sme to pokaslali, kde sme spravili chybu, čo máme robiť..
Len ty, ty, tvoje hranice a ako sa ma ona zmeniť. Vidíš chybu iba v nej, ani štipku viny si si nepriznal.

Každá jedna ti tu napísala - nie, nemala po tebe hádzať veci, nie je to normálne. Na tom sme sa všetky zhodli. Je nám všetkým jasné, že aj ona prekročila hranicu.

Ale stále nevidím od teba kúsok priznania viny, že si sa mal zapájať. Len sa utapas v seba ľútosti a za všetko je ona vínna. Zvláštne, že ste 6 rokov žili bez problémov a nebola taká hystérka.

Zmenila sa dieťaťom, lebo sa jej zmenil život... Tebe sa ako zmenil život príchodom dieťaťa? Do prace po svojom.. Prišiel si niekedy domov skôr, že sa postarás o svoje dieťa, že jej pomôžeš si urobiť na seba cas? Vedúce pozície si totiž môžu občas dovoliť aj ísť z prace skôr...
Do príchodu dieťaťa sa starala o domácnosť, ale po príchode si sa mal zapojiť, a malo ti to dôjsť samemu, a nie aby ti to 30krat opakovala slušne, potom 30x s nervami, až musela hodiť topánky, aby si si vôbec všimol, že niečo sa deje...

Nevidím nikde v tvojich prispevkoch, že ju máš rád, že o ňu Stojíš, že to KONKRÉTNE S NOU chceš dat naspäť dokopy. Ty len chceš spokojnu rodinku, spokojnu ženu, deti, ale aj svoj kľud.

Mat Svoju sebaúctu, aby po tebe nekricala,je úplne ok požiadavka.
Ale čo chceš pre to urobiť, aby bola ona kľudná? Záleží ti na nej? Lebo to tak vyzerá, že opäť len cez financie - si ideš liečiť zranené ego a od nej čakáš, že sa ti bude ospravedlňovať..vidíš iba seba...

simona20201309
27. dec 2024

@lenkasarka áno mala som skúsenosť že som bola tiež často unavená a vycerpana, kadejaké situácie, do toho škola, skúšky, spankove regresie,... A ani na minútu môjmu mužovi nenapadlo, aby nas opustil. Bol mi oporou v najťažších chvíľach.
No môj otec si tiež zvolil ľahšiu cestu ako túto autor... A už je vo veku, kedy zisťuje, že nie je na svete nikto kto mu pomôže ak to raz bude potrebovať on.
Ja mu tak maximálne vybavím domov dôchodcov....

huxy
27. dec 2024

@simona20201309 tak to je smutné. Nadavať človeku, s ktorým mám dieťa, o láske, úcte či rešpekte sa hovoriť ani nedá.

lienka.7
27. dec 2024

@stevvvka 👍👍👍 jasne a zrozumiteľne napísané 👏👏👏

simona20201309
27. dec 2024

@huxy wau.... ty si tu naháňaš frajera a nadbiehas autorovi? Lebo mi hlava neberie že vidíš ako neuctu len to ze mu nadávala a hádzaná vecami, ale to ako ju mal na salame, a co všetko tu popisal, tak toto je úcta ako oči že? Neskutočne úctivý muž...

janka27101988
27. dec 2024

Tu nemá ani význam mu niečo písať. Akurát sa na tom smeje a pôjde si svoje, že aj tak ona je strelena a ma sa prispôsobiť. Nereaguje na otázky. Len čo sa mu hodi a tak to bolo predpokladám že aj u nich doma, ona rozprávala do vetra a keď už mala toho dosť a vybuchla, vtedy ju označil za chorú.
Za ten rok by ma zaujímalo koľkokrát mu hodila topanky alebo šálku. Koľko bolo reálne takých situácii. Lebo si myslím, že tiež to len nafúkol a tiež sú určite veci s ktorými sa nepriznal. Nehovoriac o tom, či ten pól rok držal celibátik charakter