icon

Mal by som sa vrátiť k manželke?

27. dec 2024

Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .

ankare
27. dec 2024

Chudinka Tvoja žena. Bože, také malé dieťa máte a ona je zase tehotná. 😔 Najľahšie sa je zbaliť a odísť, že? Si frajer! 👏👏👏
Nikdy nepochopis, čím si ona prechádza, čo ona prežíva, ako sa ona doma cíti,... Je oveľa ľahšie chodiť do roboty než ostať doma a starať sa o dieťa. Ale Ty vidíš len seba. Chudáčik. Obeť. 🤦🤦🤦

janka27101988
27. dec 2024

Dieťa ma takú povahu? Keby ma cholericku agresívnu matku ako opisuješ, tak to dieťa je podráždene. Mám dvoch synov, jeden náročnejší, druhy za odmenu. Ale poviem Ti, že keď mám stresy a som nervózna, tak tie deti sú ak vymenene. Deti sú na toto extrémne citlive. Všetky. Ak je mama v strese, sú v strese aj deti. Hotovo.

janka27101988
27. dec 2024

@klip0 áno, takto to presne vyzerá, keď si narcista zo sebarozvoja vyberie svoje a po svojom si vysvetli určovanie hraníc 🤦🏼‍♀️

janka27101988
27. dec 2024

@klip0 to sa ešte stavím, že si po večeroch chodil raz za čas vyhodit z kopýtka , lebo veď sa potrebuje odreagovať

margotka17
27. dec 2024

Hmmm, smutné to je. Miesto toho, aby ste hľadali spôsob, ako spolu fungovať, tak ty si veselo odídeš. Ale hej, finančné ju podporis. Jej by teraz so starostlivosťou o dcérku viac pomohlo to, že budeš s ňou a dcérkou, že jej pomôžeš s domácnosťou, že ju pochopíš s jej tehotenský mi hormónmi. Možno máte len také žabomyšie vojny a ty si odídeš. To fakt čakáš, že ti ona zavolá? Booozinku, choď domov, hľadaj spôsob, ako jej to všetko uľahčiť, pomôcť, určite to ocení.

autor
27. dec 2024

@klip0 ja som nechcel kľud , ja som sa chcel len v kľude najesť a pol hodinu posedieť. Cez víkendy sme normálne fungovali , teda okrem toho jej kriku a výstupov .

autor
27. dec 2024

@janka27101988 tak stavila si sa zle. Nechodil . Ani s kamarátmi , ani si nikam sadnúť. To by mi asi v amoku už roztrieskala hlavu .

simca06022011
27. dec 2024

@janka27101988 to vobec nie je iste... ja mam sestru (bez urazky, lepsie sa to neda opisat) hysterku a primadonu a jej dcera je totalny kludas, od narodenia az do teraz a to uz je skolacka.. :DDD A rovnkao aj otec netery je taky, odtrhnuty z retaze :D cize nie.. nemas pravdu vobec.
dalsia vec, matka nemusi doma vrieskat do dietati-a vacsinou to vela mam ani nerobi, a tym padom to dieta nemusi byt vobec v strese.. ale za to nemusi byt vobec kludna a vyzuri sa na okoli.

siska25
27. dec 2024

Mna by napriklad zaujimalo, ake prace si v domacnosti konkretne robil ty. Lebo ok, ako si pisal financne si rodinu zabecpecoval. Ale teda ak spravne chpem, pred materskou pracovala a slusne zarabala aj tvoja zena, kedze pises, ze ma uspory na hypoteku. Tvoj zena sa teda teraz starala o dceru, ty o financie a ako ste mali rozdelene prace okolo domacnosti? Pripadne, ako si naplnal ty jej potreby, myslim tym pozornost voci jej osobe? Ja neobhajujem spravanie tvojej zeny, ale ani to tvoje nie je prikladom vzorneho a milujuceho manzela. Nam, ked sa narodila po 5 rokoch manzelstvanprva dcera, tak to bola pre nas oboch obrovska skuska vztahu. Dlho nam trvalo, kym sme si zvykli na to, ze nie sme sami dvaja, ze sa musime zacat prisposobovat, tie prebdene noci, neustale sa tomu malemu cloveku prisposobovat a nemat cas na seba. A to bola dcera naozaj dobre dieta. Teraz mam deti 4 a je to podstatne jednoduchsie ako zvykat si pri jednom.

autor
27. dec 2024

@siska25 normálne som sa staral o dcéru , kúpal som , prebaľoval som , uspával som. Ale vždy pod jej kontrolujúcim pohľadom . Ak nebolo tak ako si to ona predstavuje , nadávky . Cez víkendy som normálne vysal , upratal linku po varení , zobral malú von k našim , na ihrisko . Po večeroch som pracoval. Kedysi som chodil hrávať florbal a chodil som behať , prestal som s tým . Dnes to hodnotím ako chybu a vrátim sa k tomu. Rovnako tento priestor bude mať aj ona . Keď ho nevyužije bude to jej problém.

janka27101988
27. dec 2024

@simca06022011 my sme obaja temperamentnejsi, i keď ja vďaka sebarozvoju som sa trošku upokojila, mladší syn je kludas. Ale hovorím, keď je stres na tom dieťati sa to okamžite prejaví, ale to rodina nevidí, dieťa sa prejavuje doma. Aj na kludnym dieťati sa stres podpise. Tak malé dieťa nieje schopné regulovať svoje emócie

janka27101988
27. dec 2024

A ako si trávil čas so ženou? Mali ste nejaký čas ako rodina? Keď píšeš že si si brával malú sám? Ako ste trávili čas so ženou?

simca06022011
27. dec 2024

@janka27101988 to je tvoj nazor a ja ho nezdielam s tebou vobec

janka27101988
27. dec 2024

@simca06022011 to je úplne v poriadku. Nieje to môj názor, je to moja osobná skúsenosť - niekoľkonásobná

autor
27. dec 2024

@janka27101988 chodili sme na prechádzky ale vždy s dcérou , nechcela tráviť spolu moc čas, radšej si čítala alebo doma cvičila . Postupne som stratil aj ja záujem .

ankare
27. dec 2024

A všetko tocis len okolo peniazoch... Choré... Nič iné svojej rodine asi nevieš poskytnúť,že?

soldi
27. dec 2024

Autor. Na zaciatku si pisal, ze si sa snazil pomahat. Ku koncu uz div nie, ze si robil vsetko.
Neustale seba vyvinujes a ju zhadzujes a uz ides do takeho extremu, ze Ti neverim ani slovo.

Verim, ze vyhodila topanky a som presvedcena o tom, ze sa to stalo raz. Ze vsetky extremne situacie boli ojedinele, ale Ty ich naschval nafukujes, aby to vyznelo, ze si mal doma peklo. Nie vsak dostatocne na to, aby ste mali sex, vsakze 😉

Ohladom topanok Ti zeny pisali, ze aj ony to parkrat urobili muzom a hned si kontroval a urobil zo seba chudaka, ze inak by si sa docural v chodbe.
Cize Ty si bol vzorny manzel, ktory kazdy jeden raz dal topanky na poriadok, nikdy Ti to nemusela pripominat, ani upratovat po Tebe a jeden jediny raz si sa tak hnal na zachod, ze si nemal ani tych par sekund na upratanie topanok a ona sa vtedy ako besna furia prirutila a hned ich vyhodila. Tak to bolo, ano?

V prvych prispevkoch si este priznal svoje pochybenia (aj ked si ich bagatelizoval) a zrazu uz vystupujes ako takmer dokonaly manzel.

Sorry autor, neverim Ti ani slovo. Znies ako manipulator, sebestredny egoista bez stipky empatie, ale s egom o velkosti mrakodrapu.

Pravda, mozem sa mylit, sudim len na zaklade toho co a ako pises.
Jedno je vsak iste, po radu si si neprisiel, chcel si si len nechat fukat ego, aky si Ty geroj, ze vsetko platis, aj ked sa tak priserne chovala.

janka27101988
27. dec 2024

Cele to je zvláštne. A ako sa citi v rolí matky? Nasla sa v tom, užíva si to napriek stresu?
Bol si pri pôrode? Ostal si s ňou po pôrode doma?
Tam sa muselo niečo závažne stať, keď si ta prestala takto vážiť. O to viac, ak teda robíš to čo opisuješ.

autor
27. dec 2024

@soldi nemusíš mi veriť. To mne je úplne jedno . S tebou ja deti nemám .

autor
27. dec 2024

@janka27101988 dcéru chcela a veľmi . Aj ja som chcel dieťa , obaja sme sa veľmi tešili . Pri pôrode som nebol , nechcela ma tam .

autor
27. dec 2024

@janka27101988 tak cez coronu prišla o biznis , brat sa jej obesil , sestre zomrelo dieťa na leukémiu .

loliki
27. dec 2024

Nečítala som to celé. Ale skús vybaviť psychológa, alebo zavolaj jej obvodnému lekárovi, alebo gynekológovi, že sa zmenila. Myslím si, že je to hormónmi, ale potrebuje sa skľudniť, lebo zničí aj deti. Ona bude vybuchovať a kričať aj na deti, keď chytí nervy. Má to asi v povahe a teraz to je ešte silnejšie.

gribka1
27. dec 2024

Toto je dosť narušenie psychiky. Veď to sú rany od života.

janka27101988
27. dec 2024

Uf, tak toto je na jednu ženu veľa. Ako to zvládla? Myslíš, že si jej bol vtedy oporou? Neutekal si od nej?
Nechcela ta pri pôrode? Aj Vies prečo? A po pôrode si snou ostal doma aspoň týždeň?

loliki
27. dec 2024

Možno sa príliš bojí o deti a nevie riešiť problémy, ak má takéto v rodine.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
tara42
27. dec 2024

Pozri, môj manžel zažíval niečo podobné po pôrode aj so mnou okrem toho ze som nič po ňom nehádzala, to nie ... Ale tiež chodil neskôr domov z práce, hned som chcela niečo po ňom, len sme sa hádali, nic nebolo dobre, co spravil. A aj keď bolo tak ja som to videla inak. Ono sa to časom skludni. Ale musíš chápať aj ju, akou obrovskou zmenou ona prechádza, to veľmi chlapi nechápu, bohužiaľ. Môj manžel to zvládol, ty si odišiel. Úprimne, neodpustila by som mu ze ma v najťažším období opustil. A to co ona prežila za poslednu dobu, ďakujem pekne. To ze je jej všetko platíš ??? Ako prepáč ale ona s malým dieťaťom a 400e rodičovským nemoze financovať veľa veci a toto je tvoja povinnosť, nie ze jej robíš láskavosť. Chceli ste deti obaja! Boze, dnešní chlapi, dakujem za môjho. A nie, nie je to nejaký tutko, kde ho dám tam je.

janka27101988
27. dec 2024

Mne je normálne zle. Týmto si prejde a nakoniec ju ešte tehotnú opustí muž. Ako minimálne keď si od nej odišiel si mal upozorniť Dr alebo poprosiť rodinu, aby jej bola zabezpečená nejaká terapia. Veď toto si odnesú aj deti.

autor
27. dec 2024

@janka27101988 bol som jej oporou . S bratom nemala žiadny vzťah , nevideli sa roky , bol to taký vyvrheľ , ani na pohrebe mu nebola. Neter znášala horšie, ale myslím že to ustála. Biznis jej padol ako mnohým ďalším , nepoložilo ju to na kolená , proste zavrela prevádzku , prepustila ľudí . Po materskej chcela ísť do toho znova.

loliki
27. dec 2024

Stále potrebuje tvoju pomoc. Tie výkyvy nálad sú hrozné. Ona za to nemôže. To sa ťažko vysvetľuje a ťažko sa to dá pochopiť. Hádžu s ňou hormóny a to sa nedá ovládať. Kúp jej aspoň Persen a Magnézium. Xanax je na predpis.