icon

Mal by som sa vrátiť k manželke?

27. dec 2024

Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .

h2
27. dec 2024

@earlgrey Keby odišla žena od chlapa, ktorý sa k nej zle správa, odíde aj s deťmi. S tým, čo je už na svete, aj s tým, ktoré má v bruchu. On odišiel sám a nechal všetko na ňu. Toto sa podľa mňa nedá porovnávať, že keby sa takto správal chlap, radili by sme žene odchod. Práve kvôli tým deťom.

janinah
27. dec 2024

Keď si na vyššej pozícii a robíš x hodín denne tak i mal dávno zarobiť na upratovačku.

evcagabi
27. dec 2024

Krista, tak tento komentar ma fakt vytocil. Ty si fakt dement? Mam 4m dceru a keby mne chlap povie,ze je unaveny tak by letel oknom! Ty si myslis, ze ona nie je unavena?? Ty si nestratil svoj doterajsi zivot prichodom dietata! To ona. Tak sa doplaz domov a vystup zo svojej komfortnej zony ako to musela urobit ona!

katies0410
27. dec 2024

Tak sme teraz zistili prečo sa tak chovala. Starala sa vo dne v noci o dieťa a o domácnosť. Pri tom evidentne musela ešte aj po tebe upratovať. Cez víkend si vstal a zobral si malú, nech ona si oddýchne? Aká bola tvoja úloha v domácnosti? Venoval si sa dieťaťu?

h2
27. dec 2024

Autor, prezradím ti tajomstvo. Ani tvoja žena si nemôže v kľude natrieť chlieb a v kľude ho zjesť, keď je sama doma s dieťaťom. Ty sa môžeš v kľude najesť aspoň v práci.

gribka1
27. dec 2024

@earlgrey S tým súhlasím, mali to nejakým spôsobom riešiť, nie utekať. Ak by sa s ňou absolútne pohnúť, tak surovo rozvod. To čo je teraz je k ničomu. Ešte zaujímavé, že s takou fúriou mu nevadilo spať a šup znova tehotná.

feeewa
27. dec 2024

Uz chapem, preco po tebe ani nestekne a nechce ta domov. Uz nemusi upratovat po 2 detoch, ale (zatial) iba po jednom!

h2
27. dec 2024

@gribka1 Ináč, toto je dobrý postreh. Taká strašne hnusná naňho bola, že musel odísť... ale na sex bola zjavne dobrá.

fixka3
27. dec 2024

@autor a prečo si tie omrvinky a ten hrnček neodpraceš hneď? či to necháš na manželku? to by bola nervózna asi každá, keby musela ešte chodiť a všetko po chlapovi odkladať.

gribka1
27. dec 2024

Pán vedúci a víkendy ako u vás vyzerali? Dajme tomu, že cez týždeň si maximálne vyťažený.

evcagabi
27. dec 2024

A len tak mimochodom, ty nenatrety chleba! Ty si sa nazral aspon v praci ona kolkokrat ani ten sprosty chleba si nestihla dat!

vanilkovazmrzka
27. dec 2024

Nabuchat ju, to ano. Ale starat sa o deti a o nu, ked je v najkritickejsej situacii v celom svojom zivote, to nie. Mame ti gratulovat?

vaneska
27. dec 2024

Ach, nezapajam sa casto ale tu musim. Ano je to narocne pre chlapa ked pride domov vecer a ta zena nieco chce. Musis chodit do prace, sustredit sa, potom ides domov s vidinou oddychu a tam je zena ktora ti poda dieta a nieco od teba chce…ale pozrel si sa na to z druhej strany? Nahodou som tiez po narodeni dcery byvala s malou doma cele dni sama a moj chlap chodil domov o 17tej/18tej…niekedy neskor lebo cestou z prace sa zastavil na kavu nech si oddychne. Zivot paru sa narodenim dietata zmeni, zivot chlapa sa narodenim dietata zmeni ale zivot zeny narodenin dietata…konci. Ine slovo nemam, proste konci na isty cas. Mali sme predcasniatko, 710g dieta co bolo 75 dni po narodeni v nemocnici. Prichod domov bol pre mna aj radostou ale aj peklom. Podotykam ze dcera je zdrava, aby si nehovoril ze moja situacia bola ina. Zena porodi a zrazu ma pri sebe dieta, ziveho tvora ktory je od nej na 100% zavisly. Moja dcera v noci nespavala. Ani cez den. Mala tak 3 hodinovy spanok v noci. Potom plakala a chcela sa nosit na rukach. Ked spala castokrat mi pipal monitor dychu ze prestava dychat, boli to falosne poplachy ale to nikdy nevies ked to zacne pipat. Postielka vedla postele v spalni. Moj chlap sa nikdy nezobudil, nikdy! Taky mal spanok. Vecer lahol a spal do rana kedy som ho budila ja ze mu zvoni uz 3x budik a zobudi mi dieta ktore konecne zaspalo. Cize chlap odide do prace a zije vlastne svoj zivot tak ako dovtedy. Stretava ludi tak ako dovtedy, rozprava sa…zena? Po noci kedy toho moc nenaspala sa diva na to dieta v postielke a modli sa v duchu nech spi co najdlhsie. Co ale je nemozne. Potom sa snazi navarit, nieco upratat, do toho to dieta 20x nieco chce…place, brusko, krmit, chce citit pritomnost mamicky…ta zena je sama doma. Cely den. Rozprava sa s tym dietatom co jej pravdaze neodpoveda. Ano, ide s dietatom von lebo to treba ale to nie je vzdy prechadzka ruzovym sadom. Casto ide von unavena, radsej by spala, ale prechadza sa s kocikom a hej, stretne ine mamicky ale to nie su rozhovory o zivote. To su rozhovory papa ti dobre, spinka ti dobre….sla by s kamoskami von na kavu, sla by si zacvicit ale kedy? Ked ten chlap pride vecer co ta zena uz pada na hubu. Ano chodila som aj ja sem tam von. 1-2x do mesiaca som vybehla von s kamoskou vecer. Ked mala zaspala a chlap bol vyrieseny lebo nic nemusel ale o hodku som bola doma lebo som bola unavena a vedela som ze ma caka tazka noc. Byvala som tak unavena ze som malej raz v noci miesto mlieka do flasky nachystala avivaz a uvedomila som si to ked som ju sla nakrmit…zena proste pri malom babatku ide z poslednych sil castokrat. Nechcem aby to vyznelo ako stazovanie sa. Ale zene sa dietatom zmeni zivot od zakladov a kazda zena je ina a trva jej inu dobu sa tomu prisposobit. Niektore sa prisposobit nedokazu tak rychlo. Su kadejake depresie poporodne kedy je v ohrozeni aj ta zena aj to dieta…u vas mozno staci len si sadnut a porozpravat sa, vypocut si obe strany ale bez vycitiek a reagovania s odpovedou: ja vas zivim. Aj ja som tuto vetu pocuvala ale…starala som sa o jeho dieta. Upratovala som, varila, prala…to je zadarmo? Tak ok, pojdem do prace s plat upratovacku, opatrovatelku, kucharku…ver mi ze to bude viac penazi ako to co mas na mysli vo vete: zivim vas. Muzi si castokrat myslia ze staci ze chodia do prace ale nie je to tak. Musite najst zlaty stred. Druhe tehotenstvo nekomentujem, asi sa stalo ale na jej psychike to velmi nepridava. Inak len pre info, moja dcera celu noc prespala ked mala 4 roky. Inak sa budila kazde 3 hodky do toho veku a potrebovala ma. Aj ten moj chlap ma potreboval a sla som na dno svojich sil. Nekritizujem ta ale skus sa na to pozriet z oboch stran. Mozno dat dieta svokre, mame a zober ju niekam von. Kolkokrat ste boli sami dvaja na rande odkedy mate dieta? Drzim palce aby ste do dali do spokojnosti oboch a nasli zlaty stred. Ver ze kazdym rokom, ako budu deti starsie to bude lepsie a lepsie. Nie lahsie, ale lepsie.

ema22270
27. dec 2024

Preboha naco si jej robil dalsie dieta ?!!!

senta_sofia
27. dec 2024

Bola taka od narodenia dietata, ci to prislo casom? Alebo bola dominantnejsia aj predtym vo vztahu, ze ty si bol skor ten, co si ustupil pre pokoj v rodine? Ak ste zobrati, tak dieta bude mat na rodnom liste teba, takze podporovat budes aj to druhe. Porozpravat by ste sa mali vy dvaja, ako si to ona predstavuje… Tusis, kto jej pomaha teraz? Ak ma byt medzi rodicmi dusno a deti maju v tom vyrastat, je lepsie, ak budete od seba.

vikes
27. dec 2024

Minimálne jeden rozhovor, v rámci ktorého si poviete všetko, ale bez vzájomného obviňovania a výčitiek, ste si navzájom dlžný. Zároveň sa pokúsiť nájsť riešenie či vo forme pestúnky, pani na pomoc s domácnosťou. Nie každá žena je rovnako silná a zvláda to sama bez pomoci a vaša zjavne potrebuje pomoc - keď jej vy neviete pomôcť, tak jej navrhnite iné riešenie. Tomuto sa musíte postaviť čelom a vyriešiť to, čím skôr, čas hrá proti vám (priepasť medzi vami bude vždy väčšia). A ešte jedna rada, ktorú zvážte: rozhovor začnite vaším ospravedlnením a vyslovením pochopenia jej situácie, že je toho na ňu veľa (potlačte svoje ego, chcete veci riešiť a nie začať hádku). Veľa šťastia.

h2
27. dec 2024

@vaneska 👏 Do bodky súhlasím!

simona20201309
27. dec 2024

,,bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa."

V tejto vete je toľko sebectva, že už teraz ľutujem tie deti, ktoré majú takého otca.
On sa bojí o seba... chudáčik!!! Nie o ženu, ako bude zvládať sama výchovu 2 deti, ... nie o deti, ktoré budú vyrastať bez otca v rozvratenej rodine...
Ale o seba!!!! Aby chudáčik na neho nekricala žena keď sa vyvali na gauč 🙈
Autor, neviem ci je u teba možná nejaká spätná väzba, či je nejaká šanca aby si sa spamätal a uvedomil si, že vlastne ty si ten chuj, a nie tvoja žena zdivocela?
Pretože mal by si zabojovať o rodinu a byť pripravený žene pomáhať! Pochopiť, že starostlivosť o dieťa dá zabrať, hlavne po psychickej stránke- že žena nemá sama pre seba ani chvíľočku čas a na svojho muža čaká ako na spásu kedy si môže ísť konečne v kľude aspoň na WC....
Tu nejde o to, ktorá žena je schopnjsia a menej schopná zvládať starostlivosť o domácnosť, ale o to, že keď si celý deň sám s dieťaťom, chyba ti kontakt s dospelými ľuďmi, pochopenie, ...
Celý den je matka oporou a opatrovníkom pre dieťa. Keď príde muž, potrebuje cítiť ze sa vrátila domov jej polovička. Potrebuje teraz cítiť oporu ona. A keď citi len lahostajneho muža, ďalšie dieťa ktoré si tiež vyžaduje len opateru a oporu... tak je to fakt na zrútenie.
Ale ak chceš byť naďalej tým nezrelym chlapcekom ktorý očakáva že po návrate z prace ho bude manželka ofukovat a detičky mu dajú aspoň 2hod oddýchnuť, ideálne sa ukážu len počas víkendu tak radšej jej daj pokoj. Bez teba im bude lepsie

A dámy ktoré si vzivote neprešli porodom, a nemajú šajnu co dokážu hormóny tak nech sa fakt nevyjadruju.
Je to normálny holý fakt, že hormóny ovplyvňujú správanie ľudí.

evaachesa
27. dec 2024

Autor ty si idiot! Tvoj druhý koment ma úplne položil...asi ako väčšinu žien tu. 🤦🏻‍♀️ Popros niekoho nech ťa dobre prefacká aby si sa prebral! To si robíš srandu že po práci si si nemohol ani oddýchnuť a stále niečo chcela? Tak ty si už len výhra. Ja by som ťa stĺkla viac ako tvoja žena a vykopla ťa radšej z domu ako sa starať ešte aj o ufňukaného muža. A prečítaj si niečo o popôrodnej depresii ktorou kľudne môže trpieť. V taký čas treba dávať na ženu pozor aby neurobila niečo sebe a dieťaťu, riešiť to u lekára a nie odísť ako zbabelec!

maryetta
27. dec 2024

V tej najkrajsej a zaroven najtazsej situacii si zdrhol.

ysseba
27. dec 2024

Aký si si istý, že to dieťa čo čaká je tvoje.... 🙂 Možno jej "pomáhal" niekto iný kým si bol ty v práci do 18tej a potom si oddychoval.

lenka2232
27. dec 2024

Prepac,ale si kus chu*a…nepise ti lebo je jej bez teba lepsie😎

simona20201309
27. dec 2024

Ženy.... toto je téma po 100rokoch v ktorej sa všetky (takmer) zhodneme a nevznikajú tu 2 tábory ✌️🤭
V tomto mame asi všetky rovnaký názor na tohto pána autora.

earlgrey
27. dec 2024

@simona20201309 Po prvé, každý má právo vyjadrovať sa k akej chce téme, to, že sa ti nepáči názor niekoho iného, ti neberiem. A áno, mám dieťa 😉

marca12
27. dec 2024

Preskocilo jej? Nie chlapce,to s nou lomcuju hormony,mozno mala poporodnu depresiu a namiesto pomoci od manzela sa dockala jeho uteku. Nezvladol si to a chlapa,ktory by odomna odisiel v najtazsej chvili zivota,by som teda nechcela

ivik4
27. dec 2024

@simona20201309 musela by som si hlavu prinajmensom 10x celou silou tresnut o mur aby som mala iny nazor po tych jeho krasnych komentoch😁
Chudacik 🥺🥺

betulinka1
27. dec 2024

Ty si odisiel od nervóznej tehotnej zeny, co asi ma nejaky problem a nechal si jej tam rocne dieta?! To vazne? Beries si dieta raz za cas? Akoze uz len preto aby si chránil to dieta si tam mal ostat. Zbehnut za jej gynekológom a povedat mu, ze ci nema nejaku poporodnu depresiu, nech jej odporučí navštíviť psychiatra. Lebo je jasne, ze od teba by to brala ako urážku. Poznam taky pripad, mali sme vo vzdialenej rodine. Dokonca tam on aj volal niekolkokrat policiu na nu aby sa ukludnila, lebo jej nechcel dat cez hubu on. Ale neodišiel a sam hovoril, ze jej nemoze nechat dieta. Cela rodina kmitala, chodili tam jeho rodicia cez den aby jej Akoze pomáhali ale realne chodili strazit to dieta aby jej nepreplo, potom zase on prisiel z prace. Proste stale ju mali pod kontrolou. Ukludnila sa az ked mal maly 3 roky. Lekara odmietala. Ty sa ľutuješ ale si uvedom ak je chora, este pride do toho babo. Bude to este horsie. Nieco musis spravit.

simona20201309
27. dec 2024

@earlgrey tak si dostuduj co sú hormóny a aký majú vplyv na organizmus a netvrd tu že hormóny sú somarina a nie je to ospravedlnenie.
Hormóny sú ospravedlnenie.... obzvlášť u tehotných a ženách po pôrode.
Klobúk dole pred každým mužom ktorý mal pochopenie a trpezlivosť pre svoju manzelku

simona20201309
27. dec 2024

@ivik4 😂😂😂...ale niekto tu už takú nehodu mal....
Niekto sa tu veľmi buchol a autorovu ženu vola rozmaznaná princeznicka 🫣
Preto je v zátvorke,,takmer"

ivik4
27. dec 2024

Autor poviem Ti tajomstvo
Na svete je nespocentne mnozstvo muzov kt. Zarabaju ako ty, su v praci casovo rovnako ako ty a ked pridu domov , postaraju sa spolu s manzelkou o deti a starosti si rozdelia.
Šokantne , dufam ze Ta Tato informacia nepolozi ked si tak psychicky labilny ze si ju musel opustit.
Kazdopadne spravil si jej sluzbu, aspon po Tebe nemusi riadit