icon

Mal by som sa vrátiť k manželke?

27. dec 2024

Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .

lenka2232
27. dec 2024

Vies co,dufam ze tvoja zena poda navrh na rozvod a ze si raz najde CHLAPA lebo ty si len nevyzrete decko ktoremu je len ublizovane. A prepac,ale brat si dieta 2x za mesiac je zalostne malo

deninka233
27. dec 2024

Ináč, manželke patrí výživné na manželku, pokiaľ ste stále manželia a myslím, že aj v dákom období po rozvode (pokiaľ je na materskej). Takže ano, ak jej nebudeš platiť, aj tak tie peniaze z teba môže vysúdiť.

tim23
27. dec 2024

Autor, odišiel si, opustil si ju v jej najťažšom období v živote. Ona ťa späť volať nebude. Ale ty ak chceš byť s rodinou, tak sa musíš snažiť napraviť to. Verím, že to dáte dokopy. Tvoja žena hysterčí, lebo je na pokraji zrútenia a od toho je tu manžel aby jej pomohol a podržal ju. Ak s ňou byť chceš musíš jej pomáhať. Je to predsa tvoja rodina. Manželka pôrodom prišla o všetku slobodu, na určitý čas. Ak sa vrátiš ku nej, okúp dieťa, daj mu najesť, zober na prechádzku, nech si žena vie dať kúpeľ popr pospať si. Ona v noci nespí, cez deň nespí, robí dookola tie isté veci celý deň.. Skús sa nad tým zamyslieť. Neverím, že láska vyprchá tak rýchlo. Čiže je šanca že vám to bude opäť fungovať. Ale musíš zabojovať ty, ty si muž ktorý sa má o svoju rodinu starať. Ak bude manželka cítiť že pri nej stojíš a nieke všetka domácnosť na nej tak som si istá, že nebude mať dôvod byť nervózna a nepríjemná na teba. Ja ti tu nadávať nebudem. Chápem obe strany.. Ale teraz je rad postarať sa o rodinu na tebe, držím vám veľmi palce.. Nezahadzujte to, budete krásna mladá rodina ❣️

beata_k
27. dec 2024

Autor, 6 stran ludi sa ti snazi nieco vysvetlit. Zhodne tvrdia to iste, ale ty si ides stale svoju pesnicku. Trochu porozmyslaj nad tymi 6-timi stranami...

A mimochodom, pisali ti to tu aj muzi, ze si to vzal zo zleho konca, nie len "zle" zeny.

beata_k
27. dec 2024

A predsa len este nieco. Tvoja zena nie je pes, ze jej smaris peniaze jak psovi kost.

saraxyz
27. dec 2024

Čo by si chcel aby sa zmenilo?

evaachesa
27. dec 2024

Autor, ja ti napíšem len toľko. Podľa mňa stojí za to bojovať a obnoviť vzťah. Máte malé dieťa a ďalšie na ceste. Zjavne ste obaja tvrdohlaví a ani jeden nechce urobiť prvý krok. Pošli žene kyticu možno s nejakým odkazom že to chceš skúsiť a dať šancu deťom na úplnú rodinu a navrhni sedenie v manželskej poradni. Podľa mňa je stále šanca, len musíte chcieť obaja. Myslíte hlavne na tie deti a nebuďte tvrdohlaví. Držím palce. 🍀❤️🍀

lucilaines
27. dec 2024

Ono to asi nebolo uplne tak, ze si nechal raz topanku mimo botnik a ona ju vysmarila z okna. Dam dve ruky do ohna za to, ze ti to predtym hovorila x krat slusne. Nieco ako drahy, cely den sa tu nezastavim, mozes si prosim ta aspon tie topanky po sebe ulozit? Neskor potom nieco ako dpc kolkokrat ti mam hovorit, aby si si ukladal po sebe tie topanky? Ja uz ich nabuduce asi fakt hodim z okna, lebo uz neviem ako inak ti to vysvetlit. Az potom po 245 razoch normalneho upozornenia z toho okna fakt leteli. A takto to zrejme bolo so vsetkym. Ocividne vidime, ze sa s tebou normalne neda. Sebareflexia nula. Len ty a ty a ty nebudes tolerovat nalady. No ona zas nebude tolerovat tvoje spravanie. Na normalne slovo si nepocuval, pri kriku si odisiel. Od nej chces nech nie je hystericka. Ok. Co ponukas ty? Co spravis ty aby hystericka nemusela byt? Ona sa ma zmenit, ako sa zmenis ty?

bonboniera
27. dec 2024

@lucilaines dám ruku do ohňa za to ze to bolo presne tak ako píšeš, nie nadarmo ho nevolá naspäť, aspoň nemusí pratat po ďalšom “decku”

slavka1988
27. dec 2024

@lucilaines ty si to dokonale vystihla

nevenka
27. dec 2024

@ivik4 hej, my sne totalne mimo, my si to nevieme predstavit, aky je on chudak, unaveny.
Mne ked prejde dakto po vyumyva ej dlazke, tak by som vrazdila a maslo rozcapene, roztopene? Co si nevies spratat po sebe? Uzas toto.
Ja mam 4 deti, no faaaakt si neviem predstavit, aky je chlap unaveny, zrobeny. Moj muz robi z domu a vidi, aky je to masaker doma. To Ty si nevies predstavit, ake to je but 24/7 s dietatom a este jej nervy robis!!!

lucilaines
27. dec 2024

A btw ste manzelia takze neplatis jej nic. Peniaze, ktore zarobis su rovnako jej ako aj tvoje. Aj peniaze, ktore idu na jej hypoteku su tvoje len z polovice. Takze jej rovno posli na ucet polovicu celej svojej vyplaty, vtedy budes robit to, co je tvoja psia povinnost. Ak zacnes davat viac ako polovicu vyplaty, potom sa mozes ohanat ASPON tym, ze davas nejake peniaze navyse.

lenkakravcova
27. dec 2024

@autor
Však v podstate keď v tom mieniš takto pokračovať, tak to ste de facto ako rozvedený.
Či myslíš že po rozvode budeš platiť menej? Budeš platiť rovnaké výživné ako teraz na ňu aj na dieťa. Lebo ona sa ešte tri roky bude starať o to čo sa má narodiť.
Čiže žiadna zmena. Či ste rozvedený reálne alebo nie.
To, že si sa odsťahoval, jej vlastné reálne môže pomôcť.
Riešiť stále dokola po mužovi bordel - typu dvihnuta doska na wc (tipujem že ani umývať si po sebe neunúval často), bordel po jedení (a ani len nespratanie veci čo sa kazia do chladničky), ako to ju muselo pekne vytáčať. Lebo toto robia malé deti. Nie dospelí ľudia.
Alebo si jej mohol povedať, že nech neprace.. nemusí. Keď ty za sebou nevieš, nemusí ani ona a mohli ste spolu bez stresu žiť v chlieviku. 🙂

ivik4
27. dec 2024

@nevenka ani nepis,my tu niesme kvalitna vzorka ktora je schopna to pochopit z oboch stran 😃

nevenka
27. dec 2024

@lucilaines tiez si myslim. Moj muz je dobracisko, ale po viac ako 20 rocnom vztahu, on ma ppcuva tak pol na pol. Ja to viem. Preto mu poviem, teraz ma ppcuvaj. Vnimas ma? Dobre a zacnem, jasne, vecne, zrozumitelke.
Ale x krat sa stalo, ze dal do umyvacky veci, co som mu asi 10x pripominala, ze tam nesmu a pokazil mi hak na cesto z hlinika. To iste mi robi 11 rocny syn, ale tam to viem pochopit, ze ma hlavu inde. Toho napomina uz 9 rocna sestra. Takze po 10 razoch, co daco ppviem a stale nic, tak nenaser sa...

maryetta
27. dec 2024

No ked z tebou tisic krat odlozim topanky a ty ich 1001 nechas mimo botnika tak ano. Aj ja by som ich vyhodila.
Kazdopadne rozvod by bol najlepsi v tomto pripade. Nech ma aj ona cistu hlavu a prilezitost hladat si prartnera. Ona si sama poradi aj bez teba-zjavne si tam bol len na pritaz.
To ze si vezmes SVOJE dieta je hadam samozrejmost.

nevenka
27. dec 2024

@autor MAS DOPIT KAVU A SPRATAT TEN HRNCEK PO SEBE A NICOMU SA NEMUSIS VYHYBAT? PO-CHO-PIL? Nie? Ak nie, nema to cenu s Tebou riesit.

biibiana
27. dec 2024

Ešte chcem podotknúť, že je dôležité rozprávať sa, všetko hovoriť. A opýtal si sa jej ako jej môžeš pomáhať? Každý deň? Bola taká už predtým než ste mali dieťa? Môj manžel tiež chodí z prace neskôr a určite je unavený. Ale žiaľ, urobil si 3 deti, ktoré ľúbi a ktoré veľmi chcel a keď príde z prace ide sa im venovať, či už robiť domáce úlohy, zobrať ich na vzduch a pod.Večer ešte naloží umývačku a v rámci svojej snahy ešte čo to uprace..Ja mu aj poviem nech si aspon 30min poleží, ale on odpovie, nie láska ty si bola na deti celý deň sama ty si chod ľahnúť. To je to čo robí muža mužom. 🙏 Chlap ma byt silný a nefňukat. Mala by tam byt vzájomná úcta. Ak tvojej manželke takto prepína a je taka nervózna nebude to len tak pre nič za nič. Rieš to. S nadhľadom a pokorou a..láskou ak nejakú máš.

taktotedanie
27. dec 2024

Pozri, evidentne bol niekde problem a ty si ju nevnimal, jej trapenie alebo nepomohol ( financne? To co je za pomoc, taku asi nepotrebovala)
Bohuzial, je to situacia s ktorom sa musia obaja vysporiadat a ked je jeden slaboch a zbabelec tak ujde
( netvrdim, ze ma muz doma znasat teror ale staci si sadnut a porozpravat sa nie sa zbalit )
Ty si vyhlaseny otec roka, male dieta a dalsie na ceste a ty odides akoze co cakas preco by mala byt k tebe pristelska? Kvoli comu? Ze si ju nechal s dvoma detmi? Bud rad, ze ti vobec dvere bytu otvori , byt na jej mieste ani slovo s tebou neprehovorim
Ked sa nechces rozvadzat tak sa pozbieraj a chod odprosit

autor
27. dec 2024

@lucilaines BSM máme zrušené kvôli jej podnikaniu . Takže áno moje a jej peniaze .
Jediné čo som si z tohto zobral že miesto 1500 jej od budúceho mesiaca pošlem 900 eur. 600 eur odložím svojim deťom .

Kľudne nech vám muži nadávajú do chudier, kráv a p..., nech vám vyhadzujú topánky z balkóna keď si ich necháte pri botníku lebo sa potrebujete hneď vyčúrať po príchode z práce, lebo inak pustíte do gatí . Nech na vás striehnu ako supy , či sedíte na deke, či si okamžite odpracete pohár po sebe, nech čakajú pri dverách kupeľne a pozerajú koľko kvapiek padne na zem keď idete von opásané uterákom , nechajte si nadávať do neschopných , nemožných . Zostávajte s takými mužmi , starajte sa o nich , zarábajte a každý jeden deň choďte domov s malou dušou čo zas bude.
Ja toto trpieť už nebudem , ani za cenu toho že nebudem vidieť svoje deti každý deň . Chcem byť so svojou ženou a deťmi, ale nie za takýchto okolností . Takže buď ona skoriguje svoje správanie alebo proste bude rozvedená matka s dvoma deťmi a ja budem rozvedený otec s dvoma deťmi . Nebudeme žiadna výnimka .

lucilaines
27. dec 2024

Autor opakujem otazku. Chces aby tvoja zena sa zmenila. Ako sa zmenis ty? Co zmenis ma svojom spravani ty?

tim23
27. dec 2024

Autor a nechceš jej teda začať pomáhať/ starať sa? Pretože tvoja žena je nervózna z toho, že je na všetko sama

lienka192
27. dec 2024

Ja tu budem asi proti prúdu, ale musím sa zastať autora. Nie je to normálne po svojom mužovi hádzať veci, vyhadzovať mu topánky z balkóna, nadávať mu do debilov, chudákov .. Ved to by každý jedinec ci žena, či muž skôr či neskôr odišli z takéhoto vzťahu. Nech mi nikto nehovorí, že JEDNO DIETA sa nedá zvládnuť bez takýchto výbuchov smerom k svojmu partnerovi. A áno, mam deti, viem o com to je, ale nikdy som sa k môjmu manželovi takto nechovala. Ved keď sa jej niečo nepáčilo, mali komunikovať, povedať mu, čo od neho potrebuje a nie preboha hádzať po ňom predmety ako zmyslovzbavena. Aj tak si dobrý autor, že si sa nedal vyprovokovať a nevyhodil si topánky ty jej. A asi autor sa nerozhodol odísť po jednom takomto výstupe, ale dialo sa to dlhodobo. Ak ma poporodnu depresiu, treba aby vyhľadala pomoc a nie sa takto ventilovat na mužovi. Autor, ak chceš zachrániť vzťah, treba sa s ňou vážne porozprávať, ako si to ďalej predstavuje, nech ti povie svoje pocity, ty jej povedz tiež ako sa cítiš, treba začať komunikovať hlavne, pripadne vyhľadať pomoc, ak je v tom niečo vážnejšie ( napr. ta poporodna depresia).

lujza123
27. dec 2024

Ty si riadny manipulátor, ale ze ukážkový. Sa tu do teba ženy pustili a jedine na co si sa zmohol je vyhrážať sa tým ako jej prestaneš platiť hypotéku. A teraz mame mat my zle zle ženštiny výčitky, lebo sme ta donútili našimi komentármi prestať platiť tvojej tehotnej žene !

PS: ani jeden jediny prispevok neschvaľoval to hádzanie vecmi a krik tvojej ženy! Ani jeden! Iba sa ti snažia objasniť co za tým bolo a co s tým môžete spraviť

No ty si to zhodnotil len ako útok na tvoju neomylnú veľkoleposť

ivik4
27. dec 2024

Stale si nam neodpovedal ako je mozne ze na sex Ti dobra bola ked si ju teda opisal jak netvora 🤡🤡🤡🤡🤡
Šašek, uz si fakt smiesny 😃

simsalabim
27. dec 2024

Autor, som si ista, ze ani ty nie si bez viny. Jej prehnane spravanie bolo vyvrcholenim jej frustracie. Obaja ste na vine, obaja musite nieco zmenit. Si ochotny toto pripustit? Si ochotny aj ty daco zmenit? Mas zenu este rad?

lenkakravcova
27. dec 2024

@autor Inak ona tu popôrodnú depresiu nevyrieši sama. Tým, že jej pošleš menej peňazí, asi nič nezlepšíš.
Ak sa správala tak ako si napísal v poslednom komentári, bez tvojho pričinenia (teda aj v situáciách kedy si napr fakt musel na to wc a podobne) tak to je minimálne na psychologické posedenie. Ona tam ale sama nepôjde, ak tu depresiu má (lebo si to nebude pripúšťať). Takže ak chceš reálne niečo aj riešiť, navrhni manželskú psychologickú poradňu. Tam psychologička, psychológ zistí čo je vo veci. Ak je ona v depresii, tak potom budú riešiť sa veci už len s ňou. Ak tam vyplave niečo iné na povrchu tak si to vykomunikujete v neutrálnym prostredí bez hádok.
Chceš to riešiť teda?

h2
27. dec 2024

Autor, oháňaš sa tým, čo všetko JEJ platíš. Tak sa skús zamyslieť, čo by si robil, keby si tvoja žena takto povedala, že ju to už nebaví a že ona ide preč. Porodila by druhé dieťa, cestou z pôrodnice by ti ho zaniesla (prvé dieťa by už u treba počas pôrodu zrejme bolo), povedala by ti, že sa vracia do práce a tebe bude posielať nejakú sumu a staraj sa. Hm, čo by si robil?

lucilaines
27. dec 2024

@lujza123 presne si to vystihla. Ukazkovy manipulator. Kazdu vycitku otocit do protismeru a ja nic, ja muzikant. Moja zena je labilna, sto dalsich zien co mu tu dohovara su sibnute a maju sa doma nechat otlkat a on nic..on nic neurobil, on len ticho slusne zil a suchal nohami az kym ona po nom zrazu nehodila kybel. Autor sak prestan jej platit. To bude mat len a len jeden nasledok, ze skoncis na sude, kde ti sud vymeria vyzivne na obe deti a aj na nu samotnu. Potom uz platit budes musiet. Mozno aj lepsie, aspon sa nebudes ohanat svojou blahosklonnostou, budes to mat cierne na bielom a konecne ti niekto povie, ze to je tvoja povinnost, nie dobra vola.

beata_k
27. dec 2024

Tak vidis, opat si sa len zdul a nic si z tych prispevkov nepochopil. To taka s tebou robota....