Mal by zmeniť prácu kvôli kolegom?
Predtým ako má odsúdis, skús si to prečítať !
Ahojte mám takú malú dilemu, nezakladám témy skoro nikdy a nerád im sa s cudzími ľuďmi ale vážne mi nemá kto pomôcť.
Manžel pracuje v maličkej firme a každý rok majú vianočný večierok, manžel tam nechodí, nemá o to záujem sa trepať 80km od domu aby sa ožratý vrátil domov. Ja súhlasím s tým aby na tie večierky nechodil. Obaja sme spokojný, lenže kolegovia si z neho uťahujú že je pod papučou lebo je abstinent a nechce s nimi ísť. Tak som mu povedala nech zmení prácu, tá je sice super aj platovo ale tak nevyskúšas nevieš . Myslite, že by mal zmeniť prácu ?
Rozhodne treba menit super platenu pracu, kde je spokojny kvoli vianocnemu vecierku
Inak pre tvoju info, nie kazdy sa na firemnych akciach oziera...my nie, vzdy to bolo decentne
To uz Vam tu fakt jeb....? na tomto fore. Slovensky narod stratil sedlacky rozum ci to vymysla admin team na podporu stranky? Dat vypoved kvoli tomuto?
Uz sa ani necudujem ze Fico a jemu podobni maju 100 000 tisice hlasov ked niekto dokaze toto riesit.
Prosim strcte si hlavu do mraznicky na 5 min a zamyslite sa znova.
To ste obaja take labilne typy, ze uz teraz riesite vianocny vecierok?
A inak.k tým co tu riešia, aké je to na SR strašne.. nepijem a doma nesedim. Nikdy som nemala problém. Všetci si zvykli.. čiže nie nik sa nemusí ozierat. Stačí vydrzat pár prvých "a ty nepijeeees"? Pár pohárov človek vyjele na prvých akciách a je vybavené...
Rovnako si títo ľudia už zvykli aj na to, keď niekto povie ze stačí... zväčša sa spiju pod obraz práve ti, co nechceli a to z jediného dôvodu: nevedia kedy majú dosť. Xkrat som to videla, ked do seba liali, jeden pohár za druhým a robia teatro všetkým.. A zábava v spoločnosti hneď, lebo veď povedal, že nepije. 😉 a potom druhy prípad = ti, co nevedia povedať nie a potom dá tvária "opili ma, ja za to nemozes".
Takže nie, nik nikomu nôž na krku nedrží... sú to len výhovorky.
Prestať riešiť to čo kto hovorí oveľa ľahší život sa žije a,keď už je s nimi v komunikácii tak hádam sa vie k tomu normálne vyjadriť,že nemá záujem o taký typ zábavy...hotovo dovi dopo... každého osobná vec...
@alkoholik ale sak nech dá. Niekto sa poteší.. dobra práca, dobra pláca...
Kolegovia su dost zlomyselni... To jednoduche zmyslanie... On nechce ist, takze ho ona nechce pustit😂co ine by v tom mohlo byt...
Nemaju ta v zuboch aj pre nieco ine???
Nech je tam 5 rokov, teda zmeskal 5 rozbijaciek a to je dovod k zmene prace? Co ked v novej budu blbnut aj na Velku noc a letnu dovcu? 🧐
Muž tiež nechodí na tieto večierky , povedal že na ozratych debilov sa pozerať nemieni.....tiež dlho doňho rypali a neriešil
Nie, určite nie
Normálne by som im povedala, že o nič také nemám záujem a je to moje rozhodnutie, Noe manželky. Môže om navrhnúť inu koncoročnú oslavu, niečo, čoho bu sa rad zúčastnil. Akože nevie si dospelý chlap obhájiť svoj postoj? 🤦🏻♀️
@doriiis túto počúvame stále žiaľ ja taká nie som
Ďakujem za odpovede . Fica sme nevolili lebo tu padlo aj toto. Manžel tam nechce ísť sám od seba mne je jedno že pôjde ja mám svoje kamarátky urobíme si pekný deň ale on nechce . Žiaľ kolegom iba tým ktorý pijú to nevysvetlí lebo môj je dobrák od kosti a chce byť s každým za dobré . Všetkým vám ďakujem a inak áno už riešia večierok lebo oni su stále tak mimo ešte v septembri to riešili . Inak manžel ten rok už bol vo firme na jednej akcii a viac ísť nechce lebo že to bola hanba a dosť veľká a každý odišiel aj keď si dal jedlo poldeci bolo mu zle a sa z neho vysmieli že viac nemá piť
@ahhola ale nie mňa každý jeden pozná skoro pozná vychádzame v poriadku len oni stále majú poznámky že mám manžela čo nepije
Prečo sa mu smejú, že je pod papučou? Ja tam vidím jedine tú príčinu, že tvoj manžel im nechce povedať, že to jemu samému sa tam nechce a vyhovára sa na teba. Mýlim sa?
nechapem teda, preco si robia posmech prave z tvojho muza, a pri tom pises, ze aj viaceri jeho kolegovia, s ktorymi sa kamarati, tam tiez nejdu. Podla mna je chyba v nom, ze si to nevie v robote normalne obhajit, ze preco na vecierok ist nechce, radsej povie, ze ty ho nechces pustit, aby zvalil vlastne vinu na teba a on to nemusel viac riesit, preco tam ist nechce. Typicky chlap, co chce byt pred nimi radsej za toho dobreho a z teba urobil stihacku, co ho nechce nikam pustit. Byt tebou, tak sa nad tymto viac netrapim, co si kolegovia myslia o tebe, nech si to vyriesi s nimi v robote tvoj muz.
@h2 No manžel ako dôvod uviedol že chce byť doma s rodinou a nikam nejde tak asi preto
@janci27 veď jasné mne je jedno čo si myslia všetko sú to ľudia ktorý pijú aj bežné v práci a ich manželky majú milencom ale to ja neriešim je to ich vec tak nech neriešia mňa
Tak nech toto manžel prestane tvrdiť, radšej nech povie, že sa mu tam nechce, nechce piť alkohol, nechce tak ďaleko cestovať... A potom nech to pustí z hlavy.
Nie. Mal by popracovať na svojej asertivite a povedať kolegom nech s tým konečne prestanú a neobtierajú si o neho hubu. Nemá záujem prísť na vianočný večierok a tým to hasne. Ak s tým neprestanú, začne to riešiť ako šikanu na pracovisku. Hotovo. Hlavne s vážnou tvárou a nie ufňučkane a nezačať so slovami "manželka povedala..."
Ešte mi tak napadlo, písala si, že sa tam niektorí kolegovia pomočili. A terčom posmechu je tvoj muž?! Veď nech im povie: "Nejdem na večierok, nemám chuť pozerať sa, ako sa poštíš do nohavíc, ako minule."
mne to skor pripada, ze tebe povedal verziu, ze ako dovod uviedol, ze nechce ist preto, ze chce byt doma s rodinou a pri tom v robote povedal druhu verziu, ze ty ho nechces pustit, aby si nemusel vymyslat ine dovody, ze nechce ist.
Ďakujem vám inak mne je jedno čo povedal nech budem za kravu aj ja len som sa chcela uistiť že zmena práce nebude dobrý nápad
nech tam ide na aute , aspoň bude dôvod prečo nepiť , a môže odísť kedy chce on🙂
@kikulienkadd
a ty chceš spoznať kolegov ožratý ch pod obraz Boží, ze sa až poštia?? No ka teda vobec a už vôbec nie 80 km niekde od domu! Čo ny tam robil? Zachranara? Triezvy sa s opýtam nezbaví, hlavne s takými, co nepoznajú mieru. Mne by bolo úplne jedno, nech si pokojne myslia, že si odrobim a čau! Kamarátov si vyberám a s kolegami nemusím byť naj kamoska, stačí normalny slušný vzťah. A ľudia, ktorí ma zavrhnu za môj iný postoj ako majú oni - s tými sa priatelit nepotrebujem.
Autorka a muz ma kolko rokov 15?? Ved nech sa k tomu postavivako chlap a komecne pochopi, ze život nie rozprávka! Chce byť s kazdym za dobre? A co je v škôlke? Nech sa naučí postavit sam za svoj nazor! Aké to je na kurz asertivity, choďte tam obaja! Pretože už ken taky strelených návrh, meniť koli tomuto dobrú aj dobre platenú pracu je na úrovni urazeneho 16 rocneho ega.
@svetlonos Ahoj,fakt nechápem tvoj komentár na mňa. Píš autorke k téme a nerieš,že ti môj názor k téme prosto nesedí. Prajem pekný večer 😅

@zafir01 ja nikde nepíšem o ospravedlňovaní sa.
Ak sa na večierku/oslave spijú ľudia ako prasce a ja tam už následne viackrát ísť nechcem, tak poviem prečo.
Ale dávať kvôli večierku výpoveď je pre mňa maximálne divné.
Ale nie je to moja vec, autorka s manželom nech si urobia ako chcú.