icon

Mala by som priamo navrhnúť dovolenku s kamarátom?

11. aug 2024

Ahojte 😊

Mám super kamaráta, čisto kamarátsky vzťah. Aj keď občas mám pocit, že nejaká tá chémia medzi nami je. Nakoľko sme si každý prešli v živote tým svojím, ani jeden sa nechceme viazať. Obaja sme dospelý, slobodný. Ja som slobodná mamička, mám 17 ročného syna.
Poznáme sa roky, hovoríme si veci, ktoré by sme občas nepovedali nikomu. Vždy sa máme o čom porozprávať.
Vie o tom, aký som mala život. Ex dal prednosť alkoholu, na nás sa vykašľal. Prežila som to a zvládla som v živote veľa vecí sama.
Jediná vec, v ktorej by som chcela poradiť, ja viem, možno trápne, ale nedá mi to.
Chce ísť na dovolenku, nemá s kým. Keď sa o tom aj bavíme, netuším prečo sa nespýta či by som s ním nešla. Veď je to vyslovene len o tom, že pôjdeme ako kamaráti, nič viac. Ja neočakávam od toho nič, len proste ísť a užiť si dovolenku.
Neviem prečo ma to až tak štve. Rada by som sa ho opýtala, keďže sme len kamaráti prečo ma taký problém opýtať sa ma.
Prosím, čo by ste robili? Mám chuť mu napísať a opýtať sa ho že či je niečo zlé na tom a opýtať sa ma otvorene.
Niekedy sa v ňom nevyznám
Ďakujem

hrabovo
11. aug 2024

Je to super, myslela som, že s nami už viac nepôjde 😂, ale sám sa pýtal

autor
11. aug 2024

@hrabovo tak to je určite super kamarát a verím že to tak bude aj naďalej 🙂

hrabovo
11. aug 2024

Verím aj ja

autor
11. aug 2024

@hrabovo veľa ľudí mi hovorí že neexistuje kamarátstvo medzi ženou a mužom. Opak je pravdou. Poznáme sa sedem rokov a stále sme len kamaráti

elizita
11. aug 2024

Ja tiež neverím na kamarátstvo medzi mužom a ženou... Vždy to na 1 strane prepukne,aj keď potichu . ... Ale som zvedavá ako dopadne dovolenka

vanilkovazmrzka
11. aug 2024

Asi ti to nenavrhol lebo z nejakeho dovodu prave s tebou na dovolenku nechce ist.

muchotrafka298
11. aug 2024

@vanilkovazmrzka ja si to tiez myslim. Podla mna ma zaujem o to, aby isiel s niekym, s kym pojde do jednej izby a rozdeli si s nim naklady na ubytovanie. Keby chcel ist sam, tak davno ide a zaplati za seba tolko, co stoji izba pre 2 osoby.A tato kamaratka to nie je.

hrabovo
11. aug 2024

Je to hlúposť, sú také kamarátstva. A sú úplne super.

autor
11. aug 2024

@elizita uvidíme. Prežijem aj keď z toho nič nebude

autor
11. aug 2024

@hrabovo nie každý to chápe. Viac menej to každý berie tak že časom to môže prerásť v niečo viac. Neviem, nevravím že to tak nie je.
Ale tak uvidíme

autor
11. aug 2024

@vanilkovazmrzka pochopím to, nečakám od toho nič. Poznám kopu takých kamarátov v mojom okolí s funguje im to

eva8
11. aug 2024

Nesputa sa, lebo mas neplnoleteho syna.
S kym by bol pocas dovolenky? Siel by s vami?

autor
11. aug 2024

@eva8 nie, nešiel by s nami. Chodí do školy a bolo by o neho postarané

eva8
12. aug 2024

mozno sa on nespytal preto, lebo mas syna a nevie, ze bude o neho postarane.
Ked ste iba kamarati a vyborni kamarati, kludne mozte byt aj na jednej izbe (ak chce usetrit) . Vyjasnite si peavidla na zaciatku a bude.

autor
12. aug 2024

@eva8 syn je stredoškolák, je už viac menej samostatný, takže v tom problém nie je.

Ale tak vyzerá to skôr tak že z toho nič nebude

Nevad, život ide ďalej

anketkarka
12. aug 2024

@autorka povedal Ti, že s Tebou nechce ísť?

muchotrafka298
12. aug 2024

Pokial Ti jasne povedal/napisal, ze s tebou ist nechce, tak by som to na tvojom mieste brala ako fakt. Nechce dobre, pojdem sama. Ist sam je najvacsie vystupenie z komfortnej zony.

autor
12. aug 2024

@anketkarka včera som mu napísala, viac sa neozval, tak neviem prečo. Aj odpoveď nie je odpovedˇa pochopila by som

autor
12. aug 2024

@muchotrafka298 nenapísal ani nepovedal nič

muchotrafka298
12. aug 2024

Proste sa neozval z nejakeho dovodu. A mozno dovod ani nepotrebuje. Keby s tebou chcel ist, navrhne Ti to hned, ako o tom zacal uvazovat a bavili ste sa o tom.

autor
12. aug 2024

@muchotrafka298 veď v pohode, ja sa nasilu nebudem tlačiť

senta_sofia
12. aug 2024

Ja si myslim, ze on sa tiez neciti na to, aby sa ten vas vztah posunul o uroven vyssie a mozno ma obavy, ze ak by ste isli na dovolenku spolu, uz by to bolo nieco viac. Takze treba aby vedel, ze na vasom vztahu sa nic nemeni.

autor
12. aug 2024

@senta_sofia nešlo o nič, len o kamarátsku dovolenku, mne môj život vyhovuje aký mám a chlapa do neho nepotrebujem.

senta_sofia
12. aug 2024

Pisala si, ze mozno je medzi vami nejaka chemia, tazko povedat, ako to vnima on, ci by chcel/nechcel nieco viac.

muchotrafka298
12. aug 2024

@senta_sofia tiez to vidim takto. Autorka pisala, ze mozno je tam chemia. A on nechce ten vztah posunut inde, co by sa po tej dovolenke pravdepodobne stalo.

autor
12. aug 2024

@senta_sofia neviem ako to berie on, viem že niekedy je to s ním ťažké

autor
12. aug 2024

@muchotrafka298 ja to posúvam ďalej nemám v pláne. A nevidím nič zlé na dovolenke kde by sme išli spolu. Ale tak každý to vidí inak

lenkakravcova
12. aug 2024

Ja na kamarátstvo medzi ženou a mužom neverím. Vždy je tam aspoň jeden, ktorý to chce časom posunúť ďalej a ak sa tak nestane, je z toho smutný.
Možno je to prípad tvojho kamaráta. Dúfa, že doživotne nebude vo friend zóne. Ty by si na dovolenku šla, ale do vzťahu s ním už nie. Takže to by bolo pre neho aké trápenie! To je proste strašný nápor na psychiku ak chce niekoho, pre koho si len kamarát.

autor
12. aug 2024

@lenkakravcova čo sa poznáme za tie roky, viem, že tiež nikdy nechcel žiadny vzťah. Viac sme to nikdy nepreberali.
Ale tak keď aj nič z dovolenky nebude, radšej ostať super kamaráti ako si to máme nejako pokaziť. Nestojí to za to

anketkarka
12. aug 2024

@autorka ja som raz bola na dovolenke s dvoma najlepšími kamoškami. S jednou sme si tam pekne liezli na nervy. Sme ďalej celý život kamošky, ale vieme, že na dovolenku spolu nesmieme. Je to proste iné 24/7. To je niečo ako skuška dvoch pováh, či sa znesú tak dlho nonstop spolu. Po tej skúsenosti si tiež myslím, že nie každý kamarát je vhodný na spoločnú dovolenku. V podstate len taký, ktorý by stál aj za partnerský vzťah (ak by ste o neho mali záujem).