icon

Málo ambiciózny partner

10. máj 2026

Ahojte baby.. potrebujem sa vyrozprávať a cítim sa zmätená. Pred vyše rokom som ukončila ročný vzťah s partnerom a dôvodom bolo to, že keď padla jeho maska a začala som spoznávať reálne kto on naozaj je prišlo mi zle. Bol manipulatívny až psychopatický a myslel len na seba, klamal a bolo mu jedno či ublíži iným či to bola jeho mama, jeho deti bolo to jedno. 2 mesiace na to som spoznala chlapca v mojom veku (27), ktorý je naopak dobrý, má dobré srdce, je férový a je to proste dobrák. Sme spolu 7 mesiacov, o týždeň sa má ku mne nesťahovať natrvalo a sa chcem rozísť.. Najprv mi ten vzťah vyhovoval ja som sa ako keby "zahojila" z ex ale teraz začínam z toho nejak triezvieť a ja ho nedokážem rešpektovať. Vadí mi to, že nie je priebojný, zarába na chlapa málo a menej ako ja a nemá ako keby žiadne ambície. Všetko má od rodičov, má vlastný byt, ktorý mu dal dedko, aj auto má od dedka a vlastne on sa ani nesnaží aby sa mal lepšie a mňa to irituje. Mne tiež rodičia pomohli s bytom, prispeli naň ale zvyšok som si ja zobrala hypo.. Keď som sa ho spýtala, aké má kariérne plány do budúcna tak on nevie toto mu vyhovuje, lenže tam nemá perspektívu ani žiadny rast. Ako bonus v poslednom čase počúvam ako čaká, že mu dedko slúbil, že naňho prepíše nejakú garáž a vlastne ako keby len čaká kto mu čo dá...
Posledné 2 mesiace počúvam ako nemá peniaze na to a na to a ja vlastne ani neviem čo mám povedať.. Aby ste sa do mňa nepustili, ja nečakám že chlapec pred 30tkou bude zarábať tisíce to vôbec ale mne chýba ako keby tá snaha.. Napríklad čo mám aj bývalých spolužiakov z výšky - študovala som právo, tak oni už odvtedy zmenili prácu, našli si lepšie pracovné miesto, jednoducho sa snažia posúvať ďalej a cítim z nich taký drive..

anonym_c28bf3
Včera o 07:39

"v mojom veku (27), ktorý je naopak dobrý, má dobré srdce, je férový a je to proste dobrák". Plus mate dva byty, taku startovaciu uroven nema kazdy par, niektori pol zivota robia iba na hypoteku a stale je to malo. Nerozmyslala si, ho trochu popostrcit dopredu. Nech sa iba dostane do stredu prudu, lebo karieristicky zralok na top urovni uz z neho asi nebude.

autor
Včera o 07:40
@anonym_f40b0b

Boze, ked muz skonci VS, zabezpeci si vlastne byvanie, auto a ma nejake uspory tak povedia, ze to je normalne lebo spravny chlap sa ma vediet o seba postarat.

Ked toto vsetko urobi zena tak je queen, boss bitch, wakanda forever.

Prosim ta, hlavne konecne dospej a nerob zo seba diamant medzi haldou kamena. To, ze mas VS, vlastne byvanie auto z teba nerobi ziaden unikat a takych zien na SK je kopec. Hovoria im aj dospelaci.

Ked uz budes teda hladat toho noveho kandidata tak sa nezabudni pochvalit, ze chces byt zienka domaca a o chlapa co zaraba 1000 eur by si ani nezakopla.

Ktory muz by rad nepocuval o svojej "neschopnosti" od zeny ktorej vraj nesiaha ani po paty.

Inak citas vobec po sebe? Povies, ze zlatokopka nie si, ale muzov kategorizujes podla vysky platu 🙄. Len tie tisiceurove rybicky radsej nechaj plavat. Ti si urcite radsej zajdu na pivko s kamosmi nez aby doma sedeli s takou ziletkou 🤣.

@anonym_f40b0b on vsetko dostal od rodicov a mne sa to hnusi. Ja mam rodicov pravnikov, mame sa dost dobre ale to neznamena ze sa cely zivot budem spoliehat na to co dostanem. Rodicia toho vlastnia vela ale nejdem do detailov lebo mi napisete ze si vymyslam. Ja sa nikde nevytahujem s tym co ma rodina, je to ich nie moje. Moj frajer sam hovori ze nechape aka som pokorna na to odkial pochadzam. Mam 2 bratov, im rodicia tiez prispeli na byvanie aj na auta ale oni maju luxusne auta a navyse makaju a snazia sa. Ich zeny sa maju ako v bavlnke.

anonym_3f9cd8
Včera o 07:48

Niekto preferuje ambicie v kariére a v peniazoch a niekto v medziľudských vzťahoch
Tak mu to povedz narovinu a nebud s ním na silu, keď tiež moze mať niekoho kto mu bude viac pasovať hodnotami

reela
Včera o 07:48
@andreatytler

@bambulkaaskatulka Nebudem mat deti ak sa o ne nedokazem postarat sama. Pred materskou si nasetrim peniaze aby som vyzila aj ked chlapa nebude.
Ono je to skvele ak sa o rodinu staraju obaja a mozu sa jeden na druheho spolahnut, ale som to ja a nikto iny kto robi to rozhodnutie mat dieta a tak lezi zodpovednost plne na mne. Ta druha strana by to mala chapat tak isto a tak isto by mala byt pripravena sa o dieta plne postarat. Hope for the best, plan for the worst (Dufaj v najlepsie, planuj na najhorsie).

@andreatytler V dnesnej ekonomike to nefunguje velmi, ani pre medianove zeny.

anonym_c28bf3
Včera o 07:51
@anonym_autor

@anonym_f40b0b on vsetko dostal od rodicov a mne sa to hnusi. Ja mam rodicov pravnikov, mame sa dost dobre ale to neznamena ze sa cely zivot budem spoliehat na to co dostanem. Rodicia toho vlastnia vela ale nejdem do detailov lebo mi napisete ze si vymyslam. Ja sa nikde nevytahujem s tym co ma rodina, je to ich nie moje. Moj frajer sam hovori ze nechape aka som pokorna na to odkial pochadzam. Mam 2 bratov, im rodicia tiez prispeli na byvanie aj na auta ale oni maju luxusne auta a navyse makaju a snazia sa. Ich zeny sa maju ako v bavlnke.

@anonym_autor Tak teraz uz uplne nechapem, preco ste vobec spolu, ked ty hladas model svojich rodicov a bratov. Tak ambiciozna a mudra zena a stratit takto 7 mesiacov v zivote ...

0kristina0
Včera o 07:53

Tak si sa vyrozpravala a teraz sup za buducim expriatelom dat mu kopacky. Len mu prosim ta nehovor hlavny dovod rozchodu. Ked si vystudovana pravnicka tak urcite pracujes v odbore pohybujes sa v kruhu pravnikov. Preco si tam nelapnes nejakeho?

reela
Včera o 07:54
@sissy27

@anonym_autor ved sama pises, ze nie si ambiciozna a chces mat pokoj, ale zaroven sa mat dobre 😅 co v preklade znamena, ze sa o to musi postarat niekto iny.
Ze si vystudovala vs, zarobila na auto a splacas hypo nie su ambicie, iba nevyhnutnost, lebo to nemal kto iny spravit za teba, to je cele. Tento mozno nezaraba dost na tvoj vkus, na druhej strane mozno ma ine kvality pre rodinny zivot - mozno by si nemusela nikdy v noci vstavat k dietatu, umyvat grcky a prebalovat spinave plienky, riesit ci stihas dieta vybrat zo skolky alebo co budes zase varit. Mozno by ti nikdy v nicom neodporoval, bola by si jeho bohynou a nemusela sa bat, ci nejaka ina nie je zaujimavejsia ako ty.
Ale teda sama si si odpovedala - pritahuje ta iny typ muza ako tento. Len potom nejak nechapem, preco s tymto stracas cas a davas mu nejake falosne nadeje do buducna.

@sissy27 nemyslim si, ze vystudovanie VS, kupenie auta, zobranie hypoteky su znamky nevyhnutnosti... autorka sice tvrdi, ze nie je bohvieako ambiciozna, ale bezne zeny fakt nemaju vsetko, co popisala - vysoku skolu, vlastne auto, ani gule na to ist sama do hypoteky, ktoru sama splaca... povedala by som, ze ona je tak v piatom percentile populacie zien na Slovensku.

autor
Včera o 07:55
@0kristina0

Tak si sa vyrozpravala a teraz sup za buducim expriatelom dat mu kopacky. Len mu prosim ta nehovor hlavny dovod rozchodu. Ked si vystudovana pravnicka tak urcite pracujes v odbore pohybujes sa v kruhu pravnikov. Preco si tam nelapnes nejakeho?

@0kristina0 lebo tam kde pracujem su starsi muzi, ltori su zenati a jeden kolega ktory strieda zeny

anonym_160d5b
Včera o 07:56
@anonym_autor

@0kristina0 lebo tam kde pracujem su starsi muzi, ltori su zenati a jeden kolega ktory strieda zeny

@anonym_autor veď nabudúce pôjdeš na nejaký právnický kongres, konferenciu, tak lov medzi svojimi. A tohoto, čo sa ti hnusí, že má všetko od rodičov nechaj takej, čo to ocení.

autor
Včera o 08:02
@reela

@sissy27 nemyslim si, ze vystudovanie VS, kupenie auta, zobranie hypoteky su znamky nevyhnutnosti... autorka sice tvrdi, ze nie je bohvieako ambiciozna, ale bezne zeny fakt nemaju vsetko, co popisala - vysoku skolu, vlastne auto, ani gule na to ist sama do hypoteky, ktoru sama splaca... povedala by som, ze ona je tak v piatom percentile populacie zien na Slovensku.

@reela ja som ten typ, ze mna keď hodis do vody a musim sa postarat a nechcem byt na obtiaz a len natahovat ruku a brat od rodicov ja som si vzdy vedela najst cestu a zarobit. Aj 2 prace som mala pocas vysokej keď boli prazdniny. Ja vzdy najdem sposob.

bambulkaaskatulka
Včera o 08:04
@anonym_autor

@sissy27 ja nie som ambiciozna ale ked treba viem si na seba zarobit a nie som lava. Lebo je to muz a ja zena. Kazdy mame ine role v zivote. Ja som ho od zaciatku moc nechcela ale on ma prehovaral a neviem co a po ex mi nejak dobre padol psychicky.

@anonym_autor a uvedomujes si, aké je toto hnusné voči chalanovi? Tak sa s ním rozid. Fakt. Písali ti to už viaceré. Akože ja si tiež myslím, že chlap by mal vedieť uživiť rodinu minimálne v čase, kým sa žena stará o dieťa útleho veku...lebo toto je oveľa dôležitejšia úloha než tukat do klávesnice v kancelárii...ale v živote by som sa takto skaredo o svojom partnerovi nevyjadrovala. Ty si ho proste využila na vylizanie sa z ran po rozchode, už ho nepotrebuješ, chceš ho odkopnúť a ešte na to chceš potlapkat od žien na koniku.... dosť nechutné

andreatytler
Včera o 08:07
@anonym_3f9cd8

Niekto preferuje ambicie v kariére a v peniazoch a niekto v medziľudských vzťahoch
Tak mu to povedz narovinu a nebud s ním na silu, keď tiež moze mať niekoho kto mu bude viac pasovať hodnotami

@anonym_3f9cd8 No len ked to podas takto, tak autorka v tom vyznie zle, ako clovek ktoremu su prednejsie kariera a peniaze pred medziludskymi vtahmi. Preto to ona podava v inom svetle. Hlada dovod preco sa s nim rozist a odobrenie od okolia.

1andrea111
Včera o 08:08
@anonym_autor

@anonym_autor nečítala som komentare ale správne to cítiš. Bude Ťa ťahať ku dnu. Ty to istý čas budeš dávať a budeš ťahať všetko a potom príde únava frustrácia rezignácia s už nebudeš vládať a pôjdete ku dnu obaja. Si teraz voľna nezaviaz sa do takého života.

reela
Včera o 08:09
@anonym_160d5b

@anonym_autor veď nabudúce pôjdeš na nejaký právnický kongres, konferenciu, tak lov medzi svojimi. A tohoto, čo sa ti hnusí, že má všetko od rodičov nechaj takej, čo to ocení.

@anonym_160d5b podla mna tu nie je problem, ze dostal vsetko od rodiny, ale ze keby fakt mali spolu deti a boli manzelia, tak ona je v pozicii, ze bude potrebovat peniaze na chod domacnosti pre seba, dieta a muza a si viem predstavit, ze sa boji viet ako
"Na co kupujes to drahe umele mlieko, staci lacne"
"Na co ist do vacsieho, ved sa potlacime v 1,5 izbovom byte po dedkovi, aj tak mi moji 50 rocny rodicia slubili dom, tak sa o 20-30 rokov, ked sa pominu prestahujeme tam"
"Preco chces druhe dieta? Vidim, ze uz prve nam berie dost penazi, mne staci aj jedno."
"Ja mam popytat o zvysenie platu? Mne staci kolko zarabam a dedko mi da nejake drobne za chvilu."

Takze miesto kvalitneho mlieka pre dieta bude kupovat najlacnejsie. Bude sa tlacit s muzom a dietatom v malom byte. Nebude mat velku rodinu, keby chcela. Lebo jemu staci, kolko zaraba. Lebo on si vystaci s tym, co ma. Lebo on si pocka, ze mu z rodiny niekto za x rokov nieco posunie.

Nech autorka tohot pusti a hlada si niekoho, kto jej bude vyhovovat. A to iste jej priatel. Nech si najde niekoho, kto ho nebude nahanat.

autor
Včera o 08:11
@bambulkaaskatulka

@anonym_autor a uvedomujes si, aké je toto hnusné voči chalanovi? Tak sa s ním rozid. Fakt. Písali ti to už viaceré. Akože ja si tiež myslím, že chlap by mal vedieť uživiť rodinu minimálne v čase, kým sa žena stará o dieťa útleho veku...lebo toto je oveľa dôležitejšia úloha než tukat do klávesnice v kancelárii...ale v živote by som sa takto skaredo o svojom partnerovi nevyjadrovala. Ty si ho proste využila na vylizanie sa z ran po rozchode, už ho nepotrebuješ, chceš ho odkopnúť a ešte na to chceš potlapkat od žien na koniku.... dosť nechutné

@bambulkaaskatulka ja som sa uz skusala rozist ale on stale ze nechh si to premyslim, a ze nam neni zle. A on nie je zly clovek, ako kamarat napr ale ako partner mi nevyhovuje. A vzdy ma nejak zlomil. Ja mam makke srdce.

bambulkaaskatulka
Včera o 08:12
@reela

@anonym_160d5b podla mna tu nie je problem, ze dostal vsetko od rodiny, ale ze keby fakt mali spolu deti a boli manzelia, tak ona je v pozicii, ze bude potrebovat peniaze na chod domacnosti pre seba, dieta a muza a si viem predstavit, ze sa boji viet ako
"Na co ist do vacsieho, ved sa potlacime v 1,5 izbovom byte po dedkovi, aj tak mi moji 50 rocny rodicia slubili dom, tak sa o 20-30 rokov, ked sa pominu prestahujeme tam"
"Preco chces druhe dieta? Vidim, ze uz prve nam berie dost penazi, mne staci aj jedno."
"Ja mam popytat o zvysenie platu? Mne staci kolko zarabam a dedko mi da nejake drobne za chvilu."

Takze miesto kvalitneho mlieka pre dieta bude kupovat najlacnejsie. Bude sa tlacit s muzom a dietatom v malom byte. Nebude mat velku rodinu, keby chcela. Lebo jemu staci, kolko zaraba. Lebo on si vystaci s tym, co ma. Lebo on si pocka, ze mu z rodiny niekto za x rokov nieco posunie.

Nech autorka tohot pusti a hlada si niekoho, kto jej bude vyhovovat. A to iste jej priatel. Nech si najde niekoho, kto ho nebude nahanat.

@reela vieš čo? Na začiatku som si presne toto myslela, že je problém... lenže prečítaj si jej ostatné komentáre...ona ho nechce, len momentálne v okolí nikto iný nie je....

reela
Včera o 08:14
@bambulkaaskatulka

@reela vieš čo? Na začiatku som si presne toto myslela, že je problém... lenže prečítaj si jej ostatné komentáre...ona ho nechce, len momentálne v okolí nikto iný nie je....

@bambulkaaskatulka hej, to sa mi tiez nepaci

andreatytler
Včera o 08:15
@reela

@andreatytler V dnesnej ekonomike to nefunguje velmi, ani pre medianove zeny.

@reela No nebolo by to na 3 roky materskej. To je luxus. A ak chce deti aspon 2 a potom ten postoj slovakov k chorobam deti (dietaz zakasle a tak s nim ostanem 2 tyzdne doma na OCR) a tym padom je zena na materksej/polovicny uvazok aj 8 rokov... tak na to sa urcite neda nasetrit.

bambulkaaskatulka
Včera o 08:15
@anonym_autor

@bambulkaaskatulka ja som sa uz skusala rozist ale on stale ze nechh si to premyslim, a ze nam neni zle. A on nie je zly clovek, ako kamarat napr ale ako partner mi nevyhovuje. A vzdy ma nejak zlomil. Ja mam makke srdce.

@anonym_autor " ja mám mäkké srdce" 🤣🤦😅

anonym_160d5b
Včera o 08:16
@reela

@reela tak toto si si domyslela, nemôžeš vedieť, že takto sa bude správať tento mladý muž, lebo v tejto situácii ešte nebol. To je jedno, čo si si ty vydedukovala, mnohých mužov otcovstvo zmení a dokážu sa nakopnúť, keď to situácia vyžaduje. Poznám takých mnohých, najprv bývali u rodičov, môj sused si pri deťoch ešte aj školu dorobil, aby získal lepšie miesto. Ale to je jedno, nech sa s ním rozíde, aj tak píše, že sa jej hnusia jeho postoje, tak nebude sa hádam premáhať, nie? Nech hľadá ďalej.

autor
Včera o 08:16
@bambulkaaskatulka

@bambulkaaskatulka ja som mu hovorila, že vztah nechcem, lebo som bola po bolestivom rozchode a mala som v hlave ex. On o tom vedel a snazil sa velmi aby som mu dala sancu.. tak som to nechala nejak plynut a zrazu sme boli spolu… nie som az taka hnusoba neboj

bambulkaaskatulka
Včera o 08:18
@anonym_autor

@bambulkaaskatulka ja som mu hovorila, že vztah nechcem, lebo som bola po bolestivom rozchode a mala som v hlave ex. On o tom vedel a snazil sa velmi aby som mu dala sancu.. tak som to nechala nejak plynut a zrazu sme boli spolu… nie som az taka hnusoba neboj

@anonym_autor ak nie si, prečo ho riešiš s nami a nie s ním?

autor
Včera o 08:22
@bambulkaaskatulka

@anonym_autor ak nie si, prečo ho riešiš s nami a nie s ním?

@bambulkaaskatulka lebo viem ze zas bude robit sceny a pojde na mna citovo a on to proste nechape a zacne sa lutovat a vyhovarat na dedka a ako on robi dost a ze ved ma peniaze ( nema ale dedko slubuje nikto nevie kedy) .. atd

bambulkaaskatulka
Včera o 08:25
@anonym_autor

@bambulkaaskatulka lebo viem ze zas bude robit sceny a pojde na mna citovo a on to proste nechape a zacne sa lutovat a vyhovarat na dedka a ako on robi dost a ze ved ma peniaze ( nema ale dedko slubuje nikto nevie kedy) .. atd

@anonym_autor ešte raz...čo tu vyriesis? Je to nepríjemné sa rozchádzať, tak si ideš po potlapkanie po pleci od nás? Vravíš, že máš 27 rokov. Dospelá žena. Tak naberá odvahu a už chalana menom neoblbuj

andreatytler
Včera o 08:26
@bambulkaaskatulka

@bambulkaaskatulka Alebo aj je... Vacsinou ludia zacnu riesit rozchod ked sa objavi niekto novy. Ale toto nemyslim v zlom. Toto je uplne bezne. Ludia ostavaju vo vztahu ktory ich nenaplna az do momentu kedy naberu odvahu to ukoncit, lebo sa im crta lepsi vztah.
Ja si ale myslim ze spoluziaci zacali planovat 5 rocne stretko z vysky a tento priatel nie je material ktory sa dobre prezentuje.

reela
Včera o 08:26

@andreatytler tak median zien v cistom je 900. 3 roky zivota dietata, z toho 1 rok v jasliach ta bude stat cca 10k. Tu je to popisane presnejsie: https://www.financnedata.sk/clanok/kolko-stoji-... a to tam nie je zapocitane, ze aj ta zena potrebuje jest a nejako fungovat, cize budme setrny a zapocitajme pre jej fungovanie 7k.
Takze aby medianova zena si mohla sama dovolit jedno dieta s jaslami na 3 roky, tak potrebuje setrit peniaze asi tak 20 rokov. A to sa oplati 🤣

sense
Včera o 08:27
@anonym_autor

@sissy27 ja nie som ambiciozna ale ked treba viem si na seba zarobit a nie som lava. Lebo je to muz a ja zena. Kazdy mame ine role v zivote. Ja som ho od zaciatku moc nechcela ale on ma prehovaral a neviem co a po ex mi nejak dobre padol psychicky.

@anonym_autor keď ti padol dobre psychicky ale od samého začiatku to nebolo ono, načo to plánovanie spoločného bývania, a načo téma tu. Veď keď mi niekto nevyhovuje a bol z núdze cnosť tak sa s ním párkrát stretnem a keď nevyhovuje tak nevyhovuje, načo to ťahanie za nos a dávanie nádeji. Sorry ale v tomto si protirečis, keby si si vedela povedať svoje, tak po druhom treťom rande do takéhoto vzťahu nejdeš a už vôbec neplánujes sťahovanie k tebe. Lebo vy si vedela povedať ,sorry Jožo ,nechodíme sa k sebe, každý máme iný pohľad na budúcnosť.

mischy00
Včera o 08:27

Podla mňa je jedno, aký on je...to je uz taký vedľajší dôsledok, jednoducho ho uz nechceš. Začala si si s ním, lebo ti pomohol prekonať ťažké obdobie, myslela si si, ze to prejde do lásky a zvladnete to. Ale neprišlo to tam....prisla si do štádia, ze s ním nechceš zostarnut. Za mňa je to lepšie zistiť teraz a rozísť sa, ako držať chalana v nádeji, ze to bude raz rozprávkové.
Ver mi, viem o com píšem .....

reela
Včera o 08:28
@anonym_160d5b

@reela tak toto si si domyslela, nemôžeš vedieť, že takto sa bude správať tento mladý muž, lebo v tejto situácii ešte nebol. To je jedno, čo si si ty vydedukovala, mnohých mužov otcovstvo zmení a dokážu sa nakopnúť, keď to situácia vyžaduje. Poznám takých mnohých, najprv bývali u rodičov, môj sused si pri deťoch ešte aj školu dorobil, aby získal lepšie miesto. Ale to je jedno, nech sa s ním rozíde, aj tak píše, že sa jej hnusia jeho postoje, tak nebude sa hádam premáhať, nie? Nech hľadá ďalej.

@anonym_160d5b jasne, ze je to scenar, ktory som navrhla, ze sa ho autorka boji. Mozno by sa popri detoch ten jej priatel nakopol. Mozno nie. Ja by som to osobne neriskovala.

andreatytler
Včera o 08:33
@sense

@anonym_autor keď ti padol dobre psychicky ale od samého začiatku to nebolo ono, načo to plánovanie spoločného bývania, a načo téma tu. Veď keď mi niekto nevyhovuje a bol z núdze cnosť tak sa s ním párkrát stretnem a keď nevyhovuje tak nevyhovuje, načo to ťahanie za nos a dávanie nádeji. Sorry ale v tomto si protirečis, keby si si vedela povedať svoje, tak po druhom treťom rande do takéhoto vzťahu nejdeš a už vôbec neplánujes sťahovanie k tebe. Lebo vy si vedela povedať ,sorry Jožo ,nechodíme sa k sebe, každý máme iný pohľad na budúcnosť.

@sense No je to cudne. Od zaciatku ho nechcela, uz sa aj rozisli ale ukecal ju a teraz sa ma k nej o tyzden stahovat.