Málo ambiciózny partner
Ahojte baby.. potrebujem sa vyrozprávať a cítim sa zmätená. Pred vyše rokom som ukončila ročný vzťah s partnerom a dôvodom bolo to, že keď padla jeho maska a začala som spoznávať reálne kto on naozaj je prišlo mi zle. Bol manipulatívny až psychopatický a myslel len na seba, klamal a bolo mu jedno či ublíži iným či to bola jeho mama, jeho deti bolo to jedno. 2 mesiace na to som spoznala chlapca v mojom veku (27), ktorý je naopak dobrý, má dobré srdce, je férový a je to proste dobrák. Sme spolu 7 mesiacov, o týždeň sa má ku mne nesťahovať natrvalo a sa chcem rozísť.. Najprv mi ten vzťah vyhovoval ja som sa ako keby "zahojila" z ex ale teraz začínam z toho nejak triezvieť a ja ho nedokážem rešpektovať. Vadí mi to, že nie je priebojný, zarába na chlapa málo a menej ako ja a nemá ako keby žiadne ambície. Všetko má od rodičov, má vlastný byt, ktorý mu dal dedko, aj auto má od dedka a vlastne on sa ani nesnaží aby sa mal lepšie a mňa to irituje. Mne tiež rodičia pomohli s bytom, prispeli naň ale zvyšok som si ja zobrala hypo.. Keď som sa ho spýtala, aké má kariérne plány do budúcna tak on nevie toto mu vyhovuje, lenže tam nemá perspektívu ani žiadny rast. Ako bonus v poslednom čase počúvam ako čaká, že mu dedko slúbil, že naňho prepíše nejakú garáž a vlastne ako keby len čaká kto mu čo dá...
Posledné 2 mesiace počúvam ako nemá peniaze na to a na to a ja vlastne ani neviem čo mám povedať.. Aby ste sa do mňa nepustili, ja nečakám že chlapec pred 30tkou bude zarábať tisíce to vôbec ale mne chýba ako keby tá snaha.. Napríklad čo mám aj bývalých spolužiakov z výšky - študovala som právo, tak oni už odvtedy zmenili prácu, našli si lepšie pracovné miesto, jednoducho sa snažia posúvať ďalej a cítim z nich taký drive..
@sense on taky na zaciatku nebol. Na zaciatku mi hovoril, ze zaraba o 300 viac ako realne zaraba len tak btw. Potom som pocuvala ako planuje zmenit pracu a ze by sa chcel dostat tam a tam. A nic sa nestalo. Keď som sa ho to spýtala po 4 mesiacoch, keď sa preriekol ze zaraba menej ze kedy planuje zmenit tu pracu ako mi hovoril tak odpovedal ze on ju menit momentalne neplanuje v najblizsej dobe jemu to tam vyhovuje naplno. Jednoducho na zaciatku sa prezentoval inak aka je realita a vtedy som si myslela ze to pojde. Aj o sebe hovoril inak ako v skutocnosti je.
@anonym_autor ale to uz je iny chameleon
@anonym_autor ale to uz je iny chameleon
@reela no skor videl, ze rube vysoko a chcel jej nejako stacit... nie je to spravny postup, ale pochopitelny...
A kludne moze byt aj scenár, ze sa jej chlap drží, lebo dobra partia, vzdelaná a šikovná partnerka, ma zázemie, on sa môže len pýšiť co ma doma.
A autorka chcela len to isté, byt pyšná a hrdá na svojho partnera .
@sense on taky na zaciatku nebol. Na zaciatku mi hovoril, ze zaraba o 300 viac ako realne zaraba len tak btw. Potom som pocuvala ako planuje zmenit pracu a ze by sa chcel dostat tam a tam. A nic sa nestalo. Keď som sa ho to spýtala po 4 mesiacoch, keď sa preriekol ze zaraba menej ze kedy planuje zmenit tu pracu ako mi hovoril tak odpovedal ze on ju menit momentalne neplanuje v najblizsej dobe jemu to tam vyhovuje naplno. Jednoducho na zaciatku sa prezentoval inak aka je realita a vtedy som si myslela ze to pojde. Aj o sebe hovoril inak ako v skutocnosti je.
@anonym_autor dobre po 4 mesiacoch vyšla pravda najavo, tak načo si s ním ďalšie tri mesiace a plánovala si ho nasťahovať k sebe? Cize zrejme taká priama a otvorená nebudeš ako tu prezentujes. Lebo ako som písala predtým už by si dávno Janovi povedala, že sorry ale každý čakáme od života niečo iné a ešte si aj klamal. Prečo si ho už po tých 4 mesiacoch nepustila do obehu. Keďže aj tak si k nemu v konečnom dôsledku nič necítila od začiatku, len si nechcela byť sama
A úprimne, možno som divná asi ja som sa so žiadnym nebavila koľko zarába, a keby sa ma to spýta chlap tak si poklepem po čele.
@sissy27 nemyslim si, ze vystudovanie VS, kupenie auta, zobranie hypoteky su znamky nevyhnutnosti... autorka sice tvrdi, ze nie je bohvieako ambiciozna, ale bezne zeny fakt nemaju vsetko, co popisala - vysoku skolu, vlastne auto, ani gule na to ist sama do hypoteky, ktoru sama splaca... povedala by som, ze ona je tak v piatom percentile populacie zien na Slovensku.
@reela kazdy mame tie latky nastavene nejak inak. Pre mna vystudovat vs, kupit si auto a zobrat hypo nema nic spolocne s ambiciami. Alebo teda zalezi od vychodiskoveho bodu - ak by to pisala dievcina z osady, ktora splachovaci zachod poznala len zo skoly, tak poviem wau, vyhrabala sa zo zumpy, robi vsetko pre to, aby sa v zivote posunula niekam dalej - toto je pre mna ambiciozna zena. Ale dievca z bohatej pravnickej rodiny, ktore ide v rodicovskych slapajach, ziadne extra prekazky prekonat nemusela, v podstate len robi to, co sa od nej ocakava - tam si ambicie predstavujem trosku inak.
@reela kazdy mame tie latky nastavene nejak inak. Pre mna vystudovat vs, kupit si auto a zobrat hypo nema nic spolocne s ambiciami. Alebo teda zalezi od vychodiskoveho bodu - ak by to pisala dievcina z osady, ktora splachovaci zachod poznala len zo skoly, tak poviem wau, vyhrabala sa zo zumpy, robi vsetko pre to, aby sa v zivote posunula niekam dalej - toto je pre mna ambiciozna zena. Ale dievca z bohatej pravnickej rodiny, ktore ide v rodicovskych slapajach, ziadne extra prekazky prekonat nemusela, v podstate len robi to, co sa od nej ocakava - tam si ambicie predstavujem trosku inak.
@sissy27 uff, ak si ty vystudovana, tak to by som nechcela byt tvojou dcerou. By som vystudovala, zamestnala sa, kupila auto, byt na hypo... a v 27mich rokoch (tolko ma autorka) by mi bolo povedane, ze nemam ambicie a len som urobila, co po mne bolo ocakavane 🤣
@sissy27 esteze moji rodicia chcu len aby som bola stastna a robila to co ma bavi.🙂 a su na mna hrdi a moja obrovska podpora. Ani si neviem predstavit ze by mi maminka taketo slova povedala.
Tieto bachorky 20 rocnych prispievateliek na MK ktore maju vsetky auta a byty a nadstandardne platy hned po skonceni VS beriem s rezervou...lebo realita zvycajne byva taka ze na 90% z toho prispeli rodicia
@sissy27 uff, ak si ty vystudovana, tak to by som nechcela byt tvojou dcerou. By som vystudovala, zamestnala sa, kupila auto, byt na hypo... a v 27mich rokoch (tolko ma autorka) by mi bolo povedane, ze nemam ambicie a len som urobila, co po mne bolo ocakavane 🤣
@reela
@anonymny_autor este raz - ja netvrdim, ze to nic neznamena, je to vsetko samozrejme fajn a je sikovna, to bez debaty. Ale ambicie?? Toto su ambicie, mat titul, auto a hypo? A co dalej? Vsetko splnene v 27r., hotovo, vybavene? Ano, naozaj od niekoho, kto toto mal ako bezny standard pod pojmom “ambicie” ocakavam naozaj aspon o malicko viac. Jaj pardon, zabudla som - slecna ma ambicie najst partnera, ktory jej zabezpeci pohodlny zivot, lebo ved ona uz ma svoje hotovo.
@reela
@anonymny_autor este raz - ja netvrdim, ze to nic neznamena, je to vsetko samozrejme fajn a je sikovna, to bez debaty. Ale ambicie?? Toto su ambicie, mat titul, auto a hypo? A co dalej? Vsetko splnene v 27r., hotovo, vybavene? Ano, naozaj od niekoho, kto toto mal ako bezny standard pod pojmom “ambicie” ocakavam naozaj aspon o malicko viac. Jaj pardon, zabudla som - slecna ma ambicie najst partnera, ktory jej zabezpeci pohodlny zivot, lebo ved ona uz ma svoje hotovo.
@sissy27 ja chcem rodinu a dobreho muza, s ktorym budem kompatibilna🙂
@reela Moja dcéra nikdy nič nemusela, len sa učiť, všetko ostatné sme jej zabezpečili. VŠ je u nás povinná, máme ju my, rodičia, aj traja zo štyroch starých rodičov, vlastne všetci v rodine. Keď doštudovala, dostala istú sumu, ktorú neskôr použila k hypotéke, tú si už spláca sama. Auto mala k dispozícii od 18, zdedila staršie po otcovi, už má takto druhé. Je bystrá, pracuje a darí sa jej, no neobdivujeme ju za to. Proste je tam, kde je, lebo pochádza z našej rodiny a robila tak, ako sme ju vychovali a ako od nej očakávame.
@reela Moja dcéra nikdy nič nemusela, len sa učiť, všetko ostatné sme jej zabezpečili. VŠ je u nás povinná, máme ju my, rodičia, aj traja zo štyroch starých rodičov, vlastne všetci v rodine. Keď doštudovala, dostala istú sumu, ktorú neskôr použila k hypotéke, tú si už spláca sama. Auto mala k dispozícii od 18, zdedila staršie po otcovi, už má takto druhé. Je bystrá, pracuje a darí sa jej, no neobdivujeme ju za to. Proste je tam, kde je, lebo pochádza z našej rodiny a robila tak, ako sme ju vychovali a ako od nej očakávame.
@anonym_f26b77 ale ja nehovorim ze ma ma niekto obdivovat, ale urcite niesom k zahodeniu a moje rodinne zazemie detto. Prides mi, ze ma chces nasilu zhodit. Keby som tupelo, tak tu skolu nikdy nevystudujem a veru nebola lahka. Rodicia nerodicia, ucit som sa musela sama a pisat diplomovku tiez.
@anonym_autor Nepísala som Tebe, ale pani
@reela, ktorá zrejme považuje štúdium na VŠ za niečo mimoriadne a ťažko zvládnuteľné a nechápe, že sú aj rodiny, kde je to samozrejmá vec a deti sú k štúdiu a takémuto úspechu podporované od detstva - výberom škôl, rozvojom, cestovaním. Nie každý žije z minimálnej mzdy, nie všetky deti musia brigádovať, lebo rodičia nemajú peniaze a nie všetci absolventi šetria na depozit k hypotéke 10 a viac rokov. Aj my sme deťom dali a umožnili všetko, čo sme mohli a až potom začala ich vlastná cesta. Či budú úspešní, to uvidíme po rokoch.
@anonym_autor Nepísala som Tebe, ale pani
@reela, ktorá zrejme považuje štúdium na VŠ za niečo mimoriadne a ťažko zvládnuteľné a nechápe, že sú aj rodiny, kde je to samozrejmá vec a deti sú k štúdiu a takémuto úspechu podporované od detstva - výberom škôl, rozvojom, cestovaním. Nie každý žije z minimálnej mzdy, nie všetky deti musia brigádovať, lebo rodičia nemajú peniaze a nie všetci absolventi šetria na depozit k hypotéke 10 a viac rokov. Aj my sme deťom dali a umožnili všetko, čo sme mohli a až potom začala ich vlastná cesta. Či budú úspešní, to uvidíme po rokoch.
@anonym_f26b77 vidíš, u vás to bolo samozrejmé, v mnohých iných rodinách nemusí. U nás budem prvá v rodine, čo VŠ mať bude (dúfam, že ju úspešne dokončím). Nie každý sa narodí do bohatej rodiny. A ano, pre mňa sú ambície a posúvanie sa, aj mať VŠ, mať auto, byt na hypo. Všetko som si v živote musela vybudovať sama.
@bambulkaaskatulka ja som sa uz skusala rozist ale on stale ze nechh si to premyslim, a ze nam neni zle. A on nie je zly clovek, ako kamarat napr ale ako partner mi nevyhovuje. A vzdy ma nejak zlomil. Ja mam makke srdce.
@anonym_autor nechápem o čo ti ide,veď keby si ho lubila,takéto veci absolútne neriešis.Tak ho nechaj nejakej inej a ty si nájdi iného...
@sissy27 ja nemam vobec taketo tuzby ako si napisala. Ja tuzim byt ta, ktora sa bude starat o tie deti, doma varit, upratovat a byt taka zienka. A ja sa nebojim ze muz pojde za inou 🙂 ak je niekde ina a lepsia preňho nech ide.
@anonym_autor tak si musíš nájsť právnika z tých kamarátov.a potom ho možno neuvidis a budeš doma s dieťaťom a plakať, že máš ťažkú školu a si uväznená doma a nerobíš kariéru🤪Ja mám muža neambiciozneho, ale zarobí dobre.Nezniesla by som, keby mi doma vykrikoval, že som mala byť aspoň manažérka za 2500 t eur.Ty chces dieťa a mať sa dobre to je rozumné, ale pochybujem, že chalan v 27 r sníva o deťoch najbližších 5-7 r.Najdi si iného.
@anonym_autor tak si musíš nájsť právnika z tých kamarátov.a potom ho možno neuvidis a budeš doma s dieťaťom a plakať, že máš ťažkú školu a si uväznená doma a nerobíš kariéru🤪Ja mám muža neambiciozneho, ale zarobí dobre.Nezniesla by som, keby mi doma vykrikoval, že som mala byť aspoň manažérka za 2500 t eur.Ty chces dieťa a mať sa dobre to je rozumné, ale pochybujem, že chalan v 27 r sníva o deťoch najbližších 5-7 r.Najdi si iného.
@anonym_6d2ba1 vidis ale zarobi dobre. Mne by toto stacilo.
@anonym_autor no, povolanie syn, resp.vnuk. to nezmeníš. Ak niečo budeš chcieť, budeš si to musieť zadovážiť/zaplatiť sama
Najskôr psychopat a dravec potom ťa pochopiteľne pritiahol úplný protipól salamista v podstate tutmak čo len celkom logicke, urobil ti prevoznika pomohol pri konci vzťahu so psychopatom ale extrém jeden aj druhý. Asi uz splnil svoju úlohu v tvojom živote. Vzťahy su rôzne a niekedy na dobu určitu. Asi to bude lepší kamarát ako partner.
Aby si neskor neľutovala, nájsť dobrého, nezadĺženého chlapa je celkom problém.
Mám také kamarátky, čo toľko preberali až zostali samé.
Nepíšeš že ho ľúbiš, že rada s ním tráviš čas, milovanie je skvelé..
Tak potom asi neni o čom a rozíď sa s ním.
Mať v dnešnej dobe chlapa s bytom, autom, stabilnou prácou, bez hypo a lízingu je celkom výhra😁
Možno má aj úspory o ktorých nevieš☝️
Za mňa má byť chlap bankomat(gentleman), ktorý nemusí čakať do výplaty, keď ťa chce zobrať na večeru, výlet, kúpiť ti darček, topánky hocikedy, ale to stačí len zmeniť prácu o trochu lepšie platenú..
Aby si neskor neľutovala, nájsť dobrého, nezadĺženého chlapa je celkom problém.
Mám také kamarátky, čo toľko preberali až zostali samé.
Nepíšeš že ho ľúbiš, že rada s ním tráviš čas, milovanie je skvelé..
Tak potom asi neni o čom a rozíď sa s ním.
Mať v dnešnej dobe chlapa s bytom, autom, stabilnou prácou, bez hypo a lízingu je celkom výhra😁
Možno má aj úspory o ktorých nevieš☝️
Za mňa má byť chlap bankomat(gentleman), ktorý nemusí čakať do výplaty, keď ťa chce zobrať na večeru, výlet, kúpiť ti darček, topánky hocikedy, ale to stačí len zmeniť prácu o trochu lepšie platenú..
@anonym_7c9523 a je im zle? Toto co si opisala som presne mala s ex, len bol magor. Ale s nim som mala skvely sex, vzdy som s nim rada travila cas a som sa velmi tesila. Tu je to take ze neviem. Sex ok ale nic extra, ked ideme niekam ok. Ja som sa uz viackrat chcela rozist ale stale ma niekto presviedcal aby som tomu dala sancu a tak. A je tym slobodnym kamoskam zle? Stale si mozu niekoho najst aj ked maju po 30 ak vyzeraju. V rodine take mame. Dokonca mamine kamosky si nasli v 50 novych partnerov a doslovne jackpot. Jedna odvtedy nerobi, on na nu vsetko napisal, ma vreckove 3000 😂 a on bezdetny a rozvedeny.
@anonym_7c9523 a je im zle? Toto co si opisala som presne mala s ex, len bol magor. Ale s nim som mala skvely sex, vzdy som s nim rada travila cas a som sa velmi tesila. Tu je to take ze neviem. Sex ok ale nic extra, ked ideme niekam ok. Ja som sa uz viackrat chcela rozist ale stale ma niekto presviedcal aby som tomu dala sancu a tak. A je tym slobodnym kamoskam zle? Stale si mozu niekoho najst aj ked maju po 30 ak vyzeraju. V rodine take mame. Dokonca mamine kamosky si nasli v 50 novych partnerov a doslovne jackpot. Jedna odvtedy nerobi, on na nu vsetko napisal, ma vreckove 3000 😂 a on bezdetny a rozvedeny.
@anonym_autor "Dokonca mamine kamosky si nasli v 50 novych partnerov a doslovne jackpot. Jedna odvtedy nerobi, on na nu vsetko napisal, ma vreckove 3000"
Dost smutne, ked si niektori ludia myslia, ze vztah = moznost nerobenia a vyciciavania. Hlavne, ak sa na niektoru nalepi vyciciavac muz, tak su vsetky poburene ... Karma je zdarma, dobehne casom kazdu primadonu. Potom necudo, ze za odpad sa tu povazuje kazdy muz, ktory zarobi normalne a "chudak" zena je potom obrana o moznost vyciciavania a nerobenia.
@anonym_autor "Dokonca mamine kamosky si nasli v 50 novych partnerov a doslovne jackpot. Jedna odvtedy nerobi, on na nu vsetko napisal, ma vreckove 3000"
Dost smutne, ked si niektori ludia myslia, ze vztah = moznost nerobenia a vyciciavania. Hlavne, ak sa na niektoru nalepi vyciciavac muz, tak su vsetky poburene ... Karma je zdarma, dobehne casom kazdu primadonu. Potom necudo, ze za odpad sa tu povazuje kazdy muz, ktory zarobi normalne a "chudak" zena je potom obrana o moznost vyciciavania a nerobenia.
@anonym_c28bf3 pisem to preto, aby mi zas nepisali komentare typu ako si dobreho muza po 40 nenajdes. Ja som take pribehy pocula🙂
Len tak medzi nami ty by si nechcela muza, ktory je pozorny, ferovy, starostlivy a este ti aj dava peniaze a robi vsetko v tvoj prospech? Ty by si to odmietla a buchala sa do hrude ako ty chces vsetko zvladat sama a robila do 70 ked nemusis? 🙂 zaaas vytrhavanie z kontextu. Peniaze pre vacsinu naroda su tabu tema.
@anonym_c28bf3 pisem to preto, aby mi zas nepisali komentare typu ako si dobreho muza po 40 nenajdes. Ja som take pribehy pocula🙂
Len tak medzi nami ty by si nechcela muza, ktory je pozorny, ferovy, starostlivy a este ti aj dava peniaze a robi vsetko v tvoj prospech? Ty by si to odmietla a buchala sa do hrude ako ty chces vsetko zvladat sama a robila do 70 ked nemusis? 🙂 zaaas vytrhavanie z kontextu. Peniaze pre vacsinu naroda su tabu tema.
@anonym_autor Poznas murphyho zakon? "Vsetky" okolo mna nasli, len ako vzdy, ja s mojou smolou nie.
@anonym_autor chémia je doležitá moc, lebo z nej bude časom ubúdať.
Kamošky vyzerajú dobre, len chceli deti a to už im ušiel vlak.
Určite sa možeš sama rozhodnúť s kým chceš deti, aby si im vedela dať čo chceš, dobré školy, zázemie, otvoriť im svet s človekom, ktorý pre svoje deti tiež bude chcieť to najlepšie💗
Je v poriadku chcieť viac, nebuď s chlapom čo čaká na výplatu, nevie isť na dovolenku, žijeme len raz.
@anonym_autor chémia je doležitá moc, lebo z nej bude časom ubúdať.
Kamošky vyzerajú dobre, len chceli deti a to už im ušiel vlak.
Určite sa možeš sama rozhodnúť s kým chceš deti, aby si im vedela dať čo chceš, dobré školy, zázemie, otvoriť im svet s človekom, ktorý pre svoje deti tiež bude chcieť to najlepšie💗
Je v poriadku chcieť viac, nebuď s chlapom čo čaká na výplatu, nevie isť na dovolenku, žijeme len raz.
@anonym_7c9523 Uprimne? Bodaj by kazdemu usiel vlak, co vztah povazuje iba za formu free bankomatu ... Karma je zdarma.
@anonym_7c9523 Uprimne? Bodaj by kazdemu usiel vlak, co vztah povazuje iba za formu free bankomatu ... Karma je zdarma.
@anonym_c28bf3 aká karma, predsa si možeš vybrať s kým budeš mať deti a či chceš pre ne suché rožky na desiatu, keď ochorieš, alebo budeš mať partnera čo to ustojí aj v takejto situácii..
@anonym_c28bf3 aká karma, predsa si možeš vybrať s kým budeš mať deti a či chceš pre ne suché rožky na desiatu, keď ochorieš, alebo budeš mať partnera čo to ustojí aj v takejto situácii..
@anonym_7c9523 Alebo skoncis sama a bez deti. A kedze nemas ako macka 9 zivotov, toto je tvoj jediny a posledny ... Dalsia sanca na reparat nebude.

@anonym_autor keď ti padol dobre psychicky ale od samého začiatku to nebolo ono, načo to plánovanie spoločného bývania, a načo téma tu. Veď keď mi niekto nevyhovuje a bol z núdze cnosť tak sa s ním párkrát stretnem a keď nevyhovuje tak nevyhovuje, načo to ťahanie za nos a dávanie nádeji. Sorry ale v tomto si protirečis, keby si si vedela povedať svoje, tak po druhom treťom rande do takéhoto vzťahu nejdeš a už vôbec neplánujes sťahovanie k tebe. Lebo vy si vedela povedať ,sorry Jožo ,nechodíme sa k sebe, každý máme iný pohľad na budúcnosť.