Málo ambiciózny partner
Ahojte baby.. potrebujem sa vyrozprávať a cítim sa zmätená. Pred vyše rokom som ukončila ročný vzťah s partnerom a dôvodom bolo to, že keď padla jeho maska a začala som spoznávať reálne kto on naozaj je prišlo mi zle. Bol manipulatívny až psychopatický a myslel len na seba, klamal a bolo mu jedno či ublíži iným či to bola jeho mama, jeho deti bolo to jedno. 2 mesiace na to som spoznala chlapca v mojom veku (27), ktorý je naopak dobrý, má dobré srdce, je férový a je to proste dobrák. Sme spolu 7 mesiacov, o týždeň sa má ku mne nesťahovať natrvalo a sa chcem rozísť.. Najprv mi ten vzťah vyhovoval ja som sa ako keby "zahojila" z ex ale teraz začínam z toho nejak triezvieť a ja ho nedokážem rešpektovať. Vadí mi to, že nie je priebojný, zarába na chlapa málo a menej ako ja a nemá ako keby žiadne ambície. Všetko má od rodičov, má vlastný byt, ktorý mu dal dedko, aj auto má od dedka a vlastne on sa ani nesnaží aby sa mal lepšie a mňa to irituje. Mne tiež rodičia pomohli s bytom, prispeli naň ale zvyšok som si ja zobrala hypo.. Keď som sa ho spýtala, aké má kariérne plány do budúcna tak on nevie toto mu vyhovuje, lenže tam nemá perspektívu ani žiadny rast. Ako bonus v poslednom čase počúvam ako čaká, že mu dedko slúbil, že naňho prepíše nejakú garáž a vlastne ako keby len čaká kto mu čo dá...
Posledné 2 mesiace počúvam ako nemá peniaze na to a na to a ja vlastne ani neviem čo mám povedať.. Aby ste sa do mňa nepustili, ja nečakám že chlapec pred 30tkou bude zarábať tisíce to vôbec ale mne chýba ako keby tá snaha.. Napríklad čo mám aj bývalých spolužiakov z výšky - študovala som právo, tak oni už odvtedy zmenili prácu, našli si lepšie pracovné miesto, jednoducho sa snažia posúvať ďalej a cítim z nich taký drive..
Toto si často všímam u žien, dokonca mi to viaceré potvrdili - žena nikdy nieje úplne spokojná a nedokáže byť trvalo na "jednom mieste" ako chlapi. (nie všetky a nie všetci samozrejme)
Ženu môžete posadiť do úplne nového domu a po pár mesiacoch začne špekulovať že treba vymaľovať, inú farbu, prestavať nábytok, vymeniť doplnky, kúpiť moderný nábytok, nové závesy a podobne. Chlapa posadíte do toho istého domu a proste to používa tak ako to je, nešpekuluje čo ako vymeniť a upraviť - veci vymení keď sa pokazia alebo opotrebujú a inak ho to netankuje.
Dovolenky - vo väčšine vzťahov čo poznám je žena tá čo stále vymýšľa kam sa pôjde na výlet, na predĺžený víkend, na takú dovolenku v lete, takú dovolenku v zime - chlap by kľudne aj posedel doma, v záhrade, pochodil po meste, hlavne že by mal voľno z roboty a odpočinul by si rovnako (možno ešte lepšie)
No a porovnávanie sa s inými - prečo majú oni také auto, taký byt, väčší dom, dieťa chodí na viac krúžkov, ich dieťa chodí plávať, cvičiť, na tri jazyky a neviem čo - napadne to chlapa sa stále takto porovnávať?
Ženy sú proste častejšie tie, čo sú stále nespokojné a stále je tráva inde zelenšia ako doma, a chlapi sú častejšie tí, čo sú radi keď môžu vypnúť a proste nemyslieť na nič - v hlave prázdno a blbý úsmev. To proste ženy nevedia a nepochopia a štve ich to.
@anonym_778f86 To tak vobec nie je. Keby mas skveleho chlapa, ktorych par poznam tak dotycna sa tesi a sucha nohami 🙂 ale je to odlisne co povazujeme za super chlapa ze 🙂
@anonym_autor
Nie, nebude to dobre. Pozor este na to, ze chlapec nic nechce, ale vlastne vsetko ma uz naservirovane. Dedko kupil byt, auto…Casom az nebude dedko, bude to cakat od teba a jeho mama ti este pride vynadat, ze si mu nekupila tu audinu, co po nom tak vzdy tuzil, aj ked na to mas. Tak to bolo u nas.
Ja som ale velmi rychlo otehotnela, tak som sa dlho snazila vselijak mozne, aj ked som videla, ze je to zle. Po 7 rokoch odchadzam aj s dvoma detmi, a zbavujem sa bremena.
Ver tomu, co vidis. Ak si nic nevie zabezpecit ako 27rocny, nebude toho schopny ani za 10 rokov. Ak mlady zdravy chalan caka od seniora, ze mu vsetko da na tacke, nebude mu divne chciet to ani od zeny na materskej ci tehotnej alebo tvojho otca. A ak vidis, ze nic neurobi sam, urobi este menej, ked budete mat deti. Jednoducho ver tomu, co vidis a nie potencialu, ktory v nom chces vidiet. Isla si od extremu do extremu, tak teraz sa rozid, nechod hned do dalsieho vztahu, utried si to v hlave a snaz sa najst zdravy balanc.
Lebo jedna vec je chlap, ktory nic sam neurobi. Ale ty mas takeho, co nic neurobi a este je zvyknuty na vysoky zivotny komfort. Co myslis, kto mu bude ten komfort zabezpecovat, ked dedko zomrie a ty budes mat aspon zakladne ambicie? Kto bude upratovat vsetko, ak ty nebudes chciet zit v hnoji a jemu to bude jedno? Kto sa bude starat o deti, ak tebe bude zalezat na vychove a on si s nimi maximalne sadne ku telke?

Toto si často všímam u žien, dokonca mi to viaceré potvrdili - žena nikdy nieje úplne spokojná a nedokáže byť trvalo na "jednom mieste" ako chlapi. (nie všetky a nie všetci samozrejme)
Ženu môžete posadiť do úplne nového domu a po pár mesiacoch začne špekulovať že treba vymaľovať, inú farbu, prestavať nábytok, vymeniť doplnky, kúpiť moderný nábytok, nové závesy a podobne. Chlapa posadíte do toho istého domu a proste to používa tak ako to je, nešpekuluje čo ako vymeniť a upraviť - veci vymení keď sa pokazia alebo opotrebujú a inak ho to netankuje.
Dovolenky - vo väčšine vzťahov čo poznám je žena tá čo stále vymýšľa kam sa pôjde na výlet, na predĺžený víkend, na takú dovolenku v lete, takú dovolenku v zime - chlap by kľudne aj posedel doma, v záhrade, pochodil po meste, hlavne že by mal voľno z roboty a odpočinul by si rovnako (možno ešte lepšie)
No a porovnávanie sa s inými - prečo majú oni také auto, taký byt, väčší dom, dieťa chodí na viac krúžkov, ich dieťa chodí plávať, cvičiť, na tri jazyky a neviem čo - napadne to chlapa sa stále takto porovnávať?
Ženy sú proste častejšie tie, čo sú stále nespokojné a stále je tráva inde zelenšia ako doma, a chlapi sú častejšie tí, čo sú radi keď môžu vypnúť a proste nemyslieť na nič - v hlave prázdno a blbý úsmev. To proste ženy nevedia a nepochopia a štve ich to.
@anonym_778f86 nádherně jsi popsal podstatu chlapské lenosti 👏👏👏 hlavně nic neměnit, jen tak proplout životem a být vypnutý. paráda, sen každé ženy 😀