Mám 34 rokov a nikdy som necítila túžbu po dieťati
Ake to je, chciet dieta? Ja som nikdy necitila taku tu tuzbu po dietati. Nikdy som si nevedela predstavit, ze by ma dieta naplnalo viac, ako napriklad kariera. Je mi protivna myslienka byt tehotna alebo rodit, ked vidim porod vo filme, nemozem sa na to ani pozerat. Nikdy ma netankovali nejake “biologicke hodiny”. Ked som mala 27, myslela som si, ze to este pride, ale nikdy to neprislo. Okolie ma nechape. Som vadna?
Googli childfree a budes medzi svojimi ;) je to pekne na zostupe
Ja mám deti dve veľmi ich ľúbim a naozaj sú dobri ,nerobia nervy mne ani okoliu🤣ale ja som toho názoru že jedno stačí ,každá to máme inak nadstavene.nechapem tie reči že jedno je len pre strach,či más jedno alebo 5 bojíš sa o každé rovnako.ja som sa na druhé nechala ukecat lebo veď súrodenec a naozaj žijú jeden pre druhého,aké môj názor to nemení .takže je v poriadku keď nechceš deti ,nemyslím si že postupom času bude u teba niečo iné budeš staršia budeš mať rada svoj kľud .ja som mala decka neskoro a už tie malé bábätká boli veľakrát nad moje sily.
Nie si vadna, podla mna ak to tak necitis, tak super ze dieta mat nebudes. Kolko zien to ma rovnako ako ty a nakoniec sa nechaju okolim dotlacit do dietata a potom je to len trapenie pre takuto matku a hlavne pre to dieta.
Ja som tiez netuzila uz od malicka sa vydavat a mat deti a brat to ako ciel/uspech mojho zivota. U mna tuzba po dietati prisla az s tym pravym partnerom, pri kt som citila, ze to je proste ono a bude uzasny otec. Tak to aj je, mame 2 deti a nildy som neolutovala, ze sme sa nato dali.
a v čom je problém? Veď rob čo ťa naplňa, baví. Neriešiť čo okolie a druhí
Je to uplne v poriadku, najdi si rovnako zmyslajuceho partnera a vybavene 🤷♀️ ak nechces ani toho, to je tiez v poriadku.
Nehadaj sa, nevysvetluj, neries... naco? Kto nechce nepochopi ani keby si mu dala nejlepaie argumenty sveta.
Nie si vadna a to co citis je uplne v poriadku. Smie to tak byt, kazdy clovek je iny a ma ine potreby a tuzi po inych veciach a tak je to spravne ☺️
to je podla mna v pohode... ja som to tiez nikdy tak necitila a mam styri deti. ☺️ Mam ich ohromne rada ale ani raz som nemala tuzbu po dietati. Poznam to iba z pocuvania kamaratok. Ked babo prislo, tak prislo. Pri prvom tehu to bolo velmi cudne, predstava ze je vo mne votrelec 🙂 O porode ani nehovorim.
Ale postupne som do toho tak vrastla a rozvinula sa vo mne uplne ina stranka. Dozrela som v matku aj zenu a som ohromne vdacna ze som objavila tento moj novy rozmer. Ale dorastla som do toho tak pri tretom dietati, ze som si uzila celu emocnu hlbku tehotenstva a porodu... Bol to moj najsilnejsi zivotny zazitok. Bol to dar. Presla som obrovsku osobnu cestu.
Si úplne ôk, vlastne lepšie ako iné ženy, vieš čo chceš a nechceš, iné podliehajú tlaku okolia a majú deti, ktorým sa nevedia venovať a nechcú, na čo je to potom dobre. Tak ako iný potrebujú mať deti niekto nepotrebuje a za mňa super ze si ideš za svojím a nerobíš niečo násilí, píšeš ze máš rada deti tak zlý. Človek nie si, uži si deti kamoši ek alebo rodiny oni ocenia niekoho kto vie po strážiť deti na pol hodku a vypiť si kávu aspoň ja také kamošky dosť oceňujem 😉💓
Tiez som toto nikdy necitila a deti mam preto, lebo som narazila na super chlapa a s nim som bola ochotna to podstupit. Ale naozaj to nebol med, na materske a rodicovske dovolenky nemam pekne spomienky, psychicky som to zvladala velmi tazko. Deti milujem, zivot za ne polozim, ale proste nie som matersky typ. Je dobre, ze dnes sa vela pise o tom, ze byt matkou nie je len vznasat sa na oblaciku stastia a zeny si to mozu poriadne rozmysliet. Taktiez poznam naplnujuci pocit z kariery a musim povedat, ze i deti aj praca mozu robit zenu stastnou a nie je dovod odsudzovat ani jeden tabor. Matky domace su fajn a rovnako fajn su karieristky a podnikatelky. A tie, co maju oboje, su tiez fajn, ale velmi, velmi unavene🙂)). A tiez nemam dieta preto, aby sa o mna staralo, vediem ich k tomu, aby mali pracu, ktoru budu milovat a bude ich bavit, a rozhodne nechcem, aby ju opustili, pretoze rodic potrebuju doopatrovat, pracujem na tom, aby som tieto vydaje mala pokryte v predstihu.
Ahoj, rozmyslala som ci napisat, aby som nebola za " zlu mamu", ale teda skusim..
Tiez som nikdy nemala tuzbu mat deti, nase deti chcel muz... netlacil priamo, vlastne cakal kym sa rozhodnem ja, ale moje rozhodnutie nebolo vedene tuzbou mat ich ( bolo to uplne vedome rozhodnutie... vzhladom k veku ). S muzom sme boli spolu 11 rokov ked sa nam narodil prvy syn, planovany. 🙂 Pre druhe dieta sme sa rozhodli tiez vedome.... z mojej strany to bolo rozhodnutie, ze bud teraz, alebo uz neskor urcite nie, druhy syn naplanovany na mesiac presne 🙂. Svoje deti milujem, som rada za ne, som rada, ze mam muza ktory pockal na moje rozhodnutie a je vyborny tato, ale som si 100% ista, ze ak by on deti nechcel, nemam ich ani ja. Keby on bol kyvol na manzelstvo bez deti mne by to bolo vyhovovalo tiez. Takze ani ja som netuzila po detoch a aha ako to vypalilo. 😉
Keď to ty nechceš tak ani nemaj deti. Ja si myslim ,že žena , ktora nechce detičky ma ine priority v živote a citi ine naplnenie pre svoje šťastie. Každy ma rovnake pravo mať alebo nemať detičky. Aj keď ja to citim presne naopak že nevedela by som si predstaviť život bez deti tak ty to citiš inak. A je to uplne v poriadku. Je to každeho osobna vec ako sa v živote rozhodne. Ja som šťastna že som mala detičky a este mam 4 rocnu ktora ma bude este dlho potrebovat a to ma prave naplna.
Jedine divne je písať takéto stupidne otázky do fóra... Neznášam surové paradajky, ale všetci vravia, že sú zdravé. Som divná? 🤦♀️🤣
Deti majú byť chcene a lubene. Poznam viac žien čo maju cez 30 aj 40r a nikdy nemali túžbu mať deti. Ja to chápem js zas napr netúžim po kariére a po miliónoch.
Jemine
Je to ok a pis to kde chces ,kludne tu na MK
@zmrzlinka2021 presne👍
Ja som to napriklad mala tak isto chcela som žiť pre seba užívať si atd.. Ale ked som otehotnela nahodou tak sa to zlomilo a som za to vďačná dieťa da tolko do života uplne inak vbimas ten svet nikdy by som nepovedala ze to poviem 😂
@mamamasama 🥰
Tak máš 34 nie 44 skus potom založiť tému... 🙄
Ked nechceš deti nemaj. Je to len Tvoja voľba. Okolie Ti ho nevychová. Myslím si, že tak ako sú ženy čo chcú byť matky od "škôlky" tak sú ženy ktoré proste nie .... a potom sme tu my , ktoré máme už deti ale nespĺňame ani jedno ani druhé 😄😄😄
Ked nechces, tak nechces. Ja som tiez necitila, ale uvedomila som si, ze az ma to drapne, povedzme v 45, tak uz bude neskoro a uz s tym asi nic neurobim. Mne celkom pomohlo, ked som raz odpadla, vzali a na pohotovost, spravili mi odbery a potom prisla sestricka a povedla, len tak zvoleja, ze "tak tehotna nie ste..." a mne sa zrazu naliali slzy lutosti do oci. Chcem tym povedat, ze je rozdiel medzi "naozaj nechcem" a medzi "mam to v sebe potlacene, lebo mam strach" a pod., co si musis sama zodpovedat v sebe, ci to nie je o tom, ak sa musis obratit ked ide v telke porod, alebo si nevies predstavit byt tehotna. Samozrejme, oba dovody su dostatocne na to, aby zena nemusela mat dieta, do dovodov totiz nikoho nic nie je.
U mna to bol vzdy ten najsilnejsi pocit a vzdy som vedela, ze deti chcem. Ale osud ma fackal a fackal a musela som cakat velmi velmi dlho na vytuzene babatko. Ale to proste vies, ked sa musis pytat aky je to pocit chciet deti, tak na deti nie si pripravena. Otazne je, ci ta tuzba nechyti v 40tke, ked uz moze byt neskoro. Mozno budes dobrou tetou/krstnou…nikto nemusi mat vlastne deti ked nechce a dokonca si myslim, ze radsej ani nech nema len z “donutenia” ci akehosi tlaku okolia, aby to potom nedopadlo zle. Na druhej strane som zazila uz aj take co nechceli, pritrafilo sa a hned sa zamilovali do toho maleho uzlika.
Je to úplne v poriadku, už nežijeme v dobe, keď sa na 25 ročnú nevydatú a bezdetnú pozeralo skrz prsty.
Ja mám 32, čoskoro 33 a že by som túžila po deťoch sa povedať nedá.
Nie si určite vadná, ja som to cítila podobne cca. do 33 rokov, kým mi nepovedali, že žiadne dieťa mať nikdy nebudem. Vtedy ma prvý krát napadlo, že vlastne by som raz asi jedno chcela. Rodila som čerstvo 35ročná.
Skús si predstaviť, že dieťa mať nikdy nebudeš a ak si aj s tou predstavou úplne ok (dokonca ti príde ešte krajšia), môže ti byť šuma fuk čo na to okolie.
Ani ja som nemala velke nutkanie aj ked take male ano.. podla mna nemas nutkanie lebo ta v tom nema kto podporit. Ak by si tehu bola bola by to zas ina situacia… ale to je uz diskusia o inom..
Ja som takú túžbu nikdy nemala, napriek tomu deti mám. Ono sa to nevylučuje. A to ma malé deti cudzích ludi nikdy nezaujímali. Mať vlastné je niečo úplne iné a je to neprenosna skúsenosť. Absolútne nemôžeš tušiť aké to bude, a či by sa ti to páčilo. Je to hop alebo trop v tomto prípade.
Ja som to tiež tak mala, a priznám sa ani som neplánovala materstvo, stále som bola kdesi na cestách, užívala som si dobrodružný crazy život....až som neplánovane otehotnela v 36rokoch. A až vtedy som sa zastavila a uvedomila si, že sa strašne moc teším a aj tomu,že to vyššie moci takto zariadili skoro v hodine dvanástej. ♥️♥️♥️Tak si nič nevycitaj.Tie pocity, chcieť, túžiť vôbec nemusia byť
Moja známa bola na tom tak isto. Ako keby som ju počula. A zrazu otehotnela, po 3mes sa vrátila do práce, nechcela byť doma. A potom raz ostala s malou, keď bola chorá a zamilovala sa do nej. Teraz čaká tretie😊 Ten pocit mať dieťa, alebo chcieť dieťa nemusí byť hneď. Dokonca ani po pôrode. Ale niekedy to osud takto zariadi, že človek nečaká a stane sa. A potom sa už veci dejú uuuuplne inak. Keď to teraz necitis je v poriadku, ale ani nazatracuj túto možnosť....nikdy nevieš...
tak ja som rodila 5x, ale na porod v telke sa tiez nepotrebujem pozerat - to, ako to vykresluju vo filmoch, ma daleko od porodu, lebo takto kriciaca zena by bez pomoci neporodila, potrebuje tu energiu na ine 🙂 a na realny porod by som sa absolutne pozerat nemohla. ked je clovek "na tej druhej strane", je to uuuplne o niecom inom.
som velka fajnovka, napriek tomu som do tohoto sla dobrovolne 5 krat.

X ľudí na svete nechce mať deti. Je to childfree komunita ktorú tvoria tisíce ľudí a ty si myslíš že si vadná 🤔