Mám 34 rokov a nikdy som necítila túžbu po dieťati
Ake to je, chciet dieta? Ja som nikdy necitila taku tu tuzbu po dietati. Nikdy som si nevedela predstavit, ze by ma dieta naplnalo viac, ako napriklad kariera. Je mi protivna myslienka byt tehotna alebo rodit, ked vidim porod vo filme, nemozem sa na to ani pozerat. Nikdy ma netankovali nejake “biologicke hodiny”. Ked som mala 27, myslela som si, ze to este pride, ale nikdy to neprislo. Okolie ma nechape. Som vadna?
Za mna uplne v pohode. Mam okolo seba viac takych zien a ziju si spokojne zivoty. Ak ich na chvilu prepadne materinský cit, zoberu na dovolenky netere a synovcov, vratia rodicom a tesia sa, ze sa rozhodli, ze deti mat nebudu. 😉😉😉
Tak to netreba ani rozoberať.., nie?
Ak to aj priateľ/ manžel cíti rovnako je to ok.
Ono väčšinou je to tak, alebo u nás bolo, že sa chceš vo vzťahu posunúť niekde inde.
Dovolenky, práca, kamarátky/ ktoré majú časom tiež rodinu/ už nebavia a chceš to posunúť, zmeniť povinnosti a proste chceš dieťa. Najhoršie bude, ak sa rozhodneš a nepôjde to. To je opäť ďalšia etapa a nie ľahká. Ale keď máš jasno akože už navždy tak prečo nie. Akurát nerozumiem, prečo to pytvať. Pôrod a veci okolo toho sú prirodzená veci. Možno máš v podvedomí niečo iné, ako by malo a veci normalne, sa ti zdajú divné. To mňa skôr zarazilo ako nemať prirodzene deti
Nerieš okolie. Je to absolútne tvoja vec, či deti máš alebo nemáš. Čo chceš alebo nie. Ináč na pôrody v TV sa aj mne pozerá zle a to deti mám
Radsej si to takto uprimne povedat sama sebe,ze nie si ten typ a mat karieru,konicky atd, ako mat dieta, lebo to okolie ,,vyzaduje,, a potom k nemu necitit nic a ono bude trpieť. Nie kazda chce byt mama. Je to ok.
Ži svoj život, buď šťastná tým co ťa napĺňa, hoci by to malo byť aj ležanie na gauči a čumenie do mobilu 🙂
Či bez detí Či s deťmi, ak to vyžaruje z tvojej bytosti , je to všetko úplne v poriadku
Stále a vo všetkom máš vždy len 2 možnosti
V jednom prieskume sa pýtali mamiciek, keby sa mohli ešte raz rozhodnúť mať/ nemať deti, az 51% mamiciek odpovedalo ze by si vedeli predstaviť prežiť šťastný a naplnený život bez detí. Prieskum sa robil v Ázii na vzorke asi 300.000 mamiciek
Nie si vadná, si úplne normálna, racionálna, seba poznajúca žena. A je výborné, že si to uvedomuješ a nejdeš podľahnúť "trendom" materinstva. Preč sú tie časy, keď žena mala len pár možností, ako sa v živote realizovať a väčšinovou náplňou jej bytia bola od istého času rodina. Dnes sa dá robiť kariéra, cestovať, užívať si záľuby, dobrovoľníčiť, vzdelávať sa... Povedzme si úprimne, príde dieťa/deti a toto všetko je na dlhé roky preč 🙂 Nedajbože príde dieťa choré alebo s nejakou vážnejšou diagnózou, a je to preč možno navždy (aspoň do veľkej miery).
Okolie ťa chápať nemusí (a možno mnohé ženy-matky aj chápu, ale už je im to blbé priznať, že sú v situácii, ktorú si predstavovali inak, resp. keby mohli, kašlú na to materstvo a žijú radšej životom, ako žiješ teraz ty 🙂 ), ty máš byť v živote spokojná a šťastná. Pomôže ti, ak ti okolie uznanlivo prikývne, ale ty budeš frustrovaná, nahnevaná, zatrpknutá, znechutená...?
Ja osobne som po deťoch svojich túžila hádam od 12 r.
Chvála bohu mi bolo dopriate mať manžela čo toto zdieľa a máme 5 detí.
No mám známu a teda ju absolútne nechytil ten materinský pud 😁.
Veľa krát mi vraví ,že ma obdivuje že to zvládam. Ale mňa to materstvo skrátka naplňa som šťastná byť mamou a nebyť už pre mňa vyššieho veku verím ,že by sme sa ešte pokúsili aj o 6 🙈😁😁
Ja som si to nakombinovala tak, že mám oboje ( deti aj kariéru). Pritom som nikdy nebola z deti " hotová", až s manželstvom som po nich začala túžiť, a teraz mám 3, posledné sa narodilo, keď som mala 39. Myslím tiež, že je málo žien, ak nejaká, ktorú baví pozerať na pôrody. Skôr sú také, čo majú z nich strach, a to je normálne. V každom prípade, pre mňa osobne je starostlivosť o dieťa náročnejšia ako chodiť do práce a budovat karieru ( tam si perfektne oddýchnem, lebo ma to baví a nikto mi neodvrava☺️). Dieťa je doktorát v trpezlivosti, schopnosti obety, nehy, zároveň zažijes bezpodmienečnú lásku, akú ti nič a nikto iný nedá. Pre mňa je materstvo aj súčasť rastu mojej osobnosti a zdokonaľovania takých schopnosti, ktoré využivam bohato aj v pracovnom zivote.
Ahoj, sú to tvoje pocity a ked ty si s nimi v pohode tak to čo si myslí okolie nech ti je ukradnuté. Ja som síce tvoj opak jedno dieťa mám a druhé je na ceste a vačšií pocit lásky ako keď som porodila dcéru som nezaźila. To som však ja a nie ty. Určite nemaj výčitky za to ako to cítiš. Možno nebudeš mama ale budeš super teta či krstná atd. Hlavne aby si bola štastná. A možno si len nestretla muža s ktorým by si to tak cítila ...
vobec nie si vadna. nie kazda zena musi byt matkou. pokial to tak necitis, neurobis nic lepsie , ako ked deti mat nebudes. nie kazdeho vizia rodicovstva a materstva naplna a nikde nie je ani napisane , ze musi... zi zivot tak, aby si v nom bola najma ty spokojna...
este by som podotkla, ze mozno je to aj partnerom , ze si tuto tuzbu nepocitila... ale vsetko je len o tebe, koniec koncov je to tvoj zivot, pokial zijes tak ako chces, nie si vadna urcite
Je to ok, a ja ti budem vdacna ked ani nebudes mat deti, je to dobre aj pre planetu, ved ine zeny porodia aj 7 deti, nemusi mat kazdy a uz vobec nie ak to tak necitis. Bud v klude.
Inak ani ja som nikdy nemala tu "zivocisnu tuzbu" po dietati, no dali sme to a je to laska najvacsia, i ked stale sa neidentifikujem ako vyslovene matersky typ cloveka.

Ak raz budeš mat babo tak to príde. Aj ja som nevsimala deti ani ma netahalo k nim aj vrieskali aj barco rozmaznanie same. Ale potom pochopíš ak sa narodí že to je tvoje naj silnejšie v zivote a budeš chcieť pre neho to najlepsie a výchova si ho podľa seba. Predtým to nemáš kto nemá nevie. Ani len od kamarátky ných deti na všetko musí človek prísť sam ked si tym prejde..